Прощавай, не съм прочел овреме, но тогава се депресирах и го зарязах... но ще пробвам пак, макар че да - всичко изброено съм проверил..Roamer wrote: Мор, хммм...
за оракъл и сън - забавно
Moderator: Moridin
нали се сещаш, че точно по тази причина я направиха тази сделкаtermit wrote:Интересното в цялата работа е, че в момента Oracle вече имат всички компоненти за пълен lockin на клиенти: хардуер, ОС, ДБ, един от най-разпространените в момента езици за application server-и + един куп готови FW-та.
1. Разликата в това дали рама ти е по 512М или 1Г е само дали ти остава свободен слот. (ако имаш 2 слота и 2х512 няма да имаш място за новозакупения).Elayne wrote:Това запитване не е много за тук (или поне едното от двете), но не ми хрумва къде да го постна.
Та, имам две чуденки:
1) Имам подозрения, че дъното на компютъра ми БИ трябвало да поддържа още поне 1 платка РАМ памет (ще си кажа какво точно е - някакъв модел на Гигабайт беше от преди 2 години) и ми се ще да си сложа още 1ГБ. Последвалите ми затруднения са: как да разбера дали са ми сложили при закупуването на компютъра 1 платка от 1гб или 2 по 512мб? Това има ли значение като купувам нова? Знам, че честотата на паметта е важна, доколкото помня моите или моята беше 800мгх.преинсталира. А не ми се занимава със записване на ДвД-та всичко, което имам на харда.Ако все пак успея да набутам още 1гб рам ще се наложи ли да преинсталирам Уиндоус (съответно да си загубя един куп свалени файлове и прочие)? Знам, че въпросът е нуубарски, но не съм сигурна дали при такава хардуеърна промяна трябва и Уин да се
2) С повече РаМ ще ми трябва ли по-добро захранване? Или това няма нищо общо (не се смейте, нуубовете също сме хора!).
3) Служебният ни имейл е на някаква поща от типа Аутлуук Експрес. Имейл клиент, който някой хитър служител е свалил още в началото и сега пощата си стартира (програмата демек) със стартирането на компютъра, не иска прола и юзърнейм, съответно аз не знам изобщо как бих могла да отворя служебната поща от друг компютър... защото тя не е на сървърите на Гуугъл или Яхуу или мейл.бг и т.н. ит.н., разбирате ме. А и не ми се ще вкъщи да си свалям имейл клиент на принципа на Аутлуук Експрес, ужасно е досадно.
Та... как става номера?
Code: Select all
cfold’ f z [] = z
cfold’ f z (x:xs) = f x z (\y -> cfold’ f y xs)
Бе кой им го плаща на тия хора тока за компютърните клъстери бе?!Obey Arthur Liu wrote:PGP/GPG transition 8CA99047 -> 29C0FFEE *
Here comes the new 4096 bit RSA key, replacing the old (2002)In other news, I found a great flatshare on Riedmattstrasse in Kreis 3 in Zürich with a fellow Google summer intern. Thanks to all (Jeroen, Martin, Jaroslavs, Giacomo..) who gave me pointers about finding accomodation in Zürich. I’m looking forward to a great summer there.Code: Select all
8CA99047 1024 bit DSA key: pub 4096R/29C0FFEE 2009-05-18 Key fingerprint = 9590 8AA6 E4F7 BAA7 8BD6 C148 F1A6 9BE4 29C0 FFEE uid Obey Arthur Liu <arthur@milliways.fr> uid Obey Arthur Liu <obey.liu@ensimag.imag.fr> uid Obey Arthur Liu <graffit@graffit.net> uid Obey Arthur Liu <obey.liu@lzb.fr> uid Obey Arthur Liu <arthur.randolph@gmail.com> sub 4096R/15D7FD9B 2009-05-18
* It did involve generating about 40 millions gpg keys on a few très badass computing clusters
Scotty: Captain, we din' can reference it!
Kirk: Analysis, Mr. Spock?
Spock: Captain, it doesn't appear in the symbol table.
Kirk: Then it's of external origin?
Spock: Affirmative.
Kirk: Mr. Sulu, go to pass two.
Sulu: Aye aye, sir, going to pass two.
Users browsing this forum: No registered users and 39 guests