Кът на програмиста...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 25, 2009 4:02 pm

Копирам си проблема тук по съвет на passer by. Ще копирам ключовите си коментари.

"Та значи гледам си нещо аз на youtube и бях цъкнал някакъв пач да се инсталира на NFS Undercover и компа заби със син екран. Та пуска се на ново и ми дава да си ъпдейтна Flash Playera. Натискам "Yes" и то си сваля там свалянката и се ъпдейт, след което ми иска рестарт. Рестартирам и влизам отново в youtube и flash playera не работи. Изтрих го аз, но не се изтри на цяло. Влезнах в system32/Macromed/ и гледам, че папка Flash изобщо не може да се изтрие. Вътре нещата не се трият. Вътре има flashplayer.xpt, install.txt, NPSWF32.dll, NPSWF32_FlashUtil, uninstall_plugin. Опитах да ги изтрия в Safe Mode, но не стана. Опитах с CCleaner да поправя проблема, но не стана.

Когато опитам да инсталирам нов Flash Player ми дава Error и не се инсталира. Може ли някак да се реши проблема?"

"Опитах всичко, което ми казахте. Няма процеси, които да се занимават с тия файлчета. Пробвах със всички програми. На края реших, че може да стане, като изтрия Mozilla-та и Opera-та. Mozilla-ta се изтри, а в операта останаха същите неизтриваеми файлчета: Opera\Program\Plugins\flashplayer.xpt,NPSWF32.dll,NPSWF32_FlashUtil.

При Chkdsk намира грешки при тези файлове и пише, че ги пресича, но нищо не става. "

"Нарича се Error Checking в XP и не ми дава да го направя на C, където е проблема. "Windows was unable to complete the disk check". Цял ден се мъча и до момента прогреса се състои в няколко открития. Chkdsk /f не работи, Error Checking не работи на C, компа ми неще да си направи проверка при рестарт. Как е възможно всичко това да се дължи на един Activex?

Това с rescue CD-то не го разбрах изобщо. Какво, как?"

Всичко би трябвало да се реши, ако накарам Windowsa да си направи проверка при рестарт, но неще. :evil:

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Wed Mar 25, 2009 4:20 pm

Ами, както вече казах, намираш си един буут-диск и зареждаш от него, а после почваш да кърпиш харда. Ако нямаш подръка буут-диск, дърпаш си от замундата Hiren's BootCD и го записваш (записвачката ти работи, надявам се) - после рестарт, буутваш от CD-то и там си има вътре секви инструменти, дето можеш с тях да си чекнеш харда и да го оправиш. Ако нещо може да ти помогне, това е то - иначе остава само format c:
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Mar 25, 2009 4:58 pm

тествай със System restore. format ми се вижда малко прекалено все още :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 25, 2009 5:04 pm

System restore няма нито 1 restore point. :shock: Ще сваля този диск.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 25, 2009 6:12 pm

Просто библиотеката на флаш се качва като файл с различен owner и не може да се изтриват. Много е досадно. Хващаш рандъм тул на сисинтерналс и действаш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 25, 2009 6:51 pm

Какво например да ползвам? Вече опитах доста неща. Преди малко пробвах с Unlocker, но и с него ми дава същата грешка. Сега някакъв пич ме посъветва през Safe mode на DOS да опитам. Бахти предизвикателството :lol:

Уф... Вече съм на ръба. Просто съм психически изтощен. Писна ми от тая шибана помия. Няма да направя формат мамка му! Свалих някаква глупост от sysinternals. Нарича се movefile и Pendmoves. Пускам ги и нищо. Нищо не излиза, нищо не работи. Мамка му! :<

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 25, 2009 8:05 pm

Takeown се нарича програмата. Мисля идва със всяка уиндовска дистрибуция.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 25, 2009 8:19 pm

Стана с TuneUp 2009 trial. Свалих, инсталирах и прегазих :D Бахти могъщатата програма! Нищо не признава! Файловете реват, че са Corrupt ама си заминаха. :twisted:

Ей т'ва е!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 08, 2009 12:37 pm

Сорка за двойния пост.

Та я кажете как мога да си намеря драйверите нужни ми за инсталация на Windows XP, на райд. Дъното е P5LD2 и свалих всичко от нета. Опитах. Опитах и всичко от драйверите, които бяха на диска на дъното. Явно нещо не правя, както трябва. При буутване, като ми зарежда инсталацията и натискам F6 и опитах всички драйвери, до който успях да се докопам. С нито един не стана. Когато стигна до самата инсталация ми казва, че нямам хардове и се рестартира.

Та как трябва да изглежда драйвера? Хардовете са SATA две парчета от по 320гб.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 10, 2009 4:58 am

Е тва е тема за програмисти, не за сисадмини ;рр Не знам, гледай сайта на производителя.

Аз за пореден път издивявам със сесиите в пхп. Цял живот не се разбираме с тях да ге!

Имам скрипт А, който requires скрипт Б. Скрипт А има session_start, скрипт Б е само дефиниции на функции. В една от тези функции слагам някаква променлива в сесията. Скрипт А вика тази функция. За целите на упражнението сесията никъде не се изпразва.

Резултатът: ако изведа съдържанието на сесията вътре във функцията от скрипт Б, нужната променлива я има. Ако обаче изведа съдържанието някъде в родителския скрипт, сесията е празна. При това дори първия път да би била празна, ако е изведена на неправилно място, то би трябвало при повторно достъпване на страницата да се появи, защото както казах сесията никъде не се изпразва. Но разбира се нищо такова не става - седи си празна. И аз седя и се чудя аз ли съм идиот, много ли ми се спи, файърфокс ли е грозен или кво му има на тоя свят изобщо?!
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Apr 10, 2009 10:28 am

Бе аз отдавна се чудя дали не е време за отделна тема за техническа поддръжка, щото не веднъж и дваж се оказва, че тази тема е най-добрата от съществуващите, пък на нея действително не й беше това първоначалната идея...

Мор, хммм... за "очевидните" неща сигурно си се погрижил, ама все пак...
- в скрипт А със сигурност имаш session_start() преди викане на каквото и да е от скрипт Б?
- в скрипт А със сигурност имаш session_start() преди да провериш съдържанието на сесията?
- проверяваш съдържанието на сесията през $_SESSION[], а не разчиташ на разни променливи, дето то трябва да направи глобални?
- ако разчиташ на каквито и да е глобални променливи, във функциите в скрипт Б със сигурност си ги обявил като global във всяка функция, която ги ползва? (да, да, знам, ама ми се е случвало... няколко пъти!)

...а всъщност това с "да, да, знам, ама ми се е случвало... няколко пъти!" можеш да го сложиш на всичките точки, не само на последната :)

Ако всичко това е изпълнено... грррхм :( Единственото, което ми хрумва, е да пльокнеш по един var_dump($_SESSION) в скрипт А и във функцията в скрипт Б, и после да пльокнеш и едно echo "<p>DBG sid ".htmlspecialchars(SID).", save path ".htmlspecialchars(session_save_path())."</p>\n" и на двете места, таман да видим дали наистина си извикал session_start() навсякъде...
...и освен тези двете нищо друго не ми хрумва :(
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 21, 2009 11:31 am

..оти ги ручахме жабетата?
http://developers.slashdot.org/article. ... 6&from=rss

Накратко, Oracle купуват Sun. От фантук фантатък следва да видим накъде ще тръгнат Java, MySQL и Solaris.
Elves dig rocket launchers.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Apr 21, 2009 11:57 am

баси, логнах се във форума с намерението да я пусна тази новина :)

Ще видим какво ще излезе. Интересното е, че допреди месец и нещо се говореше, че IBM ще купят SUN, пък сега - Oracle ;)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 21, 2009 12:58 pm

Ще имаш джава premium с лиценз на процесор. Виж какво става с mysql е по-интересно. След като inno вече е част от oracle така или иначе се очертава неприятно бъдеще.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Apr 21, 2009 1:02 pm

Всеки се е сетил за нещо различно :) аз първо се запитах за мобилната джава :lol: за MySQL съвсем не включих