Кът на програмиста...
Moderator: Moridin
Ъхъ, това се появи още преди два-три месеца и много ме дразни. За съжаление май няма начин да се изключи. Трябва да правиш разни номера със сърч стринга, като например "more -море". 

Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
Хм, сигурен ли си, че английският гугъл не ти го дава? Защото при мен е абсолютно същото, който и гугъл да ползвам. 

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
За съжаление не мога да предложа решение
Но просто ми се иска да спомена, че в много случаи това всъщност е удобно. Да, има случаи, когато не е съвсем както трябва и когато пречи, да, Google може би трябва да го направят въпрос на настройка, но просто да кажа, че не е само лошо 
И, не, не знам как може да бъде изключено, когато не е нужно и когато пречи

И, не, не знам как може да бъде изключено, когато не е нужно и когато пречи

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Да, абсолютно съм сигурен.
Ето и два скрийншота, които го доказват. Не знам, може при вас да не работи така...
Ето и два скрийншота, които го доказват. Не знам, може при вас да не работи така...

Изглежда говорим за различни неща. 
Става въпрос, че резултатите, които дава Гугъл, са както на зададения стринг, така и на съответната му транслитерация, независимо дали го пишеш на кирилица или на латиница и независимо в кой Гугъл го пишеш.
Разликата, която ти посочваш, е, че българският Гугъл ти предлага да търсиш и по транслитерацията. Но това е просто поредната тъпа опция, която едва ли някой ползва.

Става въпрос, че резултатите, които дава Гугъл, са както на зададения стринг, така и на съответната му транслитерация, независимо дали го пишеш на кирилица или на латиница и независимо в кой Гугъл го пишеш.
Разликата, която ти посочваш, е, че българският Гугъл ти предлага да търсиш и по транслитерацията. Но това е просто поредната тъпа опция, която едва ли някой ползва.

Да, говорим за различни неща
Обаче това, което ти казваш, при мене пак дава други резултати.
Например "bit" в google.bg ми дава като втори резултат линк към българската уикипедия – тоя линк очевидно е заради транслитерацията.
"bit" в google.co.uk не ми дава линк към българската уикипедия, поне не на първата страница.
Или пак не те разбрах?

Обаче това, което ти казваш, при мене пак дава други резултати.
Например "bit" в google.bg ми дава като втори резултат линк към българската уикипедия – тоя линк очевидно е заради транслитерацията.
"bit" в google.co.uk не ми дава линк към българската уикипедия, поне не на първата страница.
Или пак не те разбрах?
Де да беше опция, че да можех да я махна...
А ползвам българския гугъл, защото търся резултати на български и съответно като напиша Ходынка искам да ми намери именно това, а не 100 клипа в ютюба с Hodynka в описанието...
А ползвам българския гугъл, защото търся резултати на български и съответно като напиша Ходынка искам да ми намери именно това, а не 100 клипа в ютюба с Hodynka в описанието...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
RAT400: Ами не знам, явно има разни вариации. Аз като търся bit в google.co.uk, ми дава линка към българското Уики на ПЪРВО МЯСТО. Може да засича, че IP-то ми е българско, или някакви такива шмекерии...
Гибли, както ти казах, пишеш в стринга Ходынка -Hodynka и трябва да се получи.

Гибли, както ти казах, пишеш в стринга Ходынка -Hodynka и трябва да се получи.

Уф, оказа се, че зависи от БРАУЗЪРА!
В Операта ми дава споменатия резултат, но като пусна същия сърч от Файърфокса, БГ уикито изобщо го НЯМА!
Неведоми са пътищата Гугълови...
В Операта ми дава споменатия резултат, но като пусна същия сърч от Файърфокса, БГ уикито изобщо го НЯМА!
Неведоми са пътищата Гугълови...

- Lubimetz13
- Mistborn
По принцип можете от "Предпочитания" да изключите опцията да търси на български език, освен ако не е маркирано изрично.
Друг вариант е да си промените настройките в Гугъл профила или просто да цвъкнете на Google.com in English на стартовата страница.
Или да не ползвате Гугъл изобщо. Cuil мен ме радва доста повече напоследък.
Друг вариант е да си промените настройките в Гугъл профила или просто да цвъкнете на Google.com in English на стартовата страница.
Или да не ползвате Гугъл изобщо. Cuil мен ме радва доста повече напоследък.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Е имаше ли нужда това да го пишеш точно два поста след пост, който написах, само за да кажа, че има случаи - доста случаи - на които на хора - доста хора - това всъщност ни е полезно...Vankata wrote:...че българският Гугъл ти предлага да търсиш и по транслитерацията. Но това е просто поредната тъпа опция, която едва ли някой ползва.
Eric: I use my sword to detect good on it.
А бе ти не разбра ли, че не си желан тук с изказванията си колко ви е полезно на някои хора, когато на мен ми иде да убия оня, който го е измислил, по особено изобретателен начин - може би с ножичка за нокти, но това подлежи на промяна?

Извън кръга на шегата: мързи ме да пиша -"същото на другата азбука", защото трябва да сменя още един път азбуката, а това ме бави и затруднява (с малко, но достатъчно, че да ме нерви). Не ми гарантира и че няма да ми извади някакви други варианти на транслитерация. По същата причина не искам да задавам всеки път език на търсене (за целта е необходимо да извършвам всеки път една дълга и достатъчно неудобна поредица от действия).

Извън кръга на шегата: мързи ме да пиша -"същото на другата азбука", защото трябва да сменя още един път азбуката, а това ме бави и затруднява (с малко, но достатъчно, че да ме нерви). Не ми гарантира и че няма да ми извади някакви други варианти на транслитерация. По същата причина не искам да задавам всеки път език на търсене (за целта е необходимо да извършвам всеки път една дълга и достатъчно неудобна поредица от действия).
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?