The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- JohanVladimir
- Sorcerer
Малко да спекулирам и аз за Нед.
Може би трябва да препрочета главите с него, преди да говоря така наизуст. Според това, което си спомням обаче, мотивацията за постъпките на Нед е едно от най-неясните неща в първи том. Изобщо лорд Старк е абсолютната енигма в тая поредица. Та да обсъждаме защо е направил едно или друго, на мен ми е супер интересно и вълнуващо, но аз не бих го с лека ръка квалифицирала за тъп или фанатичен.
Какво обеща Нед на сестра си? Ам? Никой не знае, обаче откакто й го обеща поведението му стана крайно опърничаво и стигна дотам да занесе "копеле" на жена си и да я принуди да го отглежда. Плю на братските си чувства към Робърт заради Денерис и направи единственото, което въобще можеше да се направи, за да спаси децата на Серсей. Няква такава обсесия да спасява деца, някак си.

Може би трябва да препрочета главите с него, преди да говоря така наизуст. Според това, което си спомням обаче, мотивацията за постъпките на Нед е едно от най-неясните неща в първи том. Изобщо лорд Старк е абсолютната енигма в тая поредица. Та да обсъждаме защо е направил едно или друго, на мен ми е супер интересно и вълнуващо, но аз не бих го с лека ръка квалифицирала за тъп или фанатичен.
Какво обеща Нед на сестра си? Ам? Никой не знае, обаче откакто й го обеща поведението му стана крайно опърничаво и стигна дотам да занесе "копеле" на жена си и да я принуди да го отглежда. Плю на братските си чувства към Робърт заради Денерис и направи единственото, което въобще можеше да се направи, за да спаси децата на Серсей. Няква такава обсесия да спасява деца, някак си.
Може би трябва да попрочетеш пак главите с него.
Малко правиш от мухата слон с това със сестра му или онова с Денерис. Не че не са важни, но не мисля, че те са определяли цялостното му поведение.
А чак тъп и фанатичен май никой тук не го нарича. Наивен, да. Лош познавач на хората, да. Неподходящ за държавен ръководител, да. Иначе е симпатичен човекът и аз лично принципно ценя моралния му кодекс, просто се случи на неподходящо място в неподходящо време.

Малко правиш от мухата слон с това със сестра му или онова с Денерис. Не че не са важни, но не мисля, че те са определяли цялостното му поведение.
А чак тъп и фанатичен май никой тук не го нарича. Наивен, да. Лош познавач на хората, да. Неподходящ за държавен ръководител, да. Иначе е симпатичен човекът и аз лично принципно ценя моралния му кодекс, просто се случи на неподходящо място в неподходящо време.

Last edited by passer-by on Wed Jun 15, 2011 4:40 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
Имало ли е момент в книгата, когато разкритието за инцеста (което по едно време летеше с гарвани до всички лордове на Вестерос) е стигнало до ушите на скъпия Джофри или на Тивин Ланистър? Каква е била реакцията им? За лъжа ли са го приели? Имали ли са съмнения вътре в себе си?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
За Тивин си спомням споменаване във втори том, че нареди на майстера в Харънхъл да изгори и забрави съобщението за инцеста, защото е гнусна лъжа. За Джофри, ако не се лъжа, един от хората на Станис, пленени в битката на Черната вода, му го каза в лицето, че е рожба на инцест, преди да го екзекутират, май и по-рано имаше нещо такова, скандирано от тълпите в King's Landing.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
- Dr. Horrible
- Forsaken
Дочетох току що третата книга. Абсолютно страхотна беше, по мое мнение най-добрата от поредицата

- Spoiler: show
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- JohanVladimir
- Sorcerer
Имам сериозен проблем. Зверски съм се навил да си ги препрочета, обаче ги имам на български. И не че не бях доволен от първите три и превода на г-н Русинов, обаче много ми се иска да си ги четна на английски. Обаче пък за на английски Киндъл поне в близкия месец няма да си взема. Някой ще удари ли един стабилен аргумент да си ги чета на български и да не трябва да събирам 300 кинта за киндъл, че много ми се четат