Сподееееляй, народе
Moderator: Moridin
Re: Сподееееляй, народе
Проблемът не е, че е толкова сложно. Не е. Но някси всяко ядене, което готвиш за изисква толкоз много посуда.която после трябва да се измие е тъпо. Ся ако имаш миялна всичко е точно, но ако нямаш 30 минути миене на чинии след като си готвил час и нещо не си е работа.
- The Dragon
- Elder God
Мие се докато се готви и тогава не е проблем. Дай пример за ястие което изисква много посуда.Litz wrote: ↑Wed May 19, 2021 2:39 pmПроблемът не е, че е толкова сложно. Не е. Но някси всяко ядене, което готвиш за изисква толкоз много посуда.която после трябва да се измие е тъпо. Ся ако имаш миялна всичко е точно, но ако нямаш 30 минути миене на чинии след като си готвил час и нещо не си е работа.
Колди - просто печи в тенджера или Dutch oven. Намаления обем позволява да се генерира много пара от самото тесто.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
@The Dragon ние имаме миялна, така че мен ми е все тая аз всичко го пъхам там.
Но просто ястията на hello fresh са структурирани така. Примерно тоя моя приятел ми готви нещо и една купа за марината на пилето. После и тиган
Една купа за дзадзики сос и ренде. Една купа за салата. Сито, за да измиеш ориза и тенджера да го сготвиш. Плюс всички ножове, лъжици, бъркалки, плюс дъски за рязане. Плюс чиниите в които ще ядеш.
Но просто ястията на hello fresh са структурирани така. Примерно тоя моя приятел ми готви нещо и една купа за марината на пилето. После и тиган
Една купа за дзадзики сос и ренде. Една купа за салата. Сито, за да измиеш ориза и тенджера да го сготвиш. Плюс всички ножове, лъжици, бъркалки, плюс дъски за рязане. Плюс чиниите в които ще ядеш.
Лиц по първото ти включване останах впечатление, че има неща плюс тия дето са необходими за нормално сготвено ядене за няколко човека 

Кви няколко човека. Тва е за две порции ефърта. Аз като готвя обикновено повече от дъска и тенджера и тиган не ми трябват.
Е толкова, два-три, пак имаш дъска, тиган, тенджура, ако имаш некви спагети или нудли си ти трябва гивгир, както викаш цедка няква или ренде са в зависимост кво готвиш и вече чиниите, в които ще ядете, барабар с приборите покрай тях. Демек не е голяма разлика ми беше пойнта.
-
- Sorcerer
Пример за манджа от Хелоу Фреш, която изисква много посуда, са въпросните бургери с халуми. Трябват ви:
- тиган за халумито, което се пържи
- тиган за чушката, която се пече
- тиган за запичане на хлебчетата
И допълнително рецептата предвижда за гарнитура да се запекат картофи на фурна и да се направи салата.
Ся, когато вече си направил веднъж нещото, знаеш къде и кога можеш да използваш нещо повторно, кое не е интегрално към "основната манджа" и въобще - кои ъгълчета могат да се изрежат. Този уикенд повторих тази манджа и ми се получи +10% качество при -40% положен труд, по мои скромни изчисления. Но определено манджите им понякога изглеждат твърде "засукани".
Иначе, човек винаги може да поръча за четири порции - с моята приятелка така направихме с Хелоу Фреш, а сега покрай приятел ни попадна отстъпка за Густо и пак поръчахме като за четирима души - тъй че да имаме и за вечеря, и за обяд на другия ден. Първата седмица ни излезе 20 паунда за четири ястия с четири порции всяко. Следващите две седмици май ще ни е по 35 паунда, което е горе-долу колкото ни излизат groceries за една седмица, а като изтече отстъпката май ще е по 60, ама ние не смятаме да се ънсъбскрайбнем тогава.
- тиган за халумито, което се пържи
- тиган за чушката, която се пече
- тиган за запичане на хлебчетата
И допълнително рецептата предвижда за гарнитура да се запекат картофи на фурна и да се направи салата.
Ся, когато вече си направил веднъж нещото, знаеш къде и кога можеш да използваш нещо повторно, кое не е интегрално към "основната манджа" и въобще - кои ъгълчета могат да се изрежат. Този уикенд повторих тази манджа и ми се получи +10% качество при -40% положен труд, по мои скромни изчисления. Но определено манджите им понякога изглеждат твърде "засукани".
Иначе, човек винаги може да поръча за четири порции - с моята приятелка така направихме с Хелоу Фреш, а сега покрай приятел ни попадна отстъпка за Густо и пак поръчахме като за четирима души - тъй че да имаме и за вечеря, и за обяд на другия ден. Първата седмица ни излезе 20 паунда за четири ястия с четири порции всяко. Следващите две седмици май ще ни е по 35 паунда, което е горе-долу колкото ни излизат groceries за една седмица, а като изтече отстъпката май ще е по 60, ама ние не смятаме да се ънсъбскрайбнем тогава.
- The Dragon
- Elder God
Абе така както го описа е един тиган с две-три забърсвания и купа за салата.
А аз вчера за път пуснах специалният котлон за уок... scary stuff. На под 1/3 мощност ми дойде множко ...
А аз вчера за път пуснах специалният котлон за уок... scary stuff. На под 1/3 мощност ми дойде множко ...
Какъв модел ти е котлона?The Dragon wrote: ↑Thu May 20, 2021 9:48 amАбе така както го описа е един тиган с две-три забърсвания и купа за салата.
Че мен вече ми писва от тая печка с котлонче с размера на чаена чинийка. Иначе откак си взех силиконовата мрежа/капак/поставка/гевгир за уока тия дни не ми слиза от ръцете. Доматеният сос си седи на място, вместо кухнята да е като сцена от Декстър, ама пак само в средата грее, пък не съм фен на газови бутилки. Ся за пресни картофки е сезона.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- The Dragon
- Elder God
Я кажи какво е това?Xellos wrote: ↑Thu May 20, 2021 11:47 amКакъв модел ти е котлона?The Dragon wrote: ↑Thu May 20, 2021 9:48 amАбе така както го описа е един тиган с две-три забърсвания и купа за салата.
Че мен вече ми писва от тая печка с котлонче с размера на чаена чинийка. Иначе откак си взех силиконовата мрежа/капак/поставка/гевгир за уока тия дни не ми слиза от ръцете. Доматеният сос си седи на място, вместо кухнята да е като сцена от Декстър, ама пак само в средата грее, пък не съм фен на газови бутилки. Ся за пресни картофки е сезона.
Иначе уока горелката е (китайско менте) на http://www.manniu-gasburners.com/sdp/74 ... toves.html
Продава ги един пич от pekin.bg от варна. 120 кинта.
Като сила е подобен на този. Средният.
Мня, не искам повече газова бутилка в нас да припарва. Иначе пламъка за уока си е истината, за лятна кухня... някой ден с каменната пещ и смоукъра.
За решетката ако питаш е това, здрав метален пръстен с дръжките и с як материал е, дори мазнината не се лепи по него за разлика от ония металните мрежички дето струват двойно. Аз случайно си го намерих в Лидл този.
За решетката ако питаш е това, здрав метален пръстен с дръжките и с як материал е, дори мазнината не се лепи по него за разлика от ония металните мрежички дето струват двойно. Аз случайно си го намерих в Лидл този.
- Spoiler: show
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- The Dragon
- Elder God
Балкон нямаш ли?Xellos wrote: ↑Thu May 20, 2021 3:21 pmМня, не искам повече газова бутилка в нас да припарва. Иначе пламъка за уока си е истината, за лятна кухня... някой ден с каменната пещ и смоукъра.
Иначе фанах цаката на пицата от-до и в обикновена фурна без вентилатор и каменни плочи и т.н.
-
- Sorcerer
Чак пък само с един тиган... така ще готвиш повече от час и после или гарнитурата, или бургерите ти ще са студениThe Dragon wrote: ↑Thu May 20, 2021 9:48 amАбе така както го описа е един тиган с две-три забърсвания и купа за салата.

- The Dragon
- Elder God
@Xellos Значи ако ще готвиш на уок - вземи си от метро един нормален индукционен котлон към 3.5 КВ - това вкарва почти толкова енергия колкото 80000 BTU газов котлон. Преродих се откакто го имам - няма такова нещо да не ти стигне топлината. По 200-300 лева са. Има и уок варианти.
Да, това ще е най-добрият вариант за момента.The Dragon wrote: ↑Fri May 21, 2021 11:34 am@Xellos Значи ако ще готвиш на уок - вземи си от метро един нормален индукционен котлон към 3.5 КВ - това вкарва почти толкова енергия колкото 80000 BTU газов котлон. Преродих се откакто го имам - няма такова нещо да не ти стигне топлината. По 200-300 лева са. Има и уок варианти.
Нямам подходящ балкон уви.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam