Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши
Moderator: Moridin
Като стана въпрос за кмета на Рейкявик, нека да напомня и за исландската революция. На мен действията на исландците ми се струват като крачка в правилна посока - нова конституция, нов парламент, присъди за виновните банкери, референдум за дълга... Жалко, че медиите не отразяват такива неща.
За съжаление не смятам, че ще има голяма промяна след изборите. Политическите действия, предприемани от партиите са израз на икономически интереси. Така че капиталът пак ще управлява в условията на сегашната "демокрация" и "пазарна икономика" (както казва баща ми "Натрупа капитал цитирайки Маркс.")
Макар че в действащата ни конституция е записано:
Чл. 1.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
Още една крачка към по-справедливо общество ми изглежда концепцията за възнаграждението на труда в корпорация Мондрагон. Средното съотношение на минималната работническа заплата към тази на мениджърите е около 1:5. И работещите пряко гласуват какво точно да бъде - в действителност между 1:3 и 1:9.
Но да спра дотук, че се отплеснах...
За съжаление не смятам, че ще има голяма промяна след изборите. Политическите действия, предприемани от партиите са израз на икономически интереси. Така че капиталът пак ще управлява в условията на сегашната "демокрация" и "пазарна икономика" (както казва баща ми "Натрупа капитал цитирайки Маркс.")
Макар че в действащата ни конституция е записано:
Чл. 1.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
Още една крачка към по-справедливо общество ми изглежда концепцията за възнаграждението на труда в корпорация Мондрагон. Средното съотношение на минималната работническа заплата към тази на мениджърите е около 1:5. И работещите пряко гласуват какво точно да бъде - в действителност между 1:3 и 1:9.
Но да спра дотук, че се отплеснах...
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!
Да, поредната митологема, това Исландия.
http://studiotendra.com/2012/12/29/what ... n-iceland/
http://studiotendra.com/2012/12/29/what ... n-iceland/
Жоро, Исландия не е представителна извадка за каквото и да е, и аз да имах държава с население колкото Малдост (по-малко всъщност) и аз щях да си правя постоянно експерименти и да преоткривам топлата вода. Като не си вързан с големи фирми, ЕС и една купчина други проблеми - лесно е да, опитали са се, постигнали са даже.Moridin wrote:Въпреки това в горния линк, аз все пак приемам Исландия като положителен пример - хората са седнали и са се опитали да постигнат нещо. По-спорна е работата с банките - там нарушиха доста неприятно международното право.
- Moridin
- Global Moderator
Не го оспорвам, но твърдя, че може да се изгради и по-сложна такава структура, благодарение на технологиите. Никой в момента не използва техния leverage.
Разбирането на властта за е-правителство и е-управление е това да качват ексели и пдф-и на разни сайтове от каменната ера.
Разбирането на властта за е-правителство и е-управление е това да качват ексели и пдф-и на разни сайтове от каменната ера.
This is it. Ground zero.
Мдам за атентата плъзна навсякъде вече....
Бате, ние сме държава, в която за 3 часа във фейсбук се образува 32-хилядна група в подкрепа на бате Бойко, какво да ти кажа. Говорете после за електронно правителство и темподобни фантастики, при условие, че масово хората в тази мила държавица са за освидетелстване.
Бате, ние сме държава, в която за 3 часа във фейсбук се образува 32-хилядна група в подкрепа на бате Бойко, какво да ти кажа. Говорете после за електронно правителство и темподобни фантастики, при условие, че масово хората в тази мила държавица са за освидетелстване.
Зелените не бяха ли онова зелено проектче на Първанов? Само питам. Иначе искам да поздравя форума с едно парче http://www.youtube.com/watch?v=Rp6-wG5LLqEMoridin wrote:Аз ще гласувам за Зелените, ако не излезе нещо по-добро, като единственият играч на сцената, който реално някога изобщо се е борил за народна правда. Очевидно и те имат кусури и липса на кадри, но борбата в момента е да се даде време до ВНС и грамотна дискусия на тема как да прекратим възможностите на политиците да крадат безнаказано. Абсолютно излишно е 4 години от същата боза, в какъвто и да е цвят. Критиките към неяснотите какви промени се искат, са неоправдани. Достатъчно адекватни мнения прочетох за искания за промяна в конституцията, 20% от тях да минат, ще повиши грандиозно нивото на справедливост в държавата. Остава да се изгради популярна кампания и точно сега това е по-лесно от всякога досега.
Ама надали. Пак ни излъгаха. Ужким тръгнахме против ЕРПтата а тези двамата - станишев/борисов отвлякоха всичкото внимание към себе си. Тая оставка няма да реши нищо.
П.П. Кефи ме как медиите влагат една апокалиптична атмосфера "Сериозни кървави протести!". Егати, пукнаха 5-10 глави и вече протестите станаха кървави...
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there
Да! Това беше по повод едно петно кръв върху капака на една патрулка. "Окървавени протести" ми е любимият лайт мотив.Bimbaldy wrote:"Реки от кръв по улиците"....Razaelski wrote:
П.П. Кефи ме как медиите влагат една апокалиптична атмосфера "Сериозни кървави протести!". Егати, пукнаха 5-10 глави и вече протестите станаха кървави...И това го използва някой!
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there