Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
annorion
E'lir

Post by annorion » Thu Feb 21, 2013 12:08 pm

Аз се колебая между това да не гласувам и това да гласувам за БСП или ДПС.

Не ми се занимава да се аргументирам. Това си е личен избор и така...

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Thu Feb 21, 2013 12:30 pm

Като стана въпрос за кмета на Рейкявик, нека да напомня и за исландската революция. На мен действията на исландците ми се струват като крачка в правилна посока - нова конституция, нов парламент, присъди за виновните банкери, референдум за дълга... Жалко, че медиите не отразяват такива неща.

За съжаление не смятам, че ще има голяма промяна след изборите. Политическите действия, предприемани от партиите са израз на икономически интереси. Така че капиталът пак ще управлява в условията на сегашната "демокрация" и "пазарна икономика" (както казва баща ми "Натрупа капитал цитирайки Маркс.")
Макар че в действащата ни конституция е записано:

Чл. 1.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Още една крачка към по-справедливо общество ми изглежда концепцията за възнаграждението на труда в корпорация Мондрагон. Средното съотношение на минималната работническа заплата към тази на мениджърите е около 1:5. И работещите пряко гласуват какво точно да бъде - в действителност между 1:3 и 1:9.

Но да спра дотук, че се отплеснах...
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Feb 21, 2013 12:33 pm

Да, поредната митологема, това Исландия.
http://studiotendra.com/2012/12/29/what ... n-iceland/
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Feb 21, 2013 12:50 pm

Въпреки това в горния линк, аз все пак приемам Исландия като положителен пример - хората са седнали и са се опитали да постигнат нещо. По-спорна е работата с банките - там нарушиха доста неприятно международното право.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Feb 21, 2013 1:03 pm

Moridin wrote:Въпреки това в горния линк, аз все пак приемам Исландия като положителен пример - хората са седнали и са се опитали да постигнат нещо. По-спорна е работата с банките - там нарушиха доста неприятно международното право.
Жоро, Исландия не е представителна извадка за каквото и да е, и аз да имах държава с население колкото Малдост (по-малко всъщност) и аз щях да си правя постоянно експерименти и да преоткривам топлата вода. Като не си вързан с големи фирми, ЕС и една купчина други проблеми - лесно е да, опитали са се, постигнали са даже.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Feb 21, 2013 1:15 pm

Не го оспорвам, но твърдя, че може да се изгради и по-сложна такава структура, благодарение на технологиите. Никой в момента не използва техния leverage.

Разбирането на властта за е-правителство и е-управление е това да качват ексели и пдф-и на разни сайтове от каменната ера.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Feb 21, 2013 1:30 pm

Бе, Бойко каза ли наистина току-що, че ДПС са поръчали атентат срещу него? Има ли представа какво може да последва от това?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Feb 21, 2013 1:34 pm

Trip wrote:Бе, Бойко каза ли наистина току-що, че ДПС са поръчали атентат срещу него? Има ли представа какво може да последва от това?
Дано да има. Но като се замисля каква "представа" имаше за отнемането на лицензи от ДКЕВР и времетраенето на процедурата за това - не, по-скоро не. ;)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Feb 21, 2013 1:36 pm

Наистина го каза. И аз го чух.

Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Feb 21, 2013 1:37 pm

Баси театъра - стои Цветанов като същи Метатрон зад Бойко и надъхва тълпата, а Бойко чупи отработени стойки. После и stand-up комедия имахме... Имам чувството, че сме в 20-те години. Сега се гушка с народа. Дееба.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Feb 21, 2013 1:41 pm

Мдам за атентата плъзна навсякъде вече....

Бате, ние сме държава, в която за 3 часа във фейсбук се образува 32-хилядна група в подкрепа на бате Бойко, какво да ти кажа. Говорете после за електронно правителство и темподобни фантастики, при условие, че масово хората в тази мила държавица са за освидетелстване.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Feb 21, 2013 1:41 pm

АДМИНИСТРАТОРИТЕ, ИЛИ ЩЕ СЛОЖИТЕ ФЕЙСПАЛМЕЩАТА ИКОНКА, ИЛИ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ! Image

FACEPALM! FACEPALM! FACEPALM!

Уук.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Thu Feb 21, 2013 1:44 pm

Moridin wrote:Аз ще гласувам за Зелените, ако не излезе нещо по-добро, като единственият играч на сцената, който реално някога изобщо се е борил за народна правда. Очевидно и те имат кусури и липса на кадри, но борбата в момента е да се даде време до ВНС и грамотна дискусия на тема как да прекратим възможностите на политиците да крадат безнаказано. Абсолютно излишно е 4 години от същата боза, в какъвто и да е цвят. Критиките към неяснотите какви промени се искат, са неоправдани. Достатъчно адекватни мнения прочетох за искания за промяна в конституцията, 20% от тях да минат, ще повиши грандиозно нивото на справедливост в държавата. Остава да се изгради популярна кампания и точно сега това е по-лесно от всякога досега.
Зелените не бяха ли онова зелено проектче на Първанов? Само питам. Иначе искам да поздравя форума с едно парче http://www.youtube.com/watch?v=Rp6-wG5LLqE

Ама надали. Пак ни излъгаха. Ужким тръгнахме против ЕРПтата а тези двамата - станишев/борисов отвлякоха всичкото внимание към себе си. Тая оставка няма да реши нищо.

П.П. Кефи ме как медиите влагат една апокалиптична атмосфера "Сериозни кървави протести!". Егати, пукнаха 5-10 глави и вече протестите станаха кървави...
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there

Bimbaldy
Commoner

Post by Bimbaldy » Thu Feb 21, 2013 2:22 pm

Razaelski wrote:
П.П. Кефи ме как медиите влагат една апокалиптична атмосфера "Сериозни кървави протести!". Егати, пукнаха 5-10 глави и вече протестите станаха кървави...
"Реки от кръв по улиците".... :D И това го използва някой!

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Thu Feb 21, 2013 2:24 pm

Bimbaldy wrote:
Razaelski wrote:
"Реки от кръв по улиците".... :D И това го използва някой!
Да! Това беше по повод едно петно кръв върху капака на една патрулка. "Окървавени протести" ми е любимият лайт мотив.
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there