Кой какво чете?
Moderator: Moridin
Ambartanen, търсила съм 4-та книга къде ли не - няма и няма. Имам 2-ма приятели, които продават книги, дори и тях съм вербувала да ми я търсят, но не би. Всеки път поръчват на доставчицити си да проверяват за Триумфа, но отговора винаги е, че е стара и е изчерпана. И в антиквариата имам приятели, но и там не се появява тази книга. Голяма мистерия!
Искам да го прочета Ендимиона. Хиперион е изкл книга - и като идеи, и като събития и образи. Сол ми е направо кумир. Ама дотолкова да изповядва моята философия за живота, че повече няма накъде. За 1-ви път в книга срещам герой, с който толкова много да си приличаме. Джон Кийтс също си беше находка. До сега само Йеитс е привличал интереса ми.
И така, докато се чудя какво да правя с Ендимиона, реших да поразгледам Деветият живот на Луи Дракс с автор Лиз Йенсен. Брех, рекламата на сайта на Бард е много зарибяваща и дано книгата излезе това, което ни обещават.
Искам да го прочета Ендимиона. Хиперион е изкл книга - и като идеи, и като събития и образи. Сол ми е направо кумир. Ама дотолкова да изповядва моята философия за живота, че повече няма накъде. За 1-ви път в книга срещам герой, с който толкова много да си приличаме. Джон Кийтс също си беше находка. До сега само Йеитс е привличал интереса ми.
И така, докато се чудя какво да правя с Ендимиона, реших да поразгледам Деветият живот на Луи Дракс с автор Лиз Йенсен. Брех, рекламата на сайта на Бард е много зарибяваща и дано книгата излезе това, което ни обещават.
pulled out
Напълно съм съгласен.Ghibli wrote:Възразявам, "Триумфът" бъка от идеи, а финалът, както каза Дем, е гениален и аз поне още се разтрепервам като се сетя.
И аз чета същата книга и общо взето споделям мнението ти. Даже веднъж увлечен в четене съумях да изпусна спирката на която трябваше да сляза, което е неопровержимо доказателство за увлекателността на тази книга.Започнах "Портретът на Дориан Грей" и съм повече очарован от книгата. Стилът - в оригинал е удоволствие да се чете; прелива от оригинални идеи и възгледи за човека, света (и всичко останало Razz ), а в същото време се чете леко и е увлекателна

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Върху Дориан Грей писах курсова работа по Западноевропейска литература миналата година. Книгата е абсолютно гениална. След като на български стилът направо ме разтапяше от удоволствие, мога да си представя на английски как би звучало. Смятам да си я купя и да я тествам, независимо от що-годе слабия ми английски
.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Morgana, пиши, че търсиш "Триумфът на Ендимион" в тази тема на клуб "Фантастика" на dir.bg.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... =collapsed
Вероятността веднага да се намери някой готов да ти продаде книгата на разумна цена е доста голяма.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... =collapsed
Вероятността веднага да се намери някой готов да ти продаде книгата на разумна цена е доста голяма.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Прочетох Новата пролет
Та, колко още такива prequels трябваше да очакваме
Ако трябва да бъда честна ми стана интересно пак
Описанията на рокли, облаци и дървета много ясно, че ги пропусках, ама пак ми беше интересно. По обясними причини този път четенето ми се проточи, ама пак доста бързо я прочетох. На ред е първият Малазан, обаче кога ще го почна не знам, че имам да превеждам едни работички 

Oще два прикуъла ще иам, или поне такъв плана на Боби, но първо смята да завърши основната серия.
Аз почнах да чета новото фентъзи на Бюджолд. Доста интересно засега, но много се нервя, че всичките фамилии са преведени и се получават неща като граф Конскарека, Ингрей кин Вълчаскала и еди0кой си кин Еленовшип...
Аз почнах да чета новото фентъзи на Бюджолд. Доста интересно засега, но много се нервя, че всичките фамилии са преведени и се получават неща като граф Конскарека, Ингрей кин Вълчаскала и еди0кой си кин Еленовшип...
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- armageddon
- Forsaken
По последни данни, както каза и Дем, Бат' Боби все пак е решил да напише и другите 2 прикуъла, както и няколко (май пак 3) "outtrigger novels". Да му се чуди човек тоя колко века още планира да живей, се едно е на 20 години, не на 60.Mushu wrote:Прочетох Новата пролетТа, колко още такива prequels трябваше да очакваме
Ако трябва да бъда честна ми стана интересно пак
Описанията на рокли, облаци и дървета много ясно, че ги пропусках, ама пак ми беше интересно. По обясними причини този път четенето ми се проточи, ама пак доста бързо я прочетох. На ред е първият Малазан, обаче кога ще го почна не знам, че имам да превеждам едни работички
Споко, ревюто вече е 95% написано.Roland of Gilead wrote:Щом си я зачел, ще пишеш и ревю, нали ти е ясно?
А покрай книгата аз с леко изумление открих, че "Рицарят на Шалион" е получил наградата Хюго за 2004г. А на корицата на новата книга пише, че "Проклятието на Шалион" има Хюго. Вярно, че и аз бих казал, че "Проклятието" заслужава наградата доста повече, но поне не смесвам така грубо реалност и желания.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
От два дни чета една много интересна книжка - "Сянката на катедралата" от Милош Урбан, чешки писател. Романът се води неоготически, а сюжетът е криминален, като действието се развива в Пражкия Храд. Първите стотина страници са доста интересни, и книгата като цяло е увлекателна - препоръчвам я на всеки, който иска да прочете нещо по-различно. Издадена е от "Колибри", май излезе миналата седмица.
This signature is not yet rated
- Interpreter
- Forsaken
Хайде сега, ще се обиждаме на възраст. Само с 4 години е по-голям от мене бат' Боби, младо си е момчето.По последни данни, както каза и Дем, Бат' Боби все пак е решил да напише и другите 2 прикуъла, както и няколко (май пак 3) "outtrigger novels". Да му се чуди човек тоя колко века още планира да живей, се едно е на 20 години, не на 60.
Пък и Хариет му влияе положително

- JaimeLannister
- Forsaken