Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Jun 21, 2011 10:56 am

Аз бягам от хареми и всичко с лолита или зомбита. Слава богу, всеки сезон има по една мека или нещо друго ставащо за гледане. Сега на есен чакам новия Гъндам, макар че като му гледам детинския керъктър дизайн и малко ми призлява. Дано сюжетно поне да го бива.

Ще чакам да ти чуя мнението за С.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 21, 2011 11:01 am

Вече го тегля :) Странното е, че вече доста сериали съм теглила, които са събнати от ГГ и не се научих, че те само яки неща подхващат :) Та можеше вече да съм загледала и С, и Анохана, което затеглих снощи (кхм, все едно си нямам работа, ама както и да е) :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 21, 2011 1:47 pm

Mushu
вече доста сериали съм теглила, които са събнати от ГГ и не се научих, че те само яки неща подхващат
Ми не е много вярно...да, субтитрират предимно популярни сериали, но това не значи, че нещата с които не се занимават са тъпи.
Понякога преводът им е неадекватен или пък ги мързи да пишат бележки...ето в момента ги псувам, че са единствените преводачи на Fireball Charming и не схващам голяма част от шегите и игрите на думи, които един свестен фенсъбър би обяснил с бележки.

Не ти знам вкуса, но подозирам, че едно от нещата, които превеждат в момента - ултрациничната шоненщина Dororon Enma-kun: Meeramera, няма да ти хареса :lol: :lol: :lol: .

С други думи: За мен известното и голямо име във фенсъбърските среди е гаранция за добър превод и качествен релийз, но не бих го ползвал, като критерий за избор на заглавия.
А GG преводите на комедийни заглавия не ми харесват, та гледам да ги избягвам.

Естествено това няма нищо общо с мнението ми за С...на него му гледах първи епизод, видях че не е my cup of tea и го дропнах...
Last edited by alshu on Tue Jun 21, 2011 1:58 pm, edited 2 times in total.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 21, 2011 1:55 pm

0о, не, не си ме разбрал, или по-скоро аз не съм се изказала като хората :roll: Изобщо не гледам събърите като си избирам какво да гледам, но за толкова години вече съм научила по-сериозните групи и често се получава една група да е събвала няколко сериала, които ме кефят, от което следва, че като подхванат нещо е голяма вероятност да ми хареса :) А колко пъти ми се е случвало да изтегля няколко рилийса и да си избирам, не е истина :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 21, 2011 1:58 pm

ПП
Съгласен съм, Tiger-ът си е як точно с това, че е идиот. :lol:
Сериалчето Tiger & Bunny не е лошо - як керъктър и механичен дизайн, яки бекграунди, яка анимация и епична музика...но сюжетът е малко постен и изстискан от пръстите...да плотът е интересен, но пълнежните епизоди с представянето на героите са досадни.
Аз го гледам заради шаренията.
Ето, неговите фенсъбъри - Commie са по-добра гаранция за превод. В този сезон им следя Steins; Gate и колаборацията с Underwater - Nichijou. За съжаление малко се бавят с релийзите и понякога дропват проектите насред сезона.

ПППП
Амиии :lol: още първият път разбрах какво искаш да кажеш, но да си призна имам някаква първосигнална отрицателна реакция към GG.
Въпреки, че са общо взето от свестните групи и им гледам някои от нещата.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 21, 2011 2:48 pm

Хехе, разбрахме се значи :)
Мда, и аз на Commie тегля рилийсите, харесват ми :) А тези двете нещица дето ги гледаш им хвърлих по едно оченце и засега не мисля да ги захващам :roll:

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 21, 2011 3:57 pm

Ми аз просто дадох пример какво им гледам в момента.

За мен Steins;Gate и Nichijou са най-интересните неща от сезона, но първото е sci-fi nerd-щина с много otaku хумор, а пък второто е доста гротескно и харесването на кретенско-детинските гегове в него се приема, като ултимативно доказателство за ретардщина. :lol: :lol: :lol:
(- Nanoooo...
- Hakaseee...)

Т.е. щом не са твоята cup of tea няма да се депресирам от това, че не ги харесваш.

ПП
На тема преводачи аз хем уж държа на свестни такива, хе нямам търпение за по-качествени неща :shock: .
В резултат накрая допирам да крадените от Crunchy Roll субтитри на Horrible Subs.
Така гледам Gintama и така опуках Level E.

С Gosick се колебах известно време и не знам защо предпочетох релийзте на WhyNot...но те дропнаха проекта след 12-13 серии и минах на Victorique (група превеждаща само Gosick, както си личи от името им)...оказа се, че те били по-добрият избор...а аз не ги бях харесал в началото... :shock:
Last edited by alshu on Tue Jun 21, 2011 4:06 pm, edited 1 time in total.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 21, 2011 4:05 pm

Лол, не би и трябвало да се депресираш :)
Алексис, мразим те! Започнах да гледам С и съм вече на 4-ти епизод! Едвам се удържам да не ги изгледам всичките! Добре, че свършва вече, че аман с тези онгоинг истории дето ги гледам :roll:
Едит: Това с дропването много го мразя! Никак не обичам да сменям групите, като си почна с една гледам до края да си карам! Макар че с по-дългите сериали редовно се получава това :roll: Като знам на One Piece какви разнородни групи се изредиха...

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jun 24, 2011 10:36 am

Вчера си припомних една част от "Приключения в космоса" (Uchuusen Sagittarius)...не че преди 8-9 месеца не му гледах първите 3 серии, но сега е излязъл превод на още 30-тина (от общо 77).

Предимството е, че най-накрая мога да чуя играта на сеютата, а не български дублаж върху френски :lol: (като го даваха преди 100 години по BNT).
Т.е. гласовете на Топпи и Рана, най-накрая са мъжки...при това познати гласове. (не мога да го потвърдя с доказателства, но са ми адски познати...примерно според мен Рана е Kenichi Ogata).
Изплуват такива интересни подробности, като това че Рана (онзи с лазанята) превключва от време на врене на кансайски диалект и пропява в Enka стил. :lol:

Анимацията е каквато я помня - плавни движения, сладурски керъктър дизайн и опростен, но добре замислен механичен дизайн. Изглежда неочаквано добре за евтино ТВ сериалче от 80-те.

Това което е остаряло са няколкото...ъъъ как да ги нарека...музикални сцени. Предполагам този вид неща са били голям хит в детските анимации през 60-те и 70-те - историята стига до ключово послание и то се представя на зрителя, чрез нещо като музикален клип :shock: : прочувствена j-pop песен изпълнена от женското сею, множество летящи венчелистчета, flashback-ове, супергадняра рони крокодилски сълзи...блях! :?

Сюжетът не е нещо особено, серия от misadventure-и в най-забутаните планети на галактиката.
Силата е в протагонистите, техният мързел и некомпетентност, безкрайните каши, в които се забъркват и естествените им реакции при среща с невъзможно силни противници и непреодолими препятствия.
Силата е и в реализма зад уж карикатурния свят на Uchuusen Sagittarius. Нашите хора са служители в дребна банкрутирала фирма. Имат проблеми със семейния бюджет. Оборудването им е старо и неработещо. Конкуренцията се подиграва с тях и им прави номера. Клиентите им са претенциозни, плащат малко и ги забъркват в съмнителни ситуации. Отношенията помежду им също не са перфектни - карат се, сърдят се...понякога за абсолютни глупости. Едно от най-любимите ми неща е, че преди всеки "героизъм" му дръпват една дълга вътрешна борба в стил "Абе аз защо го върша това? Не ми плащат за него пък мога да загина. Кой ще се грижи за семейството ми?".
И ето трикът - някак това не е във вид на досадно шоненско "маморване", а е основна част от хумора историята и пиперлива поправка за приключението.
"Антагонистите" са много (напрактика всеки срещнат :lol:), но никога не са абсолютно отрицателни герои. Обикновено действат по абсолютно рационални подбуди и почти не обръщат внимание на дребни риби, като екипажът на Sagittarius.
Темите също са интересни - расизъм, корпоративна политика, унищожаване на околната среда, война, геноцид и пр.

Е, в анимето има едни герой, който наистина не понасям - Сибип и гадното му пеене. :?
Но някак се преглъща заради кефа от гупостта на останалите кретени.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jun 29, 2011 9:51 am

Вчера наваксах няколко натрупани серии от различни заглавия.

Gintama 210-214...арката не ми хареса толкова, колкото очаквах. Почна много яко, с готин якудза хумор и страхотна сцена на гробището. Средата се проточи прекалено, а пък края въпреки, че беше интересен с това, кой-кого ще прецака най-добре, беше тъпкан с прекалено много мотивационни и обяснителни речи...Gintama е добра точно в тези речи, но мисля, че този път се бяха оляли...всеки герой без изключение му дръпна по една реч :shock: .
Т.е. имаше и интересни сцени, но тази арка ми дойде малко over over over the top...за стандартите на френчайза...ако беше Naruto друга работа :lol: .

Steins;Gate 11-12 - хем опасността се увеличи, хем връзките между героите се заздравиха...и краят на 12-ти беше неочаквано драматичен. Интересно защо преводът на 13-ти излезе толкова бързо.

Tiger & Bunny 11-13 - общо взето тъп арк. Гаднярът беше малко неадекватен, прекалено силен и падна прекалено лесно :shock: (дето се вика "проблеми с баланса на героя") ...но пък гаджето му беше много готина мацка и финалната сцена с хеликоптера беше добре направена.

Nichijou 12-13 - нямам обяснение защо, но това анименце страшно ме радва. Героите му са пълни идиоти и постоянно вършат глупости. :lol:
Най-нормалният персонаж е една роботка с ключ за навиване на гърба (не че има нужда от навиване, де).

Softenni 11-12 - не че това шоу е било някога нещо повече от еротично комедийка, но краят дойде малко прекалено тъп и безцелен, дори за жанра.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 30, 2011 11:09 am

Fireball Charming 11-12 - яко!

Detective Conan OVA 11 - скука.

Steins;Gate 13 - драма на корем.

Moyashimon 1 - хем сладурско, хем интересно.
Преди време Amelia-dono го похвали с големи суперлативи и реших да му хвърля едно око. Точно такова е както го е описала (всъщност затова се заслушвам в нея - описанията и са "право куме в очи"...докато останалите или ще кажат нещо от сорта "кефи ме/тъпо е" без обяснения за какъв продукт става дума или ще задълбаят в някой не особено очевиден аспект на заглавието :lol: :lol: :lol: ).
Това което ме кефи в Tales of Agriculture в допълнение към популяризаторскта тематика е странния хумор на авторите. Примерно фалшивият ентусиазъм с който студентите събираха фъшкиите от добитъка :lol: , или как професорът тръгна да яде "фазането" от чайки добре отлежали в труп на тюлен :lol: :lol: :lol: или това как японският bacillus bulgaricus говореше с de-gozaru окончания.

Добавям Moyashimon към списъка с анимета, които хем са интересни с историята, хем може да те пообразоват по темата с която се бъзикат. Други представители: Yakitate!! Japan (на тема хляб и пекарски изделия), Ghost Hunt (на тема свръхестествени явления) и Nodame Cantabile (на тема класическа музика).

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 02, 2011 1:41 am

Почнах Ouran High School Host Club и е доста забавно. Мега пародията, плюс разни сладки моменти като във 2-ри епизод на финала. :P

alshu
Elder God

Post by alshu » Sat Jul 02, 2011 9:20 pm

Ouran-ът беше с някви педали, нали? :lol:

Fireball Charming завърши страхотно...не съм сигурен какво точно се случи и как това води до събитията в първи сезон, но страшно ме изкефи. :? :lol: :lol: :lol:
Най-близкото нещо до роботско погребение, което съм гледал :shock: :lol: .

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jul 02, 2011 9:36 pm

Някакво мнение за X-men анимето?
Гледах първи епизод и ме стори доста долнопробно.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 02, 2011 9:39 pm

alshu wrote:Ouran-ът беше с някви педали, нали? :lol:
Правят се на педали заради момичетата. :lol: