by Dr. Horrible » Wed Nov 20, 2019 2:13 pm
Абе голямо нещо си е Хари Потър. Ако не беше Хари Потър, нямаше да ме познавате. Щото ако не беше Хари Потър, нямаше да се регистрирам преди много години във форума потър-мания. Ако не се бях регистрирал там, нямаше да ида после във форума на егмонт, където ме покани една приятелка от потър-мания. Ако не бях писал редовно във форума на егмонт и не бях създал приятелства там, изобщо нямаше да обичам форуми и нямаше да се регистрирам във форплей, когато един колега ме навиваше. А ако не бях във форплей, нямаше да напиша там в темата за Бъфи, че го обожавам, и Роланд нямаше да ми пише съобщение с покана да се регистрирам в Шадоуденс. И така никога нямаше да съм чувал за Шадоуденс. Хари Потър беше нещото, което ме накара да искам да обсъждам изкуство с непознати хора в интернет - то е основата, то е всичко. Без него изобщо нямаше да съм тук.
Всъщност само Мели можеше да ме познава, покрай магистратурата. Но ако не беше Хари Потър, не знам дали щях толкова много да обичам книгите, защото точно Хари Потър ме научи на това, нито пък знам дали щях да се интересувам от фантастика и фентъзи, щото И това ми даде Хари Потър, та може би дори нямаше да заговоря Мели, като я видях да чете фентъзи книга. Хммм.... Като се замисля, ако не беше Хари Потър можеше въобще да не уча тази психология, а да съм избрал нещо като история или право, така че дори и Мели нямаше да срещна. А може би без Хари Потър изобщо нямаше да съм преодолял тийнейджърските си депресии и щях да съм в пернишката лудница. Примерно...
That being said, според мен също истерията по кориците е прекалена. Грозни са, аз лично никога не бих си ги купил. Любен Зидаров си има собствен стил - имам си негова книжка с приказки на Андерсен и си я обожавам, чудесна е. Просто тези илюстрации далеч не са най-доброто от него. Вече е на възраст човека, опитал е да ги направи, така, както са му казали, не се е получило, да е жив и здрав. Мен ме е по-яд, че оригиналните корици от детството ми вече ги няма на български, а само тези отпреди няколко години.
But goddamn,
you got me in love again