Westworld (2016) - СПОЙЛЕРИ!
- penzata
- Forsaken
Re: Westworld (2016)
За всичките "обрати" имаше хинтове и аз по принцип си падам по солв дъ ридъл шитни, които са идеални кукички, да държат вниманието на зрителя, но във Вестуърлд обратите бяха character driven, а не story driven, което бе още по-яко.
Несъвършенствата са ми бели кахъри, сравнени с изключително добре изградените и мотивирани персонажи.
Несъвършенствата са ми бели кахъри, сравнени с изключително добре изградените и мотивирани персонажи.
The hardest battles are fought in the mind.
- Ambartanen
- Arcanist
Преди малко го догледах и се зачудих къде мога да изсипя малко недосдъвкани размисли. Тук ми се стори като подходящо място, но за голяма моя изненада повече от темата е някакъв безпричинен хейт. Тъй де, много ми хареса сериала и се справи много добре с нещата, които се опасявах че може да издъни.
С това съм много съгласен. Всичките обрати бяха логични и се чуствам доста горд със себе си, че повече ги предвидих преди да се случат (по-често минута отколкото епизод предварително), но това само увеличи удоволствието ми да им гледал разкритията.penzata wrote:И това, което най ми хареса бе, че всичките т.нар. "обрати" не идваха от нищото, с типичния "УАУ ефект", а бяха крайно логични.
- Spoiler: show
Само да добавя, че е на светлинни години пред първия и е чиста обида да се сравнява с втория.Moridin wrote:Комбото от Долхаус и Лост
- Moridin
- Global Moderator
+800000 за поста на Андрей, обърнете специално внимание на Мейв
This is it. Ground zero.
- penzata
- Forsaken
"This violent delights have violent ends"
Първо го цитира Арнолд. После дъртият Абърнати (ама Форд знае, защото той му е вкарал тези шитни в главата). Абърнати го казва само и единствено на Долорес, пък тя - само и единствено на Мейв.
Първо го цитира Арнолд. После дъртият Абърнати (ама Форд знае, защото той му е вкарал тези шитни в главата). Абърнати го казва само и единствено на Долорес, пък тя - само и единствено на Мейв.
Пензата, много ЗА съм точка номер 5 от спойлера ти! Дано е така, иначе много ще ми липсва в следващия сезон 
Интересно инфо научих за актрисата, която играе Долорес - преди няколко дни е споделила, че е била малтретирана сексуално в миналото си. Сигурно й е било доста гадно да играе подобна роля. :/
Иначе заедно с Мейв е номинирана за Глобус, но странно са пропуснали Хопкинс. Според мен беше титаничен..

Интересно инфо научих за актрисата, която играе Долорес - преди няколко дни е споделила, че е била малтретирана сексуално в миналото си. Сигурно й е било доста гадно да играе подобна роля. :/
Иначе заедно с Мейв е номинирана за Глобус, но странно са пропуснали Хопкинс. Според мен беше титаничен..
shadow dance nikoga ne luje
- Ambartanen
- Arcanist
За мен най-ценната идея в сериала дойде в осми епизод:
- penzata
- Forsaken
Killua wrote:Пензата, много ЗА съм точка номер 5 от спойлера ти! Дано е така, иначе много ще ми липсва в следващия сезон![]()
"These violent delights have violent ends":
- Ambartanen
- Arcanist
За улеснение: Westworld Timeline
Cold storage хостовете -
Неслучайно цялото това със скалповете, в които се криеше информация за лабиринта, ми се стори доста втф и впоследствие така и не се доразви.
http://westworld.wikia.com/wiki/Kissy
Cold storage хостовете -
Неслучайно цялото това със скалповете, в които се криеше информация за лабиринта, ми се стори доста втф и впоследствие така и не се доразви.
http://westworld.wikia.com/wiki/Kissy
http://www.shadowdance.info/magazine/tvshows/westworld/ - И шадоуданс статийката по темата! Основният текст е на Аравала, но има включвания от Мат, Доктор Хорибъл, Моридин и moi! 

- penzata
- Forsaken
Изписаха се вече 5 страници, има и ревю, така че заебавам да слагам спойлери вече.
Това за Бернард/Арнолд "визуализацията" си е чиста спекулация от моя страна. Видях отново снимката, на която ясно си личи изместения фокус на двамата мъже, така че Бернард може и да е Арнолд "визуално", което ми е ирелевантно, след като видях кой е "средния" човек. На Форд баща му.
(трябва да спра да гледам по сто часа филми и да дрема, не знаейки кога съм заспал, кога не и какво изобщо съм гледал.)
Точно баща му от снимката ме наведе на още повече "глупости", в кратце:
- Форд казва на Бернард, че Арнолд е построил "къщата и семейството му", за да не тъжи, или нещо подобно.
- Форд разказва на гръмпи олд мен-а в мазето историята за хрътката си; има разговор и с "малкия си аз" за същата хрътка. (+ това малкия чиляк се появяваше в някакви ключове сцени, от нищото)
- Теди разказва мита за Лабиринта: "The Maze itself is the sum of a man’s life. The choices he makes, the dreams he hangs onto. And there at the center there’s a legendary man who had been killed over and over again countless times. But always clawed his way back to life. The man returned for a last time to vanquish all his oppressors in a tireless fury. Built a house and around that house he built a maze so complicated only he could navigate through it. I reckon he’s seen enough fighting."
Чиста алегория и препратка към Фордовата къща.
- Форд беше казал на Тереза, че няма кой знае какви спомени от детството си (като бая хостове), защото не бил сантиментален дюд.
- При "агресивния" разговор между Форд и Долорес, той я пита дали го помни, а след това тя го пита дали не са стари приятели, той ѝ отговаря, че изобщо не би казал приятели, и "леко" се разплаква.
След всичко това, не само се връщам на теорията, че Форд е хост, а че има още повече около него и си мисля, че страшно много неща (хинтове) съм изпуснал в сериала. Така че търпи второ гледане и, за да не съм голословно-спекулиращ-параноиран-конспиративен дюд, чак след това ще обобщя "мислите" си относно Вестворлд (И в Мементо и в Престиж, всичко беше намекнато и хинтнато в диалозите).

Това за Бернард/Арнолд "визуализацията" си е чиста спекулация от моя страна. Видях отново снимката, на която ясно си личи изместения фокус на двамата мъже, така че Бернард може и да е Арнолд "визуално", което ми е ирелевантно, след като видях кой е "средния" човек. На Форд баща му.

Точно баща му от снимката ме наведе на още повече "глупости", в кратце:
- Форд казва на Бернард, че Арнолд е построил "къщата и семейството му", за да не тъжи, или нещо подобно.
- Форд разказва на гръмпи олд мен-а в мазето историята за хрътката си; има разговор и с "малкия си аз" за същата хрътка. (+ това малкия чиляк се появяваше в някакви ключове сцени, от нищото)
- Теди разказва мита за Лабиринта: "The Maze itself is the sum of a man’s life. The choices he makes, the dreams he hangs onto. And there at the center there’s a legendary man who had been killed over and over again countless times. But always clawed his way back to life. The man returned for a last time to vanquish all his oppressors in a tireless fury. Built a house and around that house he built a maze so complicated only he could navigate through it. I reckon he’s seen enough fighting."
Чиста алегория и препратка към Фордовата къща.
- Форд беше казал на Тереза, че няма кой знае какви спомени от детството си (като бая хостове), защото не бил сантиментален дюд.
- При "агресивния" разговор между Форд и Долорес, той я пита дали го помни, а след това тя го пита дали не са стари приятели, той ѝ отговаря, че изобщо не би казал приятели, и "леко" се разплаква.
След всичко това, не само се връщам на теорията, че Форд е хост, а че има още повече около него и си мисля, че страшно много неща (хинтове) съм изпуснал в сериала. Така че търпи второ гледане и, за да не съм голословно-спекулиращ-параноиран-конспиративен дюд, чак след това ще обобщя "мислите" си относно Вестворлд (И в Мементо и в Престиж, всичко беше намекнато и хинтнато в диалозите).
Аз, доколкото го разбирам - може да се отнася и за Арнолд, и за Форд: "The Maze itself is the sum of a man’s life. The choices he makes, the dreams he hangs onto. And there at the center there’s a legendary man who had been killed over and over again countless times. But always clawed his way back to life."
Арнолд най-малкото е умирал веднъж като Арнолд, и минимум веднъж като Бернард.
А човекът, който построява къщата за Форд, също е Арнолд.
Арнолд най-малкото е умирал веднъж като Арнолд, и минимум веднъж като Бернард.
А човекът, който построява къщата за Форд, също е Арнолд.
- penzata
- Forsaken
Built a house and around that house he built a maze so complicated only he could navigate through it.
Ся, не знам, ама Форд бая навигейтва из тоя мейз. Като цяло ич не му е чиста работата. Андроид или не, това е на повърхността, но всъщност, не знам кой точно е Форд. Няма да се учудя, ако след повторното гледане не го изкарам допелгангер-андроидското-алтер его на Арнолд или самият Арнолд.
Ся, не знам, ама Форд бая навигейтва из тоя мейз. Като цяло ич не му е чиста работата. Андроид или не, това е на повърхността, но всъщност, не знам кой точно е Форд. Няма да се учудя, ако след повторното гледане не го изкарам допелгангер-андроидското-алтер его на Арнолд или самият Арнолд.