Prometheus

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Wed Jun 06, 2012 2:56 pm

Muad_Dib wrote:Разаелката адекватен както винаги :lol:
Е па нали за Авенджърс ставаше дума

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jun 06, 2012 9:23 pm

Реакцията на Хитлер на новината, че няма да има друга версия.

http://www.youtube.com/watch?v=X3BV2u8YWps

Коментарът за Линделоф. :lol:

И въобще цялото. :rofl: Едно от по-добрите включвания на фюрера. Image

Впрочем, сравнението накрая между Ридли и друг известен негов колега и на мен ми хрумна като се запознавах с реакциите (създател на неочаквано огромен франчайз на младини, но поизкуфял на стари години, по мнения на други хора), но не посмях да го изрека директно, че все още ми се струва кощунствено. :(
passer-by wrote:Новата трилогия на Стар Уорс спрямо старата, явно. Добре дошли в 21-и век. :roll:
Ридли никога няма да е толкова зле, но паралелът се натрапва от само себе си.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vash
Paragon

Post by Vash » Thu Jun 07, 2012 1:58 am

Доста е добър. Ще знам вече да не се доверявам на самоподдържащ се хейт на негледали хора по интернета. :lol:

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 07, 2012 2:02 am

Vash wrote:Доста е добър. Ще знам вече да не се доверявам на самоподдържащ се хейт на негледали хора по интернета. :lol:
Само един такъв и това съм аз, и не хейтя, а съм разочарован. Всички други критични/разочаровани мнения са на гледали хора. И то далеч не само в тоя форум.
Прави разлика между "хейт" и "критика", впрочем. Двете далеч не винаги са равнозначни.
The Best of Mozart

Vash
Paragon

Post by Vash » Thu Jun 07, 2012 2:52 am

Ок, извинявам се. В тази тема не видях "критика" обаче (освен в блога на Силвъра), също както и моето мнение не е "аргументация". А ти от какво си разочарован - че не се харесва масово? От разочарованието на други хора? Нещо в самия филм?

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jun 07, 2012 2:56 am

Първоначално от неспойлещите реакции, които доста масово в доста форуми (и у нас, и в чужбина) критикуват сюжета и персонажите - това, предвид кой е режисьорът и в кой франчайз е филмът, няма как да не ми направи (неприятно) впечатление и със страхотна визия не се компенсира.

След което се запознах с подробни спойлещи коментари, които конкретно обсъждат малоумия във въпросния сюжет и поведение на персонажите и ми се отщя.
Vash wrote:В тази тема не видях "критика" обаче (освен в блога на Силвъра)
Тъй ли? Аз пък в почти всеки пост (не броя моите) това видях - критика и разочарование.

Та като стана дума - ти какво разбираш под "доста добър"? :)
The Best of Mozart

Rentless
Scholar

Post by Rentless » Thu Jun 07, 2012 3:17 am

Гледах го това филмче... Не е толкова ужасен, просто не е и нещо незабравимо. Почти същото усещане ми оставиха и първият AvP, и скорошният римейк на The Thing. Има си кусури, не се съмнявайте. Сценаристът май е прекалил с "Може би са те" и "Досиетата Х", ама поне за мен не е фатално.

Определено не съжалявам, че го гледах. Даже като излезе с добро качество ще си го гледам на HD плазмата.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jun 07, 2012 3:30 pm

Rentless wrote:Определено не съжалявам, че го гледах. Даже като излезе с добро качество ще си го гледам на HD плазмата.
И аз някви такива планове имам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 09, 2012 3:30 am

Мен пък ми хареса много. Харектеризацията му е тотално в гъзъ, но ако изключим това, и зрелището му е зрелищно, и сюжетът колкото го има, си е съвсем ок. Не знам точно каква психологическа драма с многопластов коментар за човешката природа е очаквало целокупното зрителство, но за мен филмът си е стабилен.

За съжаление не е консистентен с Ейлиън митоса, ама кво да праим...
And you can't dance with a devil on your back...

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sat Jun 09, 2012 10:43 am

Там им е грешката на всички "Разбирачи", че не слушаха кога дяда Ридли казваше, че това е напълно друга истроия и е отчасти свързана с Пришълеца. Но доняде разбирам големият рейдж на АвП феновете... все пак канона им беше грубо негейтнат от сюжета на Прометей... чакаме Моисей
Last edited by Razaelski on Sat Jun 09, 2012 10:53 am, edited 2 times in total.

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Jun 09, 2012 10:44 am

Тоже. Аз също останах доста доволен. Не е шедьовърът, който се очакваше от доста хора май, а Пришълците не си ги спомням в момента достатъчно, за да правя някакви паралели, но сам по себе си филмът има достатъчно много достойнства (и тук-таме някои глупости, за съжаление). Като цяло се радвам много, че не се подлъгах по негативните отзиви тук и отидох да го гледам :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 09, 2012 5:46 pm

Razaelski wrote:Там им е грешката на всички "Разбирачи", че не слушаха кога дяда Ридли казваше, че това е напълно друга истроия и е отчасти свързана с Пришълеца. Но доняде разбирам големият рейдж на АвП феновете... все пак канона им беше грубо негейтнат от сюжета на Прометей... чакаме Моисей
Мне, той си противоречи и с Ридлиевия оригинал.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 09, 2012 7:36 pm

Важното е, че ще има още филми. Уж... Дано.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 09, 2012 10:35 pm

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Jun 09, 2012 10:58 pm

Roland wrote:Не знам точно каква психологическа драма с многопластов коментар за човешката природа е очаквало целокупното зрителство, но за мен филмът си е стабилен.
И аз не знам. Знам само, че героите се надпреварваха да заявяват претенциите на филма, че ще ни се разкрива психологическа драма с многопластов коментар за човешката природа.