Гей браковете - за/против?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Трябва ли да са позволени гей-браковете?

Да, всеки трябва да има това право, независимо от ориентацията си.
21
57%
Не, това е подигравка със свещената институция на брака!
2
5%
Не, защото... (уточнете в пост)
3
8%
Ewww, faggots!!!
11
30%

Total votes: 37

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Aug 04, 2011 6:40 pm

Amelia wrote:Мда, Interpreter. Отживяла бигамна институция е и затова или трябва да се махне, барабар с бюрократичните екстри, произтичащи от нея, или да се позволи на всички, за да могат тия екстри да се ползват от всички.

Иначе, ебавката настрана, и аз се чудя що не легализират полигамията. Ако е по собствена воля на всички въвлечени във връзката, не виждам що им я забраняват.
Защото виж китай какви социални проблеми има от недостиг на 150 милиона вагини. Заради абортирането на момичетата. Това води до неприятности в дългосрочен план.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 04, 2011 6:45 pm

Кво общо имат абортите на момичетата с полигамията? То си е няква културна тъпня (в Индия също я има), поради която е супер важно да имаш мъжки наследник. А и така не им се налага да приготвят зестра на момичето.

Аз под полигамия имам предвид и двата варианта - мъж с много жени, жена с много мъже. Нема само единия пол да го облагодетелстваме с хареми. Така би трябвало да се урегулират нещата.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Aug 04, 2011 6:55 pm

Amelia wrote:Мда, Interpreter. Отживяла бигамна институция е и затова или трябва да се махне, барабар с бюрократичните екстри, произтичащи от нея, или да се позволи на всички, за да могат тия екстри да се ползват от всички.

Иначе, ебавката настрана, и аз се чудя що не легализират полигамията. Ако е по собствена воля на всички въвлечени във връзката, не виждам що им я забраняват.
Аз сериозно го казах. Бигамията исторически е била (и е) съпътствана от други форми на имуществено-възпроизводствени социални ядра - полигиния, полиандрия и пр. Така се е получило, че бигамията се е наложила, но явно времето й отминава.
Радвам се, че виждам в твое лице сериозен съмишленик. Поли? :mrgreen:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 04, 2011 7:02 pm

Хехе, защо не? :lol:
Сърце да е широко, както е казал народа. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Aug 04, 2011 7:53 pm

В общи линии съм с Морви поради отчасти суеверни предразсъдъци.
За брак - ок, доколкото на някой му пука за брака изобщо.
За дете - по-скоро не го считам за добра идея, но не бих го забранявал със закон.
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 04, 2011 8:59 pm

Любимец, нямам достъп до Медскейп, за да прочета първата статия. Пейстнах в Гугъл изреченията от нея, дето си цитирал и ми излезе ей това:
http://livedr.org/adolescent-health-sel ... al-health/

Същото ли е?
Ако не е, може ли да ми кажеш имената на авторите на статията, в кой журнал е публикувана, година, брой и евентуално страници - ще си я издиря тука с научните сърч енджини.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 04, 2011 9:02 pm

Че не е добра идея, съм съгласен, но само от гледна точка на социалната стигма. Твърдо съм убеден, че две майки или двама бащи могат да постигнат не само същите, но и по-добри резултати от много хетеросексуални двойки. На първо място такива родители не само не биха учили децата си на нетолерантност, но специално биха ги възпитавали в обратното - в разбиране и приемане на различните. Едно такова дете ше израстне много по-широкоскроено от повечето си себеподобни.
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Aug 04, 2011 9:22 pm

Roland wrote:Че не е добра идея, съм съгласен, но само от гледна точка на социалната стигма. Твърдо съм убеден, че две майки или двама бащи могат да постигнат не само същите, но и по-добри резултати от много хетеросексуални двойки. На първо място такива родители не само не биха учили децата си на нетолерантност, но специално биха ги възпитавали в обратното - в разбиране и приемане на различните. Едно такова дете ше израстне много по-широкоскроено от повечето си себеподобни.
Именно. Едно такова дете определено ще разбира и приема хетеросексуалните.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 04, 2011 9:28 pm

Най-вероятно щото то самото е хетеросексуално?

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 04, 2011 9:34 pm

Interpreter wrote:
Roland wrote:Че не е добра идея, съм съгласен, но само от гледна точка на социалната стигма. Твърдо съм убеден, че две майки или двама бащи могат да постигнат не само същите, но и по-добри резултати от много хетеросексуални двойки. На първо място такива родители не само не биха учили децата си на нетолерантност, но специално биха ги възпитавали в обратното - в разбиране и приемане на различните. Едно такова дете ше израстне много по-широкоскроено от повечето си себеподобни.
Именно. Едно такова дете определено ще разбира и приема хетеросексуалните.
Специален поздрав с ей това видео:

http://www.youtube.com/watch?v=1o4YUY4feys

Иначе трябва да ти е ясно колко тъпа е тая логика предвид че към днешна дата почти всички хомосексуални деца са продукт на хетеросексуални двойки.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Aug 04, 2011 9:35 pm

Такива родители на първо място биха били най-вече хора. В това си качество те ще учат децата си на това, което на тях към момента им се струва правилно и редно. Тоест, все едно да се каже, че чернокожите родители от времето на сегрегацията задължително ще учат децата си на расова толерантност и ще ги възпитават да бъдат космополити.

Опитвам се да кажа, че както и в момента си има гей-двойки, дето отглеждат дете (осиновяването не е единственият начин здрав човек в детеродна възраст да се сдобие с дете) и със сигурност са съвсем читави и готини родители, така има и гей-двойки, които възпитават децата си в нетолерантност към децата на хетеросексуални родители. По стечение на обстоятелствата знам от първа ръка за тъкмо два такива случая.

И това всъщност е нормално, както е нормално и хетеросексуалните родители да пълнят главите на децата си с простотии. Да се каже, че хомосексуалните двойки са различни и по-добри родители е като да се отсече, че те като цяло са по-добри хора. Пък то не е така. Те са си нормални хора и поради тази причина вършат нормални човешки неща и в никакъв случай не са имунизирани срещу глупави постъпки и нетолерантност към различния. Има гейове, които мразят негрите и не са скинари единствено защото влечението им към собствения пол автоматично им отрязва достъпа до тази сган. Например. Има гейове, които охолно се присмиват на дебелите, прекалено високите, прекалено ниските, на луничавите и въобще на прекалено различните.

Да си гей не те прави автоматично добър родител. Въобще, сексуалността не е това, което прави от един човек родител. Затова се искат други дадености. Малко като вица, дето питали иконома на сър Джон защо ливадата пред замъка е толкова хубава и оня отговорил: "Ами коси се, полива се и така - триста години".
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 04, 2011 9:47 pm

Общо взето съм съгласен. И пак остава това, което каза Амелия - за да станат родители, тия хора трябва да се борят. Което означава, че при тях това никога не е случайност. Разбира се, само това не е достатъчно, за да те направи добър родител, но е силна предпоставка.

Моята позиция в общия случай е, че и да има качествена разлика, то тя не е във вреда на еднополовите двойки. Иначе може и да няма такава.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Aug 04, 2011 9:53 pm

Не е, разбира се. От моята гледна точка това е да споря дали русите са по-добри родители от чернокосите. Въобще, за да се позволи осиновяване, си трябва здраво проучване на кандидат-родителите, независимо от пола им. То аз смятам също и че човек трябва задължително да минава някакъв тест, преди да му се позволи да роди дете, ма няма все още държава, дето да ми върже и да го въведе със закон тва. Що кретени има, дето и фикус не бих им поверила, пък те деца ми направили.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Fri Aug 05, 2011 10:15 am

Гласувах с "Не, защото..." и си казах мнението защо. Криво, право - но мисля така. И вероятно ще мисля така докато не се направи обстойно и независимо изследване на хомосексуализма. Засега едните твърдят, че бил нормално. Другите твърдят, че не е - и това състояние е обратимо. Е, ами щом като е обратимо...
Hemos pasado!

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri Aug 05, 2011 10:25 am

Или пък, поне също толкова вероятно, щом не е...