Тъй ли, а не беше ли ти този, който смяташе циганите за генетично ограничени спрямо останалите хора? Ако започнеш да контактуваш с цигани, това ще промени ли мнението ти?Roland wrote:Като го накараш да интерактва с такива хора и види колко безпочвена му е омразата. Като го поставиш в среда, в която да ОСМИСЛИ, че тия хора са точно толкова (а, хората бидейки най-различни - може би и по) читави, колкото него. По-лесно е, отколкото изглежда.Amikae wrote:Тц. С нищо не се отучва. С каква точно ОБРАЗОВАНОСТ ще отучиш някой, който мрази гейове или чернилки, да спре да мрази гейове и чернилки? С каква?!
София прайд
Moderator: Moridin
Добре, форум сме, малки сме, ама не сме само ние, Жоро ти даде примери. Имах колега отявлен до нахалство гей, не знам как един човек от двайсетината души във фирмата копче не му каза, а накрая го направиха и заместник шеф... Може да не е окрупнено като в щатите, но не значи непременно, че е изолирано.
Това към Роланд...
Амикае, аз не помня подобно нещо, но дори да е така, ако контактува с тях и са нормални и не го бият и крадат (което е проблемът с циганите), сигурно ще го промени...
Това към Роланд...
Амикае, аз не помня подобно нещо, но дори да е така, ако контактува с тях и са нормални и не го бият и крадат (което е проблемът с циганите), сигурно ще го промени...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Може би. Всъщност най-вероятно. С тая разлика, че различните раси наистина имат различни характеристики, докато хомосексуализмът е нещо, което се случва на всяка раса без да подбира. Т.е. едното е дали си падаш по цигани (като голяма част от ненавистта ми към тях е конкретната им позиция в социалната структура, нежели някакво схващане за това какви са като раса), друго е дали един циганин ще те дразни ПОВЕЧЕ, понеже е гей.
And you can't dance with a devil on your back...
На мен просто ми се струва много наивно вярването, че хората могат просто така да се променят. Омраза с подобни мащаби се изкоренява само с времето и поколенията. Не може да поставиш един човек, който цял живот е мразил гейовете в гей среда и да очакваш, че той ще се промени. На него те ще го отвращават, нищо повече, и пак ще ги мрази. Не всеки се променя, но всеки може да бъде накаран да си трае по един или друг начин.
E, поколенията. Тия прайдове нали за това се правят - да може поколенията да свикват с разни идеи.
Показност ще е нужна, докато не се уеднаквят правата на тия и ония хора и докато наистина не изчезне масовата дискриминация. При жените, дето са снабдени с права от чукурнайсе години вече, все още има демонстрации, показност, дни за честване на еди какво си, щото такива все още са до някаква степен нужни (макар че аз лично считам повечето за неква инерция). А гейовете са ептен преебани от закона и общественото мнение понастоящем - нека покажат че ги има, че са много и че искат да бъдат третирани както трябва. Това с мълане и надежди някой да успее по телепатичен път да ги разбере, няма да се случи.
Показност ще е нужна, докато не се уеднаквят правата на тия и ония хора и докато наистина не изчезне масовата дискриминация. При жените, дето са снабдени с права от чукурнайсе години вече, все още има демонстрации, показност, дни за честване на еди какво си, щото такива все още са до някаква степен нужни (макар че аз лично считам повечето за неква инерция). А гейовете са ептен преебани от закона и общественото мнение понастоящем - нека покажат че ги има, че са много и че искат да бъдат третирани както трябва. Това с мълане и надежди някой да успее по телепатичен път да ги разбере, няма да се случи.
Мда, ама не показват това с поведението си. И lol на "гейовете са ептен преебани от закона". Кое им е преебаното? Това, че могат да използват сексуалната си ориентация, когато нещо не им изнася? Мацките по същия начин използват това между краката си за да дърпат напред в професията си.
Феминизмът ми е не по-малко смешен. Разбира се няма нищо лошо човек да иска всичко най-хубаво от двата свята, но без недостатъците. Искаш да те третират, като равен, но ако искаш да постигнеш нещо използваш факта, че си гей, или това, че имаш мило личице, големи цици и секси дупе.
It's all the same to me. От претенции на някои хора ще ги заболи коремчето. Не всички сме чак толкова толерантни, ако не друго не всички си затваряме очите. 

Преебани са с това, че не им е позволено например да сключват брак помежду си и да осиновяват деца, с което им се отнема възможността да създадат семейство. Това е брутално нарушение на човешките права, за които доста хора явно си затварят очичките и мозъчетата, когато трябва да осмислят положенийцето.
Окей, пожелавам им един ден да получат това тяхно право.Amelia wrote:Преебани са с това, че не им е позволено например да сключват брак помежду си и да осиновяват деца, с което им се отнема възможността да създадат семейство. Това е брутално нарушение на човешките права, за които доста хора явно си затварят очичките и мозъчетата, когато трябва да осмислят положенийцето.
- JaimeLannister
- Forsaken
Глупак.
@ Амикае:
В България барем го няма религиозният фактор, то той е, дето спъва разните движения в Америка.
@ Амикае:
Омразата с такива мащаби е напълно необоснована. Никой от мразещите с такива мащаби никога не пострадал по вина на гей, нито гей му е откраднал жената някога, нито каквото и да е. Необоснованата омраза ще се изненадаш колко лесно се лекува понякога - достатъчно е да бъдеш поставен в среда, където си ПРИНУДЕН да вденеш, че тия хора не ядат бебета сутрин и не изнасилват момченца вечер. Един приятел-гей да имаш, общо взето стига да преосмислиш МНОГО от схващанията си.На мен просто ми се струва много наивно вярването, че хората могат просто така да се променят. Омраза с подобни мащаби се изкоренява само с времето и поколенията. Не може да поставиш един човек, който цял живот е мразил гейовете в гей среда и да очакваш, че той ще се промени. На него те ще го отвращават, нищо повече, и пак ще ги мрази. Не всеки се променя, но всеки може да бъде накаран да си трае по един или друг начин.
В България барем го няма религиозният фактор, то той е, дето спъва разните движения в Америка.
And you can't dance with a devil on your back...
Нещо по темата:
Сър Джон пита Джеймс:
- Джеймс, какъв е този шум на улицата?
- Гей-парад, сър.
- Какво искат, Джеймс?
- Еднополова любов, сър.
- А някой забранява ли им, Джеймс?
- Не, сър.
- Тогава защо вдигат толкова шум?
- Ами, педерасти, сър...
Сър Джон пита Джеймс:
- Джеймс, какъв е този шум на улицата?
- Гей-парад, сър.
- Какво искат, Джеймс?
- Еднополова любов, сър.
- А някой забранява ли им, Джеймс?
- Не, сър.
- Тогава защо вдигат толкова шум?
- Ами, педерасти, сър...
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
- The Dragon
- Elder God
Ами да си прайдват. Според мен си е хабене на ресурси. Вместо да се организират за някоя смислена цел и право. А за обличането - доколкото във Фриско и Ню Йорк този тип обличане си е възникнало органично и си е част от културата, тук в БГ е насадено.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Interpreter
- Forsaken
Изчетох го до тука внимателно и се запитах какъв ли е антонимът на "различен"? Сетих се само за едно - "еднакъв".
Точно в това си качество, на "еднакъв", гордо бих подкрепил всякакъв "прайд" за да докажа търпимостта си към "различните". Ние "еднаквите" го правим това, въпреки внушените ни (поколенчески може би) представи за "срамота" - примерно, че е срамота да си бъркаш в носа публично, да пръцкаш в трамвая, да обясняваш на всеослушание какво и с кого правиш разни неща под чаршафите и други такива. Искам да кажа, че "еднаквите", по принцип сме солидарни и дори обичаме "различните" може би повече и от себе си. Но дали не е защото да си "различен" според нас е нещо лично, а всякаква колективна демонстрация на "различност" дали пък не е някаква проява на конформизъм?
Преди време, когато се правехме на хипита, с дънките, знаците виктъри, забежките към трева и групенсекс, като израз на съпротива (тук) против униформеността, един мой приятел - комсомолец ми зададе въпроса: а вие така не ставате ли също толкова униформени?
Да си "различен" значи да си себе си. В това вярвам.
Освен това мисля, че трябва да си има такт във всичко.
Точно в това си качество, на "еднакъв", гордо бих подкрепил всякакъв "прайд" за да докажа търпимостта си към "различните". Ние "еднаквите" го правим това, въпреки внушените ни (поколенчески може би) представи за "срамота" - примерно, че е срамота да си бъркаш в носа публично, да пръцкаш в трамвая, да обясняваш на всеослушание какво и с кого правиш разни неща под чаршафите и други такива. Искам да кажа, че "еднаквите", по принцип сме солидарни и дори обичаме "различните" може би повече и от себе си. Но дали не е защото да си "различен" според нас е нещо лично, а всякаква колективна демонстрация на "различност" дали пък не е някаква проява на конформизъм?
Преди време, когато се правехме на хипита, с дънките, знаците виктъри, забежките към трева и групенсекс, като израз на съпротива (тук) против униформеността, един мой приятел - комсомолец ми зададе въпроса: а вие така не ставате ли също толкова униформени?
Да си "различен" значи да си себе си. В това вярвам.
Освен това мисля, че трябва да си има такт във всичко.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"