Е той на мен ми даде ампулки някви - т.е. не е разтвор. Нямам представа с ква концентрация. Взех две - трябваше да ги взимам веднъж месечно или нещо от тоя сорт. След втория месец реших, че съм екстра и сега си пестя оставащите 4 ампулки за черни дни.
Иначе бая кинтаж беше. 150 ли, 200 ли евро. Тогава ми се видя като някаква невъобразима сума, ама като гледам по света толкова взимат.
Интересното е, че и като характер се промених оттогава - вече съм много по-спокойна и не ми дреме толкова за някакви неща, за които ставах луда преди. По-лесно ми е да призная, че не мога да се справя с нещо и да поискам помощ, вместо да си бия камшика докато го направя с цената на много стрес. Но това може да се дължи и на по-философския ми поглед върху живота след всичкото дето се случи, а и на това, че сега съм с Александър и приоритетите ми се измениха доста силно.
Хомеопатия, антибиотици, тибетска медицина и биоенергии ;р
Moderator: Moridin
Бтв, Жоро, да ти кажа за това с детоксикацията с ваничката със соли както ми го обясни химик. Значи, имаш вода и сол, т.е. натриев хлорид. Пускат ток през нея, образува се разтвор на натриева основа (която била грозно кафява) и се отделят водород и хлор (2NaCl + 2H2O = 2NaOH = Cl2 + H2), който мирише гадно. А теб малко те сърбят краката, понеже те мие разредена основа, нали. И логичното обяснение е, че си разкарал цялата гадна смърдяща мътилка от организма си. Ама не е точно така. Не знам дали се отнася точно за същото, но имало такава практика.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Защо е кафява натриевата основа???
Може да са добавили някъв индикатор, който да оцвети разтвора. Иначе е бистра като водица.
И ПУСКАТ ТОК ВЪВ ВОДАТА, В КОЯТО СА ТИ КРАКАТА?????
ВТФ?
Това не може да е вярно. Не помня кво напрежение и ква мощност бяха нужни за електролиза на солен разтвор, ма не вервам да се понесе лесно от организма.

Може да са добавили някъв индикатор, който да оцвети разтвора. Иначе е бистра като водица.
И ПУСКАТ ТОК ВЪВ ВОДАТА, В КОЯТО СА ТИ КРАКАТА?????
ВТФ?
Това не може да е вярно. Не помня кво напрежение и ква мощност бяха нужни за електролиза на солен разтвор, ма не вервам да се понесе лесно от организма.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Ами... таковата
И на мен ми стана интересно, та пуснах едно търсене в Google за electrolysis salt; вторият и третият резултат бяха съответно http://aquarius.gsfc.nasa.gov/electrolysis.html и http://www.thenakedscientists.com/forum ... topic=1298
Според първия резултат напрежение от една деветволтова батерийка е съвсем достатъчно, за да се видят резултати от електролизата (отделяне на хлор в газообразна форма при единия електрод). Вероятно повечето хора тук сме опитвали 9V-батерийка "на вкус" - върху доста чувствителната лигавица на езика щипе слабо, та мога да си представя как върху все пак твърдата и не твърде чувствителна кожа на краката ще се усеща като съвсеем леко пощипване.
Според втория резултат отделяното кафяво нещо е... чиста мед от самия електрод

Според първия резултат напрежение от една деветволтова батерийка е съвсем достатъчно, за да се видят резултати от електролизата (отделяне на хлор в газообразна форма при единия електрод). Вероятно повечето хора тук сме опитвали 9V-батерийка "на вкус" - върху доста чувствителната лигавица на езика щипе слабо, та мога да си представя как върху все пак твърдата и не твърде чувствителна кожа на краката ще се усеща като съвсеем леко пощипване.
Според втория резултат отделяното кафяво нещо е... чиста мед от самия електрод

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.