Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Post Reply
Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Nov 02, 2009 4:48 pm

И естествено играта е качена по тракерите, а аз глупака дето си я купува оригинална ще чакам още 5-6 дни докато пристигнат бройки у нас.

Мразя живота си!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 02, 2009 5:01 pm

Е баси не мога да разбера какво сте се разбързали. Все едно аз като чакам Final Fantasy 13 да си го поръчвам от япония понеже там ще излезе декември а тук ще излезе другата година.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Nov 02, 2009 5:07 pm

Ми що няк'ви "тарикати" ще играят играта без пари 1 седмица преди мен, а аз дето подкрепям създателите на играта ще лапам мухите през тая 1 седмица?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Nov 02, 2009 5:07 pm

@Amikae и ти разбира се веднага ще кажеш каквото точно ти пречи да играеш докато дойде по магазините?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Nov 02, 2009 5:10 pm

Ще кажа, че обичам момента, в който играта пристига, мирише на ново, отварям опаковката, слагам диска, инсталирам си я и я играя с преголям кеф.

Щом съм я купил няма да я играя пиратска.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 02, 2009 5:12 pm

Ти парфюм ли купуваш или игра?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Nov 02, 2009 5:14 pm

Няма пъкк! Няма да я сваля! Пък! Ще си я играя, като бял човек, като пристигне у дома. :)

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Mon Nov 02, 2009 5:16 pm

That's the spirit!

Ае кажете нещо за играта.
Image

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 02, 2009 5:27 pm

Аз сега засядам, ще пиша по-късно тази вечер. БАСИ мамка му НАЙ-ПОСЛЕ Е ТУК.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 02, 2009 8:59 pm

Предварително предупреждавам, че в долните редове няма да правя особени напъни да съм обективен. Това е играта, която най-много чаках за 2009 и може и да подхождам малко субективно:). И така, прекарах около 3 часа с новото творение на Байоуеър и съм РАЗМАЗАН от кеф. Играта е стандартния за последните 2-3 игри стереотип (мас ефект/котор) на Bioware + геймплей на битките ала УоУ/рандъм ММО. Според мен се е получило ужасно добре, детайлите в плюсове и минуси (от вторите почти няма да има). А и още нещо - забравете бокс версията, без мишок и клавиатурата играта е ненужна болка.

+Origins историите мачкат, аз се пуснах вчера на бокса като елф гражданин и сега си направих нов герой на компа - джудже благородник. Нищо общо нямаше в първите 2 часа игра между двамата, дано и после да се усеща (което е по-трудното всъщност). Ще отбележа, че първите 2 часа на джуджетата кралски синове е адски заплетен и готин - тутотиалче с доста готини дворцови интриги и яко джуджешки флейвър
+Битките цепят - по-добри аз лично не съм виждал в Байоуеърските игри от последните години. Начина на използване на уменията от WoW + възможността за една блага пауза със спейсбава като едно време правят битките адски enjoyable
+Разнообразието от класове - технически всеки от 3те основни класа си има по 4 подкласа, а и воин с меч и щит и воин, развит на двуръчни оръжия имат напълно различни скилове
+Има агро и съответно танкинг като в редово ММО, знам, че е адската разлика с предни игри, ама на мен така протичането на битка ми е по-подредено и логично.
+Графиката и детайлите на персонажите на компа са прекрасни
+Яко кръв, ама ЯКО
+Системата за развитие на персонажа е взела най-доброто от ДНД старите игри и класическите ММО-та т.е. суперска е:)
+Ситуациите с морален избор (ТМ) валят още от първите 5-10 минути игри - стабилен плюс. Да не говорим, че сега често има и опция между добро и зло ака "дипломатичният" избор
+Озвучаването на персонажите просто разцепва, дотук нямаше празно
+Цялостно играта е полирана до блясък - от страхотния лоудинг екран с разпръскващата се кръв до купищата entries в Codex-a - хоратата са си играли бая време и това си личи, бъг досега не съм срещнал и един

-Графиката на environment-a е леко смукателна, в Ризън ми беше доста по-красива да си призная
-сравнително линеен геймплей поне в началото, човек е доста лимитиран в експлоринга, пак ще кажа - за разлика от Ризън:). Но на мен лично не ми пречи, убиването на глигани встрани от пътя никога не ми е било приоритет
-Светът е готин и има няколко супер хрумвания (като например тукашния вариант на Бог и религията при хората или дворцовите интриги при джуджаците - които бтв нямат аналог в друга игра, в други игри джуджетата все са някакви пиещи бира и размахващи брадви без конкретна причина ретарди, тук просто мелят като пълнокръвност) но като цяло е доста generic, главният род гадинки се казват Darkspawn е бати....

Еми това е от мен засега, уви нямам време да се посветя на играта напълно заради изпитите, но ще пописвам впечатления чат-пат. Силно се надявам историята да е хубава, светът да е стабилно голям и играта да не е просто първата част от поредица (което тя ясно, че е, ама може поне да не се усеща толкова, в Мас Ефект се бяха справили горе-долу с този проблем, дано и тук).

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Nov 02, 2009 9:14 pm

I hate my life! :cry:

Beric
Paragon

Post by Beric » Mon Nov 02, 2009 9:59 pm

Поцъках и аз малко с човек благородник. Почвам с другар в партито - куче, което сигурно го няма при джуджетата и елфите. Не е лош добитъка, засега носи на бой. Имам чувството, че на моменти битките са ми малко бързи. Може би щото още разучавам зададените поведения и тактики. Хората са много красиви, ма оръжията не ми допадат. Всички са някак огромни и съвсем нереалистични. Можеше и по-нормални мечове да нарисуват. Синематиците и кът сцените кефят яко. Кралят на хората е метро, а по всяка вероятност и хомосексуален. Предполагам, че ще му видят сметката скоро :)

Срещнах магьосницата от готиния трейлър и подозирам, че ще има сериозни зарибявки в партито :) Само веднъж да я взема.

В диалозите има яки лафове и почвам да се изкушавам, да зарежа традиционно балансирания си стереотип и да почна да им отговарям нагло.

Малко след началото има и нещо като римейк на битката от втория Властелин :)

Бе засега бива, но историята още не се е разгърнала, а повечето членове на партито се появяват за по 1 куест и после умират, заради сюжета.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 03, 2009 12:10 am

Псето е най добре анимираното животно в игра въобще досега. Даже бие коня от shadow of the colossus.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Beric
Paragon

Post by Beric » Tue Nov 03, 2009 4:38 am

Е вече по-замяза на Балдурса :) или по-скоро на КОТОР. Излязах на главната карта и трябва да обиколя няколко места за главния сюжет, като мога да избирам къде да ходя. Освен това събрах партито от филмчето - с двете мацки и варварина :D Преди това, Мориган и Алистър се хранеха доста и пича ми беше паднал на - 10, щото се слагах повече на мацката. Диалозите са много яки, а можеш да се подмазваш на твоите хора, като им даваш подаръци. Досега намерих малко бижута за жените и една халба бира, която съм нагласил за боеца :D

Прави впечатление относителната липса на разнообразни оръжия. По това се доближава до старите класики. И нивата се вдигат сравнително бавно. Но това вероятно се дължи на дългите диалози и филмчета. Аз за сега чинно си чета всичко от журнала, за да свикна с геополитическата обстановка.

Сюжета взе да се поизбистря, макар че на всеки десет минути някой бива предаден и настава зверска касапница.

Много готина битка имаше с едно огре, високо два пъти колкото хората, което малко преди да умре, спипа моя, вдигна го във въздуха и го скърши. След това, като остана на съвсем малко кръв, другия пазител се хвърли във въздуха и направи някакво много яко комбо, убивайки го на забавен кадър. Ще е готино, ако и с останалите босове има подобни сцени :)

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue Nov 03, 2009 10:44 am

Amikae wrote:И естествено играта е качена по тракерите, а аз глупака дето си я купува оригинална ще чакам още 5-6 дни докато пристигнат бройки у нас.

Мразя живота си!
И аз съм в същото положение, че и тука като чета какво преставлява играта още повече се надъхвам...
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.