За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Jul 29, 2008 2:23 pm

бтв, кучезащитниците виждали ли са човек болен от бяс?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jul 29, 2008 2:29 pm

Който се разнася също така и от плъхове, лисици, диви свине и какви ли още не животни? Много се радвам, когато след хубав и обоснован пост като този на Живик се появи мнение ни в клин ни в ръкав "виждали ли сте човек, болен от бяс?". Не, ама срещу нас една баба таман си простира кюлотите, гледката също не е особено хубава.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Jul 29, 2008 2:31 pm

демек, не си виждала?

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Jul 29, 2008 9:39 pm

zhivik wrote: ...има общинска наредба, която предвижда глоби не само за хранене на бездомни кучета, но и за пускане на домашни такива без каишка и намордник. Само че да сте виждали общински инспектор да обикаля и да следи за това? Разбира се, че не. Така че след като самите общински власти не си дават труда да изпълняват собствените си наредби, много хора правят същото.
Да си пусна кучето С намордник- по-рядко (в смисъл- няма как да стане това) Поради ред причини, най-малката са бездомните кучета, не веднъж просто минавайки по някоя улица бездомно куче напада моето... За щастие повечето бягат след едно-две щтраквания със зъби ;)
От друга страна пази ме и мене, доста често го разхождам по малките часове из доста неблагоприятни квартали. Доста по-сигурно се чувствам, когато той е до мене :P
С каишка го развеждам единствено, ако излизаме през деня или минаваме по оживени места, и то единствено, понеже хората се плашат тъй като се обръща да подуши всеки :lol:
Бтв, историята на т'ва куче е доста тъжна :neutral: преди да го взема аз го гледаха едни доста диви селяци, спуквали са го от бой за без причина и най-тъжното е, че смятат това за правилно. Наскоро си говорих с майката на момчето, от което го взех- т'ва тотално затвърди мнението ми за селяните (хората от село.. ;) ) Та простата жена почна да ми обяснява, опитвайки си да си докара професионално звучене :lol: на дресьор как го обучавали като малко, та сега е толкова умно.. обяснението й на това как му е счупен зъбът беше нещо от сорта на.. "и, нали, като малко му давахме команди седни стани и т.н. и като не изпълнява.." При което ми дойде да я фрасна по същия начин и на нея да и счупя 2-3 зъба :lol: Месеците преди да го взема го гледаха в един гараж по съвместивмост използван като сервиз, зимата температурите падаха близки до нулата, а животното го оставяха да спи на студения цимент, храна му даваха- половин консерва + хляб на ден (на такова куче дневната нужда му е от ПОНЕ 2 консерви на ден, а хлябът няма никакви хранителни стойности)
Мога да пиша още много, ама сигурно вече добихте представа какви са били предните му стопани :lol: За щастие сервизът го затвориха и след като нямаше къде да го гледат пожелах аз да го взема, за още по-голямо щастие въпреки тормоза който му е бил причинен тва е едно от най-умните и добри кучета, които някога съм виждал, изпълнява всичко което му кажа, дори на котки не се хвърля, камо ли на човек, единствено, ако нападнат мен или него, като във втория случай напада само ако аз му кажа.. Те така, спирам да пиша, че доста дълъг ми излезе поста :mrgreen: А и тъй като гледам излезе още по-безсмислен от темата.. :? :panda:
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Aug 03, 2008 5:28 pm

Morwen wrote:Ице, наистина изгрубяваш сериозно.
Извинявам ти се на всеослушание, че откровеността ми те е засегнала. Ще внимавам за в бъдеще при форумните си общувания. Иначе бих се радвал да продължим да разменяме по някой лаф на живо. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

bgspace
Misting

Post by bgspace » Sun Aug 03, 2008 6:36 pm

Два въпроса:

1. Като ви е толкова жал за кучетата защо не ви е жал за пилетата, за козлетата, за агнетата, които се избиват за храна? Защо трябва да се държим хуманно само с животните, които не ядем?

2. Кучето е подвид на вълка (Canis lupis familiaris). Лат. наименование на вълка е само Canis lupus. За убит вълк се дава парична награда, защото се считат за напаст за домашните животни. Защо вълците ги избиваме, а кучетата по улиците ги щадим?

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Aug 03, 2008 6:51 pm

Говорихме нещо за безсмислената жестокост просто.

Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Aug 03, 2008 6:55 pm

Дай първо да дефинираме какво значи хуманно отношение.

Лично за мен, това е да не се причинява на дадено животно излишна болка. За забавление, удоволствие или просто така.

Убийството и приспиването във никакъв случай не е жестоко и болезнено ако се извърши правилно. Всички сме против уличните кучета да бъдат одрани живи преди да бъдат приспани. или осакатени. Просто някои от нас искат да изчезнат от улиците веднага.

Мисля, че всички които сме във този форум сме твърдо против повечето от практиките които индустриалното животновъство използва. И сме да имат нормални условия. Истина е че домашните яйца, пилешко и свинско от животни гледани в относителна свобода са в пъти по-вкусни от промишлените. Уви пазара диктува, че месото трябва да евтино. И затова имаме рязане на човки, нокти и опашки, обездвижване, тъпкане с антибиотици и каквото още се сетиш. А и някои неща които надали ги и знаеш.

За жалост в БГ липсват на пазара етично отглеждани животни, макар и с по-скъпо месо. Която инициатива бих я подкрепил сериозно със портфейла си като клиент.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

bgspace
Misting

Post by bgspace » Sun Aug 03, 2008 6:55 pm

Безсмислената жестокост е плод на това, че с кучетата човек не се държи така, както трябва да се държи. Помиярите нямат място на улицата и подобно на вълците са опасни. Трябва ли да показвам това?

Снимка: последствията от бездомните кучета такива, каквито са:
Spoiler: show
Image
Last edited by bgspace on Sun Aug 03, 2008 6:58 pm, edited 1 time in total.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Aug 03, 2008 6:57 pm

Снимката в спойлер таг и с предупреждение какво има.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Aug 03, 2008 7:03 pm

И сега аз трябва да пусна снимка, на която дерат куче, за да правят палто от него, в отговор ти ще ми пуснеш снимка с нахапан х*й примерно, аз ще ти пусна снимка с оставено да умре от глад куче, ти ще пуснеш още по-голяма снимка с нахапана цица, и защо? Защото безсмислената жестокост била плод на това, че човек не се държал с кучетата така, както трябвало. И как трябва да се държи? Бой с лопатата, докато мърда, че да няма безсмислена жестокост? И само да вметна, че ако беше прочел предните ххх поста, щеше да осъзнаеш точно колко безидеен е твоят. Болднатото изречение плаче човек да си го сложи като подпис направо.

Уук.

bgspace
Misting

Post by bgspace » Sun Aug 03, 2008 7:04 pm

Просто някои от нас искат да изчезнат от улиците веднага.
Така трябва! И така е редно!

За съжаление съм забелязал, че кучезащитниците, които се водят иначе за състрадатели, са оперирани от чувството, което се нарича любов към човека. Любов към Homo sapiens. За да защитават помиярите са си измислили куп оправдания като: "Кучетата нападат само лоши хора", "кучето напада само, ако го подразниш"...

Нека, ако има такива кучезащитници тук, да ми кажат - това дете, което показах на горната снимка толкова ли е лошо, с какво толкова е съгрешило, че да го нападнат миличките ви кученца?

bgspace
Misting

Post by bgspace » Sun Aug 03, 2008 7:07 pm

Защото безсмислената жестокост била плод на това, че човек не се държал с кучетата така, както трябвало.
Толкова ли си сигурен/сигурна? Аз като биолог, почти завършил и успешно положил изпит по Екология, смея да кажа, че кучето, подобно на другите животни има поведение, което се базира на базата на инстинкти. По тази логика кучета, събрани в глутница, стават особено агресивни. Аз не бих искал да бъда нахапан от кучета заради това, че съм навлязъл в нечия тяхна територия.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Aug 03, 2008 7:10 pm

Излишно елементаризирате и двамата. Драгъна най-хубаво го каза и е хубаво да престанете да се дракате по тоя детински начин. Марфо, в тоя форум никой не говори, не промотира и няма предвид излишна или каквато и да е всъщност жестокост към животните. Нито някой оспорва, че в конкретни случаи може би има такава. От друга страна аз лично БИХ го одрал гнусния помиар, ако нахапе да речем сестра ми. Бих го изтезавал с часове и бих се наслаждавал на всяка минута. Докато нямам личен проблем обаче, животните по улиците ми пречат само като потенциална опасност и съм твърдо зад думите на Драгън.

П.П. Следващият пост в стил "трябва ли да бъдем излишно жестоки" ще си замине, както и следващата нападка към кучелюбците.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Aug 03, 2008 7:11 pm

Ъ, само да вметна, че болднатото изречение е точен твой цитат. Така че въпросът кой бил сигурен в твърденията си маааалко се измества, да ти кажа. Пък аз съм магистър по екология. Ся кво, ше си мерим (дипломите) ли? Айде няма нужда, не?

Уук.