Hellboy II: The Golden Army
Абсолютно съм съгласен с Никола. Тим Бъртъновият стил е много як, но е тотално Кошмари преди Коледа и тотално НЕ-Батман. Това, че е първи в пълнометражните филми от поредицата, не го прави по-подходящ за точно тоя комикс. И аз се кефя на неговия Готъм, но той си е водевил. Има комикси и комикси. Батман не разчита на шарения и кич, а именно на реализъм и мрак. В който контекст всъщност новите два филма са в пъти по-силни визуално и от двата водевила на Бъртън, и от уморения профанизъм на Шумахер.
А Спайдър-мен на Сам Рейми е минал покрай реализма с жизнерадостния си и вечно слънчев Ню Йорк и ярките си филтри, ше извиняваш. Изобщо, кво си ги захапал тия филми, сякаш не са стандартна среднилка.
А Спайдър-мен на Сам Рейми е минал покрай реализма с жизнерадостния си и вечно слънчев Ню Йорк и ярките си филтри, ше извиняваш. Изобщо, кво си ги захапал тия филми, сякаш не са стандартна среднилка.
And you can't dance with a devil on your back...
Бъртъновият Батман е с 40-тарска дистопична атмосфера и щипка готическо влияние (все типични неща за комиксите). Също както всеки художник използва собствения си рисунък, всеки филм-мейкър е свободен да прави каквото ще със стила, стига да е мрачен и да следва базовата история.Roland wrote:Аз не съм кой знае какъв фен на Батман, но от квото съм чел, подобен водевил като Бъртъновия стил просто не му влиза в джоб-дескрипшъна.
Ми ненам дали ше схванеш ма беха решили че е много о'куултно да казват 70х70 место 5000 кик асс армия.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra