Hellboy II: The Golden Army
Абсолютно съм съгласен с Никола. Тим Бъртъновият стил е много як, но е тотално Кошмари преди Коледа и тотално НЕ-Батман. Това, че е първи в пълнометражните филми от поредицата, не го прави по-подходящ за точно тоя комикс. И аз се кефя на неговия Готъм, но той си е водевил. Има комикси и комикси. Батман не разчита на шарения и кич, а именно на реализъм и мрак. В който контекст всъщност новите два филма са в пъти по-силни визуално и от двата водевила на Бъртън, и от уморения профанизъм на Шумахер.
А Спайдър-мен на Сам Рейми е минал покрай реализма с жизнерадостния си и вечно слънчев Ню Йорк и ярките си филтри, ше извиняваш. Изобщо, кво си ги захапал тия филми, сякаш не са стандартна среднилка.
А Спайдър-мен на Сам Рейми е минал покрай реализма с жизнерадостния си и вечно слънчев Ню Йорк и ярките си филтри, ше извиняваш. Изобщо, кво си ги захапал тия филми, сякаш не са стандартна среднилка.
And you can't dance with a devil on your back...
Бъртъновият Батман е с 40-тарска дистопична атмосфера и щипка готическо влияние (все типични неща за комиксите). Също както всеки художник използва собствения си рисунък, всеки филм-мейкър е свободен да прави каквото ще със стила, стига да е мрачен и да следва базовата история.Roland wrote:Аз не съм кой знае какъв фен на Батман, но от квото съм чел, подобен водевил като Бъртъновия стил просто не му влиза в джоб-дескрипшъна.
enough a?
Баси трееше ми елка да сметна 70х70
Баси трееше ми елка да сметна 70х70

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ми ненам дали ше схванеш ма беха решили че е много о'куултно да казват 70х70 место 5000 кик асс армия.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”