Кинопрограмата
Ясно, че е Уонг Кар Вай, ма не си вдигайте надеждите много. То и тазпетъчният Love in the Time of Cholera е по Маркес и с Бардем, ма кво от това? В момента още се чудя дали да не го видя все пак, но историята звучи ужасяващо зле. Не съм и фен на Потър 4 режисьора Нюъл, който кво изобщо се пъне със сериозно (уж) кино - да си гледа там Брукс фентъзито
, обявено за 2009, и Принцът на Персия. Обаче кинематографията (Латиноамерикански порт края на XIXв.) ме привлича неудържимо, а Бардем може би ще ми помогне да издържа ужаса, както и в "Гоята" на Форман. Не знам, на такива филми ходя само, ако е ясно, че ще са добри - а за този е ясно, че не е. Очакванията ми са за максимум 5-6/10.
Пълен ужас иначе, познах за двете празни седмици след Индиана.
"Taken" с Нийсън НЕ излезе - в полза на отвратителния "88 минути", а Монгол по-следващата седмица съм го гледал на феста. Дано все пак изскочи нещо, де - ясно, че на 20-ти юни, например, ще излязат и други филми освен цитираната абс. неизвестна боклучава комедийца.

Пълен ужас иначе, познах за двете празни седмици след Индиана.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Любов по време на холера е страхотна книга. Гледам че в нета не оценяват много добре филма, но заради книгата ще го гледам. Като я прочетох преди десетина години ми хареса много. Все пак си говорим за Маркес. А как ми се иска да направят и Сто години самота. Само че се съмнявам че ще се справят с екранизирането и.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
Те точно тва казват и за "Холерата", че не са могли да пресъздадат духа на книгата - ако изобщо е възможно.
Ще се радвам, ако някой наистина види филма тая седмица и си каже мнението. Иначе аз най-вероятно ще се прежаля понеделника - но заради кинематографията и 4-левките, пък и щото нищо друго няма 20 деня.

Ще се радвам, ако някой наистина види филма тая седмица и си каже мнението. Иначе аз най-вероятно ще се прежаля понеделника - но заради кинематографията и 4-левките, пък и щото нищо друго няма 20 деня.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
И аз. Но щях да се зарадвам много. Въобще Маркес има много хубави книги. Неща като El coronel no tiene quien le escriba и Crоnica de una muerte anunciada, които бих се радвал да видя на голям екран, но се съмнявам че има достатъчно смели хора, които да се нагърбят с тази нелека задача.ifadriana wrote:Не мога да си представя "100 години самота" на лента, сори

Полковникът има хубава екранизация от 99-та:
http://www.imdb.com/title/tt0132905/
Иначе и аз съм доста скептична към "Любов по време на холера". Книгата като цяло ме впечатли много по-малко от "Сто години самота". А и Нюъл ми е доста съмнителен режисьор, отделно, че трейлърът никак не беше обещаващ. Ще го гледам все пак, де.
http://www.imdb.com/title/tt0132905/
Иначе и аз съм доста скептична към "Любов по време на холера". Книгата като цяло ме впечатли много по-малко от "Сто години самота". А и Нюъл ми е доста съмнителен режисьор, отделно, че трейлърът никак не беше обещаващ. Ще го гледам все пак, де.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Задължително ще си го потърся в нета. Участва и Салма Хайек. Не че без нея нямаше до го изгледам, но е приятно да има и някое познато лице в каста.
А относно това коя от двете книги (100-те години или Любовта) е по-добра, не мога да кажа. Доста са различни най-малкото, за да ги сравнявам. Просто и двете са много добри.

А относно това коя от двете книги (100-те години или Любовта) е по-добра, не мога да кажа. Доста са различни най-малкото, за да ги сравнявам. Просто и двете са много добри.

- BaYa
- Forsaken
ДЕЛ, и на Хроника ... има филмова адаптация. Друга бира е дали е свестна или не.
А и нещо ми се върти в главата още един филм с Антони Делон. Амаааа ... старост нерадост, нали!
Не поВня, бабе!!

А и нещо ми се върти в главата още един филм с Антони Делон. Амаааа ... старост нерадост, нали!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Най-сетне мога да навестя отново старата си тема. Още ми е гадно и тъпо за предишните 2 седмици, ма така ше има повече филми занапред.
И тъй, давам направо към очакванията:
Невероятният Хълк
Почти никви ревюта още, но ще рискувам и ше заложа на точна оценка (иначе все пак залагам интервал 1/10) - 8/10. Просто няма как да е друга оценката. Айрън мен стигна до деветката с невероятни актьори и най-вече перфектен сценарий и смазващ пейсинг. Хълк има актьорите, но те едва ли ще имат в какво да грейнат. Драматичният потенциал на концепцията е налице, но видяхме кво стана последния път, когато Анг Лий бе притеглен от него. Новият Хълк най-вероятно целенасочено ще върви в обратната посока. От друга страна (всъщност - от същата
) очаквам добри ефекти, много екшън и все пак правилен сценарий, което си е точно 8/10 (и 2 до 3 гледания за мен, в зависимост от визията и ритъма).
Явлението
Тук вече става много трудно, щото филмът няма кьораво ревю. (Това само по себе си е много лош знак два дни преди премиерата, де.) А и Шимо (сори, много дълго и оплетено му е името) е режисьор, който може да направи и десетка (6 ч-во), и - уж - единица (последния му, ако питате някои). Очакванията на публиката също са разделени на двата полюса, като тези за "зрелищен провал-посмешище" са много по-шумни и уверени. Аз все пак съм от другите. Дори само кинематографията и монтажа на Шимо гарантират едно 5/10 и при най-ужасяващо абсурдния сюжет (въпросната Жена във водата, която даже имаше и малко ефекти). А тук нещата вървят в обратната посока, настръхващ реализъм. От друга страна, обаче, ако финалът наистина е такъв, какъвто изчислих, това ще съсипе добрата концепция за повечето хора. Така че, последно, 6,5-7,5/10. Вероятно ще е love it or hate it като Селото, но за разлика от него (9/10) изобщо няма да е толкова добър филм и хейтърите ще са повече.
Моите боровинкови нощи го вкарвам единствено по линията, по която и Холерата (още не съм го гледал, тоя четвъртък) - прожекциите на половин цена. Отивам заради кинематографията на Уонг Кар Вай и не очаквам нищо добро от останалото. На всичкото отгоре ше трябва да гледам и некви скучни западнячки за разлика от неземно красивите актриси в 2046, да речем. Отново, както и с Холерата, 5,5-6,5/10.

Невероятният Хълк
Почти никви ревюта още, но ще рискувам и ше заложа на точна оценка (иначе все пак залагам интервал 1/10) - 8/10. Просто няма как да е друга оценката. Айрън мен стигна до деветката с невероятни актьори и най-вече перфектен сценарий и смазващ пейсинг. Хълк има актьорите, но те едва ли ще имат в какво да грейнат. Драматичният потенциал на концепцията е налице, но видяхме кво стана последния път, когато Анг Лий бе притеглен от него. Новият Хълк най-вероятно целенасочено ще върви в обратната посока. От друга страна (всъщност - от същата

Явлението
Тук вече става много трудно, щото филмът няма кьораво ревю. (Това само по себе си е много лош знак два дни преди премиерата, де.) А и Шимо (сори, много дълго и оплетено му е името) е режисьор, който може да направи и десетка (6 ч-во), и - уж - единица (последния му, ако питате някои). Очакванията на публиката също са разделени на двата полюса, като тези за "зрелищен провал-посмешище" са много по-шумни и уверени. Аз все пак съм от другите. Дори само кинематографията и монтажа на Шимо гарантират едно 5/10 и при най-ужасяващо абсурдния сюжет (въпросната Жена във водата, която даже имаше и малко ефекти). А тук нещата вървят в обратната посока, настръхващ реализъм. От друга страна, обаче, ако финалът наистина е такъв, какъвто изчислих, това ще съсипе добрата концепция за повечето хора. Така че, последно, 6,5-7,5/10. Вероятно ще е love it or hate it като Селото, но за разлика от него (9/10) изобщо няма да е толкова добър филм и хейтърите ще са повече.
Моите боровинкови нощи го вкарвам единствено по линията, по която и Холерата (още не съм го гледал, тоя четвъртък) - прожекциите на половин цена. Отивам заради кинематографията на Уонг Кар Вай и не очаквам нищо добро от останалото. На всичкото отгоре ше трябва да гледам и некви скучни западнячки за разлика от неземно красивите актриси в 2046, да речем. Отново, както и с Холерата, 5,5-6,5/10.
Last edited by shayhiri on Tue Jun 10, 2008 6:45 pm, edited 1 time in total.
Задължителният бръз спам, "без да си чел".Muad_Dib wrote:Половината страница текст, без да ги е гледал.

Иначе може би е добра идея да ги четете СЛЕД като сме гледали филмите, да. А за "съкратени варианти" си има болдната очаквана оценка.
Ако случайно някой друг има проблем, нека сведа до знанието ви, че в държавите с кинокултура много от критиците правят точно и ПРИвюта, които са съвсем различно животно от ревютата.