Oscars!

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jan 31, 2008 2:20 pm

Изкупление е типичен "Оскар бейт", с цялата насмешка и пренебрежение, съдържащи се в определението.

Виж тва е приятна изненада:
Best animated feature film of the year
"Persepolis" (Sony Pictures Classics): Marjane Satrapi and Vincent Paronnaud
"Ratatouille" (Walt Disney): Brad Bird
"Surf's Up" (Sony Pictures Releasing): Ash Brannon and Chris Buck
Откога ви меля, че е находка?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 31, 2008 2:32 pm

При анимациите съм за Persepolis. Рататуито още не съм го гледал и Сърф'с Ъп ми хареса супер много. Обаче Персеполиса е анимация на съвсем друго ниво. Дано спечели.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 31, 2008 2:50 pm

Няма начин. Това ви го казвам да не се притеснявате, отрано един вид. Единствената категория, на която бих сложил пари е, именно анимацията, защото НЯМА КАК РАТАТУИ да не вземе наградата.

Сърф'с Ъп е там просто защото другият вариант за някаква номинация по принцип е Шрек 3 баси...

Персеполис ще го преслушам, има ли субс?

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 31, 2008 3:14 pm

И аз много се надявам за Персеполис, все пак.
А Изкупление-то, съжалявам много, но ми се видя и на мен една мелодраматична дъвчица. Направена само с идеята да печели Оскарчета. И това че е номинирана изобщо не е гаранция, че е хубав, добър филм. Аз ... заспах в киното! :oops:
Никола, поне английски събс, 100% трябва да има. В оригинал е на френски, за Живик, Амелиа и другите които знаят.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jan 31, 2008 3:21 pm

Не мога да отрека, че е направено да печели Оскари. Но според мен е много добре направено.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 31, 2008 3:32 pm

Морви, ми то си е лично нещо вкуса. Затова и аз гледах да се извиня по-горе, за да не се вземем като някаква провокация. Просто никак не ми хареса ... та да не прекалявам и аз. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 31, 2008 4:44 pm

Специално за Оскари беше направен например Роуд тъ Пердишън, Изкупление в по-малка степен. И наистина си е пир за окото, кинематографичните похвати са убиец.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jan 31, 2008 9:10 pm

Muad_Dib wrote:Няма начин. Това ви го казвам да не се притеснявате, отрано един вид. Единствената категория, на която бих сложил пари е, именно анимацията, защото НЯМА КАК РАТАТУИ да не вземе наградата.

Сърф'с Ъп е там просто защото другият вариант за някаква номинация по принцип е Шрек 3 баси...

Персеполис ще го преслушам, има ли субс?
Персеполиса го гледах с английски събс щото български нямаше още. :(
Иначе Изкуплението бих го номинирал за режисура по-скоро отколкото за най-добър филм. 8-)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 31, 2008 9:39 pm

Изгледах Изкупление и съм раздвоен. Филмът всъщност не е толкова добър, колкото мелодраматичен - т.е. разплаква те и бъркаш това с качество. Но НАЙ-вече е великолепно, изключително заснет, режисиран и изигран. В който ред на мисли е наистина странно, че е номиниран за филм, а не за режисура.

Проблемите - липсваше ми нещо между ареста и "4 години по-късно". Някакси цялото "омг, какво причиних" на Браяни трябваше да си го представяме, вместо да го видим. Също така музиката на моменти беше толкова мелодраматична, че ме нервираше.

Плюсовете - споменатата режисура, камерата. Просто страхотно ми хареса. Джеймс МакАвой беше адски добър в ролята си, въпреки че същата не беше нещо КОЙ знае колко сложно. Особено накрая, като беше трескав, наистина те хваща за гърлото. Кийра не грабва чак толкоз, но пак е добра. Изкефиха ме и двете актриси, които играеха Браяни. Също постмодернистичният момент с финала :)
И най-накрая - страшно ме израдва музикалната тема с щракането на пишещата машина. Великолепна идея и великолепно реализирана.

Тъй или иначе определено не е лош филм, макар и да не е толкоз прекрасното нещо, което някои хора тук го описват, но от двата претендента за най-добър филм, които съм гледал до момента (другият е Джуно), определено този е по-добрият.

Да видим, другата седмица ще гледам Ноу кънтри и тогава ше преценявам :)
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 31, 2008 10:52 pm

No Country и аз бих го боднал.
Иначе не бъркам аз поне мелодраматизма (а и не мисля, че имаше много лигав такъв) с качество. Качеството беше именно в режисурата и в кинематографичните похвати, както и в актьорската игра в някаква степен. Историята си беше доста постна. Особено съгласен за твърде голямата дупка между ареста и 4 години по-късно. Ако бяха спестили част от излишния военен шайт, можеше да се вмъкне там повечко.

Виж, музиката ми хареса по всяко време. Рядко я забелязвам във филм, но тук ме изпълни.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 31, 2008 11:11 pm

Виж, музиката ми хареса по всяко време. Рядко я забелязвам във филм, но тук ме изпълни.
Аз съм на позиция между двама ви - първите 40 минути (т.е. до момента 4 години по-късно) беше фантастична, даже една конкретна темичка ми се наби МНОГО здраво в главата, после въобще не съм я забелязал.

И военния шайтец наистина можеше да го пропуснат, обаче от друга страна не знам с какво щяха да си напълнят филмчето.

И да, просто гледайте Ноу кънтри. :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 31, 2008 11:11 pm

Точно тя беше много мелодраматична бтв. Иначе военните неща ми харесаха адски много. Рядко естетично представени ужаси от войната. Едновременно въздействащи и нетривиални, точно заради музика и камера.

Темичката, за която говориш, е точно тая с пишещата машина, сигурен съм ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 31, 2008 11:15 pm

Аз съм я запомнил като напрегната по-скоро, а не мелодраматична...Въобще мелодрама почти нямаше в който и да е аспект от филма. На мен ми идеше да из размажа главата на малката гадина с тъп предмет, така че филмът си постигна ефекта върху мен.

За военните неща - т.нар. "трекинг шот" беше брутален, както и сцената с умрелите момичета, но толкоз. Останалото съм го гледал на други места много по-интересно и приятно за гледане, без да искам да скипвам напред в плейъра.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 01, 2008 4:06 am

Roland wrote:Изкефиха ме и двете актриси, които играеха Браяни.
Коя от трите не те изкефи: Ронан, Гарай или Редгрейв?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Feb 01, 2008 10:45 am

Roland wrote:Точно тя беше много мелодраматична бтв. Иначе военните неща ми харесаха адски много. Рядко естетично представени ужаси от войната. Едновременно въздействащи и нетривиални, точно заради музика и камера.
Може да беше добре заснета трагедията от войната, но беше абсолютно излишна. Вкарана, според мен, едва ли не само за да трогне още повече хора и да вика с капс лок "Дайте ми Оскар". Сори ама нещо съм алергичен към подобни филми. Просто ако си се бяха придържали към основната история без да се опитват да правят две в едно щеше да се получи толкова по-хубав филм според мен. Така само ми беше скучно, тъпо, прекалено дълго и досадно, разфокусира ми се основната идея във филма и ми станаха безразлични героите даже, когато историята се прехвърли напред във времето. Хубавия край обаче се опита да оправи нещата. Но дори и той не можа да ми оправи вкуса в устата. 8-)