Изгледах
Изкупление и съм раздвоен. Филмът всъщност не е толкова добър, колкото мелодраматичен - т.е. разплаква те и бъркаш това с качество. Но НАЙ-вече е великолепно, изключително заснет, режисиран и изигран. В който ред на мисли е наистина странно, че е номиниран за филм, а не за режисура.
Проблемите - липсваше ми нещо между ареста и "4 години по-късно". Някакси цялото "омг, какво причиних" на Браяни трябваше да си го представяме, вместо да го видим. Също така музиката на моменти беше толкова мелодраматична, че ме нервираше.
Плюсовете - споменатата режисура, камерата. Просто страхотно ми хареса. Джеймс МакАвой беше адски добър в ролята си, въпреки че същата не беше нещо КОЙ знае колко сложно. Особено накрая, като беше трескав, наистина те хваща за гърлото. Кийра не грабва чак толкоз, но пак е добра. Изкефиха ме и двете актриси, които играеха Браяни. Също постмодернистичният момент с финала

И най-накрая - страшно ме израдва музикалната тема с щракането на пишещата машина. Великолепна идея и великолепно реализирана.
Тъй или иначе определено не е лош филм, макар и да не е толкоз прекрасното нещо, което някои хора тук го описват, но от двата претендента за най-добър филм, които съм гледал до момента (другият е Джуно), определено този е по-добрият.
Да видим, другата седмица ще гледам Ноу кънтри и тогава ше преценявам

And you can't dance with a devil on your back...