I Am Legend

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jan 14, 2008 5:31 pm

Бе, мен бая концептуално ми се вижда това че на едното място лошите са безмозъчни изроди и всичко е черно и бяло, а на другото
не са точно лоши и са доста интелигентни.
Но знам ли, не мога да кажа как ще е за мен, без да съм чела книгата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 5:31 pm

Марфи, мое, забравил съм го. А съм чел книгата това лято, което трябва да ти говори колко ми е направило впечатление. Просто не мисля, че точно тая идея е била някаква дълбока основа на романа, а самотата, загубата и ужасът си бяха налице.
Morwen wrote:Бе, мен бая концептуално ми се вижда това че на едното място лошите са безмозъчни изроди и всичко е черно и бяло, а на другото
не са точно лоши и са доста интелигентни.
Но знам ли, не мога да кажа как ще е за мен, без да съм чела книгата.
Spoiler: show
Мне, доста конкретно лоши си бяха. И агресивни. Просто бяха станали нормата накрая и почистваха атавизмите като нашия...
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jan 14, 2008 5:33 pm

А, щото промененият сюжет не променя концепцията, м?
Spoiler: show
Самоосъзнаването като изтребител на напълно нова и разумна раса, която явно заменя старото човечество и пр., което в крайна сметка води до примирение и самоубийство, защото той в един момент започва да се съмнява, че може би прави грешка, избивайки различните. В един момент разбира, че се е превърнал в същата ужасяваща легенда като древният вампир, дебнещ дечицата в мрака. А от друга страна Уил Смит яхва метлата и доблестно спасява света, саморазправяйки се с ужасяващи безмозъчни мутанти, като жертва живота си в името на човешката раса и се превръща в легенда за идните, спасени от него човешки поколения?
Ако под концептуално съвпадение разбираш конфликта "човек-вампир" - ок, във филма, доколкото схващам го имаме. По тая логика и "Легендата за Дуо" спокойно може да се прекръсти в "Аз съм легенда", нали. Филмът може да не е лош, но просто явно Холивуд пак е чел книжки преди лягане.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 5:35 pm

Марф, мога ли най-любезно да ти посоча вратата, докато не гледаш филма все пак? :) Говориш много силно наизуст и ми е малко трудно да те убедя, че като усещане филмът и книгата съвпадат при все различния сюжет.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 5:57 pm

Марф, мога ли най-любезно да ти посоча вратата, докато не гледаш филма все пак?
Можеш и аз даже ще те бекъпна като имидж за бокс!

Симеон е култов - за Хари трябва човек да е чел книгите и не може да разбера филма без тях, но тук естествено е друго. Наистина е болка да се опитваш да намериш всякакви извинения, за да не признаеш, че всичко опира до ВКУС и туй то.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 5:59 pm

Не се прави на тъп. За Хари трябва човек да е чел книгите, за да се ИЗКЕФИ на конкретно ПЕТИЯ филм. Не обичам да ми слагат думи в устата. И бтв тук естествено, че е съвсем различно, след като Потърите са мотамо по книгите, само с орязани моменти, докато Легендата е бъкана с мейджър разлики.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 6:04 pm

Миналата седмица в рандъм друга тема каза, че Харитата не са ми харесали, защото не съм чел книгите, аз това си спомням.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 6:07 pm

Петия. Конкретно. Иначе сигурно и другите ше те кефят повече, ако си фен на книгите, струва ми се нормално.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 6:08 pm

Единственият, имащ нужния минимум обективни филмови качества по моята книга е третият, аз както съм ти казвал ги разглеждам само като филми, крайно не ме вълнува дали са правени по Достоевски ако щеш.

Аз спирам с "интелектуалния" спам тук.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 15, 2008 1:52 am

Как можахте да превърнете темата за "Аз съм Легенда" в спор за Хари Потър. :evil: Поне поспамвайте по темата. :twisted:

Иначе аз почвам книжката да си я препрочета че съм я забравил тотално. Днес минах през квартирата за да си я взема специално. 8-)
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 15, 2008 10:44 pm

Липсвах ли ви?

Въпреки че Рол went out of his way, за да възспре обективната оценка на филма, тя все пак е тук: 7/10, колкото и Компаса.

Ма Уил Смит играел много добре... Ми играе, като може - но тва не спасява цял филм. :neutral:
Ма изоставеният Манхатън бил много добре направен... Много важно - тва ше впечатли най-вече тия дет го познават иначе. :?
Ма бил добър стряскащ трилър... И кво от тва, можеше да си направи труда да мръдне малко от лесното на тесния жанр. :roll:

Другото са минуси. Ефектите по "зомбитата" (вампири друг път) са малко и евтини. 20 пъти по-добре щеше да е с практически ефекти. Екшънът - също. Една добра сцена с адските хрътки, втора с джипа на порта - и съмнителния финал, тва е. Никъв смисъл да се гледа пак, а точно обратното би трябвало да се очаква от Коледен зрелищен блокбастър.

Най-ужасното, разбира се, е историята - точно в последния си, най-важен акт. Присъдата е всеобща: 2/3 страхотен филм, една трета ла*на в меда. Финалът не само е гнусно Холивудски (даже и християнство намесват), но и напълно безсмислен. Марфа е АБСОЛЮТНО права. В книгата е 100 пъти по-добре. А ако сюжетът на книгата е несмилаем за дебелия американец, поне да си бяха направили труда да го заместят с нещо смислено. Акива Голдсман. :roll: Колко по-добър филм щеще да е, ако Смит се беше разбрал с Мумията на финала, например, и нямаше никва скапана колония?

А най-добре да си го бяха направили още навремето с бат Арни, който треби безмилостно злите вампири, начело с Джони Деп. :neutral:

П.П.1: Хубаво че ей го на, дойде Кловърфийлд-а (предпремиера тоз петък), че да видим най-сетне харен (пост)апокалипсис след безбройните нефелни опити в последно време. :wink:

П.П.2: Айде - 7,5/10 (като Компаса). :) Май си има нужда от половинки.
Last edited by shayhiri on Tue Jan 15, 2008 11:19 pm, edited 4 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 15, 2008 10:50 pm

Too lame, didn't read.

Ениуей, тоя брой на ШД Легендата ще е вечнозелена, да обявя :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 15, 2008 10:56 pm

Супер, ти ли ше я ревюираш?

А моите ревюта ги чети само ако искаш да знаеш консенсусното мнение на кинокритиците. Ако само своето си мнение, тесничко такова и лично, намираш за достатъчно и вярно - наистина няма нужда. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 15, 2008 11:15 pm

Ениуей, тоя брой на ШД Легендата ще е вечнозелена, да обявя
Мда, звучи като добра идея, след като сега има и ревю за филма. Не съм я чела, таман ще видя дали си заслужава...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Jan 16, 2008 1:23 am

Аз в момента я чета Легендата. Страхотна атмосфера има. 8-) Но и филма е страхотен. :mrgreen: Колкото и да е различен. :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!