Наруто

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Tue Jul 19, 2011 1:43 pm

За Мангата мога да кажа много хубави неща за анимето много лоши :Д
Първо Кишиимото кърти мивки с тези 1 чаптър батъли... Другото добре оплете историята..съвсем спокойно има и фактология и много загадки а и много търнинг евентс, които успяват да развият геройте на макс и натуро от гаден гей да стане един разбран осъзнал какво треа да напраи герой.
В мангата арта е сравнително Шонен приятен Бекграунда е направен със стил и допълва този добър чарактер дизайн.
Друго изключително нещо за наруто е, че всяко име/атака/предмет и така нататък е свързан с японската митология и ако човек се порови му се изясняват някой неща. Като Орочимаро(Идва от Йаматану Орочи(100 глава змя)) Имаше некви такива раути и за Шаринганите Сусанотата и така нататък.
В Анимето обаче правят много голяма грешка..За да не правят отделни арки с Филър глупости, те провалят самите битки където би трябвало да е 1: 1 с мангата и наистина да рути...Цитирам битката на Наруто и Пейн....която си я изсмукаха през пръстите
+1 Нарутард :Д

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jan 08, 2012 8:38 am

Начиииииииииии... Покрай котката от Нацуме Юджинчо се присетих за Какаши, който е един от най-любимите ми персонажи на всички времена, оттам прочетох ен на брой фенфика с него, оттам изгледах ен на брой клипчета в Ютуб и накрая се вдъхнових и подхванах мангата (мисля за 3ти път я чета от начало, ма Шипууден частта съм я чела само веднъж и то не цялата). Ранното Наруто си го спомням с много любов.

Глейте кво има още в 4та глава:
http://www.mangareader.net/93-4-1/naruto/chapter-4.html

edit: Реших началото да го гледам като аниме - там все още си е яко по мангата, без боза и разводняване. А и тряя да се види как Какаши се гаври с малките. Баси, гилти плежър голям ми е тва Наруто, какво да се прави...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 08, 2012 12:39 pm

Мдаа, това е почти толкова яко колкото историята как се опитваха да му свалят маската :). Наруто си е стар гилти плежър мдаа. :ninja:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 10, 2012 8:13 pm

Абе! Добре бе!
Много кефи засега. Наруто напоследък е тъжен и някак пораснал - харесва ми доста повече вече. Саске за сметка на това ми лази яко по нервите и викам да си оди веке.
Spoiler: show
5те кагета са доста яки (особено Гаара - мали, колко добре е узрял!!!) и с тях се очертава няква доста епична и мащабна война сега. В последната глава, която прочетох, Наруто се срещна с майка си и имаше едно много, много сладко нещо:
- So, what is the product of Konoha's yellow flash and red habanero?
- The orange hokage!!!
Sooooo cute! :oops:
Last edited by Amelia on Wed Jan 11, 2012 1:22 am, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jan 10, 2012 8:22 pm

Мда, много любим момент, накрая дори си поплаках :cry: Толкова да са готини и двамата, много ме е яд, че ги няма :cry:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 10, 2012 8:25 pm

Мдам и аз загледах тия дни началните, бях забраил битката Орочимару с 3тия на покрива как ме отказа да го гледам това. Но пък яки персонажи имаше, Гаара рулз от до. Новите серии са доста по-яки в чест а истината, но нямам нерви да ги изгледам.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 10, 2012 8:47 pm

Аз ще си пускам избирателно тия с Какаши, че той е 40% глас, ебаси, ма останалото - кат манга, майна!

Мдам, Минато (4тия хокаге) се появява сумарно за нема и 10 страници в тая манга, ама така пък да ме кефи... Кушина (мамка му на Наруто тва) не е лоша и тя. Искам спиноф за тяхното поколение!!!!!!

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jan 10, 2012 11:27 pm

Анимето е вече 2 месеца и нагоре филъри сигурно. :lol:

Иначе мангата си е стабилна. Макар че от доста време не съм чел. Някъде на острова я бях оставил. Надявам се Сасуке вече да са го изгърбили, че малко от нищото се превърна в the all powerful douchebag, и от тогава няма място в тоя франчайз. В смисъл,
Джирая го гътнаха
, а това лайно още седи. Айде не.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 11, 2012 5:33 am

Е не! :lol:

Секунди след няквата мелодрама с родителите на Наруто (на която, Мушу, аз също ревах), се появява Гай-сенсей и почва ебаси ташака. Цепя се от смях в момента. :lol: :lol: :lol:

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jan 11, 2012 8:32 am

Мда, и аз така бях - спуках се да се хиля с Гай, той е абсолютен кретен :) Ама и Бий не лъже, голям изрод :)
Анимето дори не го гледам в момента, само проверявам дали вървят още филърите. Мангата си е супер, Сасуке никак не са го изгърбили даже, напротив, пак се ъпгрейдна лайното смотано :evil: Текат най-епичните битки в момента и почвам да си мисля, че като свърши това, което върви в момента, тя тая манга може преспокойно да свърши :) Да, ама не, сигурно има 2-3 арка още...

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Wed Jan 11, 2012 11:37 pm

Анимето започна по мангата, в момента Наруто се среща с Тъмния себе си, кхъ.

Мангата в момента е доста зле, всъщност.

Тъкмо обратното, аз Саске не го понасях в първата част, защото само разправяше големи неща и велики цели, пък се моташе наоколо и общо взето беше започнал да се превръща в някъв слабак, Наруто почти го беше надминал по онова време, когато се присети, че ако иска да си постигне целите, трябва да поработи свястно. Оттогава нататък, последната арка на първата част и цялата втора част до Каге Съмит-а е целеустремен, твърд, стратегичен, абе gets sh*t done. Да не говорим, че когато той е на лице плотът се движи четворно по-бързо и много по-свестни неща се случват. Двете от най-лошите арки на Наруто изобщо са Войната и Пейн арката. И двете главно заради това, че Наруто е в центъра им, съответно всичко е наивно, всички накрая са живи и здрави и всичко е щастливо и хубаво.

Тая война можеше да е десет милиарда пъти по-добра.

Но не.
Трябваше да се случи легендарната "година на Какаши", той самият обяви, че ще "You'll now see the Copy Ninja Kakashi go on a rampage!", а накрая битките му бяха буквално скипнати за общо 7-8 странички, в които и Наруто участваше. Срам и позор.

Киши си измисли някви много жестоки десетки хиляди нинджи... Така де, Алиансът е 80 000 човека. Нинджите от петте села демек. /5 = 16 000. Коноха е най-голямото и най-населеното село от всички, а те дори и 300 не могат да съберат. И това като сметнеш всички - генини, чуунини, джоунини, АНБУта, помощници на Кагето... И всички баби, бебета, котки и продавачи на рамен да пратят, пак няма да съберат 16 000.

Абсолютно никой от наште никога не губи. Най-хайпнатите нинджи в света (Даа, Третият Райкаге се е бил наравно с БИДЖУУ! Пожертвал се е и за да спаси приятелите си и се е бил в продължение на 3 денонощия с ДЕСЕТ ХИЛЯДИ НИНДЖИ, УРАА!) И Наруто го победи за чаптър... С клонинг. Другите стари кагета също бяха много здраво тролнати.

Общо взето от наште никой не губи он-скрийн. Офф-скрийн са умрели 40 000, но он-скрийн наште само премачкват всичко зло, което им излезе на пътя. Приятелите на Наруто уж бяха казвали, че ще се доказват, че са пораснали, че сега и те ще изпитат война и тн, а всъщност тях са ги давали в общо три чаптъра, при това само Тийм 10. Лий, Неджи, Хината, Киба, Шино, Тентен и Сай (че и Сакура o.O) сигурно имат общо 1 чаптър. Наруто обаче...

Да не забравяме и най-лошото от всичко... Цялата манга беше основана върху конфликтите измежду страните. На това, как тези от Облака нападнали Хюуга и затова те са толкова изстрадали, защото щом някой се засечеше с някой от друго село моментално ставаше битка, защото всички войни досега са били помежду си, защото всички имаха някакво тъмно минало и всички искаха някакво възмездие... И Гаара оправи всичко с една реч. Сега всички са страхотни приятели и се жертват един за друг, сякаш никога не са си желали взаимно най-лошото.

Не че казвам, че развитието е лошо или нещо подобно... Не че казвам, че нещата, които се случиха, бяха супер тъпи... (Гаара ни предаде урок по химия, един от най-любимите ми персонажи в мангата се появи и си отиде, но присъстваше за няколко чаптъра и беше изключително свеж, много го обичам (втория Мизукаге), имаше разни светли моменти на Даруй, Итачи се появи и се разкриваха едни щуротии... Кой е в последния ковчег на Кабуто също се разкри... Саске го показаха как излиза от храма си, така де, още не сме видели нищо освен новите му дрехи и новите му очи, които бяха яки...)... Ама всичко се скипва. Можеше Киши да посвети поне няколко чаптъра на битките на Какаши. Можеше да посвети поне няколко чаптъра на това, как нинджите от другите села постепенно се опознават и си помагат в трудности, можеше супер качествени моменти да се сложи (резъректнаха Дан, мъжа на Цунаде, а го сийлнаха преди изобщо тя да се е видяла с него, всъщност не знам изобщо защо го резъректнаха, сийлнаха го офф-скрийн и дори не разбрахме какво е това негово хакс джуцу...), но не, абсолютно всички освен Наруто бяха брутално скипнати, а от самия него не сме си отхвърляли погледа. :<
Общо взето... What we expected
Image
What we got
Image
... Преди обичах Наруто, защото добрите не бяха безсмъртни, защото можеше да заинтригува въпреки не толкова големия каст, защото нещата се случваха със смисъл, в детайл, красиво нарисувани. Сега всички са щастливи, защото Наруто е навсякъде (буквално... във всички възможни бойни полета, помага на абсолютно всички и се бие с абсолютно всички, абсолютно буквално.), спасява всички и никой не получава никакъв скрийн-тайм, Наруто Talk no Jutsu и Hug no Jutsu-ва всеки втори срещнат, който се опълчи срещу него... И мангата стана доста по-набързо надраскана, отколкото преди, бтв. Много обичах плътния рисунък на Киши някога, когато черният тон си беше ясен и плътен, а той самият се стараеше ние да разберем какво точно, кога и защо се случва. Сега всичко е една голяма драсканица от линии, честно. :/
Мдаа, доста дълго стана, та го сложих в спойлер. Иначе се старах спойлери да няма почти изобщо, просто коментирах надълго и нашироко какво ви очаква и защо всъщност тая арка е доста по-зле от предишните.

Поне разкриха, че 4-опашатият свяр се казва Сон Гоку, та половин интернет се попиля от удоволствие след отдадената чест на Киши към Драгон Болл...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 11, 2012 11:55 pm

Айде сега. Саске е кат 14-годишна девойка.
Никой не го разбира, щото никой не е страдал колкото него. Затва всички трябвало да страдат сега, за да си платят, че не са страдали докато брат му е страдал, който брат до вчера беше Враг номер 1, а днес е светец и великомученик, поради щото е бил принуден, рийш ли, да избие клана си и вместо да избере няква смислена алтернатива верно е взел, че го е избил... И въпросния Учиха клан ще се възстановява, чрез измиване на името му, което ще стане чрез избиване на всички, които са чували за Учиха клана някога, т.е. чрез анихилиране на целото Коноха, дето му беше толко важно на Итачи, че он взе, че си пречука клана заради него. Ей така се въздава почит към паметта на любимия (в момента) брат.
В смисъл, някой, примерно Какаши, трябва да фане Саске за вратлето, да му плесне няколко противохистерични шамара и да го прати да ходи да си ляга без вечеря, докато не овладее логиката и не си изясни кво дъ фък иска.

Аз съм в началото на войната и Наруто все още брои пениси и реди кубчета с оня другия джунчирики. На мен като цяло това "ЗОМФГ ТВА Е ПЪРВАТА ИМ ВОЙНА!!!!!" ми е безкрайно смешно, щото тия деца са нинджи, дето ги гледахме как се избиват взаимно по време на изпити, а не са фанати от някоя канадска детска градина, че да не знаят кво е бой, смърт и т.н.

Как да е - то е ясно, че Наруто ще е в центъра, ма се надявах да видя красиви боища от страна на останалите хлапаци + някои от възрастните. Наруто в момента ми е по-търпим отвсякога. Поне спря да ни заплашва, че ще стане хокаге на всеки 3 панела.

Положителните по-главни персонажи в тая манга никога не са умирали кой знае колко. Един Джирая пролет не прави.

За кочинявия арт ще се съглася - половината джуцута изобщо не ги разбирам.

Oui. Je suis garbage.

Rashugun
Merchant

Post by Rashugun » Thu Jan 12, 2012 12:27 am

Ай ся, Итачи е върховна точка в тва нещо бе. :)

Представлява най-точното определение за шиноби, всяка втора негова реч е уникално поучителна, вероятно е най-големият гений в тая манга, най-саможертвоготовният като цяло, а и най-задвижващият всичко. Случките около него като цяло завързаха отново веригата на омразата, а да не говоря просто какви умнотии ги е планирал (548-552 чап бтв са Итачи и колко е страхотен Итачи : D)... Kishi's best, may I say. Да не говорим, че като цяло е най-неочакваният, най-главният и може би най-добрият плот туист в цялостта на Наруто.

За Саске това е напълно естествено - Света му го обърнаха на няколко пъти на 180 градуса, изгуби абсолютно всичко, което изобщо можеше да изгуби, хората около него се възползваха от състоянието му и започнаха да го контролират, това, и всичката непоносима болка и ослепяване и тн... Нормално е да има по-чуплива психика и да е предразположен към откачане. Той сега е това горе-долу - луд с луди очи. Хеби Саске, докато търсеше Итачи, не можеш да отречеш, че си беше a monster of a character, а след това просто бавно, малко по малко, прехлопваше все повече и повече, докато всички останали го тласкаха все повече към изтрещяването... Всъщност смятам за развитието му като персонаж за доста интересно.

Наруто пък в момента на мен ми е най-нетърпим... Кхъ, има т.н. "messiah issues". Решил е да спаси всички, всичко и по всякакви начини, той трябва да спаси Саске, той трябва да защити всичките си приятели, той трябва да победи Кабуто, той трябва да победи Тоби, той ще е най-великият Хокаге и ще Talk no Jutsu-не всички наред. Най-лошото е, че всичко му се взръзват всъщност, и всички се превръщат в stepping stone-ове за него. Дори и яки персонажи като Какаши, Цунаде и Джирая. "Fuck logic, I'm the main character"... Много дразни, сериозно. Именно Наруто трябва някой да го хване и да го събуди (всъщност няколко човека вече му въртяха речи как не трябва да прави всичко (опита се и фейлна няколко пъти), защото ако сега, когато е станал силен, се съсредоточи в себе си и спре да вярва в другите един ден ще стане същия като Мадара... И че баща му е можел да бъде хокаге само защото е имал подкрепата на приятелите си и тн... Той направи един фейс, призна си, че е идиот, и след точно 3 страници го видяхме да се меси в чужди битки и да спами Расенгани...) от тоя messiah complex, дето го развил и не го пуска изобщо.

Всъщност третия хокаге, Чийо, Асума, Джирая, Итачи, Нагато (eventually), Данзо и Конан си бяха добри персонажи, които умряха for good.

На Гаара не беше нужна, затова и беше сравнително не-толкова-покъртителен фактът, че го резъректнаха, а и той оттогава насам само страхотни неща прави, даже и вкара малко мозък на Тсучикагето (който е бедесс)... Но смъртта на Какаши всъщност беше адски подходяща, да умре без да изостави приятелите си и с последни сили да предаде ключа към победата... Уви, трябваше цялата Коноха, след страхотната арка с Пейн, да я унищожат на пух и прах и Наруто да Talk no Jutsu-не най-изстрадалият и зъл (Пейн го виждам като Саске в бъдещето бтв, хора, които търсят възмездие, след което евентуално, ако Саске го бе получил и бе отмъстил, щеше да потърси идеалите на брат си за мир) персонаж с разказчета от книжката на Джирая, който Пейн изведнъж започна да уважава, като преди 30 чаптъра го премачка и му говореше както Господ говори на буболечка, но... Да, и че всички умрели и всички готини смъртни моменти бяха хвърлени по дяволите. :/

Наруто всъщност може да е доста зряло и да си развива персонажите доста добре, просто от време на време става така, че наште винаги разтръшкват всичко живо без драскотина накрая, което е... ми тъпо.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 12, 2012 1:13 am

От 4те големи бози, дето ни вървят сега, Наруто винаги е било най-детското. Така че зрели и развити в дълбочина персонажи и т.н. не съм очаквала да видя тук от първия миг още. Ясно е, че основната цел на тва заглавие е да видим оранжевия шушумига как пораства като личност и в момента въпросният е една идея по-зрял от предишното си аз.

Ще видя ква e врътката с Итачи. До тоя момент винаги ми е бил безкрайно нелеп.
Заповядали му начи да изтреби Учиха, щото те си плотвали там нещо и той, да му се ненадеваш, верно се фанал и ги изтребил, за да е мирна Коноха. И после следват мелодрами и страдание и тласкане на собствения му брат по пътя на отмъщението, за да може Саскето да стане герой и да изчисти позора от името на Учиха. Които в този момент, разбира се, вече ги НЯМА щото са мъртви, така че едва ли някой изобщо го ебе за реномето им. Навръх сичката тая простотия имаме и това, че Итачи ни е провъзгласен за най-голямото хипи на Коноха (преди Наруто) обаче внезапно решава да повреди психиката на брат си дотолкова, че оня да не може да изпитва нищо друго освен омраза и жажда за кръв. Гениален психолог, думи нямам!
Това остро не е поведение на дълбоко интелигентен и мъдър персонаж, къвто се опитват да ни изкарат Итачи. Това, че въпросния ръси по някоя форчън куки уисдъм от време на време изобщо не го прави достоверно мъдър на фона на тотално идиотските му постъпки.

Бтв цялата простотия с Учиха вс Сенджу ми е като от древен мит извадена - бая простичка, без квато и да е дълбочина, колкото да оправдае няква нестихваща омраза там, заради няква много антична тъпня, която никой не си спомня вече. Един мъдър екземпляр като Итачи би трябвало да стопли кво се случва и да се опита да счупи цикъла на омразата и обречените боища, ма това ще стане в манга, писана от мангака, който знае как да направи интелигентен и мъдър персонаж. Основният проблем с интелигентните и мъдри персонажи е, че създателите им рядко са достатъчно интелигентни и мъдри, че да ги направят както трябва. Как да е, тва е Наруто - тук да се очакват някви величествени изпълнения в тая насока е обречена кауза. На мен не ми пречи чак толкова. Казвам го просто, като реплика на онова за мъдростта на Итачи.

Та така. Аз ролайзвам на Итачи откакто взеха да му развиват персонажа. Мотивацията му е тотално в джаза, а и битките с него са ми антиклимактични. Очаквах доста повече от пича, дето на 13 е бил капитан на АНБУ група. Макар че сега като се замисля, ако отчетем високия фактор на инцест и имбридинг в тия дребни фамилни групи, в тия дребни нинджа селца, няма нищо чудно, че персонажите са пълни ритарди. Така става то кат тати си играе с леля... Трябва да сме доволни, че поне са сравнително хуманоидни повечето...

Сега като каза - лаф мохабета с Пейн също ми беше силно ВТФ. Толкова тъпо свърши тая драма там...

Относно измрелите -
тия от Акацки са си пътници още от мига, в който ги видяхме. Ясно е, че са ни сложени там кат пушечно месо. Та те да се стръскат по трасето не го отчитам като значителна за зрителя смърт. Азума, Чийо и Третия бяха дълбоко второстепенни, та с тях и без тях е все в гъз. Джирая остава единствената значителна и неочевидна смърт до момента. Какаши ако ще го убиват, трябва да е накрая в най-епохалната битка евър, щото тоя точно персонаж не може да го затъркат без да е зрелищно.
Нещо, което много ме кефи между другото е това
как Орочимару си взе. През целия първи Наруто сериал тоя го чувствах като главния гадняр на произведението. А той биде анихилиран без време и ни се чу, ни се видя повече. Не го очаквах изобщо. Дано не го върнат до края на Наруто, че ще ми развалят кефа.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 12, 2012 10:25 am

Дочетох наличната манга. Итачи определено ми хареса, но това което направи не беше кой знае кво всъщност и засега няма абсолютно никакви последствия за сюжета. Та му е малко рано да го наричаме плот туист. Да видим как ще се развият нещата.

Издразних се на това, че не видяхме нищо от Темари, Нежи, Киба, Хината, Шино и прочее. Да, можеха да ни покажат кво правят все пак. Дано нататък снесат нещо.

Сакура и Какаши са ок и така. Сакура си е докторица - от нея не очаквах екшън и без това. Какаши предпочитам да го гледам докато бие интересни противници, а тия седемте водни калъфа ми изглеждаха най-скучната групичка от всичките зомбита. Той всъщност нашия се появи сега и се бие с джунчириките - доста по-достоен за него противник са. Не знам как е успял да го измисли Кишимото, ама няма ЕДНО нещо, което да не харесвам в тоя персонаж. За мен той е единственият истински нинджа в това заглавие. Мистериозен, тих и прикрит, старае се да не привлича внимание, знае какво е дисциплина и тиймуърк, техниките му не са супер флаши, ама са ефикасни и е готов да умре за Коноха. Тва всичкото без да се превръща в безличен биоробот, щото е толкова човечен всъщност. Дизайнът му е убийствен - изумявам се как може да е толкова як, при положение, че виждаме само 1/4 от лицето му. И е направен достоверно интелигентен и мъдър за разлика от Итачи. Прекрасен е просто!

Дан още не е изваден съвсем от играта, та може и да се видят с Цунаде.

Сега, искам да споделя възторга си от това на колко много нива ме кефеха моментите, в които зомбитата се опитваха да помогнат на шинобитата да ги пречукат. Разкошно, просто!
Също, нощта в лагера на Шиноби беше страшно готин момент, с пикаещите нинджи и екшъна в палатките на медиците.
Другото, което ме изкефи беше онова веселото мизукаге. Гаара е все така як. Саске трябва да вземе пример от него, щото Гаара също почна кариерата си като досадно истеризирало емо, ама сега е едно от нещата, заради които чета тая манга.

Oui. Je suis garbage.