Вечната тема за казармата
Moderator: Moridin
Morwen wrote:Шайхири, за не знам кой път - никой не коментира решението ти да не служиш, а това че ТИ го изкарваш героизъм.

Някакви проблеми още? Щото биха седели опасно субективно на фона на принципното ти становище:shayhiri wrote:не е никакъв героизъм, а е най-нормалното нещо, което човек би направил в такава ситуация - стига да може и да му стиска
Освен това съм служил - но точно както с университетските следвания, корпоративната кариера, постоянните връзки и прочие житейски "задължителности" - колкото аз съм сметнал за добре.Morwen wrote:Принципно смятам, че казарамата наистина е кражба от живота ти и в нея се научават повече вредни неща, отколкото полезни.
Е тва ви е основният житейски принцип: "никой никога не може да решава вместо теб". Който може, се придържа към него.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Бе извадил си късмет просто, ако се захванат военните с тебе доживот ше си имат хоби. Нищо в тая точно схема не е случайно. Ше пееш иначе пред ВКР-то като славейче ако веднъж те нацелят.
Мое да не му бачка спейса
Аз пък скипвам запетайките, че не ме кефят.
Бе като гледам тука и във Военна болница коолко пари се наляха/усвоиха покрай НАТО-вските програми определено ше има промени в техниката поне. Манталитета подозирам обаче си е почти същия. Не от 97ма ми от преди христа се сме си... хора. Са военщината като начин на живот нема се изкоренява лесно, при всичките облаги дето носи за шепа хора с смешни шапки и пагони.
Мое да не му бачка спейса

Бе като гледам тука и във Военна болница коолко пари се наляха/усвоиха покрай НАТО-вските програми определено ше има промени в техниката поне. Манталитета подозирам обаче си е почти същия. Не от 97ма ми от преди христа се сме си... хора. Са военщината като начин на живот нема се изкоренява лесно, при всичките облаги дето носи за шепа хора с смешни шапки и пагони.
Last edited by Xellos on Mon Nov 26, 2007 3:49 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Не смогвам им разчиста днеска.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Дем, съжалявам, но не може ли да се сложи някво наказание за очевадна лъжа? Да се модерират очевадните лъжи, примерно? Защото Шайхът първо троли като обяснява колко похвално се е изплъзнал от военна служба (макар че след десет въпроса отказва да каже как точно). И 3 страници по-късно се оказва, че никъде не бил казал, че това е прекрасно, похвално и героично. В смисъл, форумът е за да се общува в него АДЕКВАТНО, а не за да може някой да хвърля крайни агресивни твърдения, ние балъците да смятаме, че имаме работа с нормален човек и да говорим с него с аргументи, той след два дни да отрича въобще да е писал нещо?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Moridin
- Global Moderator
Не, за това естествено няма друго наказание освен подразбиращото се - хората спират да ти обръщат внимание за каквото и да казваш, като решат че само лъжеш, и толкоз. Както е в истинския живот.
Лъжливото овчарче е успяло само три пъти, но явно публиката тук е много по-лековерна, понеже Шайхът успява за незнам кой път
Лъжливото овчарче е успяло само три пъти, но явно публиката тук е много по-лековерна, понеже Шайхът успява за незнам кой път

This is it. Ground zero.
И така да е, защо изобщо ти пука? Защото е нарушена абсолютната истина (тм) ли? Нищо лично, ама наистина понякога се засягаш прекалено лично, без изобщо да си заслужава. Мисля, че успяхме да изясним какъв е животът в казармата, как се влиза, как се излиза и т.н., хората тук са достатъчно интелигентни да си направят изводите сами за Алекс и неговите приказки за това как просто си е тръгнал и т.н.Morwen wrote:Дем, съжалявам, но не може ли да се сложи някво наказание за очевадна лъжа? Да се модерират очевадните лъжи, примерно? Защото Шайхът първо троли като обяснява колко похвално се е изплъзнал от военна служба (макар че след десет въпроса отказва да каже как точно). И 3 страници по-късно се оказва, че никъде не бил казал, че това е прекрасно, похвално и героично. В смисъл, форумът е за да се общува в него АДЕКВАТНО, а не за да може някой да хвърля крайни агресивни твърдения, ние балъците да смятаме, че имаме работа с нормален човек и да говорим с него с аргументи, той след два дни да отрича въобще да е писал нещо?
Хайде малко по-спокойно, пък и разваляте хубавата тема, такива сладки спомени ми дойдоха, ех

This signature is not yet rated
Ех, добре подбрах аз заглавието ;ррр
Баси дори си спомням ротната песен още макар че на Холера песничката за граничаря е по-яка. Иначе индивиди там имаше уникални. Швейк по-добре пасва от Параграфа
Морвено, секи си отговаря с главата за държанието и последиците от него, не се изживявай като Жанчето Д'арк, нещата си следват естествения ход.
Баси дори си спомням ротната песен още макар че на Холера песничката за граничаря е по-яка. Иначе индивиди там имаше уникални. Швейк по-добре пасва от Параграфа

Морвено, секи си отговаря с главата за държанието и последиците от него, не се изживявай като Жанчето Д'арк, нещата си следват естествения ход.
Мерси много на живик за изчерпателното обяснение и на Кселос за допълнението. 
Обаче имам нов въпрос - втф е сапунка???
Иначе Демандред, ако толкова ми се искаше да вляза в армията - щях да съм влязла. Не съм обаче писател, че да ми е изтрябвал личен досег с нещото, което ме интересува. За тия неща си има шайхири.

Обаче имам нов въпрос - втф е сапунка???

Иначе Демандред, ако толкова ми се искаше да вляза в армията - щях да съм влязла. Не съм обаче писател, че да ми е изтрябвал личен досег с нещото, което ме интересува. За тия неща си има шайхири.