Тая фраза ще я пратя на Mythbusters. И те се местят от старата на новата генерация конзоли и не купуват игри, а конзолките само събират прах? Добре де - изключваме "щастливците" с PS3?Scourge wrote:@алдим:Scourge wrote: 100% ръст евентуално в хардуер заради wii и ps3. за софтуер много силно се съмнявам (чети не вярвам)![]()
от хардуер само нинтендо печелят, другите са на загуба.
жалко, че няма съответното инфо за пц софтуера, щеше да е интересно.
@драгън:
това е заради преместването на юзъри от старата генерация към новата генерация конзоли. конзолното пиратство си е много по-малък процент в сравнение с пц.
Ае пак РС-та срещу конзоли...
Moderator: AlDim
- The Dragon
- Elder God
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
не, доста по-просто е.
едната година купуват софтуер за старата генерация, на следващата година купуват софтуер за новата генерация. оттук ръст в хардуера (купува се нова генерация конзола, предната генерация хардуер е бил купен преди 5-6-7-8 години, съответно не излиза в чартовете за 2006) и запазване на продажбите на софтуера (купува се същото количество софтуер, но вече за новата конзола).
това е опростяване, разбира се, нещата са малко по-различни и ps2 още е силно откъм софтуер, но като цяло е така.
едната година купуват софтуер за старата генерация, на следващата година купуват софтуер за новата генерация. оттук ръст в хардуера (купува се нова генерация конзола, предната генерация хардуер е бил купен преди 5-6-7-8 години, съответно не излиза в чартовете за 2006) и запазване на продажбите на софтуера (купува се същото количество софтуер, но вече за новата конзола).
това е опростяване, разбира се, нещата са малко по-различни и ps2 още е силно откъм софтуер, но като цяло е така.
- The Dragon
- Elder God
Ти не ги беше дал по-платформи разбити. Моя е грешката.Scourge wrote:не, доста по-просто е.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
360 може да има същите хардуерни продажби като миналата година, но всъщност е с удвоени продажби на софтуер с рекорден attach rate от около 7 игри на конзола. Вината за малкия ръст на софтуера е основно на PS3 и Wii, които имат много малко привлекателни игри и съответно са много зле в това отношение. Специално Wii вече става известно като конзолата, която всички купуват и никой не играе (само бъндълнатия с конзолата Wii Sports и бъндълнатия с допълнителен контролер Wii Play гo държи на прилично място в класациите)... Т.е. шегата ти за събирането на прах си е самата реалност.И при 100% нарастване на хардуеъра и 3% на софт-а викаж пиратството било в по-малки мащаби отколкото в PC?
Иначе за хардуера - от тази година Microsoft не продават конзолите за по-малко отколкото струва производството им. И все пак последната фискална година пак отбелязаха бая големичка загуба, заради 1 милиард долара отделени като фонд за поддръжка на изпушилите 360-та.
Иначе последната 4-тина беше първата печеливша на 360.
проблемът на wii (доколкото е изобщо проблем, взимайки предвид че хардуерът се продава на печалба) е в липсата на appeal към хардкор геймърите. а хардкор геймърите купуват най-много заглавия.
примерно за мен има точно 3 заглавия, които бих взел - zelda: twilight princess, метроид прайм 3, файър емблем - като от тях само първите две имат по-универсален апийл. RE 4 за wii има чудесни ревюта и предполагам готин геймплей, но масата геймъри вече са я минали на куб/пс2. същото важи за "травма център", която преповтаря DS версията. от бъдещите игри (в обозримо време) май само super mario galaxy и soul calibur legends имат потенциал да ме заинтересуват. за конзола, която е на пазара вече година, това хич не е голяма бройка.
нинтендо явно не се притесняват от това, де. пък и упорито твърдят, че не се конкурират със сони и майкрософт, а са в друг сегмент. може и да е вярно.
от друга страна, пс3 има всички шансове да си вдигне продажбите на софтуер. НПД рисуваха светло бъдеще пред тях в последните форкастове, които гледах. с мгс4 и фф13 на хоризонта не е трудно да се повярва.
360 пък има сериозен проблем с пазарите извън америка. което in the long run може и да изиграе някой лош номер.
примерно за мен има точно 3 заглавия, които бих взел - zelda: twilight princess, метроид прайм 3, файър емблем - като от тях само първите две имат по-универсален апийл. RE 4 за wii има чудесни ревюта и предполагам готин геймплей, но масата геймъри вече са я минали на куб/пс2. същото важи за "травма център", която преповтаря DS версията. от бъдещите игри (в обозримо време) май само super mario galaxy и soul calibur legends имат потенциал да ме заинтересуват. за конзола, която е на пазара вече година, това хич не е голяма бройка.
нинтендо явно не се притесняват от това, де. пък и упорито твърдят, че не се конкурират със сони и майкрософт, а са в друг сегмент. може и да е вярно.

от друга страна, пс3 има всички шансове да си вдигне продажбите на софтуер. НПД рисуваха светло бъдеще пред тях в последните форкастове, които гледах. с мгс4 и фф13 на хоризонта не е трудно да се повярва.
360 пък има сериозен проблем с пазарите извън америка. което in the long run може и да изиграе някой лош номер.
360 е има "сериозен проблем" единствено в Япония. В останалата част от света си се продава съвсем добре, макар и далече от впечатляващо.
Иначе за PS3 - MGS 4 го отложиха за средата на следващата година, а FF13 кой знае дали ще се пръкне и 2009-та... Поне в близък план имат новия 400-доларов модел, както и 2 добри игри - Drake и новия Ratchet, но тепърва ще видим дали това ще им е достатъчно за празниците. За всеки случай намаляването на 80GB модела от 600 на 500 пак остави PS3 100 бона под продажбите на 360 и Wii в седмичната класация.
Иначе за PS3 - MGS 4 го отложиха за средата на следващата година, а FF13 кой знае дали ще се пръкне и 2009-та... Поне в близък план имат новия 400-доларов модел, както и 2 добри игри - Drake и новия Ratchet, но тепърва ще видим дали това ще им е достатъчно за празниците. За всеки случай намаляването на 80GB модела от 600 на 500 пак остави PS3 100 бона под продажбите на 360 и Wii в седмичната класация.
Ето малко твъдо инфо за съотношението на PC и конзолния дял в гейм индустрията:
http://www.joystiq.com/2008/01/28/pc-ga ... y-in-2007/
http://www.joystiq.com/2008/01/28/pc-ga ... y-in-2007/
айде аз малко да похваля псп3.Да вярно е,че няма кой знае какви заглавия,но и аз не съм чак толкова запален геймър.Играта я получих към покупката на ня сони бравия с 2 игри +2 филма.Конзолата чете двд,блурай и дивх дискове,но за дивх трябва да се сложи последния ъпдейт на играта,което става през интернет.Има интернет браузър и позволява инсталиране на друга операционна система.Има ако не се лъжа 4 юзб-та като разпознава мишка и клавиатура,но не позволява игра с тях,а само браузване(голяма болка за мен,защото играя на пс-то само ЦС и сега с контролера ми е много шибано като играя Резистанс фал оф ман).Има флаш плеър,което позволява да гледам клипове по ютуб и вбокс и т.н..Другото което прави впечатление е това,че един блурей плеър струва средно 600лв,а играта към 850лв.
Играх Резистанс фал оф ман онлайн и се играе страхотно и най-вече никакъв лаг.Очарован съм от играта и предполагам,че хбокс-са е също доста добра.И другото е ,че не се налага постоянен ъпгрейд,което е макар че имам възможност да правя много дразнещо да се откажа от пс игрите с изключение на цс,но той не изисква много
Играх Резистанс фал оф ман онлайн и се играе страхотно и най-вече никакъв лаг.Очарован съм от играта и предполагам,че хбокс-са е също доста добра.И другото е ,че не се налага постоянен ъпгрейд,което е макар че имам възможност да правя много дразнещо да се откажа от пс игрите с изключение на цс,но той не изисква много
The Random Stuff Game Topic
Сори, не знам какво може да се пише тук, но понеже МНОГО КОПНЕЯ да споделя нещо, а не е подходящо за никъде другаде, рекох да пусна нова тема. Явно ще е точно за такива неща - дето никъде другаде нямат място - и примерно новини 
Както и да е:
[quote="Драгомир "Duffer" Дончев, в последния брой на Gayplay,"]Още повече - в света има 1 000 000 конзоли и 500 000 000 компютри. Коя ли платформа би осигурила по-мащабен пазар в този случай? И коя би имала по-светло бъдеще?[/quote]
Из мултиавторовия фийчър Умира ли РС геймингът?, където неговото ентри се зове Силно преувеличените слухове за една предизвестена смърт. Баси, трябва да съобщим на http://nexgenwars.com/, че сметките им са грешни и всъщност в света има само милион конзоли...
Какво падение...

Както и да е:
[quote="Драгомир "Duffer" Дончев, в последния брой на Gayplay,"]Още повече - в света има 1 000 000 конзоли и 500 000 000 компютри. Коя ли платформа би осигурила по-мащабен пазар в този случай? И коя би имала по-светло бъдеще?[/quote]
Из мултиавторовия фийчър Умира ли РС геймингът?, където неговото ентри се зове Силно преувеличените слухове за една предизвестена смърт. Баси, трябва да съобщим на http://nexgenwars.com/, че сметките им са грешни и всъщност в света има само милион конзоли...
Какво падение...
And you can't dance with a devil on your back...
Този наистина е чисто и просто малоумен. Ти остави грешните цифри, но и логиката му е изцяло сбъркана от а до я, би била вярна, ако всички компютри в света се ползваха за игри, което тотали не е дъ кейс.
Само за пореден път ме е яд, че спря уъркшопът.
Хубаво е да има такава тема наистина, аз бих и ползвал като "the DVD topic", ама за разни гейм-покупки или офертички, плъзнали в скромния ни градец, ще дам тон със следното:
В Пулсар са пуснали брутална колекция на цялата Dawn of War-серия в един пакет (от оригинала до Soultorm включително) за 90 лева, дебело е колкото Forgotten Realms Deluxe-a. Скоро щели да го получават в озона и най-вероятно ще е и на по-малко пари.
Само за пореден път ме е яд, че спря уъркшопът.
Хубаво е да има такава тема наистина, аз бих и ползвал като "the DVD topic", ама за разни гейм-покупки или офертички, плъзнали в скромния ни градец, ще дам тон със следното:
В Пулсар са пуснали брутална колекция на цялата Dawn of War-серия в един пакет (от оригинала до Soultorm включително) за 90 лева, дебело е колкото Forgotten Realms Deluxe-a. Скоро щели да го получават в озона и най-вероятно ще е и на по-малко пари.
Казаха ми, че вътре няма никва по-сериозна хартия от стандартните менюъли обаче
Т.е. единственият плюс на пакета е, че са всичките излезли до момента накуп. Не, че тва е малко де, ама като я видях тая гъзарска кутия, се надявах на неква екстра...
Бтв, докато сме на темата Gayplay, новият им брой успя с един замах да надмине ВСИЧКИ гафове, които ГВ някога е правил. От него САМО страници 1-28 и 50-59 са нови. Останалото са наново напечатани страниците от стария брой
Хак да му е на Дъфи, след всичката гняс която изля по дефектите на Уъркшопа, след като се махна от него.

Бтв, докато сме на темата Gayplay, новият им брой успя с един замах да надмине ВСИЧКИ гафове, които ГВ някога е правил. От него САМО страници 1-28 и 50-59 са нови. Останалото са наново напечатани страниците от стария брой

And you can't dance with a devil on your back...