Дублираните анимаци и имат ли почва по родните екрани?

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Бихте ли гледали дублирана анимация на кино?

Да
6
16%
Не
24
65%
При определени условия (ще напиша какви :) )
7
19%

Total votes: 37

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 3:09 pm

Не желая да прозвучи като заяждане и наистина се надявам да ме разбереш правилно, затова и ще ти отговоря:

* Да твърдиш, че причината да няма субтитрирано копие на дублирана анимация е, че не ни се занимава, е все едно да кажеш, че ни мързи да си вършим работата, тъй като нашата работа е ДА НИ СЕ ЗАНИМАВА с абсолютно всичко, което е в интерес на приходите от даден филм, без значение дали говорим за кино или DVD. От тези приходи идват и заплатите ни, а вярвай ми, на мен лично увеличенията никога не ми идват зле :)

* Не помня някога неанимиран филм да е излизал с дублаж, мога да те уверя, че никой не планира нищо подобно. Надявам се това да поуспокои малко притеснението ти, че ако зависи от дистрибутора, всичко ще се дублира. Факт е обаче, че ако зависи от дистрибутора, всички АНИМАЦИИ ще се дублират. Факт е също, че ако зависи от дистрибутора и в това има БИЗНЕС ЛОГИКА, заедно с дублираните, ще има и по едно субтитрирано копие.

* Намирам за преувеличено заключението ти, че "никой не се интересува" от теб и мнението ти. Ако това беше вярно, нямаше да пиша сега тук. Факт е обаче, че за всеки продукт си има една такава аудитория, наречена праймъри таргет и когато вторичните не са достатъчни за да повлияят съществено на боксофиса, праймърито определя стратегията. Да обвиняваш маркетинга, т.е. мен и екипа ми, че се интересува от удобството на децата на първо място и то за филм като Шрек, е същото като сричащ първокласник да ни се сърди, че Борн не е дублиран :wink: . Да поясня - аз също предпочитам оригиналния звук, синът ми си чете субтитрите по Дискавъри от поне 5-годишен, но това не определя бокса.

* Хепи фиийт не беше наш филм, но мога да те уверя, че и за него дистрибуторът е настоявал за дублаж, просто го зная :lol:

* Искрено се надявам да бъркам и Bee Movie да направи някакви пари, които да оправдаят пускането му. Боя се обаче, че това няма да стане и да, тогава маркетингът наистина ще лее сълзи :cry: . Признах си без бой :wink: . Нека да се обзаложим с теб - ако филмът направи повече от 60 000 лв боксофис, ще гледаш филмите, които дистрибутираме ние на кино безплатно, поне докато работя тук. Не мисля да напускам :wink: . Преди да приемеш, държа да уточня, че броят внесени копия ще зависи от програмацията, която кината ще предложат, а се съмнявам, че за недублирана анимация тя ще е добра... Можеш да предложиш какво залагаш ти :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Sep 17, 2007 3:11 pm

Morwen wrote:Беоулф не е ориентиран към детската аудитория, не се хващай за всяка дума, сигурна съм, че като интелигентен човек сам можеш да се сетиш, че става дума за детски анимации.
Шрек и Рататуи също не са детски анимации.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 17, 2007 3:13 pm

shayhiri wrote:
Morwen wrote:Беоулф не е ориентиран към детската аудитория, не се хващай за всяка дума, сигурна съм, че като интелигентен човек сам можеш да се сетиш, че става дума за детски анимации.
Всъщност са. Еле па Шрек.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Sep 17, 2007 3:31 pm

shayhiri wrote:
Их, много е досадно значи...Едно си баба знае и едно си бае...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Sep 17, 2007 3:36 pm

ifadriana wrote:Нека да се обзаложим с теб - ако филмът направи повече от 60 000 лв боксофис, ще гледаш филмите, които дистрибутираме ние на кино безплатно, поне докато работя тук. Не мисля да напускам :wink: . Преди да приемеш, държа да уточня, че броят внесени копия ще зависи от програмацията, която кината ще предложат, а се съмнявам, че за недублирана анимация тя ще е добра... Можеш да предложиш какво залагаш ти :)
Ами... ъ-ъ, че ако изгубя, няма да гледам безплатно филмите, които дистрибутирате вие? :dunno:

Другото е просто. Всеки си гледа интереса. Моят е да не ми съсипвате хубавите филми. За които хвърлям грешни пари още повече. Вашият е да изкарате максимум пари с минимум вложение. Нищо нередно.

Ще призная, че има нещо повече, в момента в който получим възможност да гледаме дублирана недетска анимация със субтитри. (Като "Роботи" навремето.)

Рол (и Никола), ти на какво викаш детска анимация? Таргет и праймъри таргет в години?
Last edited by shayhiri on Mon Sep 17, 2007 3:41 pm, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 3:39 pm

Хм, имах предвид безплатно на голям екран :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Sep 17, 2007 3:43 pm

Да, де. Ако спечеля, ше мога да присъствам на журналистическите прожекции (което не е особено трудно така или иначе). Ако изгубя - не.

Правилно ли съм разбрал? :)
ifadriana wrote:* Хепи фиийт не беше наш филм, но мога да те уверя, че и за него дистрибуторът е настоявал за дублаж, просто го зная :lol:
Но от Щатите са му казали да не се прави на гламав, така ли? :mrgreen: Ех, че кеф!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Sep 17, 2007 3:46 pm

Шайх, къф бас е, ако не заложиш нещо, кво се правиш на ударен? Ако Адриана загуби, тя ти дава нещо, ако ти загубиш, ти нищичко не даваш.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Sep 17, 2007 3:57 pm

Хм. Добре, явно целта е да се види дали си държа на принципите и дали мога да бъда купен. Ако е така, съжалявам но...

...ще приема! :twisted: Значи, ако изгубя баса, се задължавам да стана апологет на повсеместния анимационен дублаж. Е? :spite:

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 3:59 pm

shayhiri wrote:Да, де. Ако спечеля, ше мога да присъствам на журналистическите прожекции (което не е особено трудно така или иначе). Ако изгубя - не.

Правилно ли съм разбрал? :)
ifadriana wrote:* Хепи фиийт не беше наш филм, но мога да те уверя, че и за него дистрибуторът е настоявал за дублаж, просто го зная :lol:
Но от Щатите са му казали да не се прави на гламав, така ли? :mrgreen: Ех, че кеф![/quote

Не говорех за журналистически прожекции, а за билети в удобно за теб време. И за да направим облога по-интересен, нека да са по два билета, та да можеш да гледаш с компания :wink:

Що се отнася до Хепи Фийт, не съм запозната с детайли, но доколкото зная, просто не са очаквали бокс от него и са смятали, че няма да си избие дъбинга

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Sep 17, 2007 4:03 pm

ifadriana wrote:Не говорех за журналистически прожекции, а за билети в удобно за теб време. И за да направим облога по-интересен, нека да са по два билета, та да можеш да гледаш с компания :wink:
Е това вече е съвсем друга бира. (Ако исках да ходя на журналистически, щях.) Ами кажи кво искаш насреща. Не знам какво цениш, оттам пред(по)ложението ми в предишния пост. :wink: :lol:
Last edited by shayhiri on Mon Sep 17, 2007 4:05 pm, edited 1 time in total.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 4:05 pm

shayhiri wrote:Хм. Добре, явно целта е да се види дали си държа на принципите и дали мога да бъда купен. Ако е така, съжалявам но...

...ще приема! :twisted: Значи, ако изгубя баса, се задължавам да стана апологет на повсеместния анимационен дублаж. Е? :spite:
Не става, предложи нещо искрено и от сърце - като моя залог :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Sep 17, 2007 4:11 pm

След като Шайха ще го черпят доживот с филми, предлагам и той да заложи почерпване на всички участващи в топика - дали филм, дали с кръчма - той да си реши...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 4:15 pm

Великолепна идея, Морви :)

Между другото, искрено ми се ще Шайха да спечели, ама не ми се вярва

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Sep 17, 2007 4:17 pm

Обаче и той доживот - всяка седмица. :lol:
:shark: