Защо трябва да рекламираме в Цитаделата!
Moderator: Moridin
Е това пък вече не е вярно. Извърташ нещата, но кого се опитваш да излъжеш по тоя начин, не знам. Сякаш не се знаем още от форума на Бард - или разчиташ, че хората не са чели и не помнят?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Moridin
- Global Moderator
Съгласен съм с Гибли. Да не мислиш, че "аз шси бълвам зулуми по адрес на ШД и създателите му, но понеже е на моя сайт, а не в техния форум, си е напълно в реда на нещата" е някакво божествено оправдание и ви разграничава от "нас - заядливите хейтъри"?
Не искам да се меся в спора, но нека поне да сме коректни по тоя пункт, а не само да развяваме някакви клевети.
Не искам да се меся в спора, но нека поне да сме коректни по тоя пункт, а не само да развяваме някакви клевети.
This is it. Ground zero.
- Interpreter
- Forsaken
Мога дори да ти кажа бройката на този тип хора. Нула.zhivik wrote:Само че предполагам, че има определен кръг хора, които по една или друга причина са попаднали първо в Цитаделата, и гледайки подобни теми, едва ли биха започнали да четат ШД, дори и при положение, че вашият продукт е по-качествен.

Просто или сами побягват, или ги изхвърлят понеже притежават собствено мнение. Така че недей страда за неща, които не съществуват.
Това не означава, че всички пишещи във въпросния форум са идиоти, поне по моето скромно мнение.

E, не са. Не и в медицинския смисъл на думата.

Тъй де, ае ся, сички помним "мрете, уроди, имаме ХХХХ посещния и ви минахме!" топиците в Барда.
Но мен тва не ме вълнвуа вече, айде тъй и тъй явно следиш топика, пиши по идеята на Валери и другите за обединяването. Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България.
Но мен тва не ме вълнвуа вече, айде тъй и тъй явно следиш топика, пиши по идеята на Валери и другите за обединяването. Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България.
And you can't dance with a devil on your back...
Inkheart, това звучи като уловка.Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Въпреки че се бях заканил ад не отговорям повече на провокацийте ти ще ти дам кратък отговор.
Такива теми бяха емблемантични за Анди, който беше админ на Драгън Клуба. Аз много добре си спомням темите "Драгънклуба направи за 4 месеца еди кво си, дето ШД не можа за 2 години". По това време Спар още беше там, така че ако обичаш не ми преписваи чужди заслуги.
Иначе си признавам всички глупости дето съм ги ръсил из барда, че и не само там.
Писна ми книгите от които се интересувам да бъдат издавани като тефтери. Писнаха ми дебилните преводи, дето аз ако се захвана ще ги превеждам по-добре. Писна ми да се издава без програма и реклама (което само говори колко им дреме на издателите у нас). Писна ми... да продължавам ли? Или май говориме за едно и също нещо?
Тъй де, ае ся, сички помним "мрете, уроди, имаме ХХХХ посещния и ви минахме!" топиците в Барда.
Такива теми бяха емблемантични за Анди, който беше админ на Драгън Клуба. Аз много добре си спомням темите "Драгънклуба направи за 4 месеца еди кво си, дето ШД не можа за 2 години". По това време Спар още беше там, така че ако обичаш не ми преписваи чужди заслуги.
Иначе си признавам всички глупости дето съм ги ръсил из барда, че и не само там.
По този въпрос смятам, че съм се зиказвал не веднъж или два пъти. По мое мнение на първо място издателите би трябвало да започнат да имат отношение към книгата и най-вече към заглавията, които издават.[Но мен тва не ме вълнвуа вече, айде тъй и тъй явно следиш топика, пиши по идеята на Валери и другите за обединяването. Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България..
Писна ми книгите от които се интересувам да бъдат издавани като тефтери. Писнаха ми дебилните преводи, дето аз ако се захвана ще ги превеждам по-добре. Писна ми да се издава без програма и реклама (което само говори колко им дреме на издателите у нас). Писна ми... да продължавам ли? Или май говориме за едно и също нещо?
Inkheart, това звучи като уловка. Много бих внимавал, преди да отговоря..
Мисля, че отговорих на въпроса чисто и ясно. Ако нещо не съм разбрал светнете ме
- Lord Annorion
- Scholar
Ако за малко оставите противоречията си по отношение на авторите, туко вижте се получило нещо. Ако се обедините не зад идеята, кое да се издава, а как да се издава, няма да има нужда да си харесвате вкусовете. Защо да речем не пробвате да направите книгите в БГ по-достъпни(като цена) или да настоявате за по-добър превод? Ако не се получи, никой нищо няма да е изгубил. А ако успеете, ще спечелят и Цитаделата и ШД. 

Sig by me
Light thinks it travels faster than anything, but it is wrong. No matter how fast light travels, it always finds the darkness has got there first, and is waiting for it.
Light thinks it travels faster than anything, but it is wrong. No matter how fast light travels, it always finds the darkness has got there first, and is waiting for it.
Ма ако настояваме за по-добър превод, ше си изгубя работата
Иначе аз съм за. Нека някой по-капацитетен от мен измисли платформа и начин да я представим на издателствата, както и хора, с които да търсим обединение, и ще се задействам. В момента е много на ниво добро пожелание всичко.

Иначе аз съм за. Нека някой по-капацитетен от мен измисли платформа и начин да я представим на издателствата, както и хора, с които да търсим обединение, и ще се задействам. В момента е много на ниво добро пожелание всичко.
And you can't dance with a devil on your back...
Би могла да бъде направена серия от статии в интернет списанията на тази тема първоначално, за да се подготви почвата, а после евентуално да се направи някаква комбинирана читателска анкета в нет пространството, за да можем да си подкрепим тезата с реални аргументи. Може да се направи опит за организиране на някаква среща читатели-списания-издатели, на която да се коментират настроенията. Но силно ме съмнява бг идателите да се трогнат честно казано.
Трее се консултирам ма при положение че собствената ми рода дет има издателство и то не съвсем безисвестно не мога да ги навия за нищо освен Кинг и некоя и друга "женска" книжка просто трудна работа. Ми не е лошо като идея, мое се излезе и по пижами ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- PrivateRaio
- Misting
Аз лично имам огромни съмнения, че издателите ще обърнат внимание на подобно събитие. Дори и то да бъде отразено на широко в медиите, смятам че издателите ще се мернат, ще дадат някое и друго интервю, колкото да се веснат "по телевизията" и после кротко ще изчакат да отшуми всичко. Иначе идеята е много яка, но ... уви, аз нямам вяра, сори 

Значи, ако издателите не са наясно за мощта на рекламата, могат да погледнат колко е важна в ей това проучване:
http://www.abk.bg/docs/report_bookmarket_bg.pdf
На стр. 42 си пише - 12.7% от хората, които купуват книги се влияят от реклама по медиите.
Страшно е, братя, уплаши ми се окото от цифрите. 29% от запитаните никога не са купували книга през живота си

http://www.abk.bg/docs/report_bookmarket_bg.pdf
На стр. 42 си пише - 12.7% от хората, които купуват книги се влияят от реклама по медиите.
Страшно е, братя, уплаши ми се окото от цифрите. 29% от запитаните никога не са купували книга през живота си