Защо трябва да рекламираме в Цитаделата!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Mar 20, 2007 2:14 pm

Е това пък вече не е вярно. Извърташ нещата, но кого се опитваш да излъжеш по тоя начин, не знам. Сякаш не се знаем още от форума на Бард - или разчиташ, че хората не са чели и не помнят?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 20, 2007 2:16 pm

Съгласен съм с Гибли. Да не мислиш, че "аз шси бълвам зулуми по адрес на ШД и създателите му, но понеже е на моя сайт, а не в техния форум, си е напълно в реда на нещата" е някакво божествено оправдание и ви разграничава от "нас - заядливите хейтъри"?

Не искам да се меся в спора, но нека поне да сме коректни по тоя пункт, а не само да развяваме някакви клевети.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 20, 2007 2:19 pm

Да бе, ние сме "хейтърска измет" (официална ваша статия), обаче колко лошо, че сме си позволили да не се съгласим с определението ви, че сте "водещият сайт". Хайде да вкараме малко реализъм за разнообразие.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Mar 20, 2007 2:47 pm

Моридине, стига си "бълвал зулуми", че объркваш душевния мир на агентурата :lol:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 20, 2007 4:08 pm

zhivik wrote:Само че предполагам, че има определен кръг хора, които по една или друга причина са попаднали първо в Цитаделата, и гледайки подобни теми, едва ли биха започнали да четат ШД, дори и при положение, че вашият продукт е по-качествен.
Мога дори да ти кажа бройката на този тип хора. Нула. :lol:
Просто или сами побягват, или ги изхвърлят понеже притежават собствено мнение. Така че недей страда за неща, които не съществуват.
Това не означава, че всички пишещи във въпросния форум са идиоти, поне по моето скромно мнение.

:lol: :lol: :lol:

E, не са. Не и в медицинския смисъл на думата. :monkey: :ghostche: :panda:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 20, 2007 10:31 pm

Тъй де, ае ся, сички помним "мрете, уроди, имаме ХХХХ посещния и ви минахме!" топиците в Барда.

Но мен тва не ме вълнвуа вече, айде тъй и тъй явно следиш топика, пиши по идеята на Валери и другите за обединяването. Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 20, 2007 11:59 pm

Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България.
Inkheart, това звучи като уловка. :idea: Много бих внимавал, преди да отговоря...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Wed Mar 21, 2007 3:05 am

Въпреки че се бях заканил ад не отговорям повече на провокацийте ти ще ти дам кратък отговор.
Тъй де, ае ся, сички помним "мрете, уроди, имаме ХХХХ посещния и ви минахме!" топиците в Барда.

Такива теми бяха емблемантични за Анди, който беше админ на Драгън Клуба. Аз много добре си спомням темите "Драгънклуба направи за 4 месеца еди кво си, дето ШД не можа за 2 години". По това време Спар още беше там, така че ако обичаш не ми преписваи чужди заслуги.
Иначе си признавам всички глупости дето съм ги ръсил из барда, че и не само там.

[Но мен тва не ме вълнвуа вече, айде тъй и тъй явно следиш топика, пиши по идеята на Валери и другите за обединяването. Аз си казах позицията, всъщност изписах бах-го-и-дългия-пост по темата, който никой не изкоментира, нега видим и тази на създателя на сайт номер едно за фентъзи в България..
По този въпрос смятам, че съм се зиказвал не веднъж или два пъти. По мое мнение на първо място издателите би трябвало да започнат да имат отношение към книгата и най-вече към заглавията, които издават.
Писна ми книгите от които се интересувам да бъдат издавани като тефтери. Писнаха ми дебилните преводи, дето аз ако се захвана ще ги превеждам по-добре. Писна ми да се издава без програма и реклама (което само говори колко им дреме на издателите у нас). Писна ми... да продължавам ли? Или май говориме за едно и също нещо?
Inkheart, това звучи като уловка. Много бих внимавал, преди да отговоря..

Мисля, че отговорих на въпроса чисто и ясно. Ако нещо не съм разбрал светнете ме

Lord Annorion
Scholar

Post by Lord Annorion » Wed Mar 21, 2007 7:29 am

Ако за малко оставите противоречията си по отношение на авторите, туко вижте се получило нещо. Ако се обедините не зад идеята, кое да се издава, а как да се издава, няма да има нужда да си харесвате вкусовете. Защо да речем не пробвате да направите книгите в БГ по-достъпни(като цена) или да настоявате за по-добър превод? Ако не се получи, никой нищо няма да е изгубил. А ако успеете, ще спечелят и Цитаделата и ШД. ;)
Sig by me

Light thinks it travels faster than anything, but it is wrong. No matter how fast light travels, it always finds the darkness has got there first, and is waiting for it.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 21, 2007 9:42 am

Ма ако настояваме за по-добър превод, ше си изгубя работата :lol: :lol: :lol:

Иначе аз съм за. Нека някой по-капацитетен от мен измисли платформа и начин да я представим на издателствата, както и хора, с които да търсим обединение, и ще се задействам. В момента е много на ниво добро пожелание всичко.
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Wed Mar 21, 2007 9:50 am

Би могла да бъде направена серия от статии в интернет списанията на тази тема първоначално, за да се подготви почвата, а после евентуално да се направи някаква комбинирана читателска анкета в нет пространството, за да можем да си подкрепим тезата с реални аргументи. Може да се направи опит за организиране на някаква среща читатели-списания-издатели, на която да се коментират настроенията. Но силно ме съмнява бг идателите да се трогнат честно казано.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 21, 2007 11:40 am

Трее се консултирам ма при положение че собствената ми рода дет има издателство и то не съвсем безисвестно не мога да ги навия за нищо освен Кинг и некоя и друга "женска" книжка просто трудна работа. Ми не е лошо като идея, мое се излезе и по пижами ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Mar 21, 2007 12:18 pm

Аха, в Южния парк. Чакайте ме там по нощница. РозАва.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Wed Mar 21, 2007 12:42 pm

Аз лично имам огромни съмнения, че издателите ще обърнат внимание на подобно събитие. Дори и то да бъде отразено на широко в медиите, смятам че издателите ще се мернат, ще дадат някое и друго интервю, колкото да се веснат "по телевизията" и после кротко ще изчакат да отшуми всичко. Иначе идеята е много яка, но ... уви, аз нямам вяра, сори :(

shannara
Misting

Post by shannara » Wed Mar 21, 2007 1:06 pm

Значи, ако издателите не са наясно за мощта на рекламата, могат да погледнат колко е важна в ей това проучване:

http://www.abk.bg/docs/report_bookmarket_bg.pdf

На стр. 42 си пише - 12.7% от хората, които купуват книги се влияят от реклама по медиите.

Страшно е, братя, уплаши ми се окото от цифрите. 29% от запитаните никога не са купували книга през живота си :? :? :?