Гледано напоследък, част V
Moderator: Moridin
Не. Доста по-добро от Трансформърс в съответния си жанр. Щото сай-фая има мегдан за някакви церебрални изпълнения, докато Джон Уик спада към жанр, който се консумира на ниво гръбначен мозък и само заради екшъна. От тази гледна точка например Трансформърс и Интерстелър удрят жанровото си дъно, докато Джон Уик се справя прекрасно с целите, които си поставя.
Но да. Кой както гледа западно кино.
PS. Аз харесвам и изброените от теб екшънчета, щото те са правени по всички канони на жанра и са добри негови представители. Shoot Em' Up всъщност ми навява силни асоциации с Джон Уик - има подобен оувър дъ топ подход към престрелките и той. Джон Уик обаче успя да поосвежи някоя друга изтъркана екшън-формула и ме забавлява прекрасно в цялото си времетраене. Но да. Не е за всяка уста лъжица, нужна е определена нагласа за да се кефи човек на тея неща.
Но да. Кой както гледа западно кино.
PS. Аз харесвам и изброените от теб екшънчета, щото те са правени по всички канони на жанра и са добри негови представители. Shoot Em' Up всъщност ми навява силни асоциации с Джон Уик - има подобен оувър дъ топ подход към престрелките и той. Джон Уик обаче успя да поосвежи някоя друга изтъркана екшън-формула и ме забавлява прекрасно в цялото си времетраене. Но да. Не е за всяка уста лъжица, нужна е определена нагласа за да се кефи човек на тея неща.
Отзад напред - не виждам нищо, което Джон Уик да е освежил, честно. Точно изтъркан, като (некадърен) опит за припомняне на осемдесетарската носталгия. Или опит за имитация на кадърните по-съвременни екшъни, но впечатляващо неуспешен, ако е тъй. Беше ми убийствено скучен.Amelia wrote:Shoot Em' Up всъщност ми навява силни асоциации с Джон Уик - има подобен оувър дъ топ подход към престрелките и той. Джон Уик обаче успя да поосвежи някоя друга изтъркана екшън-формула
А Shoot'Em Up е по-добре написан, по-добре режисиран, по-добре изигран, с адски правилни комедийни моменти и чудесно темпо от начало до край. А, да, и с доста по-добър саундтрак (Ей Си Ди Си и Моторхед например).
Last edited by passer-by on Wed Jan 21, 2015 3:26 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Както казах - тая епична поредица хедшоти я няма в нито едно екшънче до момента. Все едно гледах first person shooter, игран от някой много божествен геймър. Отделно, харесва ми и светът с цялата тая крими цивилизация, дето си играе по нейните правила на честта. И да не забравяме поводът за цялата масакра - утрепаха му кучето на човека. Култец! 

- tigermaster
- Elder God
"Джон Уик" и на мен ми хареса бая, обаче истинският правилен екшън за 2014-а е "The Equalizer" с Дензъл Уошингтън. Има кървища като във филм на Пол Верховен, доста хумор, хубава хореография на екшъна и така нататък. И главният герой е толкова як... А и там лошите са зли руснаци. Шефът им се казва Владимир Пушкин.
Антоан Фукуа е един от големите майстори в жанра, та не е учудващо, че филмът е готин.
Антоан Фукуа е един от големите майстори в жанра, та не е учудващо, че филмът е готин.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
"Taken 3" изтече в мрежата. Ако решите да го гледате, не се опитвайте да вържете някакъв смисъл от историята. Такъв няма. Иначе има готин екшън, ама...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Продължава ударно низходящата градация от втория, но все пак като цялостно впечатление ми беше една идея по-гледаем от Джон "режисиран съм от бивш каскадьор и писан от автор на direct-to-DVD филмчета" Уик.tigermaster wrote:"Taken 3" изтече в мрежата. Ако решите да го гледате, не се опитвайте да вържете някакъв смисъл от историята. Такъв няма. Иначе има готин екшън, ама...
Един потребител в Амазон го формулира най-точно:
Taken 3 makes Taken 2 look like Taken!

Само първият става за повторно гледане.
The Best of Mozart
tigermaster, Face/Off е просто Hard Boiled за бедни (не откъм сюжет, а откъм характерния екшън на Джон Уу). Хонгконгските му филми с Чоу Юн Фат са някакви класи над това. А Con Air е някакъв среден екшънец за едно гледане ебати.
Въобще не знам защо толкова ви трябват бомбастични "високобюджетни" филми от този род. Най-добрият Die Hard е първият и е правен с най-малко пари. Най-добрият Predator - също. Alien е правен за стотинки, Prometheus - за 130 милиона. Знаете кой е по-добър. Terminator 1 е Б-филм с 6 милиона бюджет. Такива примери има безброй. Парите ВЪОБЩЕ не са определящия фактор за качество. Даже бих казал, че са пречка, защото директно спъват креативността на повечето продукции с тежестта си и получаваме просто буламач от нон-стоп бомбастични ефекти вместо реално съдържание.
Пасъре, ако Gravity не е сай-фай, нищо не е.
Въобще не знам защо толкова ви трябват бомбастични "високобюджетни" филми от този род. Най-добрият Die Hard е първият и е правен с най-малко пари. Най-добрият Predator - също. Alien е правен за стотинки, Prometheus - за 130 милиона. Знаете кой е по-добър. Terminator 1 е Б-филм с 6 милиона бюджет. Такива примери има безброй. Парите ВЪОБЩЕ не са определящия фактор за качество. Даже бих казал, че са пречка, защото директно спъват креативността на повечето продукции с тежестта си и получаваме просто буламач от нон-стоп бомбастични ефекти вместо реално съдържание.
Пасъре, ако Gravity не е сай-фай, нищо не е.

Аз само да вметна, щот почва да ме наболява марвелското сърце, че успехите на Марвел не са свързани с някакви негативни холивудски тенденции. Просто правят разкошни филми и имат правилната визия за MCU. Марвелските филми са едно от малкото хубави неща излизали от холивуд през последните години. So sod off with the bullshit!
В това число не включвам, разбира се, противните X-Men филми и милквания до безкрайност Spider-Man. Но и те ще си дойдат у дома някой ден, ако има справедливост на този свят...
В това число не включвам, разбира се, противните X-Men филми и милквания до безкрайност Spider-Man. Но и те ще си дойдат у дома някой ден, ако има справедливост на този свят...
AlDim wrote:(1) Въобще не знам защо толкова ви трябват бомбастични "високобюджетни" филми от този род. Най-добрият Die Hard е първият и е правен с най-малко пари. Най-добрият Predator - също. Alien е правен за стотинки, Prometheus - за 130 милиона. Знаете кой е по-добър. Terminator 1 е Б-филм с 6 милиона бюджет. Такива примери има безброй. Парите ВЪОБЩЕ не са определящия фактор за качество. Даже бих казал, че са пречка, защото директно спъват креативността на повечето продукции с тежестта си и получаваме просто буламач от нон-стоп бомбастични ефекти вместо реално съдържание.
(2) Пасъре, ако Gravity не е сай-фай, нищо не е.
(1) Напълно съгласен.

(2) Напълно несъгласен.

П.П. Дано под "противните X-Men филми" да се имат предвид третият на Брет Ратнър и първият Улвърин (втория не го коментирам, защото не го гледах), а не първите два на Брайън Сингър. "Първата вълна" ми е все тая в коя категория се слага.
The Best of Mozart