Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 21, 2015 3:07 am

Не. Доста по-добро от Трансформърс в съответния си жанр. Щото сай-фая има мегдан за някакви церебрални изпълнения, докато Джон Уик спада към жанр, който се консумира на ниво гръбначен мозък и само заради екшъна. От тази гледна точка например Трансформърс и Интерстелър удрят жанровото си дъно, докато Джон Уик се справя прекрасно с целите, които си поставя.

Но да. Кой както гледа западно кино.

PS. Аз харесвам и изброените от теб екшънчета, щото те са правени по всички канони на жанра и са добри негови представители. Shoot Em' Up всъщност ми навява силни асоциации с Джон Уик - има подобен оувър дъ топ подход към престрелките и той. Джон Уик обаче успя да поосвежи някоя друга изтъркана екшън-формула и ме забавлява прекрасно в цялото си времетраене. Но да. Не е за всяка уста лъжица, нужна е определена нагласа за да се кефи човек на тея неща.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jan 21, 2015 3:19 am

Amelia wrote:Shoot Em' Up всъщност ми навява силни асоциации с Джон Уик - има подобен оувър дъ топ подход към престрелките и той. Джон Уик обаче успя да поосвежи някоя друга изтъркана екшън-формула
Отзад напред - не виждам нищо, което Джон Уик да е освежил, честно. Точно изтъркан, като (некадърен) опит за припомняне на осемдесетарската носталгия. Или опит за имитация на кадърните по-съвременни екшъни, но впечатляващо неуспешен, ако е тъй. Беше ми убийствено скучен.

А Shoot'Em Up е по-добре написан, по-добре режисиран, по-добре изигран, с адски правилни комедийни моменти и чудесно темпо от начало до край. А, да, и с доста по-добър саундтрак (Ей Си Ди Си и Моторхед например).
Last edited by passer-by on Wed Jan 21, 2015 3:26 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 21, 2015 3:26 am

Както казах - тая епична поредица хедшоти я няма в нито едно екшънче до момента. Все едно гледах first person shooter, игран от някой много божествен геймър. Отделно, харесва ми и светът с цялата тая крими цивилизация, дето си играе по нейните правила на честта. И да не забравяме поводът за цялата масакра - утрепаха му кучето на човека. Култец! :lol:

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jan 21, 2015 10:52 am

На мен мен кефи тотално геймърската терминология, с която си борави Амелиа. :thumbsup:

А Джон Уик ми е един от любимите филми тази година и със сигурност най-якото нещо, което съм гледал през втората половина на годината.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Jan 21, 2015 1:59 pm

Хакер (Блек хет на английски) с Мистър Тор.
:cry:

Едвам го изтраях.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jan 21, 2015 10:00 pm

Що си го причиняваш? :lol: Стига ти да видиш че бомбна с 4 милиона в отварящия уикенд със 70 милиона бюджет.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 21, 2015 10:55 pm

Amikae wrote:На мен мен кефи тотално геймърската терминология, с която си борави Амелиа. :thumbsup:
Сашко ме е образовал. :lol:

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jan 22, 2015 6:34 pm

"Джон Уик" и на мен ми хареса бая, обаче истинският правилен екшън за 2014-а е "The Equalizer" с Дензъл Уошингтън. Има кървища като във филм на Пол Верховен, доста хумор, хубава хореография на екшъна и така нататък. И главният герой е толкова як... А и там лошите са зли руснаци. Шефът им се казва Владимир Пушкин.
Антоан Фукуа е един от големите майстори в жанра, та не е учудващо, че филмът е готин.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jan 24, 2015 1:14 am

"Taken 3" изтече в мрежата. Ако решите да го гледате, не се опитвайте да вържете някакъв смисъл от историята. Такъв няма. Иначе има готин екшън, ама...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

stealth
Scholar

Post by stealth » Sun Jan 25, 2015 12:11 am

Killua wrote:Хакер (Блек хет на английски) с Мистър Тор.
:cry:

Едвам го изтраях.
:cry: не помня от кога не съм изпитвал такава скука на кино. добре че постреляха малко, че да не заспя съвсем. няма да изреждам недоразументията във филма, защото не се заслужава... накратко - по-добре си пуснете още веднъж Жега.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jan 26, 2015 1:03 pm

tigermaster wrote:"Taken 3" изтече в мрежата. Ако решите да го гледате, не се опитвайте да вържете някакъв смисъл от историята. Такъв няма. Иначе има готин екшън, ама...
Продължава ударно низходящата градация от втория, но все пак като цялостно впечатление ми беше една идея по-гледаем от Джон "режисиран съм от бивш каскадьор и писан от автор на direct-to-DVD филмчета" Уик.

Един потребител в Амазон го формулира най-точно:
Taken 3 makes Taken 2 look like Taken! :lol:

Само първият става за повторно гледане.
The Best of Mozart

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Feb 10, 2015 10:21 am

tigermaster, Face/Off е просто Hard Boiled за бедни (не откъм сюжет, а откъм характерния екшън на Джон Уу). Хонгконгските му филми с Чоу Юн Фат са някакви класи над това. А Con Air е някакъв среден екшънец за едно гледане ебати.

Въобще не знам защо толкова ви трябват бомбастични "високобюджетни" филми от този род. Най-добрият Die Hard е първият и е правен с най-малко пари. Най-добрият Predator - също. Alien е правен за стотинки, Prometheus - за 130 милиона. Знаете кой е по-добър. Terminator 1 е Б-филм с 6 милиона бюджет. Такива примери има безброй. Парите ВЪОБЩЕ не са определящия фактор за качество. Даже бих казал, че са пречка, защото директно спъват креативността на повечето продукции с тежестта си и получаваме просто буламач от нон-стоп бомбастични ефекти вместо реално съдържание.

Пасъре, ако Gravity не е сай-фай, нищо не е. :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Feb 10, 2015 10:28 am

Аз само да вметна, щот почва да ме наболява марвелското сърце, че успехите на Марвел не са свързани с някакви негативни холивудски тенденции. Просто правят разкошни филми и имат правилната визия за MCU. Марвелските филми са едно от малкото хубави неща излизали от холивуд през последните години. So sod off with the bullshit!

В това число не включвам, разбира се, противните X-Men филми и милквания до безкрайност Spider-Man. Но и те ще си дойдат у дома някой ден, ако има справедливост на този свят...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Feb 10, 2015 10:31 am

AlDim wrote:(1) Въобще не знам защо толкова ви трябват бомбастични "високобюджетни" филми от този род. Най-добрият Die Hard е първият и е правен с най-малко пари. Най-добрият Predator - също. Alien е правен за стотинки, Prometheus - за 130 милиона. Знаете кой е по-добър. Terminator 1 е Б-филм с 6 милиона бюджет. Такива примери има безброй. Парите ВЪОБЩЕ не са определящия фактор за качество. Даже бих казал, че са пречка, защото директно спъват креативността на повечето продукции с тежестта си и получаваме просто буламач от нон-стоп бомбастични ефекти вместо реално съдържание.

(2) Пасъре, ако Gravity не е сай-фай, нищо не е. :lol:

(1) Напълно съгласен. :)

(2) Напълно несъгласен. :wink:

П.П. Дано под "противните X-Men филми" да се имат предвид третият на Брет Ратнър и първият Улвърин (втория не го коментирам, защото не го гледах), а не първите два на Брайън Сингър. "Първата вълна" ми е все тая в коя категория се слага.
The Best of Mozart

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Feb 10, 2015 10:58 am

Първите филми също не са някакъв връх на сладоледа. Имат добри попадения с кастинга, но като цяло са тотален fan disservice, поне за мен.