WoW:Следващото поколение

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 2:55 pm

:evil: А къв е кефът да започнеш игра с чужд герой, който някой друг е развивал? Нима една огромна част от удоволствието не е именно развитието, докато си го направиш така, че да ти е кеф да го гледаш и да играеш с него. Някак си се и привързваш към геройчето. Знам ли, аз никога не бих си купила герой, макар че и Никола и Валери, например, едно време купуваха.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 06, 2008 3:05 pm

Elayne wrote::evil: А къв е кефът да започнеш игра с чужд герой, който някой друг е развивал? Нима една огромна част от удоволствието не е именно развитието, докато си го направиш така, че да ти е кеф да го гледаш и да играеш с него. Някак си се и привързваш към геройчето. Знам ли, аз никога не бих си купила герой, макар че и Никола и Валери, например, едно време купуваха.
Не знам и на мен не ми е кеф- ама "Про" ми обясниха че съм нуб и че протата купували герои и се мятали в ПвП то - и без това знаели как се развива герой защото всички имали един 70 , ма искали да пробват и с друг клас. Та така- който иска бързо ПвП и има 120-200 лева си плаща и жъне чужди лаври.

Те Близард заради тази практика отвориха специалния си сървър само за ПвП арени където се почва на 70 ниво и всички имат достъп до едни и същи предмети- точно като рандъм пиратски сървър става.
Все пак не всеки има времето да развива ( като казвам развива имам предив и цикъла за предмети СЛЕД 70 ниво който отнема повече време от времто за вдигане на левели от 1 до 70). за да стане наистина равностоен в ПвП.
Last edited by RRSunknown on Fri Jun 06, 2008 3:08 pm, edited 1 time in total.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 3:06 pm

ПвП е скучно ^^. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 06, 2008 3:14 pm

Elayne wrote:ПвП е скучно ^^. :mrgreen:
То не ща да обиждам никой ама тия игри се играят главно заради ПвП- то и конфронтацията с другите играчи. Само виж популацията и бройката на ПвП сървърите и ги сравни с тези за PvE.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 3:16 pm

Мда, знам, знам, на мен ми е скучно много обаче. И в Гилд Уорс-а беше интересно само като играехме Guild vs. Guild иначе беше ... скучновато горе-долу.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 06, 2008 3:27 pm

Elayne wrote:Мда, знам, знам, на мен ми е скучно много обаче. И в Гилд Уорс-а беше интересно само като играехме Guild vs. Guild иначе беше ... скучновато горе-долу.
Абе WOW е коренно различно пт гилда като усещшане за ПвП- просто кефа в WOW да се разкарваш по картата за куестване и да срещнеш някой от другата фракция - не може да се опише.Особено култови са преследванията когато някой гони по слаб който се мъчи да се измъкне- адреналина е огроомен дори и да няма същински бой. ПОмня веднъж как воин ме подгони - цяла карта ме гони и най- накрая се хвърлям от едни скали - той след мене мислейки че отдолу има вода- да ама нямаше:) - предимството ми беше че имах магия за бавно падане която приложих и плавно се кефех докато идиота прелетя покрай мен и се размаза като хлебарка долу.Ей такива нещица :). Или пък как без да искам излизам зад гърба на някой маг който се вече се бие с някой от нашите и го размазвам с 2 удара докато разбере откъде му е дошло. Малки битки ескалиращи до масовки от по 500 човека.
А пък момента в който цялата орда на сървъра- над 2000 човека едновременно нападнаха Stormwind- докато над небето беше буквално почерняло от грифоните на прииждащи защитници- не може да се опише.
И всичко това спонтанно - нищо не е уговорено преварително- като реалния живот- срещаш всякакви характери- някои се хвърлят в мелето без да мислят, други дебнат лешарски по 1 час да мине някой, трети се панират и умират без да си използват уменията, четвърти тръгват да бягат и т.н. и т.н.
Щото ако е уговорено като Guild vs Guild всеки влиза с идеята и нагласата за PvP и горе долу хората гледат да са изравнени.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 3:33 pm

Да бе, знам :). Аз не си падам по ПвП-то, макар че ако си направя геройче във ВоВ вероятно ще е на ПвП сървър, защото повечето хора са там, а и другарчетата са на ПвП сървъри. Иначе - кампене, възпрепятстване да си направиш куестчето или тем подобни изцепки, ако и да са част от играта, лично мен биха ме докарали вероятно до напълно отказване от играта. :roll:

Колкото до арените, батълграундите и т.н. Става, ако умееш да губиш и не ти пука да мреш :). Аз го взимам прекалено навътре.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 06, 2008 3:38 pm

Elayne wrote:Да бе, знам :). Аз не си падам по ПвП-то, макар че ако си направя геройче във ВоВ вероятно ще е на ПвП сървър, защото повечето хора са там, а и другарчетата са на ПвП сървъри. Иначе - кампене, възпрепятстване да си направиш куестчето или тем подобни изцепки, ако и да са част от играта, лично мен биха ме докарали вероятно до напълно отказване от играта. :roll:

Колкото до арените, батълграундите и т.н. Става, ако умееш да губиш и не ти пука да мреш :). Аз го взимам прекалено навътре.
и огромните опашки за да влезнеш в арена или батълграунд ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 06, 2008 3:39 pm

Elayne wrote:Да бе, знам :). Аз не си падам по ПвП-то, макар че ако си направя геройче във ВоВ вероятно ще е на ПвП сървър, защото повечето хора са там, а и другарчетата са на ПвП сървъри. Иначе - кампене, възпрепятстване да си направиш куестчето или тем подобни изцепки, ако и да са част от играта, лично мен биха ме докарали вероятно до напълно отказване от играта. :roll:

Иммено това е интересното - от една страна е сравнително лесно да се измъкнеш от кампене , от друга страна - специално в WOW местата в които се изпълняват куести за по 5-6 зони за левел- няма такъва филм като кампене навсякъде- това че ламугите играят някави масови зони не значи че няма други- аз например в Strangletorn не съм изпълнил нито един куест иммено защото там се кампи и бъка от ламуги.
и огромните опашки за да влезнеш в арена или батълграунд ...
а познай дали на tournament сървъра се чака изобщо?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 3:45 pm

:) Може да е много весело да причакваш хорицата по ъглите или пък ако убиеш някой/успееш да се измъкнеш да ти е едно такова гордо и приповдигнато, но като цяло идеята за кампенето не ми харесва и познавайки се бих се отказала :) в следствие на нервна криза.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 06, 2008 3:53 pm

Elayne wrote::) Може да е много весело да причакваш хорицата по ъглите или пък ако убиеш някой/успееш да се измъкнеш да ти е едно такова гордо и приповдигнато, но като цяло идеята за кампенето не ми харесва и познавайки се бих се отказала :) в следствие на нервна криза.
Е то си е до човека ама кажи сега че на Травиана не ти е било кеф да върнеш някой наглец с катпултите в първи клас? 8-)
Или да се накефиш че си удържала някоя силна армия.
Същото е усещането и при WOW- аз продължавам да твърдя че такова нещо като кампене- винаги може да се избегне.
Last edited by RRSunknown on Fri Jun 06, 2008 3:58 pm, edited 1 time in total.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 3:56 pm

В Травиана съм ферма за защити, които върху себе си съм ползвала веднъж макс, през останалото време разпращам насам-натам подкрепа за други хора. Различно е.

А и защо да не можеш да си направиш куестовете от дадена зона само щото некви келеши са решили там да кесят и да кампят? Ми не е честно. А защо да си викаш подкрепление да се млатите, като целта ти е да си направиш куеста, а не да се мелиш с кретенчета. :roll: Глупаво е. Ти казваш, че може да се избегне ако просто си подбираш зоните, Ники разправяше преди известно време, че станала много тегава работата със срещите с другата фракция.

Едит: Изобщо защо някой ще ти губи времето в безсмислени битки и безкрайно резъректване, тичане от шрайна и т.н.

А и съзнавам, че всичко това може да се избегне генерално ако просто се пуснеш на ПвЕ сървър :), но пък така ще си играеш сам. Пък за мен кефа в тия игри винаги е била възможността да играеш с приятели. Както в Гилд Уорс - когато другите искаха да играят ПвП и аз се включвах, въпреки, че не ми е особено забавно. Просто като сте заедно е най-готино.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jun 06, 2008 4:09 pm

За какво трябва да си правиш куестите на конкренто място като куестите са едни и същи навсякъде- дали ще биеш 20 трола или 20 наги- все тая от гледна точка на геймплей и умения.
Ако искаш да разглеждаш навсякъде за кеф- още повече важи правилото- така можеш да разгледаш навсякъде вместо да циклиш на едно място( защото всепризната истина е че се кампят най- лесно цикльорите които знаят една зона и нищо друго).
Сега логично е че на кръстопъти и известни места гъмжи от кампери ама пак казвам- има зони и зони :).
Изобщо защо някой ще ти губи времето в безсмислени битки
за теб безмислени за 90% от играещите солта на играта. Аз ако нямаше подобни срещи нямаше въобще да седна да цикля- да циклиш сам е по- зле дори и от Диаблото щот там поне ставаше бързо не за 1 месец като на WOW. :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jun 06, 2008 4:20 pm

Аз затова казах, че в компания е най-интересно и приятно.

А защо 10 трола, а не 10 наги, еми ей така напук ^^, защо пък някой ще ме спира, комплексарско е, ако и да е част от играта. Като искат да се трепят да си правят дуели или да ходят в батълграундите, арените и т.н. Ти си решил да правиш нещо свързано с разхождане и евентуално събиране на някоя билка, фармене на някой вид същества, които дропят нещо полезно колекционерско или някакъв такъв крап и не можеш да направиш нищичко, защото все мреш. И не мреш от някакви гадинки, а от досадни хора, които ти пречат. Еми... ако това ти е приятно - хев фън, нали.

Солта на играта, според мен са инстансите преди всичко, но и ПвП базирания свят също се харесва на много хора. Предполагам обаче, че само на хората, които си нямат работа ще им е кеф да висят на едно ъгълче няколко часа и да причакват някой, за да му възпрепятстват играта.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Jun 06, 2008 4:29 pm

И аз съм на мнението на Дима - ганкването е за лузърс, които си избиват комплексите на чужд гръб. Поради което и играя на нормал сървър. Някои може и да го смятат за фън, но лично мене това ме дразни изключително много.