Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Aug 16, 2012 10:32 am

Четох малко назад, но не ми се четат 40 страници, та някой може ли да каже евентуалните предимства и недостатъци на Киндъл Тъч и конкурентният модел на Сони (който и да е той) ? Сестра ми иска да си купува киндъл и може би на мен и искам съвет. По - точно ето този. http://www.amazon.com/Kindle-Touch-e-Re ... ndle+touch
Екранът намалява ли чувствителността си с времето, като на разни смартфони? Може ли да си качваш пиратски pdf-и и как е положението с фентъзито и фантастиката при e - book каталога? Когато става дума за купуване, трябва ли само от Амазон да се купува или може от други сайтове? По - удобно ли е да се прелиства така или като на други рийдъри и на по - старите модели със странични бутони?
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Aug 16, 2012 11:10 am

http://prilivi.eu/2012/05/library-in-a-pocket/

Вземи си с офертите, по на далавера е. Екранът няма нищо общо с екрана на смартфоните, пдф-и е мъка да се четат, с помощта на Калибре можеш да си преобразуваш всякакви формати в mobi, така че киндълът ти да си ги чете кат пич.
Last edited by Marfa on Thu Aug 16, 2012 11:14 am, edited 1 time in total.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Aug 16, 2012 11:14 am

Никога не съм ползвала Сони, но Киндъла ми е фрашкан догоре с пиратска литература плюс музика и аудио книги и безплатен испанско-английски речник (сложен за дифолтен), и досега една книжка не съм си купила от амазон (като не броим речника, за който съжалих че дадох пари, и ги овиках, за да ми ги върнат).
.pdf-ите хич не вървят на киндъл, но пък има чудесни онлайн конвертори, които се справят без проблеми с текстови пидиеф-файлове (справочници, чертежи и прочие не стават, както и книги тип енциклопедии, където текста е по две колони на страница) и всякакви други формати. Аз лично ползвам http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi - конвертира всичко във всичко :)
От киндъла през уифито без проблем чета и директно от сайта на читанката, има си режим "Article mode".

Тъй като четеца ми е "Kindle 3 Wi-Fi with keyboard" не мога да кажа нищо за тъча - на мен ми е добре с бутоните (и клавиатурата), с тъчскрийна на телефона още свиквам. За това някой друг да каже :)

Random
Ascendent

Post by Random » Thu Aug 16, 2012 12:44 pm

Ако ще четеш само художествена литература, май няма голяма разлика между Сони и Киндъл. Сонито има малко по-красив интерфейс, де. Иначе ако смяташ да четеш и нехудожествена, статии с колонки, таблици, картинки и прочие, Сонито е по-удачният вариант - има по-читав зуум, чете пдф-и много прилично и има доста опции как да си направиш учебниците четими на него. Но пък е по-скъпо. Тъй че, както казах, ако ще е само за худ. книги, по-добре Киндъл от гледна точка на цената. А и магазинът им за ел. книги е по-голям. Иначе при пиратските книги няма разлика коя марка ползваш, общо-взето.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Aug 16, 2012 2:38 pm

Е аз не искам да изпростявам, покрай пиратските ще си купувам и легални. :lol: Иначе, точно че може за в бъдеще да ми помага за учебници на английски... Хм, а Сони работи ли добре с пдф и ако не има ли я тази опция да пращаш файла на имейл, който да ти го преобразува в правилния формат като на амазон?
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Aug 16, 2012 2:45 pm

Random wrote:...Сонито [...] има по-читав зуум, чете пдф-и много прилично и има доста опции как да си направиш учебниците четими на него. Но пък е по-скъпо.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Aug 17, 2012 2:40 am

А това с пращането на файловете на e-mail като че ли стана малко излишно в момента, в който се появи Calibre - инсталираш си я на своя компютър и си конвертираш каквото искаш в каквото искаш с каквито искаш опции и, ако си много хитър, с разни plug-ins, свързани с досадни неща като DRM и тям подобни щуротии.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 08, 2012 12:59 pm

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Zee
Adept

Post by Zee » Sat Sep 08, 2012 2:24 pm

Даа, вече има и светещ Киндъл, а базовият им модел е, както пишат, подобрен и поевтинен (69 долара!). В американския Амазон са повечето новости: http://www.amazon.com/

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Sep 10, 2012 10:22 am

Ммм, прекалено добре ми е с Киндъл тройчицата, за да кълва на таблет... :)

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Sep 10, 2012 11:12 am

Аз понеже се замислям за втори семеен киндъл, може да тествам този светещия сравнително скоро. Ако се случи ще дам отзиви.
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Sep 10, 2012 12:11 pm

Аз изтрещях от избиране. Тамън се бях навил на тоя Киндъл и сега нямал хардуерни бутони за прелистване, егати. Тамън се бях навил на Сони-то и сега чета, че новата версия влошили ПДФ съпорта (но пък можеш да синкваш статии, които си си запазил от evernote и да ги четеш на устройството). Пак ебаси... :D

p.p. накрая нуука освен...
This is it. Ground zero.

Lord
E'lir

Post by Lord » Mon Sep 10, 2012 2:11 pm

Нуука не е по-добър от Киндълите като става дума за pdf съпорт обаче. Виж кво, в крайна сметка какъвто и четец да си вземеш, като почнеш да го ползваш, няма да съжаляваш. Тия дреболии, дето всяка марка уж си има като предимства са преди всичко маркетингов ход. Много е кофти като те обеземе психологията "бе вярно, че имам мега яката джаджа, ама Пешо я има същата с един-ква-си-екстра" и почнеш да се тормозиш.

На практика дали ще е Киндъл, Нуук, Сони или Кобо, няма такова значение. Разлика се усеща чак като слезеш едно ниво надолу - примерно баща ми сега си взе един деветинчов Покетбук и макар да е доста як големия дисплей и сам по себе си да е страхотно устройство, се забелязва колко значимо по-бавен е от Нуука ми и колко по-слаб е контрастът му. Такава разлика между Киндълите, Нууковете и Сонитата просто няма (може би само с изключение на хардуерните бутони, които са наистина важни за някои хора).

Но дори тези разлики не би трябвало да правят впечатление при e-четците. Поне аз винаги съм ги схващал като джаджи, които стоят малко встрани от тая истерия с постоянно осъвременяващия се хардуер и ъпгрейдите заради самия ъпгрейд и не толкова заради функционалността. Взимаш го да се четат книги на него, в крайна сметка. Ескпириънса не се разваля, ако не е топ модел четец.
Last edited by Lord on Mon Sep 10, 2012 2:13 pm, edited 1 time in total.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Sep 10, 2012 2:12 pm

Moridin wrote:Аз изтрещях от избиране. Тамън се бях навил на тоя Киндъл и сега нямал хардуерни бутони за прелистване, егати. Тамън се бях навил на Сони-то и сега чета, че новата версия влошили ПДФ съпорта (но пък можеш да синкваш статии, които си си запазил от evernote и да ги четеш на устройството). Пак ебаси... :D

p.p. накрая нуука освен...
Новия киндъл е и с по добър дисплей от конкуренцията. Което е доста важно
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Sep 10, 2012 3:12 pm

Lord wrote:Нуука не е по-добър от Киндълите като става дума за pdf съпорт обаче. Виж кво, в крайна сметка какъвто и четец да си вземеш, като почнеш да го ползваш, няма да съжаляваш. Тия дреболии, дето всяка марка уж си има като предимства са преди всичко маркетингов ход. Много е кофти като те обеземе психологията "бе вярно, че имам мега яката джаджа, ама Пешо я има същата с един-ква-си-екстра" и почнеш да се тормозиш.

На практика дали ще е Киндъл, Нуук, Сони или Кобо, няма такова значение. Разлика се усеща чак като слезеш едно ниво надолу - примерно баща ми сега си взе един деветинчов Покетбук и макар да е доста як големия дисплей и сам по себе си да е страхотно устройство, се забелязва колко значимо по-бавен е от Нуука ми и колко по-слаб е контрастът му. Такава разлика между Киндълите, Нууковете и Сонитата просто няма (може би само с изключение на хардуерните бутони, които са наистина важни за някои хора).

Но дори тези разлики не би трябвало да правят впечатление при e-четците. Поне аз винаги съм ги схващал като джаджи, които стоят малко встрани от тая истерия с постоянно осъвременяващия се хардуер и ъпгрейдите заради самия ъпгрейд и не толкова заради функционалността. Взимаш го да се четат книги на него, в крайна сметка. Ескпириънса не се разваля, ако не е топ модел четец.
Не е в това работата. Аз просто искам перфектното решение, а тъпите бизнеси не ми го осигуряват и на всеки му липсва по нещо, което е силно дразнещо. Склонен съм да дам повече пари за джаджа, която върши всичко както трябва. Но Киндълът сере пдф-ите и не чете епуб, Нукът е с бъгава и грозна ОС и пак сере пдф-ите, Сони-то не свети, изобщо.... ебаси толкова ли е трудно да направиш устройство, което:

а. да свети
б. да има якия екран на киндъла
в. да ползва адобското АПИ за пдф и да може да им реже марджините и да ги пинчзумва реално както старото Сони
г. да има хардуерни бутони за прелистване

ама не, амазон държат да си продават неприятно локнатото откъм кънтент и лишено от всякаква ОС-естетика усторйство, с якия хардуер и засрания софтуер за 100$, вместо да направят перфектното устройство за пазара и да го продадат за 150$. Еми аман!

Драгъне - Кобото е със същия дисплей. Кобо Гло това.
This is it. Ground zero.