Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Факт е, че Чаената Партия приключи и ултра турбо религиозно дясната част губи територия. Републиканците си нанесоха сами такъв демидж, че не е ясно дали ще видят президенство в следващите десет години, ако не се преустроят...
Но да не урочасвам изборите де.
Но да не урочасвам изборите де.
And you can't dance with a devil on your back...
По принцип имайки в предвид че по време на американските избори истинските проблеми никога не са на дневен ред, изходът утре е до 95% "иде ми-доде ми". (клаймът чейндж, ениуан?) Едва ли много хора се спират да помислят че върху наистина важните неща като Уол Стрийт, двамата са почти лика прилика. Тея неща просто не се коментират, защото се знае че уж голямата реформа на Обама не е никаква реформа, и че средната класа изтънява все повече и повече докато онея плуват в пари и се чудят как да преправят книгите че да сгушат повече милиарди....
А това че не умереният либерал бивш гувернатор на Мазачусетс води кампанията, а едно партийно зомби, което още малко би се разпаднало като Франкещайн под протишоречивата реторика бликаща от една агонизираща партия - то това е ключа на разковничето. Няма ляво, няма дясно - то това е някаква бутафория!
Не чета анализите които приличат на отзиви от Американ Айдъл, но ако говорим за нещо интересно, един пич който сега е на временен хонорар в НЮ Таймс е правил изчисления че въз основа на цялостната картина шансът за Обама да спечели е към 75%„ и 25% да не спечели, но естествено е наречен еретик че не се съгласява с днешната мантра че състезанието е под "дед хийт"“ Щото то с тая система на избиране не е толкова трудно да се придвиди горе долу разпределението на секциите които биха били спечелени. И все пак - ниска гласуваемост би дало малко неизвестни...
А това че не умереният либерал бивш гувернатор на Мазачусетс води кампанията, а едно партийно зомби, което още малко би се разпаднало като Франкещайн под протишоречивата реторика бликаща от една агонизираща партия - то това е ключа на разковничето. Няма ляво, няма дясно - то това е някаква бутафория!
Не чета анализите които приличат на отзиви от Американ Айдъл, но ако говорим за нещо интересно, един пич който сега е на временен хонорар в НЮ Таймс е правил изчисления че въз основа на цялостната картина шансът за Обама да спечели е към 75%„ и 25% да не спечели, но естествено е наречен еретик че не се съгласява с днешната мантра че състезанието е под "дед хийт"“ Щото то с тая система на избиране не е толкова трудно да се придвиди горе долу разпределението на секциите които биха били спечелени. И все пак - ниска гласуваемост би дало малко неизвестни...
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
- The Dragon
- Elder God
- JaimeLannister
- Forsaken
Между другото искам да споделя, че за пръв път се радвам, че демократите печелят. Комерсиализирам се, какво да се прави. 

Last edited by JaimeLannister on Thu Nov 08, 2012 12:50 pm, edited 1 time in total.
Амелия и Драгъна не са прави, защото Обама има лостове, които сега може да използва без да се тревожи за преизбиране. Не са прави и защото републиканците изгубиха ПОЗОРНО състезание, което историята и тенденциите в страната показват, че трябваше да са спечелили още пролетта, което значи, че ще ТРЯБВА да преосмислят поведението си. Не са прави и защото половината от целта им за гридлок - да спрат Обама да бъде преизбран - вече не важи.Moridin wrote:Амелия и Драгъна са прави. Конгресът ще локне Обама по абсолютно същия начин поне за две години.
Америка се събуди тази сутрин в една идея по-добро състояние и с малко по-светло бъдеще. Викам досадния too-cool-to-be-excited цинизъм да го сложим он холд за половин час поне, а?
- Mr. Nobody
- Misting
- RRSunknown
- Elder God
Има доста сериозна разлика между двамата, да.
Досега цинизмът ми винаги се е оправдавал. Когато преди 4 години избираха Обама и местните ходеха като надрусани и повтаряха като мантра, че това било "History in the making", аз им обяснявах, че чудеса не се случват и че Обама ще види много зор да постигне дори само част от това, което е обещал. Което и стана. Така че докато не видя с очите си някви реални зашеметяващи резултати, необоснованият телешки възторг мисля да го сложа он холд за доста повече от половин час.
Досега цинизмът ми винаги се е оправдавал. Когато преди 4 години избираха Обама и местните ходеха като надрусани и повтаряха като мантра, че това било "History in the making", аз им обяснявах, че чудеса не се случват и че Обама ще види много зор да постигне дори само част от това, което е обещал. Което и стана. Така че докато не видя с очите си някви реални зашеметяващи резултати, необоснованият телешки възторг мисля да го сложа он холд за доста повече от половин час.
- The Dragon
- Elder God
Само ако ти сложиш на холд псевдопундитизма ? И не е цинизъм, а реализъм, защото всички бяхме оптимисти 2008-а и какво се получи. Обама наруши дори тези си обещания които не зависеха от републиканците. Гуантанамо бей си още там, федралните агенции са все по агресивни в еродирането на четвъртата поправка, администрацията му преследва до край whistleblowers. Няма наказани за мъченията там. Войната в Афганистан си се води, а вътрешната политика на подопечните му агенции е все по непрозрачна (виж какво става с FOIA рикуестите).Roland wrote: Викам досадния too-cool-to-be-excited цинизъм да го сложим он холд за половин час поне, а?
Единственото малко по-хубаво нещо е факта че DOMA може и да отпадне.
Едит: Амелията ме е изпреварила с малко.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ама ние сериозно мислим така, да. Както сериозно мисли и всеки друг с някаква бегла представа от политика и контекст.Mr. Nobody wrote:Ама вие сериозно ли мислите, че реално има някаква разлика между бат Барак и чичо РомниАко някой от двамата беше реална заплаха за капитализма, щяха да го гръмнат като Кенеди.
Чудеса никой не очаква. Или поне никой, който е наясно кое как е в САЩ в момента. Има много работа и ония примати ще драпат назад при всяка възможност. Но аз мисля, че вчерашните избори са добър повод за малко телешки възторг.Amelia wrote:Има доста сериозна разлика между двамата, да.
И Обама НАПРАВИ история 2008 като стана първият черен президент. Тази година направи история като стана вторият преизбран Демократ след Клинтън през последните не знам колко десетилетия. По време на управлението си направи история като допринесе повече за LGBT правата, отколкото ВСИЧКИ останали президенти в историята взети заедно.
А тези избори направиха история и по други направления, несвързани конкретно с Обама.