Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jul 29, 2010 10:30 am

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jul 29, 2010 11:18 am

Файрбата ми е бил винаги яко безмислен. Това което наистина липсва на терана в мултито е вултурето с мините, статичният дифенз срещу меле им куца доста в момента, да кажем, че почти го няма. Колкото до медиците - медваковете определено не могат да компенсират, но комбинирани с маринския ъпгрейд за живот стават.
Ебал съм го в терана, и без това танка беше най-имба единицата правена някога в стратегия...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 29, 2010 11:31 am

Има ли някаква разлика между Рилоудид и Либерти рилийзите? За който все пак цъка родни версии де. Нали и двете имат кампанията?
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 29, 2010 11:44 am

Corwin wrote:Файрбата ми е бил винаги яко безмислен. Това което наистина липсва на терана в мултито е вултурето с мините, статичният дифенз срещу меле им куца доста в момента, да кажем, че почти го няма. Колкото до медиците - медваковете определено не могат да компенсират, но комбинирани с маринския ъпгрейд за живот стават.
Ебал съм го в терана, и без това танка беше най-имба единицата правена някога в стратегия...
Не трябва да се забравя че втора част е различно балансирана от първа, повечето единици са различни и тактиките на расите нямат нищо общо с единицата. Това важни и за собствената раса и за противниковата. Не малко хора губят игри защото се мъчат да играят като в единицата.
Да вземем например за сравнение медивака и медичката - медичката е пехота и се прави в казармата , медивака е летящ и се прави в старпорта. Както означава това в контекста на Старкрафт 2- могат да се правят по два медивака от всеки старпорт едновременно докато през това време от казармите се бълват маринци и мародери. Второ - за да убиеш медиваците ти трябва противовъздушна единица което ти гарантира безопасност от масови килъри на пехота като бейлингите, инфесторите, танкове , вражеските гоустове. Трето медиваковете всъщост са транспортери и се използват за мобилни атаки. За разлика от първа част тук терана може съвсем спокойно да се пробва да играе само с пехота заради наличието на марородера който има броня, удря много злобно и с бонус срещу бронирани.
Редно е да се спомене че срещу е голям риск изобщо да се пробва пехота поради новата единица бейлинг която е камикадзе което взема твърде малко щети на сгради машини но стапя пехота на безценица.
Срещу протос обаче е точно обратното - протоса има само един био пешак зеалота а всичките му останали единици имат антибонус от мародера на тераните а за да комбото пълно - гоуста (който се вади много по рано от първа част) има специално умение с което сваля щитовете на протосите в радиус.
Last edited by RRSunknown on Thu Jul 29, 2010 12:02 pm, edited 1 time in total.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jul 29, 2010 11:53 am

Съгласен съм, но само отчасти, основните моменти и идеи ги има както по-рано.
Най-големия проблем на двойката според мен е, че единиците са твърде слаби. В единицата имаше супер много имба единици (танкове, марина с медици, вулчъри, сторм, арчони, корсари, кучета+дефайлъри, лъркъри и тн). В двойката баланса е направен като единиците са заслабени. Лесно е да направиш баланс като всички единици са ти еднакво слаби, много по-трудно е да го напрвиш с имба юнити, но това беше най-големия чар на единицата...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 29, 2010 12:11 pm

Не мисля че са заслабени - просто доста силни единици си имат слабо място. Просто ги търсиш на грешно място. Примерно Бруд Лорда е толква брутален в сравнение с Гардиана че буквално разплаква абсолютно всякаква наземна армия ени дей. Иммортала е буквално безмъртен срещу всичко освен въздух и гоуст. Рейвъна на терана съм виждал как за 1 секунда убива 30 муталиска и човека остреща си чупи клавиатурата в безсилен яд.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 29, 2010 12:34 pm

Roland wrote:Никола, айде, викам, да се научиш да не тролиш всеки с различно мнение от твето и да се хвърляш в разни лични обид при първия намек, че някой може да не е зомбиран фен на нещото, което в момента ти е хванало вниманието. Убер грозно е и дразни ДОРИ повече от на АлДим насилената алтернативност. Оборвай го с факти, не с просташка агресия.
О хайде стига драми, става ли? Ти се държиш по абсолютно същия начин и не съм тръгнал да те обиждам по най-смешен начин, нали? Сашко изказа ли се прибързано след един час (!!!) игра? Изказа се. После сам сподели ли, че не е прав? Сподели. Така че моля те си запази даването на акъли кой как да се държи за себе си и също така не критикувай в другите същото поведение, което ти демонстрираш с ГОДИНИ.

Иначе за графиката силно подкрепям :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 29, 2010 12:55 pm

Айде кажете де ;Р
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 29, 2010 12:58 pm

Бая досаден проблем при мен ПАК. Занесох си компа в Мултирама, седя там два дни. Според тях са му правили всякакви възможни тестове - нямало грешки. Сега го взех вкъщи, тествах си старкрафта пак. естествено пак крашва по абсолю'тно същия начин - на рандъм принцип, но много често като при Роланд. Преди 2 месеца пусках същите тестове, които Драгън е написал по-горе....

Въобще има ли нещо друго, което да направя или направо да сменям захранване и видеокарта наведнъж (което няма да е скоро поради липса а пари). Въобще Е БАСИ фейла. Иначе играта ми върви на хай без никакви проблеми, стига да върви разбира се....

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jul 29, 2010 1:04 pm

Moridin wrote:Има ли някаква разлика между Рилоудид и Либерти рилийзите? За който все пак цъка родни версии де. Нали и двете имат кампанията?
Reloaded има нормален save/load, другото само autosave и се зарежда по някакъв по-сложен начин. Иначе няма разлика, и в двете си я има кампанията.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 29, 2010 1:27 pm

Мерси! :)
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Jul 29, 2010 1:59 pm

RRSunknown wrote:Не мисля че са заслабени - просто доста силни единици си имат слабо място. Просто ги търсиш на грешно място. Примерно Бруд Лорда е толква брутален в сравнение с Гардиана че буквално разплаква абсолютно всякаква наземна армия ени дей. Иммортала е буквално безмъртен срещу всичко освен въздух и гоуст. Рейвъна на терана съм виждал как за 1 секунда убива 30 муталиска и човека остреща си чупи клавиатурата в безсилен яд.
Еми не, тук с малко микро може да се компенсират дори голяма част от хард каунтърите. С БрудЛордове нямам опит, щото досега никой никога не ми е вадил. Имортала мре от почти всичко, което го таргетфайерне, да не говорим, че всяка единица с двойна атака + марина и кучета го смазват. А Рейвъна е великолепно замислена единица, но тия 30 мути са били струпани на едно място, а брутална магия като радиацията няма в двойката...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 29, 2010 2:19 pm

Muad_Dib wrote:Бая досаден проблем при мен ПАК. Занесох си компа в Мултирама, седя там два дни. Според тях са му правили всякакви възможни тестове - нямало грешки. Сега го взех вкъщи, тествах си старкрафта пак. естествено пак крашва по абсолю'тно същия начин - на рандъм принцип, но много често като при Роланд. Преди 2 месеца пусках същите тестове, които Драгън е написал по-горе....

Въобще има ли нещо друго, което да направя или направо да сменям захранване и видеокарта наведнъж (което няма да е скоро поради липса а пари). Въобще Е БАСИ фейла. Иначе играта ми върви на хай без никакви проблеми, стига да върви разбира се....
Е не можа ли да симулираш същата ситуация и в мултирама?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 29, 2010 2:23 pm

Corwin wrote:
RRSunknown wrote:Не мисля че са заслабени - просто доста силни единици си имат слабо място. Просто ги търсиш на грешно място. Примерно Бруд Лорда е толква брутален в сравнение с Гардиана че буквално разплаква абсолютно всякаква наземна армия ени дей. Иммортала е буквално безмъртен срещу всичко освен въздух и гоуст. Рейвъна на терана съм виждал как за 1 секунда убива 30 муталиска и човека остреща си чупи клавиатурата в безсилен яд.
Еми не, тук с малко микро може да се компенсират дори голяма част от хард каунтърите. С БрудЛордове нямам опит, щото досега никой никога не ми е вадил. Имортала мре от почти всичко, което го таргетфайерне, да не говорим, че всяка единица с двойна атака + марина и кучета го смазват. А Рейвъна е великолепно замислена единица, но тия 30 мути са били струпани на едно място, а брутална магия като радиацията няма в двойката...
С 4 бруд лорда имах риплей (сред преиснталцията за съжаление изчезна) как унищожавам теран с 2 бази нагрухани с кули, пълни с маринци и торове.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jul 29, 2010 2:34 pm

Amikae wrote:
Muad_Dib wrote:Бая досаден проблем при мен ПАК. Занесох си компа в Мултирама, седя там два дни. Според тях са му правили всякакви възможни тестове - нямало грешки. Сега го взех вкъщи, тествах си старкрафта пак. естествено пак крашва по абсолю'тно същия начин - на рандъм принцип, но много често като при Роланд. Преди 2 месеца пусках същите тестове, които Драгън е написал по-горе....

Е не можа ли да симулираш същата ситуация и в мултирама?
Не може защото там са абсолютните идиоти и от тях не се очаквала да играят, а да правят тестове.