Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Aug 16, 2007 2:49 pm

I can ascribe two concrete meanings of the labyrinth in the movie. One is the transit of the girl towards her own center, and towards her own, inside reality, which is real. I think that Western cultures make a difference about inner and outer reality, with one having more weight than the other. I don’t. I come from an absolutely crazy upbringing. I had a f**ked up childhood. And I have found that [the inner] reality is as important as the one that I’m looking at right now.
Цялото интервю може да се намери тук:

http://movies.about.com/od/panslabyrint ... 122206.htm

И нямаше нужда от главните букви, между другото. Хубаво е, че всеки разбира филма по свой начин, това означава, че има достатъчно дълбочина. Между другото, хвърли един бърз поглед относно мненията в IMDB относно филма - повечето хора разбират историята като мен ...
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 16, 2007 2:52 pm

Тва е проблем на тяхната и твоята наблюдателност :) Поне три то свръхестествените събития в Пан са невъзможни, ако не са реални. Мандрагората биин уан ъв дем.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 16, 2007 4:27 pm

На мен пък този филм ми се видя ненужно жесток. Прекалили бяха.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 16, 2007 4:28 pm

Не мисля. Търсен ефект е жестокостта, за да даде причина момиченцето да иска да бяга в другия свят. В крайна сметка едно дете не можеш да го изплашиш с глобална трагедия, трябват му съвсем директни и конкретни ужаси на ежедневно ниво.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 17, 2007 12:03 am

Съгласен със Симо. Въобще не беше ненужно жесток, ненужно жесток е примерно Необратимо, Пан беше просто една страхотна приказка...за възрастни.

Вчера гледах Disturbia с Шая Лебьоф (пича от трансформърс) и Дейвид Морз (играе обикновено рандъм злодей/корумпиран полицай) - приятен трилър, който сме гледали вече няколко пъти. Поне имаше жестока мадама.

Гледах и Blades of Glory, който въпреки тоталната си олигофрения на няколко пъти ме разсмя много яко. Знам, че ще ме анатемосате и никога не съм мислел, че ще го напиша, но след него, Talladega Nights и Stranger than Fiction се превръщам във "фен" на Уил Феръл :)))).

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 12:10 am

Цитирал си точно правилните филми на Ферел, така че лошо нема. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2007 1:07 am

Пък аз току що гледах Позабременяла. На кино. И беше приятен. Nuff said.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Aug 17, 2007 1:26 am

Гледах първите два Hellraiser-a и игнорирайки няколкото набиващи се на очи клишета, останах доволен. Клайв Баркър е доста извратено копеле щом дори мангаката на Berserk го копира :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2007 1:27 am

Пък аз видях трейлъра на Hairspray и ТАКА интензивно ше го мушна, като го пуснат по кината, че напрао съм неудържим :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 1:31 am

Roland wrote:Пък аз току що гледах Позабременяла. На кино. И беше приятен. Nuff said.
Стига бе. :shock: В смисъл, знам, че бива, ма аз ром-коми не гледам, пък били и на Апатоу. Поне имаше ли някой наистина свеж и/или циничен лаф или преувеличават?

Hairspray на кино ли трейлъра? Нищо не съм гледал още, но и аз го чакам. Обичам добрите мюзикъли.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2007 1:34 am

Ми такава беше ситуацията, иначе и аз не гледам. Весел и забравим.

Трейлърът на Хеърспрей е убийствен, поне на голям екран. Директна зарибявка, само като видиш как Джеймс Марсдън зализва баките, а Джон Траволта е 150-килограмова ЖЕНА :shock: Кога го чакаме тук бтв?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 1:37 am

Ха! :shock: И аз тъкмо туй пишех. Ни нам. Няма програма за месеца. :evil: Амос да каже, ко знае, моля.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Aug 17, 2007 10:20 am

Първо реших, че ром-коми е някакъв неизвестен за мен коктейл, няма лошо понякога да се пише на общоприетия език, между другото... Показва, че предпочиташ да комуникираш с другите повече отколкото да се правиш на куул.
Иначе съгласна с Рол - Позабременяла е приятен и забравим. И според мен на моменти твърде антиромантичен, макар и по смешен начин.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 10:40 am

Писателите имат пълното право - и дори задължение - не само да използват иновативно езика, а дори и да измислят думи. Рол си ме разбра идеално, както обикновено, а предвид пределно ясния контекст не би трябвало да е проблем и по принцип. Иначе щях да я звездосам*.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Aug 17, 2007 10:51 am

Писателите могат да правят каквото си искат в книгите си, които аз мога и да не си купувам, ако не ме кефят. Когато писателите си говорят с хора могат да свалят ореола си на богоизбрани и да се опитат да комуникират с тях по нормалния начин. Бтв, нищо иновативно не виждам в пореното съкращение тип нармаг и колхоз :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either