The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
- Spoiler: show
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Благодаря!
Добре е да се знае, че по груби сметки му остават само още две( не че са малко при неговото темпо на работа), защото никак не ми се иска първо да изгледаме финала на Песента, вместо да го прочетем.
Предпочитам книгите пред филмите някакси.
Иначе настоящият хайп около сериала, а и доброто качество на самият сериал ме карат да се замислям за едно препочитане на поредицата. Спомените ми за сюжета доста са избледнели вече, даже за някои герои не съм сигурен живи ли бяха или мъртви към края на четвърта книга.
Ако не сте чели трета и четвърта книга - не отваряйте този спойлер!

Предпочитам книгите пред филмите някакси.
Иначе настоящият хайп около сериала, а и доброто качество на самият сериал ме карат да се замислям за едно препочитане на поредицата. Спомените ми за сюжета доста са избледнели вече, даже за някои герои не съм сигурен живи ли бяха или мъртви към края на четвърта книга.
Ако не сте чели трета и четвърта книга - не отваряйте този спойлер!
Миналия уикенд поразгърнах Пир за врани, издадена само (!) преди 5 години и установих че 90% от нещата вътре съм ги забравил. Изпитах тих ужас като разгърнах апендикса с инфото за героите – ми повечето не ми говореха нищо, а и те сигурно са стотици, нямат запомняне.annorion wrote: Иначе настоящият хайп около сериала, а и доброто качество на самият сериал ме карат да се замислям за едно препочитане на поредицата. Спомените ми за сюжета доста са избледнели вече, даже за някои герои не съм сигурен живи ли бяха или мъртви към края на четвърта книга.
В тази връзка не знам как би се погледнало на предложение за някакво резюме на първите четири тома, приложено към новото издание. Нещо подобно имаше май в Мистборн, ако не се лъжа. Тук такова приложение би било още по-адекватно с оглед времето на издаване на старите томове и колосалния труд по препрочитането им, който ще замести.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Резюмета на сюжета на поредицата има колкото искаш из нета.
Аз се хванах тия дни да препрочитам първия том, уж между другото, а така ме увлече, че за три дена почти го изчетох без никакво скипване. Установих колко много съм забравил, също и че сега ми харесва значително повече отколкото при първото четене. Просто си личи, че Мартин е писател от съвсем друга класа от повечето пищеши многотомни фентъзи поредици.
Аз се хванах тия дни да препрочитам първия том, уж между другото, а така ме увлече, че за три дена почти го изчетох без никакво скипване. Установих колко много съм забравил, също и че сега ми харесва значително повече отколкото при първото четене. Просто си личи, че Мартин е писател от съвсем друга класа от повечето пищеши многотомни фентъзи поредици.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Изчетох Пир за Врани.
Много ме изкефи с всички развития на различни сюжетни нишки. Петир ми стана любим персонаж заедно с Тирион с въртелите със Санса
Линията на Аря -
Интересно обаче дали сънищата й за вълците значат връзка с Нимерия. Чакам с нетърпение да видя какво става с нея, любимка ми е тая.
И страхотен завършек с последната глава за Сам, особено последните й две-три страници.
Любимци от поредицата до момента: Петир, Тирион, Аря, Джон, Денерис, Джайм. Има и други, но тия са ми най-ярки. Сам като POV също кефи доста.

Много ме изкефи с всички развития на различни сюжетни нишки. Петир ми стана любим персонаж заедно с Тирион с въртелите със Санса
Линията на Аря -

И страхотен завършек с последната глава за Сам, особено последните й две-три страници.
Любимци от поредицата до момента: Петир, Тирион, Аря, Джон, Денерис, Джайм. Има и други, но тия са ми най-ярки. Сам като POV също кефи доста.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Кутрето си е велик още от първите три тома, аз съм му голям фен.
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- The Dragon
- Elder God
First, some numbers. The final draft of A DANCE WITH DRAGONS came in at 1510 manuscript pages (which count does not include acknowledgments, dedication, or appendix). I write with WordStar on a DOS machine, so that number is my own page count. When my editors at Bantam translated my WordStar files to Word, the page count expanded to 1540 pages, but I prefer to use my own counts, for the sake of consistency. At 1510 pages, A DANCE WITH DRAGONS come in just slightly shorter than A STORM OF SWORDS, which was 1521 pages in manuscript, with the same software, settings, and margins.
Нищо чудно че му е отнело 6 години ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мммм, защо? Честно казано, дори и след всичките тези години WordStar продължава да бъде любимият ми текстов редактор за форматиран текст (ако не броим Vim + Markdown, разбира се
). Да, не съм го ползвал от почти 20 години, но това не е защото не ми харесва, а защото беше изместен от... други неща.

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Масивен ъпдейт за A Dance With Dragons
(линкът е към блога ми, както обикновено, но там има кратко съмъри на основните интересни моменти, за който не му се чете tl;dr стена от текст)
(линкът е към блога ми, както обикновено, но там има кратко съмъри на основните интересни моменти, за който не му се чете tl;dr стена от текст)
And you can't dance with a devil on your back...