Секъф сериал тука мама

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 02, 2007 2:23 pm

Morgana wrote:Днес, докато търсех инфо за Иля Велчев, попаднах на негово интервю в което м/у другото става дума за сериал Завръщане от Рим (1977). Това, което ми направи огромно впечатление е, че този сериал и до днес е забранен за излъчване.
Някой знае ли нещо за такъв сериал, има ли информация какво точно се случва в него, че е подложен на такава рестрикция. Сигурно е напълно неуместно да питам дали някой го е виждал из нета, ама за всеки случай - питам.
Morgana, чувала съм из къщи разговори по темата. Това е минисерия и дооткрих тази информация:
За жалост, завръщането от Рим така и не се състоя.

- "Завръщане от Рим" беше пуснат с художествена комисия. Предложен дори за Димитровска награда. Това беше първият българо-западен сериал. Опит да пробием навън. Преди него се опита "Козият рог". Не стана. 40 страни откупиха тогава моя филм. Американци, руснаци... Имаше възможност за широко разпространение, но Тодор Живков нареди на Венелин Коцев, тогава той беше посланик в Рим, филмът и там да се спре. А как се спира филм в Италия? Когато са дали пари за него, а ние не сме се бръкнали и с един лев. "Завръщане от Рим" и досега е в касата на телевизия RAI. Пет писма и покани съм получил от тях да отида и да си направя премиерата. Отговарям им, че ми трябва разрешение от държавата.
И също това:
ЗАВРЪЩАНЕ ОТ РИМ
игр / 5 серии
1976: р. Иля Велчев
ЮРИ АНГЕЛОВ, МИЛЕН ПЕНЕВ, РАЙНА ВАСИЛЕВА, ПЕТЪР СЛАБАКОВ, НАУМ ШОПОВ, ВИОЛЕТА ДОНЕВА
Бай Гугъл
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Jul 02, 2007 11:11 pm

Мн благодаря BaYa, но това е от точно същото интервю от което и аз съм дала цитат :) така че дотолкова ми е известно, то и аз с Гугъла търсих инфо. Само че нищо повече не намирам, само откъслечни неща, споменава се в разни документи из нета и това е. Ама за какво става дума та е толкова добре пазен под ключ в БНТ, това е въпроса. Но аз пък защо ли питам, след като никога не е излъчван този сериал, кой би могъл да знае нещо за него. Жалко, стана ми интересно.
pulled out

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Jul 02, 2007 11:15 pm

Ами, и на мен ми стана интересно и пуснах Гугъл, като попаднах на някакво мнение на съвсем друга тема, в което се споменаваше този филм и беше сравнен с "Дунав мост" - тоест бил много тъп. Но човекът не споменаваше как е гледал филма.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jul 06, 2007 2:36 pm

Аз изгледах първия сезон на Вероника Марс и останах супер доволна. Мацката е нечовешки секси и красива, а и играе добре. Сериалът е интересен и става за запълване на свободно време без да се тормози човек особено много или да се ангажира, някак... абе като The O.C. е.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jul 06, 2007 3:11 pm

Morgana wrote:Мн благодаря BaYa, но това е от точно същото интервю от което и аз съм дала цитат :) така че дотолкова ми е известно, то и аз с Гугъла търсих инфо. Само че нищо повече не намирам, само откъслечни неща, споменава се в разни документи из нета и това е. Ама за какво става дума та е толкова добре пазен под ключ в БНТ, това е въпроса. Но аз пък защо ли питам, след като никога не е излъчван този сериал, кой би могъл да знае нещо за него. Жалко, стана ми интересно.
Morgana, някъде беше споменато че се пазел (филм или копие) в някоя от италианските телевизии. Или нещо подобно.
Из торренти или мулето, предполагам че вече си ровила и не само чрез името на филма; също актьори, продуценти и пр.
Съжалявам и аз, но не знам как да помогна! :dunno:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jul 06, 2007 5:41 pm

Аз пък почнах най-накрая "Герои" и към 6-ти епизод започна да става интересно. Първите 3-4 бяха малко скучновати. 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 09, 2007 8:34 pm

Урааа дават тия дни по тв7 "Летящия цирк" епизодчета с бг събс и доста приличен даже.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jul 10, 2007 4:37 pm

Изгледах първи и втори сезон на РеГенезис последните два дни. Ами със смесесени чувства съм. Първи сезон беше страхотен, макар фабулата да се мъкнеше като народна песен. Особено развръзката ме размаза от кеф. Втори сезон целият беше просто ужасен - то не бяха разни драми с хора в кома, с майки, с деца, с бащи, болни от Алцхаймер...Няма такава пробита сапунка и такава огромна скука. Добре, че последните 2-3 серии и псевдо-интригата измиха срама. Жалко за доктор Сандстром, голям пич е, но трети сезон мисля смело да го пропусна, прекалено скучно ми беше втори сезон...

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Jul 10, 2007 4:47 pm

Тва HEX някой гледал ли го е? Че го дават по AXN и се зачудих дали да го следя. За некви вещици май става дума.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jul 10, 2007 6:05 pm

Някой гледал ли е The Lost Room (минисерии на AXN). Само три серии ли са , че свърши едно такова по средата.
Spoiler: show
В смисъл нашия пич уби Обитателя, при което се предполага че той трябваше да стане такъв, по някакъв не знам какъв си начин изведнъж откри дъщеря си (беше толкова изсмукано заради тъпия хепиенд), хвърли ключа и си тръгна като пич.
Иначе като изключим края сериите бяха трепач. 8-)

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 10, 2007 6:31 pm

Три части са, ама май са го оставили умишлено, с идеята да стане на истински сериал. Питър Краузе (главният герой) е казал, че би помислил по въпроса, но ако сезоните са около 10 епизода. Засега се води в процес на преговори. Аз лично смятам, че ако нямат сценарий на нивото на мини сериите, по-добре да не се захващат.
This signature is not yet rated

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Jul 10, 2007 6:35 pm

Lost Room сме го гледали аз и Живик, или поне само ние се обадихме и го коментирахме в тази тема по-напред - ето тук.

HEX аз съм гледала съмо 1 сезон. Какво да ти кажа, на мен ми хареса, но на мен принципно ми харесват сериали за окултното. Този като фийлинг прилича на Point Pleasant. Далече е от Buffi и Angel.
pulled out

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jul 10, 2007 11:05 pm

Къде го има Лост Руум да го щипна?

Живик кажи дали си заслужава Регенезис трети сезон или добре съм се ориентирал да пасувам...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 10, 2007 11:27 pm

Щом вторият сезон не ти е харесал, изобщо не си и помисляй за третия, след като и мен, по принцип голям фен на сериала, почна да ме дразни към края, теб пък хептен ...
This signature is not yet rated

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Jul 12, 2007 9:16 am

Еми Lost Room-а аз го дръпнах от Замундата. Само три серии са и определено си заслужават като изключим изсмукания и отворен край. 8-)