Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Оф това е заради РДДЖ, който взима мега пачките за Железния. Въпреки че за първия Железен е като хетеро бял мъж е взимал доста по-малко от черния Терънс Хауърд и от жената Полтроу. При него са просто умения за преговаряне. Ако си го договориш- взичаш много. Мене ми е неясно що тя взима повече от Мерил Стрийп и що Еванс, Хемсуърт, Ръфало не мрънкат, че взимат по-малко.
Ма тя Лорънс ми падна в очите след като обяви, че ще участва във филм с Шумър, соу...
Ма тя Лорънс ми падна в очите след като обяви, че ще участва във филм с Шумър, соу...
- tigermaster
- Elder God
На мен проблемът ми е, че се опитва да го раздава жертва на злия сексизъм, като за целта пише откровени лъжи. Да изкара такава статия, при положение, че съвсем скоро ще излезе филм, за който е взела петнайсет милиона, е върло лицемерие. Още повече, че догодина ще излезе филм, за който тя взима хонорар, с над шейсет процента по-висок от този на Крис Прат, при все че Прат играе главните роли в най-големия хит за тази година и един от най-големите хитове за миналата.
Сексизъм при заплащането на филмови роли просто няма. Скарлет Йохансон взима три пъти повече пари от Крис Евънс за "Отмъстителите", примерно, въпреки че Евънс има един успешен филм в поредицата преди това, а Йохансон няма, и въпреки че за цялостния конфликт, който се развива в тая поредица, героят на Евънс е много по-важен от героинята на Йохансон.
Актриси като Сандра Бълок, Джулия Робъртс, Камерън Диас, че и самата Лорънс, почти винаги взимат поне колкото мъжете, с които играят. Доста често - и повече.
Или хайде Луи Си Кей да се оплаче, че не е взел същите пари като Лорънс за "Американска схема", при все че ролята му е от кажи-речи същата важност за филма...
Сексизъм при заплащането на филмови роли просто няма. Скарлет Йохансон взима три пъти повече пари от Крис Евънс за "Отмъстителите", примерно, въпреки че Евънс има един успешен филм в поредицата преди това, а Йохансон няма, и въпреки че за цялостния конфликт, който се развива в тая поредица, героят на Евънс е много по-важен от героинята на Йохансон.
Актриси като Сандра Бълок, Джулия Робъртс, Камерън Диас, че и самата Лорънс, почти винаги взимат поне колкото мъжете, с които играят. Доста често - и повече.
Или хайде Луи Си Кей да се оплаче, че не е взел същите пари като Лорънс за "Американска схема", при все че ролята му е от кажи-речи същата важност за филма...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ема Стоун за Спайдермен взима повече от Андрю Гарфийлд, просто защото е по-известна, при все че той има повече екранно време и трябва и да уъркаутва за ролята. Ма той не е ревнал, нали?
Хемсуърт и Еванс не са писнали, че Йохансон и Даунито взимат повече. Ся Лорънс да се сравнява с Бейл, който е актьор от преди тя да е била мисъл в главата на родителите си , а и който стига до ексцесии за ролите си ми се струва абсурдно.
Тя и Аманда Сейфрийд обясняваше как в някъв филм, мъжът с който играела бил получил повече от нея, без да каже кой е филма, кой е актьора и тн. В крайна сметка тя участва във филм по Никалас Спаркс с Чанинг Тейтъм и силно ме съмнява някой да е гледал филма заради нея, а не заради Тейтъм, който е магнит за жени. Ми който привлича повече, той взима повече.
Ако един мъж е арогантен хората не се кефят на това, също колкото не биха се изкефили на жена, която е арогантна. Това, че някой няма умения да преговаря или му е по-важно какво Пенчо и Пенка ще си помислят за него си е чисто негов/неин проблем.
Въобще принципно някви милионерски пикли като почнат са се обясняват колко са опресирани, но това не било щото те видиш ли искали повече пари, а за ПО-ГОЛЯМАТА КАУЗА И ОБИКНОВЕНАТА ЖЕНА!!!!!!!! ми става толкова смешно просто. Тва като Суифт и спотифай, която се борила за малките музиканти не за себе си. Ако си мислят, че някой нормален човек им вярва
Хемсуърт и Еванс не са писнали, че Йохансон и Даунито взимат повече. Ся Лорънс да се сравнява с Бейл, който е актьор от преди тя да е била мисъл в главата на родителите си , а и който стига до ексцесии за ролите си ми се струва абсурдно.
Тя и Аманда Сейфрийд обясняваше как в някъв филм, мъжът с който играела бил получил повече от нея, без да каже кой е филма, кой е актьора и тн. В крайна сметка тя участва във филм по Никалас Спаркс с Чанинг Тейтъм и силно ме съмнява някой да е гледал филма заради нея, а не заради Тейтъм, който е магнит за жени. Ми който привлича повече, той взима повече.
Ако един мъж е арогантен хората не се кефят на това, също колкото не биха се изкефили на жена, която е арогантна. Това, че някой няма умения да преговаря или му е по-важно какво Пенчо и Пенка ще си помислят за него си е чисто негов/неин проблем.
Въобще принципно някви милионерски пикли като почнат са се обясняват колко са опресирани, но това не било щото те видиш ли искали повече пари, а за ПО-ГОЛЯМАТА КАУЗА И ОБИКНОВЕНАТА ЖЕНА!!!!!!!! ми става толкова смешно просто. Тва като Суифт и спотифай, която се борила за малките музиканти не за себе си. Ако си мислят, че някой нормален човек им вярва

Прочетох й мнението и по-скоро виждам самокритика, че се оставя да я мачкат щото се опитва да задоволи някви си там представи за женски характер. И след това анализ на това, що й е важно да задоволява няквито си там представи за женски характер. Това с парите е просто симптом на цялата тая работа. Самата тя си казва, че няма нужда от пари, бидейки доволно задоволена по тоя параграф. Просто имаме корелация: жените не умеят да преговарят в среда, в която преговорите за пари са есенциални, следователно получават по-малко пари.
Защо не умеят да преговарят жените?
Щото от тях се очаква да са неконфликтни, да не си отстояват позицията твърде много и да клякат лесно, когато ги натиснат отгоре.
Ми има нещо такова. Са, не казвам, че всяка жена е така, щото съм виждала бая агресивни жени, дето могат да турят мъжете в малкото си джобче като опре до спор и инат. Но масово на жените сякаш не им се занимава. Ненам - уплах ли е, да не вземе някой да си помисли, че са някви... Или просто ги мързи? При всички положения тва си е наш проблем и само ние можем да си го разрешим.
Во кратце: Имаше елемент на хленч в онова писание на Дженифър Лорънс, но той далеч не беше чак толкова значим и определено не беше за парите.
Защо не умеят да преговарят жените?
Щото от тях се очаква да са неконфликтни, да не си отстояват позицията твърде много и да клякат лесно, когато ги натиснат отгоре.
Ми има нещо такова. Са, не казвам, че всяка жена е така, щото съм виждала бая агресивни жени, дето могат да турят мъжете в малкото си джобче като опре до спор и инат. Но масово на жените сякаш не им се занимава. Ненам - уплах ли е, да не вземе някой да си помисли, че са някви... Или просто ги мързи? При всички положения тва си е наш проблем и само ние можем да си го разрешим.
Во кратце: Имаше елемент на хленч в онова писание на Дженифър Лорънс, но той далеч не беше чак толкова значим и определено не беше за парите.
- tigermaster
- Elder God
За жените в цялост не знам, обаче холивудските актьори си имат агенти за тази цел - и те, независимо дали пазят интересите на мъж или жена, са доволно свирепи, в крайна сметка - затова и има предостатъчно актриси, които получават същите или повече пари от екранните си партньори мъже. Примери - колкото щеш. Самата Дженифър Лорънс е такава, и това не е от вчера. От "Игрите на глада" насам взима осемцифрени хонорари като правило.Amelia wrote:Защо не умеят да преговарят жените?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Заплащането на звездите се определя от известността на актьорите и колко зрители се очаква да привлекат, не от това колко е важен героя. Проблемът е там, че когато известността е горе-долу еднаква, в почти всички случаи мъжете взимат повече поне по мои наблюдения.Сексизъм при заплащането на филмови роли просто няма. Скарлет Йохансон взима три пъти повече пари от Крис Евънс за "Отмъстителите", примерно, въпреки че Евънс има един успешен филм в поредицата преди това, а Йохансон няма, и въпреки че за цялостния конфликт, който се развива в тая поредица, героят на Евънс е много по-важен от героинята на Йохансон.
Също ако сравним списъците на Форбс за най-добре платените актьори и актриси за 2014 г., разликата е доста сериозна в полза на мъжете.
Плюс това го има и факта, че от 25-те най-скъпоплатени роли за всички времена 24 са изиграни от мъже поне според този списък, който намерих - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_h ... ilm_actorsForbes points out that a single list would include very few women, and says it publishes a separate Global Celebrity 100 list, which is not divided by gender and also takes in musicians and television stars. “We divide the highest-paid thespians into actors and actresses because a single list would be nearly completely male, and very long,” says the magazine’s entertainment staff writer Natalie Robehmed. “Only four actresses made north of $20m, while 21 [male] actors banked $20m-plus. In order to justly highlight the women who are at the top of their industry, we split the lists.”
Кое е "откровена лъжа" в написаното от Лорънс? Аз го прочетох набързо и не видях нещо такова...На мен проблемът ми е, че се опитва да го раздава жертва на злия сексизъм, като за целта пише откровени лъжи.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Ambartanen
- Arcanist
Причините за това вероятно се коренят в сексизъм на някакво ниво, но има твърде много degrees of separation за вкуса на повечето хора. Просто повечето главни и централни роли във филми ги играят мъже, а ако ограничим полето до високобюджетни блокбъстъри ще останем с почти само мъже в главните роли. Може за заплащането в конкретния филм да не е много важно дали актьорът е във водещата роля, но за това колко си известен има огромно значение и е много трудно да станеш сред най-търсените и популярни актьори с изпълняване на ролята на love interest & damsel in distress. Самата Дженифър Лорънс става световноизвестна точно с главна роля във високобюджетен блокбъстър, докато много известни актриси с далеч повече опит но без такава роля не могат да се мерят с нейната популярност или приходи.Demandred wrote:Заплащането на звездите се определя от известността на актьорите и колко зрители се очаква да привлекат, не от това колко е важен героя. Проблемът е там, че когато известността е горе-долу еднаква, в почти всички случаи мъжете взимат повече поне по мои наблюдения.
Също ако сравним списъците на Форбс за най-добре платените актьори и актриси за 2014 г., разликата е доста сериозна в полза на мъжете.
Обаче в крайна сметка къде е сексизма в ситуацията? Casting director-ите избират актьори по популярност и нуждите на сценария (сексизмът може да е фактор понякога но рядко основен), сценариите се пишат под наставление на студиата (сексизмът се съдържа в тях, но не е цел на писателя), студиата избират типове филми базирани на това какво се продава (тук би трябвало да е най-обективното и data-driven решение, но е напълно възможно предразсъдъците на тези хора да играят много голяма роля) и стигаме до вкусовете на зрителите (сексистко ли е да предпочиташ някои филми пред други?). При такова разпределение на отговорност, не е учудващо че никой в цялата верига не се има за сексист.
- armageddon
- Forsaken
Абе някъде в тая схема го има и момента, че на Лоурънс, Стоун и цялата женска компания им се налага да си партнират с разни 40+ чичаци, нали, щото мъжките еквиваленти в тяхната възрастова група нещо никви ги няма. В който случай нали е нормално да взимат по-малко от тях, щото ония имат по-дълга кариера и съответно ги пишат по известни от Лоурънс и ко.
Подписвам се под горното. Ето защо, когато Стоун играе с Гарфийлд в един филм тя взима повече от него.
Ся, Лорънс е "Ми аз си мисля, че те ще си мислят, че аз съм еди ква си, а иначе ако мъж направи същото ще го аплодират", което са глупости на търкалца. Ръсел Кроу, Крисчън Бейл и подобните са известни по цял свят като арогантни задници, ама привличат хора в боксофиса. Щото Батманите на Бейл имат повече приходи от Игрите на глада, примерно.
В случая с оня филм специално Купър е продуцент, което значи че автоматично взима повече, Бейл е Бейл, Адамс не е толкова известна, че да взима толкова пари, Ренър току що е участвал в Авенджърс, а Лорънс още не е толкова известна като са подписвали договорите. Та не виждам проблем?
Освен това има разлика дали хората отиват на кино заради актьор или заради франчайза. При Лорънс в момента е заради последното. При актьори като Даунито, Джони Деп, Брад Пит, Джоли и намсикой там е заради тях самите.
Има го и факта, че в романтичните бози примерно мъжете взимат повече, щото на тия филми жените са главната таргет група и те отиват да гледат дядото Хю Грант, Раян Гослинг, Чанинг Тейтъм и подобните, а не толкова филма.
Иначе ся за поредната година феминацитата се възмущават на No Shave November, щото явно това е на живот и смърт, без да отчитат факта, че това е месец, който трябва да рейзне awareness за рака на простата, ма кой има нужда от съпрузи, братя и бащи, нека гадните мъже умрат, щото рака на простата е безобидно нещо,
Ся, Лорънс е "Ми аз си мисля, че те ще си мислят, че аз съм еди ква си, а иначе ако мъж направи същото ще го аплодират", което са глупости на търкалца. Ръсел Кроу, Крисчън Бейл и подобните са известни по цял свят като арогантни задници, ама привличат хора в боксофиса. Щото Батманите на Бейл имат повече приходи от Игрите на глада, примерно.
В случая с оня филм специално Купър е продуцент, което значи че автоматично взима повече, Бейл е Бейл, Адамс не е толкова известна, че да взима толкова пари, Ренър току що е участвал в Авенджърс, а Лорънс още не е толкова известна като са подписвали договорите. Та не виждам проблем?
Освен това има разлика дали хората отиват на кино заради актьор или заради франчайза. При Лорънс в момента е заради последното. При актьори като Даунито, Джони Деп, Брад Пит, Джоли и намсикой там е заради тях самите.
Има го и факта, че в романтичните бози примерно мъжете взимат повече, щото на тия филми жените са главната таргет група и те отиват да гледат дядото Хю Грант, Раян Гослинг, Чанинг Тейтъм и подобните, а не толкова филма.
Иначе ся за поредната година феминацитата се възмущават на No Shave November, щото явно това е на живот и смърт, без да отчитат факта, че това е месец, който трябва да рейзне awareness за рака на простата, ма кой има нужда от съпрузи, братя и бащи, нека гадните мъже умрат, щото рака на простата е безобидно нещо,
- tigermaster
- Elder God
Това, че взимала по-малко пари от екранните си партньори мъже. Тази й статия излиза точно преди "Джой" и "Игрите на глада 4", за всеки от които тя взима поне по петнайсет милиона, а след това идва "Passengers", за който също взима най-големия хонорар - с шейсет и кусур процента над Крис Прат. В момента в нейната възрастова група актьор, който да печели колкото нея, мъж или жена, просто няма. Освен - може би - Кристен Стюарт, обаче и за нея се съмнявам.Demandred wrote:Кое е "откровена лъжа" в написаното от Лорънс? Аз го прочетох набързо и не видях нещо такова...
Що се отнася до списъка с най-скъпоплатените роли - като гледам, почти всичките са в зрелищни екшъни, а това си е мъжки жанр. Романтичните филми пък са доминирани от жени и там актрисите взимат по-големите хонорари. Джулия Робъртс все още като правило взима по десет милиона, въпреки че отдавна не е толкова популярна, колкото беше. По същото време, когато тя получава въпросната сума за "Яж, моли се и обичай", Даниел Крейг взима за "Спектър на утехата" седем милиона и половина, въпреки че е на върха на славата си и е поставен начело на най-популярния екшън франчайз в момента.
Що се отнася до "Американска схема" - там, освен другото, Джеръми Ренър първоначално подписва договор да изиграе ролята на Крисчън Бейл и да вземе съответните пари. И по това време вече има зад гърба си една от по-важните роли в "Мисията невъзможна 4" и се знае, че ще бъде авенджър и ще вземе главната роля в следващия филм за Джейсън Борн. Има и оскарова номинация за главната роля във филма, който би "Аватар" на "Оскар"-ите.
В "Американска схема" Дженифър Лорънс играе поддържаща, макар и важна роля, пък и по време на подписването на договорите зад гърба си има само една финансово успешна главна роля - в "Игрите на глада". Как ще вземе същите пари като Купър, Бейл и Ренър...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
А това, че има над 80% мъжки главни роли във филмите не е ли резултат от сексизъм? Числото бтв не си го измислям - миналата седмица бях на някъв Python уоркшоп и упражненията ни бяха сортиране на дата файлс от ИМДБ. Та, сортирахме ги по секъв начин и в едно от упражненията трябваше да пишем скрипт, за да видим колко са мъжките главни роли и колко са женските. Тъгата е тъжна, особено в 21ви век, който все пак не е 50-те години на миналия, нали. И не, вместо да се свива тоя gender gap, се разширява.
Бейл и Кроу мое са секви и най-вероятно изобщо не им дреме за кви ги мислят околните, което е и цялата идея. На жените им дремело повече, казва Лорънс. Следователно се опитват да не се държат като Кроу и Бейл и губят пари от това.
Бтв тук никой не се възмущава на Movember (така му викат в тая част на света), само че поради физиологични причини, жените не могат да си пуснат мустаци и те да покажат солидарност. Въпреки че, предполагам, могат да спрат да си бръснат краката и мишниците за едун месец. Което пък ще вбеси разните косми-нацита. Угодия нема.
Бейл и Кроу мое са секви и най-вероятно изобщо не им дреме за кви ги мислят околните, което е и цялата идея. На жените им дремело повече, казва Лорънс. Следователно се опитват да не се държат като Кроу и Бейл и губят пари от това.
Бтв тук никой не се възмущава на Movember (така му викат в тая част на света), само че поради физиологични причини, жените не могат да си пуснат мустаци и те да покажат солидарност. Въпреки че, предполагам, могат да спрат да си бръснат краката и мишниците за едун месец. Което пък ще вбеси разните косми-нацита. Угодия нема.
[offtopic]
[/offtopic]
Сетих се за Черната брада, ужасният пиратски капитан в Black Sails - https://www.youtube.com/watch?v=ze0CduekWuEAmelia wrote:Бтв тук никой не се възмущава на Movember (така му викат в тая част на света), само че поради физиологични причини, жените не могат да си пуснат мустаци и те да покажат солидарност.
[/offtopic]
Хахахахаха, е па нема лошо.stealth wrote:[offtopic]
Сетих се за Черната брада, ужасният пиратски капитан в Black Sails - https://www.youtube.com/watch?v=ze0CduekWuEAmelia wrote:Бтв тук никой не се възмущава на Movember (така му викат в тая част на света), само че поради физиологични причини, жените не могат да си пуснат мустаци и те да покажат солидарност.
[/offtopic]

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Lolllllllll
Добре, че немските феминистки каки още не са успели да се преборят за правото жените да ходят голи по улицата, че Лиц щеше да помята от феминистки космат опрешън всеки Ноември, горката!

Добре, че немските феминистки каки още не са успели да се преборят за правото жените да ходят голи по улицата, че Лиц щеше да помята от феминистки космат опрешън всеки Ноември, горката!

В София януари съм виждала голи феминистки пред парламента, ма бяха шведки май. Даже статии имаше на тая тема, така че не си го измислям.
Иначе хората банват Мовембър в колежи и училища, щото били сексистко и понеже не всеки мъж имал мустаци и простата. То не всяка жена има матка и гърди, да баннем Октомври също. По тоя повод забраниха на един баскетболен играч да носи розови маратонки, за да се обърне внимание на рака на гърдата. Пичът обаче е МЕГА ЯК и плаща мамограмите на 53 жени. Ето така се прави промяна. А не с мрънкания по фейсбук.
Иначе хората банват Мовембър в колежи и училища, щото били сексистко и понеже не всеки мъж имал мустаци и простата. То не всяка жена има матка и гърди, да баннем Октомври също. По тоя повод забраниха на един баскетболен играч да носи розови маратонки, за да се обърне внимание на рака на гърдата. Пичът обаче е МЕГА ЯК и плаща мамограмите на 53 жени. Ето така се прави промяна. А не с мрънкания по фейсбук.