Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 28, 2010 9:30 pm

Чалинджите са и бяхти яката екстра - сингъл геймплей в най-чист вид и страхотна тренировка за микро в мулти.
Малко почивка и почвам кампанията.

За Роланд - днес пробвах да извадя кабела преди да си пусна нета , влезе ми в играта и още преди да тръгна да логвам просто си избрах - Play as guest - долу вдясно - така може да се играе без никакъв проблем и сейвовете се пазят.За тест дали се пазят рестартирах компютъра и като пак влязох - пак си бяха там.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jul 28, 2010 9:58 pm

Amikae wrote:
The Dragon wrote:Основното което ме радва е, че за пръв път от Warcraft 2 насам, близард пускат игра с адекватна за времето си графика.
Както и страхотен арт!
Арта на близард винаги е бил на ниво. Като изключим раменете във WoW. Тук говорим за чисто технически неща.

Бтв - появи се първия tower defense map :) Me happy.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 28, 2010 10:19 pm

За страхотния арт съм мощно несъгласен. Кичозната комиксова гняс на УоУ не е истина колко силно няма място в тая вселена. Обаче никой не ме пита, а Самуайз друго не може, уви. Хлапенцата се кефят пък на кич и катили с осем метра обиколка на бицепса, така че нямаме избор...

Бтв, наистина ли само мен ме дразни къв селянин е Рейнър, при положение, че грам подобно поведение нямаше в единицата?
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jul 28, 2010 10:37 pm

http://us.blizzard.com/en-us/community/conceptart/

Това им е башка голяма колекция от всичките вселени concept art. Гнясната комиксовост я няма много много. Според мен всичко тръгна от Warcraft 3 и първия експанжън на WoW заради архаичния енджин. И трябваше или да минат към комиксовост или да са откровенно грозни, поради липса на полигони. А и всичко имаше доста по mature feeling във WotLK. Специално Улдуар/Halls of lightning/Halls of reflection и Storm Peaks са едни от най-красивите места въобще.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 29, 2010 12:19 am

Рейнър засега ми е през центъра но за сметка на него Финли (б.т.в. имах прякора Финли в гимназията - не е ли ирония) кове пирони със всяка своя дума с начина по който говори.
Има нещо много ролево в начина по който се развива кампанията - начина по който е организиран кораба е едно към едно с града от rage of mages - ако някой я е играл (доста е древна) веднага ще се сети. Двете технологични дървета със взаимоизключващите се глобални ъпгрейди и технологии , оръжейната с индивидуалните ъпгрейди, наемниците - всичко това добавя голяма доза избор а като добавим че мисиите се избират и всяка носи различна единица, точки за технология и награди разнообразието и вариантите скачат до неподозирани висоти. Самите мисии досега изобщо не се повтарят , различни неща се изисват за минаването им и макар в началото да бяха скучновати набират скорост. Достатъчно е човек да стигне лавата и мисията със инфестираните ще разбере за какво говоря.
От сюжета докъдето съм стигнал нищо решаващо не се е случило - все още въвеждат персонажите (взех докторката и Тош).
За хората които сравняват с оригинала - първите 5-6 мисии на оригинала са чист туториъл с малки карти. За цялата камания има само една битка с протос (елементарна) и нито една битка със сериозен зерг (тоест нещо различно от първите 2-3 единици). Единствените интересни битки бяха срещу другите терани. Главно последната. При всяко положение откъм геймплей и възможности това беше най-жалкарската кампания на оригинала. В Brood War вече имаше къде -къде по качествена кампания. Целите пак се свеждаха до "изтреби базата на противника" но поне имаше разнообразни и интересни битки макар че отново има само един бой против протос. Всякакви изказвания че първата кампания била същата или по-интересна звучат доста носталгично но просто не отговарят на истината.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jul 29, 2010 1:46 am

Vsushtnost i WC3 beshe strahotna tehnicheski za vremeto si, a i artut stavashe.

Puk noviqt Starcraft sus sigurnost e ot po-dobre izglejdashtite RTS-i.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 29, 2010 3:27 am

Прочее, най-дилетантския въпрос във вселената - как да си ъпдейтна DirectX-а? Щото съпорт страницата на Близард ме прати към място с 6000 различни неща за сваляни и аз нямам и най-бегла идея какво ми трябва...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 29, 2010 4:10 am

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 29, 2010 4:59 am

Мерси. Уви, и това не помогна. Играта продължава да ми крашва зверски, като ефектът най-често е нуждата от рестарт от бутон...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jul 29, 2010 7:43 am

Днес поиграх още доста. Мисийките почват да се подобряват малко по малко, като тази с лавата ми беше доста забавна, особено като се ядосах, че ме озорват зергите, и ги изнесох.
Новите единици не са лоши, макар че липсата на медички и файърбати в мултито ще е кофти работа.

Тука на компа върви долу-горе прилично на high и 1920x1080. При мен проблемът е най-вече свързан с кофти CPU bottleneck. Ако можех да си комбинирам процесора от лаптопа и видеото от десктопа щеше да е прекрасно. :lol: Също надявам се, че в някакъв момент ще вкарат поддръжка на Anti-Aliasing.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 29, 2010 8:06 am

При мен е общо взето неиграема :( Горе-долу на всеки 10-тина минути игра крашва смъртоносно.

Интересното е, че от днес внезапно и Plants VS Zombies почна да ми крашва, само че там просто картината замръзва и лесно може да се алт-табне, изключи и т.н., щото самата игра е много лека.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jul 29, 2010 8:38 am

Roland wrote:При мен е общо взето неиграема :( Горе-долу на всеки 10-тина минути игра крашва смъртоносно.

Интересното е, че от днес внезапно и Plants VS Zombies почна да ми крашва, само че там просто картината замръзва и лесно може да се алт-табне, изключи и т.н., щото самата игра е много лека.
Memtest 86+, Prime 95 torture и след това 3D max някоя актуална версия и ги оставяш да работят с часове всичките. Така ще хванеш потенциален хардуеърен проблем. Каква ти е щайгата?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jul 29, 2010 9:15 am

Тая Делска щайга неговата е бая трошкава горката... Аз само като я видях как пече преди 2 месеца, настръхнах. За всеки случай съмнява ме проблемът да е в самата игра.

Куме, имаш ли гаранция още?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 29, 2010 9:24 am

Имам, но те са толкова безумни със съпорта, че все едно нямам.

Драгъне, линкове към тия магии имаш ли да ми пласираш на ЛС?

Иначе проблемът със сигурност е И в играта, щото го нямам само аз въпросния, ако се съди по кво пишат хората из нета.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 29, 2010 9:26 am

Новите единици не са лоши, макар че липсата на медички и файърбати в мултито ще е кофти работа.
:), в Мулти има Совалка лечител която освен че лекува транспортира а работата на файърбата се върши от хелиона - бъги с огнемет.

На мен не ми е крашнало нито веднъж но имам друг проблем - всеки път като се включи някой с говореща глава по време на мисия и започва сеч.