Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Aug 14, 2007 6:56 pm

Ghibli wrote:За историята - думичката
Spoiler: show
любов
е отговорът на въпроса ти.
Е, аз пък все гледам за думичката
некъф смисъл :evil: :idea:
в сценариите, но в случая явно се самоунищожават с твоята, както се предполага. :)

Не се сещам за топ-фотомодел, който впоследствие да е станал уважаван актьор, но може пък наш Милинд да е първият. :neutral:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 15, 2007 12:25 am

Руфъс Сюъл? Джонатан-Рис Майерс? Марк Уолбърг?
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Aug 15, 2007 2:12 am

Roland wrote:Марк Уолбърг?
Стига бе! :thumbsup: Аз знаех само, че е бил раппевец.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 15, 2007 2:25 am

Един добре сложен младеж с ръст 1.70. О ужасът, впрочем - тук сигурно е по-млад от мен :shock: :shock: :shock:
Image
Тва е, бтв, третият имидж, който излиза при търсене в гугъл...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 15, 2007 1:03 pm

zhivik wrote:
Xellos wrote:L'Enquête Corse (Корсикво?)
"Корсиканското разследване"
E по-тъпичко звучи така.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Aug 16, 2007 11:58 am

Мда, снощи гледахме Умирай трудно 4.0 и без да ме грабне за сърцето, доста ми хареса. Екшънче, ама много правилно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Aug 16, 2007 12:03 pm

Е то оставаше баш за сърцето да те грабне :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Aug 16, 2007 12:10 pm

А, що бе, що не за сърцето... моментът с "баща ми умира... слушайте, госпожо, как се казвате?... а вие баща имате ли си?... е, и аз си имам..." беше доста добър всъщност :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Aug 16, 2007 12:12 pm

На това се хващаш за корема, не за сърцето :) :) :)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 16, 2007 1:39 pm

shayhiri wrote:П.П.: Заредил съм Лабиринтът на Пан, защото вече е ясно, че разпространителите-идиоти (амос и адриана excluded) няма да го внесат. :roll:
Обаче не ме накефи чак толкова - по-малко от Тайдленд, ако трябва да съм точен. Дел Торо така безобразно е омешал военнoисторическа драма с евтино chosen one фентъзи, че на мен второто ми се струваше излишно. (То и без това е не повече от 15мин. сумарно. :roll: ) Определено предпочитам Тайдленд варианта, в който всичко си е точно и ясно - и не е фентъзи. Само че при реалистична трактовка финалът на Тайдленд осмисляше цялата история - докато финалът на Лабиринта до голяма степен я обезсмисля.

Повечето критици се възхищават на дел Торо точно за вдъхновената смесица, но аз предпочитам да беше снимал два различни филма - щото наистина са напълно различни. И още по-ясно казано: не можеш, батко, да се гавриш с трагедии от реалната история, вкарвайки им фентъзи туист. :x Пошло, макар и да е имал обратното намерение (включващо немалко коми пропаганда :roll: ).

Иначе си има актьори, артистична визия и лирична музика - но нали се сещате колко от тях стигна до мен през ши*ания комп. :evil: :evil: :evil: Ако все пак някой "се излъже" да го внесе, непременно ще го гледам на голям екран - и вероятно ще го харесам доста повече, защото вече съм предупреден за сбърканата история. И киното си е кино. :roll: :roll: :roll:
Last edited by shayhiri on Thu Aug 16, 2007 1:53 pm, edited 1 time in total.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Aug 16, 2007 1:50 pm

Въпрос на вкус. Аз лично възприемам El Laberinto del Fauno повече като приказка, отколкото като смесица между фентъзи и военно-историческа драма. В крайна сметка при цялата тази гадост, която ти се изсипва, бягството от реалността в един магичен свят не е толкова странно. Пък и това е лична фантазия, така че някак си е логично момиченцето да е the chosen one. Освен това не смятам, че краят обезсмисля историята, напротив, според мен това беше най-силната и част. До голяма степен това напомня за приказките на Ханс Кристиян Андерсен, що се отнася до атмосфера и настроение. Но тъй като не всеки харесва нещо подобно, затова и казвам, че е въпрос на вкус.

Всъщност филмът наподобява MirrorMask като идея, макар и последният да има щастлив край.
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 16, 2007 2:00 pm

Ъм, не, не е нейният личен свят, ставащото е напълно реално. За мен точно това е силното - филмът е алегория на ескапизма, но използва реално случващи се събития, за да обрисува това :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Aug 16, 2007 2:01 pm

Живик, ужасното е, че това не е
фантазия! :shock: Самият режисьор казва, че фентъзи субсветът е реален, а то и без това е доста недвусмислено. Иначе ако си беше само в главата й, както автоматично го възприемах аз, все пак щях да го харесам - въпреки финала. Щях да приема че е класически (андерсенов, дет викаш) трагичен финал и дори щях да намеря някакъв смисъл - че саможертвата на момичето изтръгва братчето й от хватката на лудия фашист, обричаща живота му, например. Макар че това изобщо не е така - и момиченцето всъщност умря съвсем напразно. :roll:
Що се мъча с тез спойлър-тагове? :?

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Aug 16, 2007 2:31 pm

Ъъъ, аз имах предвид, че фентъзи частта на филма е всъщност нейния измислен свят, а всичко останало разбира се е напълно реално. Така че в нейния измислен свят тя минава през изпитания, които всъщност водят до нейната саможертва (най-голямото изпитание), за да спаси бъдещето на брат си (който все пак се спасява от баща си фашист, за да сме точно).
This signature is not yet rated

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Aug 16, 2007 2:32 pm

НЕ, НЕ Е НЕЙНИЯТ ИЗМИСЛЕН СВЯТ, ОМГ! Това ти казваме вече в няколко поста. Реално случващи се във филма събития са това, нищо измислено от нея няма.