Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Re: Сексистки хроники

Post by Claymore » Tue Aug 18, 2015 9:52 am

Ами предвид че това е в комиксите, не виждам проблем... :roll:
io9 wrote:Despite the name of the series, the series doesn’t exclusively feature male characters: Wilhelmina “Mina” Murray served as the group’s leader, and there’s a number of other women featured or mentioned in the comics that could be brought together into their own standalone film.
female-centric =! само жени
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 18, 2015 9:57 am

Аман от тия простотии, ще кажа аз. Какво стана с идеята да си напишеш нещо ново и свое - защо трябва да непрекъснато да пренаписват познати неща, че и с толкова тъпа мотивация като вкарване на повече жени (и негри)? Например UnReal (нов сериал) има прекрасно показани силни жени, и е в пъти по-качествен от поредния римейк.

Това даже не е офтопик: Клеймор, по какъв повод имаш жена на аватара? :twisted:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 18, 2015 11:24 am

В случая с лигата female centric не означава че ще са само жени. Щото ужким са вдъхновени от новия Mad Max, който според там който рибуутва LXG бил точно female centric, ма не е с изцяло женски каст, нали.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 18, 2015 11:51 am

Сори, знам, просто бейта не беше за изпускане... :lol:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Aug 18, 2015 1:21 pm

То има разлика между това да искаш Питър Паркър да е черен/латино и товапда искаш Майлс Моралес, щото Майлс е як персонаж сам по себе си, а не е pandering. Female Thor примерно е върха на простотията от тая гледна точка. На никого не му пука и за Вик Фюри в крайна сметка. Ама Джони и Сю в новата четворка е леко дебилно, щото има много повече неща, които си длъжен да покажеш ако единия от тях е черен, а другия не. Да бяха двамата черни, щеше да е по-малко нелепо.

При Ghostbusters оригинала си е мега яката ебавка със всичко, която не се взима на сериозно. Джендърбендването обаче политизира нещата много сериозно. Но не може в тоя ти филм две от бъстърките да са световно неизвестни. Щото в крайна сметка аз го следя тоя филм и около кастването на Хемсуърт имаше най-голям отклик.

Pandering-a е страшно нещо в крайна сметка.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Aug 18, 2015 2:24 pm

Поправете ме ако греша, обаче все си мисля, че комбото Пол Фейг-Мелиса Макарти специализира в пародии на мъжкарските жанрове с жени в главната роля. "Шаферки" беше коч-комедия с жени. (Не съм го гледал, де.) "Нежна полиция" беше деветдесетарски екшън, само че вместо Мел Гибсън и Дани Глоувър имахме Мелиса Макарти и Сандра Бълок. "Шпиони" беше шпионски екшън, центриран около Макарти. Сега вземат един типично мъжки франчайз и го правят на женски.
До момента им се получаваше, пък по-натам...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 18, 2015 3:14 pm

Двете бъстърки може и да световно неизвестни, но това не им пречи да са адски забавни. Може да прегледаш канала на SNL в тубата. Впрочем едната от двете беше редно да ти е известна , впредвид на кой бряг се самоопределя ;)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Aug 18, 2015 4:41 pm

Ghibli wrote:Аман от тия простотии, ще кажа аз. Какво стана с идеята да си напишеш нещо ново и свое - защо трябва да непрекъснато да пренаписват познати неща, че и с толкова тъпа мотивация като вкарване на повече жени (и негри)? Например UnReal (нов сериал) има прекрасно показани силни жени, и е в пъти по-качествен от поредния римейк.

Това даже не е офтопик: Клеймор, по какъв повод имаш жена на аватара? :twisted:
По повода че е изключително як персонаж, сече й пипето, рита задници, дере кожи, троши кости и всичко това с привидно тъпата способност да се разпада на връв? А като ще правят римейкове, що па да не ги разнообразят? Ако по някво чудо се окажат свестни, още по-добре.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 18, 2015 4:46 pm

Дразни ме, защото това изкривява оригиналната идея. Като се има предвид, че "оригинална идея" е нещо ценно, което тия типове (правещите римейкове) нямат.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Aug 18, 2015 4:52 pm

Римейковете няма да спрат така или иначе, та като и без т'ва са фиксация, викам да се дават шансове на млади актьори и актриси от всякакви раси. Да оставим че изцяло женски римейк със споменатите от тайгърмастър умове зад него звучи като забавна идея.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Aug 18, 2015 5:41 pm

armageddon, аз не мисля, че някой трябва да ви е известен заради сексуалната си ориентация. Мисля, че гледането на QAF, The L Word и Ru Paul's drag race ми стигат като чисто гей неща. Принципно не ме интересува кой е гей, кой е лесбийка, кой е транссексуален и не това ми определя фенщината. Аз обожавам Шаферки принципно.

Няма проблем да сменяме расите/пола на хората стига да е адекватно направено. Във teb Flash ли е все едно, че Айрис е черна, но Джони да е черен, докато Сю е бяла си е точно запълване на квота. Ето ся примерно Хедвиг на Бродуей(която е немска транссексуална жена) се играе от Taye Diggs, който е огромен мускулест, баритон и черен. Съответно изглежда абсурдно. Трябва да променят всичко от аранжимента, до обяснението, защо е черен и критиците пак не са доволни. Самоцелното бендване на каквото и да е било с цел да печелим точки ме дразни.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 18, 2015 7:06 pm

Мккинън не е известна със сексуалната си ориентация, а стова че е прекрасна комедийна актриса. Просто отбелязвах, че би трябвало да си я чувала евентуално щото нали.

С тия рибуут, не смятам, че е самоцелно джендър флипването. просто това е фокуса, върху който се говори. Щото е ново за франчайза и тн. И тряя се шуми нещо. Което не е лошо сано по себе си, пък и е някъф туист на рибуутването, а не просто същото, ама с други актьори, нали? Как ще им се получи, предстои да видим догодина.

И евентуално ми се загуби какво точно не те кефи че Хемсуърт, бил най - известното заглавие в каста. Щото е мъж? Щото другите не са толкова известни? Ако бяха кастнали някви по- известни филма няма да стане автоматично по-добър само заради този факт. И в крайна сметка Мккарти, Уиг, Мккинън и Джоунс са доволно известни в комедийните среди в Щатско, първите две дори и на по-широката публика.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Aug 18, 2015 7:20 pm

Не че не ми харесва Хемсуърт да е в каста, готино е като идея, просто е ирония, че във филм, който бутат за FEMALE POWER!! Той е по-известен от всичките, не че ги превъзхожда като актьор или нещо такова. Той е стои да е някакво ай кенди там (като във всички филми с негово участие), даже доста могат да си правят реклама с него. Иначе идеята да имаш sexiest man alive 2015 в каст с не до толкова конвенционално красиви жени е готина и е различна.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Aug 18, 2015 7:26 pm

Като за айкенди Хемсуърт е доста приличен актьор. Иначе това, че е по-известен не виждам кво общо има с качествата на филма, или с идеята за Фимейл пауъра на филма. Впрочем тая идея я чувам за пръв път. Това си е чист стънт кастинг, откъдето и да го погледнеш, така че целта е постигната.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Oct 14, 2015 4:53 pm

https://www.facebook.com/JenniferLawren ... 83811793:0
Дженифър Лорънс: Why Do I Make Less Than My Male Co‑Stars?

Изведнъж започнах да я уважавам доста по-малко, честно казано. За предстоящия "Passengers" взима почти двойно повече от Крис Прат. За "Joy" взима петдесет пъти повече, отколкото Крис Евънс взима за "Капитан Америка", нищо, че едното е среднобюджетна романтична комедийка, а другото - комиксов блокбастър... Ама мъжете взимали повече от нея.
В "Американска схема" играе поддържаща роля, като мъжете, които играят главните роли, са Батман, Авенджър и водещият актьор в най-успешната коч-комедия до момента. Егати, много ясно, че ще вземат повече пари от нея. Ама, нали, дай да недоволстваме...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”