Young Black Jack ep. 1 - като игнорираме абсурдността на идеята и естествената липсата на реализъм в медицинските моменти, идеята е добра, а анимационната продукция е достатъчно добра.
За съжаление формулата, която се ползва не ми харесва, особено когато се опитват да минат за кавай и много човечни, в мегадраматичната ситуация. Ако съдя по превюто за следващия епизод, нещата няма и да се развият в по-интересна за мен посока.
Усещането от шоуто ми идва някак в стил Golgo 13. Разликата е, че праволинейната идиотия и елементаризма на Горго ми мяха забавни, а тук не са.
Дроп.
Не знам как се отнася към оригиналния Black Jack, защото не съм гледал/чел нищо по темата, но някак не ми е любопитно да тръгна да го установявам.
Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 1 - още от същото, обаче имам чувството, че с по-тънък бюджет. Фоновете са с по-малко детайл, а някои от анимациите - доста зле.
God Eater ep. 9 - досега беше интересно, когато обясняваха за миналото. В този епизод обаче част от обяснения и идеите, които стоят зад света ми идват леко безумни.
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans ep. 1 - както обикновено съчетава елементи от предишни Gundam поредици. Нов елемент - за радост на фуджошитата, всички мъжкари пилотират голи до кръста.
Продукцията ми изглежда малко евтина за фернчайза, но засега е поносимо. Мутрите на очевидните злодеи са доста малоумна идея.
Не е нищо особено, но запали любопитството ми. Ако не друго репликите и реакциите не са толкова несвързани, колкото в сериала, където Томино беше сценарист.