Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Apr 13, 2011 9:39 am

Amelia
Очаквах тука да барнат повече анимацията, да прерисуват разни кадри и т.н., и т.н. Уви, оставили са го както е в сериала, а там качеството на арта не е особено високо, което си е типично за безкрайните шонен-бози.
Аре ся, ако те слуша човек, ще излезе, че просто са направили copy-past и са го оставили така.
Детайлите са доста повече, анимациите са малко по-гладки, вкарали са някой и друг ефект и кратки допълнителни сцени.
Определено е по-добре от ТВ-то. На кино сигурно би изглеждало прилично.
Явно наистина си очаквала нещо драстично по-добро...което е малко нелогично за бюджета на френчайза, а според мен с дадените пари са се оправили прилично.

До сега Gintama за съвременен телевизионен шонен си беше семпло направено и дори под нивото на типичните шонен бози.

Филмът определено е подобрение, а и новите ТВ серии правят лек отскок нагоре към стандарта...въпреки че това никога не е било силата му.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 13, 2011 5:23 pm

Ненам, на моменти човечетата, примерно, бяха много грозни.
Иначе арта не е от кой знае кво значение за Гинтама, така че и в това състояние се кльопа.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Apr 13, 2011 8:55 pm

Ох, ако някой ми е чел постовете и може горе долу да се ориентира, да ми каже какво да гледам че ме е налегнал голям мързел. Да е кратко и отпускащо като това не значи че не трябва да има кървища, че трябва да изгледам четвърти сезон на Скинс и тъй като обвиъсли ще бъде ЗИ ДРАМА, искам нещо за отпускане между епизодите. Кратко, демек 11-13 епизода.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 13, 2011 10:28 pm

Имаме тема за препоръки и рикуести - копирах ти поста там и съм ти отговорила.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 18, 2011 10:16 am

Steins;Gate ми хареса още повече във втория си епизод - time travel теории, нърдщина, отакувщина, пароноя на тема конспирации, нарочно разбъркан сюжет, който трябва да подреждаш, като пъзел и страхотно изпълнение на Mamoru Miyano.
Определено ще се следи.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Apr 25, 2011 10:04 pm

Тествах новото аниме, което зае слота на Star Driver - Ao no Exorcist. Определено ще го следя. Започва доста обещаващо. Никак не съм изненадана, че са налапали мангата, въпреки че от нея досега има само 23 глави в 5 тома. Вероятно скоро ще се отклонят от нея, но не се притеснявам, ако продължи да е така грабващо. Ще подхвана и мангата.

Анимацията кърти, като първите 2 епизода са на отлично ниво. Музиката е добра, но ОР не ме кефи особено. Както и да е. Не е като да ми пука, стига да е толкова увлекателно и занапред.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 26, 2011 9:52 am

Ao no Exorcist - шоненска екшън драма...не е за мен...въпреки, че е добре нарисувано.

Hyouge Mono - е странна и интересна гавра на историческа тематика. Главният герой е абсолютна гротеска на тема японски ценности и традиции. Нещо като средновековен отаку.
Много е интересно и многопластово.
За съжаление през 70% от времето не разбирам с какво точно се гаврят (разни там чайници, сервизи, къщи за чайни церемонии и пр.) и повечето реплики и референции ми звучат безсмислено.
Дропвам го. Това е за някой много по-добре запознат с историята и културата на Япония.

4-та серия на Black Lagoon OVA беше доста яка. Не толкова колкото 3-та серия, но беше прилично. Роберта пак имаше свръхчовешки изпълнения. Балалайка имаше повече реплики...дори му дръпна един досаден монолог-декларация. :lol:

Прегледах си отново Abenobashi Mahou Shoutengai...помня, че беше готино, но явно съм забравил, че е чак толкова готино. А и сега вече мога да забележа елементи, които се появяват в по-късни неща, като Dead Leaves и TTGL.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun May 08, 2011 4:54 pm

Бях в известна аниме суша тия месеци. Просто не ми се гледаше нищо. Ама тъй като звучи много яко и Амелия го хвали (досега не съм сгрешил като съм гледал нещо което хвали :mrgreen: ) подхванах Kemonozume. Супер як арт, начина по който линиите се размиват с промяна на фокуса- супер! Музичката е яка, флеш-ийтърите обаче ме дразнят като външен вид, бутафорни са ми. Тошихико и Юка са една от малкото двойки от филмите, аниметата и книгите които съм гледал/чел, които не ме дразнят. Тая вечер ще гледам да изгълтам още 3 епизода.
П.П. Оупънинга и ендинга рулират.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon May 09, 2011 3:15 pm

Ние пък се хванахме и изгледахме каквото е излязло досега от Deadman Wonderland - интересно е, има мнооого кръв и екшън, ще го следим явно :mrgreen: Макар никак да не ми се иска да захващам излизащ в момента сериал, още един тоест... Другото, което си следя е Sekai-ichi Hatsukoi, което е просто уникално, но все пак му е по-специфична тематиката, та не всеки ще седне да го гледа. Аз изчетох скоро мангата и супер много се зарадвах, че започна и аниме, мнооого е яко :oops:

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue May 10, 2011 2:22 pm

Загледах High School of the Dead. Оказа се изненадващо приятна зомби бозица с прилично количество кръв и сравнително неотблъскващи до момента герои. Доста кефи как в началото народа ползва за оръжие каквото намери и огнестрелните оръжия са голяма рядкост, както трябва да си бъде (освен ако не си в Щатите ;)). За момента единственият сериозен минус ми е прекаления на моменти фен сървис.
Elves dig rocket launchers.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue May 10, 2011 3:47 pm

termit
За момента единственият сериозен минус ми е прекаления на моменти фен сървис.
Ъъъ...gory fanservice-ът е raison d'être-ът на цялото заглавие...ако очакваш финалът да разкрие някакви загадки, сюжетът да се развие в неочаквани и оригинални посоки или пък да станеш свидетел на велик character development...
Значи си по-голям оптимист от мен. Аз дропнах заглавието още след първия епизод.
Щом фенсървисът му не те кефи, просто се чудя какво търсиш в него.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue May 10, 2011 4:54 pm

Мня, очаквам 20 мин безсмислено избиване на зомбита вечер преди лягане, весели мелета и доволно количество изпълния с бата, бокен и всякакви подръчни средства за обезмозъчаване. По принцип нямам проблем със случайния пенти шот (макар че тук всъщност битките са доста прилични и според мен нямат особена нужда от тия неща), обаче изхвърляния от сорта на антигравитационните цици издаващи странни звуци просто не се връзват с останалото.
Elves dig rocket launchers.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue May 10, 2011 6:07 pm

termit
обаче изхвърляния от сорта на антигравитационните цици издаващи странни звуци просто не се връзват с останалото
Всъщност това е основната привлекателна черта на High School of the Dead според феновете му - че не се връзва. :lol: :lol: :lol:

Е, ся...може да е някаква метафора за извратените вкусове на съвременната публика, що ли...

Ти не ми обръщай внимание, де...аз просто си мрънкам в темата, щото няма с кой лаф да строша за Steins;Gate или Nichijou (т.е. това което си харесах най-много от сезона).

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue May 10, 2011 7:37 pm

Абе кефи много Кемонозумето ама Казума ме боли фара за него та защо трябваше да има почти цял епизод с негово присъствие недоумявам? За да ни оставят с някакви догадки за ОКТОПОДА ( ТА-ТА-ТЪЪЪЪМ ). Историйката на Умеда и курвата флеш-ийтърка беше яка де и 6-ти със детектива беше як и за втори път се смея на аниме. Сцените със маймуната рутеха всичките.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sat May 14, 2011 8:05 am

Дропвам Slam Dunk при 59 изгледани епизода. В началото изтърпях всичкото викане и лигавщина, изтърпях мачовете по 10 епизода, няма-да-се-предам-ще-следвам-мечтите-си детинщина, всичкият "хумор", обаче когато главният герой (побойник и грубиян) се разрева, когато загубиха с 1 точка ми дойде в повече.