Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Martix
Archmage

Post by Martix » Sun Jul 20, 2014 2:32 am

Run Lola Run - Тиквееер, пич си та дрънкаш. Много голям филм. Има си дори страшен саундтрак, който за съжаление не мога да изтърпя извън филма (но работи на 200% вътре.)
8/10

The Secret Life of Walter Mitty - срам ме е да си призная, но ми хареса :oops: А и имаше Space Oddity. Към края малко забози, но си е стабилка.
8/10

The Devil's Carnival - следващия мюзикъл от дуото, стоящо зад Repo, the Genetic Opera. Еми маалко по-слаб е от репо, и песните са една идея по-посредствени. Освен ъпава половина на Grace for Sale, която кънти през вечността. Ето още една от по-яките:
https://www.youtube.com/watch?v=PYIioYDI2Iw
7/10 - Обаче страшно им се получава на атмосферно ниво, дано да правят още мюзикъли.
There are no rules! I'm gonna get you!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 20, 2014 4:38 am

Гледах How to Train Your Dragon 2. Филмът e просто перфектното продължение на готината първа част. Историята e простичка, но добре реализирана и с някоя-друга интересна изненада, a хуморът е все така готин. Този път обаче имаше и божествена визия - артът е прекрасен и монстър дизайните също са доста подобрени. Екшънът също е съвсем друго нещо, има си епика. Супер доволен съм.

Ето и първите 5 минути от филма, ако някой иска лека загрявка:

https://www.youtube.com/watch?v=GbDzBClifl4

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Aug 03, 2014 10:22 am

Снощи гледах "Арго" и ми хареса.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 13, 2014 6:46 am

Напоследък се опитвам да изгледам Хари Потър-ите. Не ги бях гледала, щото имах некви мераци да прочета книгите. След 10 години помотване ми стана ясно, че книгите няма да ги прочета и си рекох барем да си обогатя общата култура с квото киното е адаптирало по темата. След симпатичния детски филм, който представляваше първата серия в поредицата, останалите стават все по-скучни и по-малоумни. Трети едва го издържах. Сега ще се изнасиля с четвърти, просто щото съм си навила на пръста да ги довърша и съответно искам да ги довърша колкото се може по-скоро.

Не съм виждала по-безлични и зле написани (и изиграни) главни герои от Туайлайт насам. Роулинг си е избила всичките гимназиални комплекси с тая мастурбация. Всичко е толкова елементарно - лошите са много лоши, добрите са много добри, а Дъмбълдор раздава точки и отменя изпити за награда на края на годината. Снейп се очертава като единствения сив (и следователно маргинално интересен) персонаж в тая помия. Подозирам, че ще го консумирам основно във фенфикове с Лили - със сигурност ако искам да видя качествено развитие на тея персонажи, то няма да се случи в писанията на Роулинг и филмите по тях.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Aug 13, 2014 7:20 am

В памет на Робин Уилямс си спретвам една панорама с негови филми, тъкмо да попълня някои пропуски.

Почнах с Good Will Hunting (исках да е Dead Poets Society, ама Хънтинга се свали по-бързо).

Приятен филм, изненадващо свеж сценарий на Мат Деймън и Бен Афлек.
Много ми допаднаха повечето разговори между Робин Уилямс и Мат Деймън (особено импровизацията на Уилямс как жена му пърдяла в съня си, просто евала за такава добавка в сценария, при това адски на място и в подкрепа на тезата му, която развиваше в момента за връзката с любим човек).
Уилямс най-сетне взима тук "Оскар". При четвъртата номинация, крайно време беше. И номинация за "Златен глобус" за гарнитура.

Отличавам и тирадата на Мат Деймън пред вербовчика от АНС какво би станало ако почне да им помага да разбиват кодове. Откъде тръгна, къде стигна. Браво.

Също разговора на Уил Хънтинг с приятеля му Чъки (Бен Афлек) на строителната площадка и тирадата на втория "Копеле, ако още си тук след 20 години, ще те утрепя. Твоето стоене тук е обида за мен и за всички други хора тук. Бих убил да имам това, което имаш ти."

И чудесно участие на Стелан Скарсгард.

"Сви ми репликата копеленцето."
Браво на екипа.

Следват:
Dead Poets Society
Awakenings (гигантска роля на Робърт де Ниро, а Уилямс страхотно му партнира)
The Birdcage
What Dreams May Come
Good Morning, Vietnam
The Fisher King
Patch Adams
The World According to Garp
Mrs Doubtfire
Moscow on the Hudson
Insomnia
One Hour Photo
Nine Months
(тук е за пет минути, но си е приятна комедия)

Всъщност както се води комик, така повечето му силни филми са драми (другите му три Оскарови номинации пак са за драми). Страхотно умееше да влиза в различни превъплъщения тоя човек. :bow:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Aug 13, 2014 8:28 am

Amelia wrote:Напоследък се опитвам да изгледам Хари Потър-ите. Не ги бях гледала, щото имах некви мераци да прочета книгите. След 10 години помотване ми стана ясно, че книгите няма да ги прочета и си рекох барем да си обогатя общата култура с квото киното е адаптирало по темата. След симпатичния детски филм, който представляваше първата серия в поредицата, останалите стават все по-скучни и по-малоумни. Трети едва го издържах. Сега ще се изнасиля с четвърти, просто щото съм си навила на пръста да ги довърша и съответно искам да ги довърша колкото се може по-скоро.

Не съм виждала по-безлични и зле написани (и изиграни) главни герои от Туайлайт насам. Роулинг си е избила всичките гимназиални комплекси с тая мастурбация. Всичко е толкова елементарно - лошите са много лоши, добрите са много добри, а Дъмбълдор раздава точки и отменя изпити за награда на края на годината. Снейп се очертава като единствения сив (и следователно маргинално интересен) персонаж в тая помия. Подозирам, че ще го консумирам основно във фенфикове с Лили - със сигурност ако искам да видя качествено развитие на тея персонажи, то няма да се случи в писанията на Роулинг и филмите по тях.
Амели, повечето хора са фенове на по-дарк атмосферата на следващите филми, а аз напълно споделям мнението ти. Проблемът е изначално в Роулинг. Първата книга е очевидна приказка, а след това все по-малко има идея дали пише за деца, тийнове или възрастни и в опита си да седние на всички столове, не уцелва ни е един.

Аз все пак бих ти препоръчала книгите, при всичките напъни да ги филмират добре, за мен са много по-преглъщаеми, ако и да отнемат повече време. Иначе Снейп и Луциус са единствените герои, които ме кефят и само Снейп изглежда да е по-триизмерен от пощенска марка. БТВ, силата на фендъма за мен определено е в Снейп/Хари, но и с Лили съм чувала, че има добри неща. Само кажи и ще препоръчвам има някои убийствено добри неща, а аз съм върла Снари фенка.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 13, 2014 8:55 am

Не ща с Хари. Тотално не ми се връзват по тоя начин. Освен това мен ме кефи идеята за по-младия Снейп с майката на Хари и цялата му там драматична любов.

Четвърти филм засега е учудващо забавен - балът и тийн ангста са пълна простащина, която ме забавлява доста повече от на Хари стандартните екшъни и драми.

Виктор Крум е нелеп кюстендилско-пернишки генотип. Но е ПЪТИ по-лицеприятен от Едуард Кулен, който дори с розови бузи и неблестящ е все така слизест.

Oui. Je suis garbage.

Lyanna Stark
Adept

Post by Lyanna Stark » Wed Aug 13, 2014 9:21 am

Амелия, за бога, не се измъчвай с филмите. Искрено ти съчувствам, че си си причинила третия - нямам думи да опиша колко мразя този филм. Отидох да го гледам на кино, веднага щом излезе, със супер високите очаквания (щото, нали, Алфонсо Куарон)... излязох от салона в пълен потрес и отказах да давам пари за тези филми в следващите шест години. Единствената му добра страна бяха коментарите в нета - "мустачки на колумбийски наркопласьор", "Pink Power Granger", "trying to convey missing chunks of plot through clever eyebrow motions"...

Четвъртият, изненадващо, ми беше сравнително приятен - когато събрах сили да го гледам, някъде след излизането на петия - но не помня нищо от него, само Рита Скийтър.

Съгласна съм с Алексис, че може би е по-добре да пробваш книгите (макар че не споделям предпочитанията й за герои и шипинг :lol: ). Прочитането на първата отнема горе-долу същото време като гледането на един от филмите, и мисля, че ще е доста по-поносимо, дори книгата да не ти хареса особено. Първите три книги за мен са най-добрите от поредицата (плюс евентуално петата), а и не са никак дълги, така че бих ти препоръчала да пробваш тях вместо да се мъчиш с филмите. А ако до трета книга не ти харесат, по-добре просто зарежи поредицата.

П.П. Искаш ли да ти потърся някакви Снейп/Лили фенфикове? По принцип не ги шипвам, но мога да се опитам да намеря качествени фикове с тях. Само ми кажи имаш ли някакви предпочитания за дължината - oneshots, novel-lenght, нещо по средата или няма значение?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 13, 2014 9:34 am

Мерси, Лияна! :)

Абе четвъртият таман го свършихме и беше поносим, че дори и забавен на моменти. И най-сетне се случи нещо съществено в него, алелуя! Ще изгледам и другите 4, че засега не усещам някакъв по-сериозен напън да изчета книгите.

За Снейп и Лили - всякакви съм навита да чета, стига персонажите да не са твърде аут ъф квото минава за керъктър в творчеството на Роулинг. Ще ми се да прочета някоя мрачна, mature и реалистична трактовка на любовта на Снейп към Лили, където се вижда как той я губи малко по малко. Като се има предвид колко огромен е тоя фендъм, със сигурност ще има нещо такова. Иначе ако имате любими автор(к)и, пуснете ми ПМка с имената им - ще ги прецъкам.

Oui. Je suis garbage.

Lyanna Stark
Adept

Post by Lyanna Stark » Wed Aug 13, 2014 11:25 am

Ще видя какво мога да намеря и ще ти пиша на лични като събера няколко подходящи фика. :) Вече започнах да търся, но ми трябва малко повече време, Снейп/Лили фиковете са адски много. А сега заминавам да гледам пак Guardians of the Galaxy. :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Aug 14, 2014 4:13 am

От панорамата ми с филми на Робин Уилямс.

Dead Poets Society

Как един учител успява да стигне до сърцата на някои от учениците си. Прекрасна роля на Робин Уилямс.

Как едно старо и престижно училище смазва личностите под тежестта на традицията и уравниловката и кой как реагира на това.

Как един юноша се бори с тираничния си баща, който е предначертал житейския му път без да се интересува какво иска синът му. Страхотно изпълнение на 20-годишния Робърт Шон Ленърд (сега вероятно най-известен с ролята на д-р Уилсън от "Хаус", а всъщност школуван театрал.)

Също силна роля на 19-годишния Итън Хоук.

"Оскар" за най-добър сценарий, номинации за най-добър филм, режисура (Питър Уиър, когото запомних преди време с "Шоуто на Труман") и главна мъжка роля (Робин Уилямс) и още една кошница номинации и награди от САЩ и пет европейски държави.

"Кой ще е вашият стих?"

Лична класация до момента:
Dead Poets Society
Good Will Hunting

Следват:
Awakenings (гигантска роля на Робърт де Ниро, а Уилямс страхотно му партнира)
The Birdcage
What Dreams May Come
Good Morning, Vietnam
The Fisher King
Patch Adams
Mrs Doubtfire
Moscow on the Hudson
Insomnia
One Hour Photo
Nine Months
(тук е за пет минути, но си е приятна комедия)
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Aug 15, 2014 8:26 am

Awakenings

Потресаващо силна роля на Робърт де Ниро и достойно силно партниране от Робин Уилямс.

По истински случай. Покъртително добър филм. Простичък, човечен, трогателен.

Три номинации за "Оскар" - най-добър филм, главна мъжка роля (Робърт де Ниро) и адаптиран сценарий.

"These are the things that matter. This is what we'd forgotten. The simplest things."

Лична класация до момента:
Awakenings
Dead Poets Society
Good Will Hunting

Следват:
The Birdcage
What Dreams May Come
Good Morning, Vietnam
The Fisher King
Patch Adams
Mrs Doubtfire
Moscow on the Hudson
Insomnia
One Hour Photo
Nine Months
The Best of Mozart

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Aug 18, 2014 9:53 pm

Някой гледа ли Текън 2, как е в сравнение с първият *първият ми хареса.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sun Aug 24, 2014 11:02 am

Много мързел се насъбра напоследък и все отлагах споделянето на последните филми, които гледах, но вече трябва да отметна поне някои от тях, докато не съм ги забравил съвсем.

РобоСкоп - много зле беше горкия, напълно скопен филм за мен, както откъм развитие на всичките герои, така и като цялостно поднасяне на историята - в това отношение първия Робокоп е направо супер, макар и да се провалиха с третатачаст, но този новия беше лъскав, крещящ и безличен, дано не му правят продължения след 1-2 години или пък римейк...

The Monuments Men - добре беше, не очаквах силно драматичен филм за WWII, не получих и такъв, просто още една история за войната под друг ъгъл и са малко по-различни герои този път. Нямаше мащабност, но не му и трябваше , не е шедьовър. но пък и не дразнеше - общо взето ми хареса.

За следващия жена ми е виновна, мрънка, мрънка, а като го изтеглих ме накара и да го изгледам... Баси кухарията на квадрат, през цялото време коментирах нелепиците в това подобие на филм и успях да издразня и нея стабилно, ама не ми дреме - филма за мен е абсолютна помия и не го препоръчам на никого, дори и на феновете на Здрач - за малко да забравя, филма е със заглавие Vampire Academy...

Monsters University - на мен ми дойде доста по-слабичък от оригиналния, не ми беше чак толкова интересно да гледам подвизите на Майк и Съли в колежа, но имаше своите проблясъци на моменти, като най-много ми хареса песничката на финалните надписи - една такава жизнерадостна и приятна за ухото :)

Jack Ryan: Shadow Recruit - не беше зле филма, кенет брана се е постарал да не го направи убийствено скучен, а и Крис Пайн стоеше сравнително добре на екран като младия Джак Райън, но си имше всичко за един стабилен шпионски филм - и конспирации и екшънче, доволно беше балансиран поне за мен.

Tokarev - бях се отказал да поглеждам филми с чичо Кейдж, който се нареди до други титани на direst-to-video като Стивън Сегал, Долф Лундгрен и Жан Клод - просто вече и самите му филми станаха еднообразни и напълно лишени от каквато и да била оригиналност, а Кейдж изглежда толкова отегчен, че веднага си пускам Face/Off да си спомня и неговите хубави моменти в екшън киното. Tokarev се опита да вкара малко излишна драма в цялата концепция на евтина история за отмъщение, обаче хич не му се получи. Наскоро гледах трейлър на новия му филм Outcast, където заедно с младия Дарт Вейдър се млатят някъде в Китай за един от императорите - пълна скръб...

3 Days to Kill - бесонка, която ми хареса доста повече от "От Париж с любов", като динамика и като цялостна картинка, Кевин Костнър се постара да не изглежда съвсем стар като екшън герой, но филма не ми остави някакъв горчив вкус, а успя да ме разтовари и да ме забавлява.

Non-stop - Taken в самолет, Лиъм Нийсън го набутаха в едни клиширани роли и тази не прави изключение, но поне го намирам за малко по-добър от втория Taken и Unknown взети заедно, става филмчето за утрепване на два часа, нищо впечатляващо, но пък гледаемо на ниво без да се налага да си напрягам мозъка за дълбоко философски теми - такива получавам всеки път на работното място и не желая и вкъщи да се натоварвам.

Cuban Fury - почти нищо не запомних от този филм с изключение на финалния танц и толкова, нямаше много смях като за комедията която я представяха в трейлърите, но на моменти имаше някакви колоритни герои, които стояха прилично на сцената, а и исках да видя как нашия човек с пухкавото телосложение щеше да покаже стил накрая :)

Припомних си добрите стари, бавни филми в една класика за мен: The Good, the bad and the ugly - още си е огромен този филм, въпреки на места бавни кадри, постепенното набиране на напрежение между основните персонажи, дори лошите погледи във финалния дуел, такива уестърни вече не се правят, онази бавна и спокойна картина с дълги кадри, разкриваща се пред очите ми, онази музика, изобщо Серджо Леоне се е постарал да направи страхотен филм за Дивия Запад и борбата за оцеляване в него на трима мъже, всеки със своите принципи и цели. Много се изкефих :)

Need for Speed - не съм особен фен на игрите от поредицата, преди много, много години май бях играл няакои от тях в близките комп клубове, но не останах кой знае колко зарибен или очарован. Филма нещо ми се стори доста сплескан, един такъв никакъв и безличен, колите бяха лъскави ама дотам, по-добре да си пусна Gran Turismo, че тук като цяло нямаше нищо вълнуващо, само дето потрошиха толкова скъпи коли...

300 2 - цици, кръв и май ще има продължение, но поне не бяха се взели насериозно изобщо - става като за един път, ама за повече не бих му дал шанс. Ева Грийн беше баси перверзната кучка, както я обърна главния герой, така и аз бих я трещял - има данни девойката за едно bukkake от висока класа, като в немските продукции на компанията GGG (German Goo Girls).

The Amazing Spidreman 2 - нищо особено, Спайди пак громи лошите, като се почне от г-на с фазомера и появата на новия Зелен Гоблин, явно ще има още филми от поредицата, нищо че заложиха на голяма доза драма този път, но пак не им се получи...

Sabotage - доволно кървав и с доволно количество екшън - дядо Арни този път беше отстъпил малко назад, но с последната сцена във филма успя да ме разсмее - начука им го на лошите по подобаващ начин и после си седна като баш пича :) За мен този филм беше добре, да вярно вече не е първа младост, но този филм ми хареса и едвам разпознах Сам Уортингтън с тая гола тиква, а и да отбележа, че онази русата пача беше ми дразнеща и грозна отвсякъде...

Noah - добре се получи като концепция и изпълнение, не ми натресоха библейски притчи и възхвала на Създателя през две сцени, имаше малко по-земен привкус, въпреки задължителните елементи за такава история, но е ставащ - Ръсел Кроу се опита да придаде някаква по-различна дълбочина на героя си, а Ема Уотсън я искам само по фиби :)

Divergent - много му се иксаше на този филм да прилича на Игрите на глада ама не му се получи нещо, поредната нескопосана young adult история претендираща за нещо повече от вторичен продукт на всички онези утопични картини на нащето общество в едно недалечно бъдеще, където уж всичко е цветя и рози, а бойните и тренировъчни сцени бяха просто много голяма тъга за гледане...

Brick Mansions - 1:1 с Предградие 13, един напълно ненужен римейк, където всичко ми беше дъвкано, предъвкано и изплюто - оригинала си беше доста приличен, а сега като се обяви и подготвянето на кавър на The Raid от милите американци, започнах малко да събирам повръщано...

Captain America: The Winter Soldier - много по-добре от първия филма за Капитана, този път се бяха постарали и направиха чудесен комиксов филм, докато първия беше направо тъп и скучен, този тук компенсира с много добре направени екшън (и бойни сцени), Капитана не е толкова дразнещ, мачка там лошите и толкова, приятелчето му беше малко смешен с тоя летящ костюм ама карай - ефекти да има :) На мен ми хареса доста, ще видим дали няма да осерат продължението...

Ами това май бяха засега филмите от не-азиатския регион, ако се сетя за някой друг пак ще пиша ;)

Поздрави и се извинявам за километричния пост...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Aug 24, 2014 12:29 pm

Толкова пък да не съм съгласен, че "не им се е получило" за Спайди 2. Марк Уеб не е случаен.
And you can't dance with a devil on your back...