Много мързел се насъбра напоследък и все отлагах споделянето на последните филми, които гледах, но вече трябва да отметна поне някои от тях, докато не съм ги забравил съвсем.
РобоСкоп - много зле беше горкия, напълно скопен филм за мен, както откъм развитие на всичките герои, така и като цялостно поднасяне на историята - в това отношение първия Робокоп е направо супер, макар и да се провалиха с третатачаст, но този новия беше лъскав, крещящ и безличен, дано не му правят продължения след 1-2 години или пък римейк...
The Monuments Men - добре беше, не очаквах силно драматичен филм за WWII, не получих и такъв, просто още една история за войната под друг ъгъл и са малко по-различни герои този път. Нямаше мащабност, но не му и трябваше , не е шедьовър. но пък и не дразнеше - общо взето ми хареса.
За следващия жена ми е виновна, мрънка, мрънка, а като го изтеглих ме накара и да го изгледам... Баси кухарията на квадрат, през цялото време коментирах нелепиците в това подобие на филм и успях да издразня и нея стабилно, ама не ми дреме - филма за мен е абсолютна помия и не го препоръчам на никого, дори и на феновете на Здрач - за малко да забравя, филма е със заглавие
Vampire Academy...
Monsters University - на мен ми дойде доста по-слабичък от оригиналния, не ми беше чак толкова интересно да гледам подвизите на Майк и Съли в колежа, но имаше своите проблясъци на моменти, като най-много ми хареса песничката на финалните надписи - една такава жизнерадостна и приятна за ухото
Jack Ryan: Shadow Recruit - не беше зле филма, кенет брана се е постарал да не го направи убийствено скучен, а и Крис Пайн стоеше сравнително добре на екран като младия Джак Райън, но си имше всичко за един стабилен шпионски филм - и конспирации и екшънче, доволно беше балансиран поне за мен.
Tokarev - бях се отказал да поглеждам филми с чичо Кейдж, който се нареди до други титани на direst-to-video като Стивън Сегал, Долф Лундгрен и Жан Клод - просто вече и самите му филми станаха еднообразни и напълно лишени от каквато и да била оригиналност, а Кейдж изглежда толкова отегчен, че веднага си пускам Face/Off да си спомня и неговите хубави моменти в екшън киното. Tokarev се опита да вкара малко излишна драма в цялата концепция на евтина история за отмъщение, обаче хич не му се получи. Наскоро гледах трейлър на новия му филм Outcast, където заедно с младия Дарт Вейдър се млатят някъде в Китай за един от императорите - пълна скръб...
3 Days to Kill - бесонка, която ми хареса доста повече от "От Париж с любов", като динамика и като цялостна картинка, Кевин Костнър се постара да не изглежда съвсем стар като екшън герой, но филма не ми остави някакъв горчив вкус, а успя да ме разтовари и да ме забавлява.
Non-stop - Taken в самолет, Лиъм Нийсън го набутаха в едни клиширани роли и тази не прави изключение, но поне го намирам за малко по-добър от втория Taken и Unknown взети заедно, става филмчето за утрепване на два часа, нищо впечатляващо, но пък гледаемо на ниво без да се налага да си напрягам мозъка за дълбоко философски теми - такива получавам всеки път на работното място и не желая и вкъщи да се натоварвам.
Cuban Fury - почти нищо не запомних от този филм с изключение на финалния танц и толкова, нямаше много смях като за комедията която я представяха в трейлърите, но на моменти имаше някакви колоритни герои, които стояха прилично на сцената, а и исках да видя как нашия човек с пухкавото телосложение щеше да покаже стил накрая
Припомних си добрите стари, бавни филми в една класика за мен: The
Good, the bad and the ugly - още си е огромен този филм, въпреки на места бавни кадри, постепенното набиране на напрежение между основните персонажи, дори лошите погледи във финалния дуел, такива уестърни вече не се правят, онази бавна и спокойна картина с дълги кадри, разкриваща се пред очите ми, онази музика, изобщо Серджо Леоне се е постарал да направи страхотен филм за Дивия Запад и борбата за оцеляване в него на трима мъже, всеки със своите принципи и цели. Много се изкефих
Need for Speed - не съм особен фен на игрите от поредицата, преди много, много години май бях играл няакои от тях в близките комп клубове, но не останах кой знае колко зарибен или очарован. Филма нещо ми се стори доста сплескан, един такъв никакъв и безличен, колите бяха лъскави ама дотам, по-добре да си пусна Gran Turismo, че тук като цяло нямаше нищо вълнуващо, само дето потрошиха толкова скъпи коли...
300 2 - цици, кръв и май ще има продължение, но поне не бяха се взели насериозно изобщо - става като за един път, ама за повече не бих му дал шанс. Ева Грийн беше баси перверзната кучка, както я обърна главния герой, така и аз бих я трещял - има данни девойката за едно bukkake от висока класа, като в немските продукции на компанията GGG (German Goo Girls).
The Amazing Spidreman 2 - нищо особено, Спайди пак громи лошите, като се почне от г-на с фазомера и появата на новия Зелен Гоблин, явно ще има още филми от поредицата, нищо че заложиха на голяма доза драма този път, но пак не им се получи...
Sabotage - доволно кървав и с доволно количество екшън - дядо Арни този път беше отстъпил малко назад, но с последната сцена във филма успя да ме разсмее - начука им го на лошите по подобаващ начин и после си седна като баш пича

За мен този филм беше добре, да вярно вече не е първа младост, но този филм ми хареса и едвам разпознах Сам Уортингтън с тая гола тиква, а и да отбележа, че онази русата пача беше ми дразнеща и грозна отвсякъде...
Noah - добре се получи като концепция и изпълнение, не ми натресоха библейски притчи и възхвала на Създателя през две сцени, имаше малко по-земен привкус, въпреки задължителните елементи за такава история, но е ставащ - Ръсел Кроу се опита да придаде някаква по-различна дълбочина на героя си, а Ема Уотсън я искам само по фиби
Divergent - много му се иксаше на този филм да прилича на Игрите на глада ама не му се получи нещо, поредната нескопосана young adult история претендираща за нещо повече от вторичен продукт на всички онези утопични картини на нащето общество в едно недалечно бъдеще, където уж всичко е цветя и рози, а бойните и тренировъчни сцени бяха просто много голяма тъга за гледане...
Brick Mansions - 1:1 с Предградие 13, един напълно ненужен римейк, където всичко ми беше дъвкано, предъвкано и изплюто - оригинала си беше доста приличен, а сега като се обяви и подготвянето на кавър на The Raid от милите американци, започнах малко да събирам повръщано...
Captain America: The Winter Soldier - много по-добре от първия филма за Капитана, този път се бяха постарали и направиха чудесен комиксов филм, докато първия беше направо тъп и скучен, този тук компенсира с много добре направени екшън (и бойни сцени), Капитана не е толкова дразнещ, мачка там лошите и толкова, приятелчето му беше малко смешен с тоя летящ костюм ама карай - ефекти да има

На мен ми хареса доста, ще видим дали няма да осерат продължението...
Ами това май бяха засега филмите от не-азиатския регион, ако се сетя за някой друг пак ще пиша
Поздрави и се извинявам за километричния пост...