Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Sep 22, 2007 12:53 pm

Шайхири, как ще я караме братко :cry:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Sep 22, 2007 12:56 pm

Marfa wrote:Да видим дали съм разбрала... Ако безработен британец дойде тука, от нашите джобове той ще си пълни своите джобове с над хилядо лева на месец? Това верно ли е? Може ли тази информация да бъде потвърдена? Щото ако е верно, възнамерявам да вдигна патардия.
Не знам дали си разбрала ПРАВИЛНО, но си разбрала това което и аз съм разбрал :) Къде е Ланис когато най ти трябва?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Sep 22, 2007 1:00 pm

Това ако е вярно, има много лесен начин да си решим икономическите проблеми. Правителството определя помощта за безработни да е примерно 4000 евро месечно, всички емигрираме в Швеция, Германия и т.н. и си живеем като царе. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Sep 22, 2007 1:01 pm

Interpreter wrote:Шайхири, как ще я караме братко :cry:
Че аз само заради момичетата съм още тука. :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Sat Sep 22, 2007 1:14 pm

Marfa wrote:Да видим дали съм разбрала... Ако безработен британец дойде тука, от нашите джобове той ще си пълни своите джобове с над хилядо лева на месец? Това верно ли е? Може ли тази информация да бъде потвърдена? Щото ако е верно, възнамерявам да вдигна патардия.
Ами всъщност, според това, което прочетох във вестника за онзи германец, по-късно Германия щяла да преведе необходимата сума от съответните си фондове, така че парите всъщност не излизат от нашия джоб. Кярът му е единствено по-ниските цени.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Sep 22, 2007 2:11 pm

Освен това, тези помощи са само за три месеца. След това, човекът трябва да почне работа, и ако след това остане безработен, ще получава същите помощи, както и българите (стига да се осигурявал поне 9 от последните 15 месеца). Така че единственото абсурдно в случая е журналистическото слабоумие. Пак стигаме до стария виц, как филмът не бил шведски, а съветски, не бил сексуален а социален, и не се казвал "Баба дава на войника", а "Балада за войника".

Не разбирам, защо още четете новините в dir.bg? Не е като да няма и други източници, мисля че вече имаше няколко примера подред, сочещи че "журналистите" в дир-а не са кой знае каква стока.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Sep 22, 2007 2:20 pm

Защото смешките са не само в абсурдните новини, а и в абсурдната интерпретация. Така реалността става още по-смешна и абсурдна.

Ти кой сайт препоръчваш, сериозно? Само не казвай телевизия. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Sep 22, 2007 4:51 pm

Demandred wrote:Това ако е вярно, има много лесен начин да си решим икономическите проблеми. Правителството определя помощта за безработни да е примерно 4000 евро месечно, всички емигрираме в Швеция, Германия и т.н. и си живеем като царе. 8-)
Викаш значи, че тази схема не баца, а? Колко жалко :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Sat Sep 22, 2007 5:46 pm

shayhiri wrote:Ти кой сайт препоръчваш, сериозно? Само не казвай телевизия. :roll:
Сайтът на "Дневник" е доста приличен източник на информация. Не че не правят грешки, но поне не си измислят. Сайтът се обновява в реално време, въпреки че повече неща излизат следобеда. Ако искаш повече клюки за шоубизнеса, може да пробваш и Dnes.bg, въпреки че на момента и те стигат нивото на дир.бг, да си кажа правичката, но са с една идея по-високо ниво. Може да пробваш и сайта на Фокус, ако искаш да четеш новините по-бързо. Mediapool също не е лош избор, но те се съсредоточават върху политически новини.
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Sep 22, 2007 6:09 pm

Мерси, трябваше ми нещо сериозно само за новините, международните в частност. Да знаеш някой англоезичен? Аз ползвам Яху и БиБиСи, но не ми вдъхват много доверие.

А в дир-а всъщност влизам главно заради многото коментари към новините. Бърза и безплатна извадка от народопсихологията. :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Sep 22, 2007 6:12 pm

shayhiri wrote:Мерси, трябваше ми нещо сериозно само за новините, международните в частност. Да знаеш някой англоезичен? Аз ползвам Яху и БиБиСи, но не ми вдъхват много доверие.

А в дир-а всъщност влизам главно заради многото коментари към новините. Бърза и безплатна извадка от народопсихологията. :lol:
bloomberg, reuters, xinhua, gazeta.ru, guardian.co.uk
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 23, 2007 10:04 am

ДА! Красотата ще спаси света!
Само красиви водещи на новините - нареди Би Би Си

22 септември 2007 / News.dir.bg
Spoiler: show
Би Би Си е постановило с декрет, че новинарските бюлетини по телевизията могат да бъдат представяни само от привлекателни жени.
Наташа Каплински е била вече избрана да представя едноминутни новини, насочени към младежката аудитория, която може трудно да бъде задържана пред екрана от политически събития, съобщи БГНЕС. Корпорацията продължава да подбира четци на новини, които са изглеждат достатъчно добре, че да бъдат причина зрителите да остават пред телевизорите. Очевидно, съдържанието на новините няма толкова голямо значение, след като Би Би Си уволни една четвърт от журналистите от нюз рума. Според очевидци от корпорацията, на тях им било казано, че маркетингови проучвания са установили, че зрителите искат да гледат само хубави жени в новинарските емисии. Такива като Наташа Каплински.
Това предизвикало гнева на новинарите от мъжки пол, докато други коментирали, че новините вече ще бъдат сведени до няколко обекта за неща, които нямат особено значение, но са представени от красиви глави и привличат вниманието на най-ниско образованата аудитория. На журналистите от Би Би Си било казано, че това не е омаловажаване на новините, а "установяване на контакт с аудиторията". От следващата седмица корпорацията започна да излъчва едноминутни тв-бюлетини с новини, което трябва да привлича по-младите зрители, чието внимание не се задържа дълго върху екрана. Представител на Би Би Си отрече да се споменават "красиви жени" като водещи, но отказа да разкрие, какви водещи очакват зрителите, според последното маркетингово проучване
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Sep 24, 2007 11:44 am

Честито на всички ученици, които от днес пак са в лятна ваканция! :)

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Mon Sep 24, 2007 9:23 pm

Това пък горното много умно беше, няма що. Пич, ни те знам кой си, нито що си, обаче това е абсолютно несериозно и детско отношение към ставащото... Ц, ц, и такива има.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 25, 2007 1:30 am

Има и ученици в тоя форум. Какво трябва да е тяхното "отношение към ставащото"?