Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Litz
Ascendent

Re: Сексистки хроники

Post by Litz » Sat Aug 08, 2015 7:48 pm

Бе между другото тампоните и превръзките са нещо до което бездомните жени/ жени в неравностойно положение почти нямат дъстъп, щото хората не се сещат да даряват. Ма тая вместо да прави такива нечовешки изцепки да беше дарила некви 1000 долара в превръзки и тампони.

По-голяма простотия от фрий блийдинга няма просто...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 08, 2015 10:46 pm

Фрий блийдинга? Is that even a thing? :shock:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 08, 2015 11:03 pm

Май е. Или се опитва да бъде. Или 4чан се опитва да го направи, за ебавка. Не ми стана особено ясно. :lol:

Но пък докато се ровех за повече инфо попаднах на ей това:
https://en.wikipedia.org/wiki/Menstrual_cup

:shock:
Човек научава нещо ново всеки ден...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Aug 08, 2015 11:17 pm

Надявам се да не е ... но кратък сърч показва, че има някакви фрийкове. На кой му пука за хигиената ебати ... не е като да е нещото което заедно с ваксинациите да е спасило най-много животи евър.

От статията:

""I felt very empowered by that. I did." (контекст, става дума за състезанието, не за кървенето). Но това изречение доста добре показва какво въщност не е наред с модерните такива движения.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Aug 09, 2015 10:16 am

Нищо ново под слънцето ;)
Ако някой му се разваля апетита да сърчне Bubal tribe за едно племе с ееееей такива топки... :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Aug 09, 2015 7:28 pm

Amelia, мен тая купа ме плаши адски много.

Наскоро четох статия за няква манекенка, коя си изгубила крака заради тампон и майка й щяла да съди фирмата, без да вземе в предвид факта, че ако седиш 15 + часа с тампон, наистина може да ти се случи случка.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Aug 14, 2015 6:39 pm

http://www.huffingtonpost.com/joni-edel ... mg00000067
Color aside... why is she short? Why does she have emo hair? Why is she wearing glasses? Why does she have to wear a turtleneck? Why is she fat, for frack's sake?

In fact, why have any of these characteristics been assigned to her?

Well. Probably because someone at Pixar thinks fat people are sad. Because they are fat. And how could they be fat and smile? Fat people have some nerve. Also, their poor vision is apparently causing them some distress. Joy doesn't wear glasses. She probably had Lasik. Because she is probably also rich. Rich, white (well, white-ish) people are also joyous. And she gets to wear a cute little dress, which she probably bought at Nordstrom, while Sad is shrouded in what is probably an itchy-ass thrifted wool sweater. Maybe that's why she's named Sad.

I don't even like turtlenecks.

Don't get all "Oh, she's a grouchy fat lady," on me. This is real.

All of this makes me sad. Just when I think we are starting to get it -- there's an African-American lead female protagonist in a Disney movie, Rapunzel takes care of herself, Elsa is a general badass -- something like this happens. And it's like Pixar didn't even know.

People of Pixar, can we stop stereotyping? Now? Thanks
Поствам го тук, а не във филмовата тема, щото авторката е феминистка.. И това за разлика от постнатото от тайгърмастър не е ирония. :shock:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 14, 2015 7:33 pm

Идиотщина...
Не че съм гледал дори трейлър на този филм, обаче дали нямаше да е по-добре авторката да се замисли за причините съответната емоция да е представена така?

Аз за друго отворих темата, обаче.
Я да питам, само на мен ли Ронда Раузи ми лази по нервите в последно време? Докато си беше просто ММА състезателка, всъщност, ме кефеше, доколкото може да ме кефи някой спортист, при положение, че изобщо не се интересувам от спорт, обаче в последните два-три месеца поведението й ми е странно и неконсистентно - а в момента някои медии я определят за най-известния спортист на планетата. Демонстрира презрение към бияча на жени Флойд Мейуедър, но същевременно няма проблем да е първо приятелче на Майк Тайсън - на осъдения, лежал в затвора изнасилвач Майк Тайсън, който с гордост споделя в медиите как е размазал жена си от бой. Открито предизвиква Мейуедър на двубой, при все че прекразно знае, че той никога няма да приеме предизвикателството й. (А ако случайно го направи, ще я размаже като муха, обаче това е отделна тема.) А наскоро, пак по линията с него, Ронда заяви, че в бой без правила ще победи абсолютно всеки на планетата. Не знам лесните победи над жени, които нямат и една пета от опита й като боец, ли са й размътили главата или просто говори глупости, за да си гради имиджа, но ми прави зверски неприятно впечатление.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Aug 14, 2015 10:09 pm

Всъщност Тъга трябва наподобява сълза, поради тая причина е кръгла. Докато при Дедпул има за какво да се хванеш, в тоя случай си е неадекватно.

Като каза Ронда Раузи, се сетих за ето това клипче, в което професионална спортиска отива във фитнес студио и се представя за нърд.

https://www.youtube.com/watch?v=F3FZLTpJREY

Нагласено е, но инсинуациите, че треньорите се държат кофти с нея, щото е жена са просто безумни. Самите треньори са супер мили с нея и не искат да спарват, щото тя щъка из фитнеса като лоботомирана.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Aug 14, 2015 10:17 pm

Ронда е много готина мацка! - http://i.imgur.com/2AXpsSG.png

Флойд Мейуедър е леке и комплексар!

Майк Тайсън ми е идол! Противно на всеобщото мнение той е доста чувствителен и честен човек. Че е направил много простотии, направил е, че е лежал, лежал е. Обаче по онова време черните са ги вкарвали в затвора доооста лесно, а Майк е бил заобиколен от златотърсачки, така че справедливостта спрямо него е била съмнителна.

Ей го иначе, Майк "изнасилвача" - https://www.youtube.com/watch?v=bRT5DF8PYgE

Жалко, че го няма цялото нещо вече в youtube...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 15, 2015 1:01 am

Майк Тайсън преди време заявява, че най-добрият удар в кариерата му е срещу вече бившата му жена. В смисъл, негови думи са това. Човекът ненапразно е легенда в бокса, всъщност, обаче се радвам, че не го познавам и няма шанс да се запозная с него.

А Мейуедър че е леке, леке е, обаче не знам какво да мисля за Ронда и начина, по който си гради имиджа на негов гръб. Що за боец би предизвиквал публично човек, който няма никаква възможност да му отговори? В смисъл, ако Мейуедър не й отвърне, е страхливец, ако приеме предизвикателството и я потроши от бой, е боклук, който бие момиче, а ако приеме и загуби от нея, е слабак, пребит от жена. (И като е толкова яка мацка Ронда, защо бяга от двубой с Кристиан Джустино толкова време вече? И защо не предизвиква колегите си ММА-йци мъже, а скача на представител на съвсем различен спорт? Нали е, по собствените си думи, най-добрият боец на планетата?)
Не знам какво точно я кара да приказва така, обаче това са супер тъпотии. Женските състезания по ММА са, от това, което видях, абсолютно жалка пародия. Последната противничка на Ронда е някаква счетоводителка, захванала се със спорт след трийсетата си година, за да свали малко килца - буквално това. Ронда тренира от единайсетгодишна и на седемнайсет става световен шампион по джудо. Как няма да я прегази при такива обстоятелства?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 15, 2015 3:24 am

Аз пък много искам да видя двубой между Ронда Раузи и Флойд Мейуедър - ако не за друго, то поне за експеримента. След като тя самата го предизвиква на двубой, не виждам що някой би го упрекнал, че я размазва на ринга.

Иначе не знам доколко един боксьор без опит в ММА ще се справи с професионален ММА борец, пък бил той жена. Боксьорите не се ли проваляха доста в ММА? Отново, аре да се ступат, ще е интересно.

Тая Ронда дали не може да скочи на някой мъжки ММА-ец? Съвсем сериозно, искам да видя дали е възможно да набие мъж-професионалист в същата сфера. Ако искат да им махнат правилата верно.

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 15, 2015 7:44 am

Срещу мъже няма да и се получи, защото има прекалено голяма разлика в силата и бързината. Дори да е талантлив боец, това са неща, които трудно се преодоляват.

А и не е ясно до колко талантлив боец е, тя просто няма конкуренция. И човек, ако гледа нейни прес конференции, тя също си признава този факс.

Ронда тренира от дете, а последната и претендентка, с която се би, е започнала да тренира MMA за да отслабне... :lol:

Жените срещу, които се бие Ронда са реално 10 години зад нея, като опит в бойното си изкуство, а тя от друга страна е навъртяла години, за които вече започват да се вземат 2-3 дан в много други бойни изкуства, не знам как е в джутото. Разликата е твърде голяма за да имат шанс конкурентките и, затова и се получава целия този хайп. Щото реално Ронда е единственото истинско про в женския ММА. При мъжете всичките са изроди и конкуренцията е жестока, да си призная не би било хуманно за жена да се бие в такава среда, просто колкото и да тренира тялото и си има ограничения, и може много сериозно да се нарани в истински мъжки мач.

А цитатите и за Мейуедър са доста извън контекст. Тя всъщност му отдава уважение, като спортист, просто казва, че в свободна битка има шанс. Аз познавам хора трениращи бойни изкуства, които могат да смачкат за секунди един обикновен човек, и дори те ми казват, че в уличен бой може да стане всичко, винаги има шанс.

Освен това една водеща се опитваше да и пробутва феминизма си, че Флойд вземал много повече пари от нея, в който момент Ронда доста сериозно я shut down-на, казвайки че е нормално да взема повече, защото има много повече мачове и че е доволна от парите, които взема.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 15, 2015 9:03 am

Еми нека пробва все пак, ако се счита за про. Както казах, ще е як експеримент - тя ще види дали може да се сравнява с баш майсторите, а ние ще видим кво става като се срещнат мъж и жена на едно и също професионално ниво и в една и съща ММА категория. Са, ако пострада... Ми ММА е това, хората пострадват.

Абе, я кажете, имало ли е досега официални mixed gender MMA мачове? В нета намирам само ей това:
https://www.youtube.com/watch?v=VpkLynP9vBs

Ама като проверих - мацката е няква боксьорка, която е имала non-sanctioned мачове в ММА (10 мача, от които 7 победи), а мъжа е с една загуба и май дори не се води ММА-ец. Та ненам.

едит: Намерих още някво:
https://www.youtube.com/watch?v=jPLHSKD-z48

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 15, 2015 9:44 am

Как да ти обясня колко безпредметен е един такъв бой? Ронда никъде не съм я видял да твърди, че може да победи в ММА мач срещу мъж. Има клипчета в нета, където прави спаринг с мъже и дава 100% от себе си, докато мъжа през цялото време се въздържа и я натиска само колкото да изкара тези 100% от нея.

Просто юмруците на един мъжки състезател ще са и като парни чукове, да не говорим че може да и счупят нещо. Ако се стигне до земята, ще и е много трудно да направи ключ срещу много по-силен и масивен противник, не е достатъчно само да знаеш техниката, едно е да я прилагаш срещу жени със сходна на твоята сила, друго е срещу мъже.

Това е все едно да искаш Серина Уилиъмс да бие на тенис Надал, няма как да стане, което не я прави по-малко велика спортистка.

В смисъл Ронда може да пребие такива, като мен или някакви полуаматьори, но това няма кой знае какви импликации.

Аз всъщност не бих отказал жена ми да е ММА боец, изобщо не ми пука дали е по-силна от мен, баси якото би било! :lol: