Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 19, 2009 1:24 pm

97-8 умираха конзолите, PS2 умираше от 2005 насам, пък даже за него излизат игри още, ПЦ като платформа умира откакто бяха обявени некст джен нещата. Xbox 360 беше обречен щото PS3 беше по мощен, PS3 беше обречен щото беше прекалено скъп, Wii беше обречен щото беше прекалено щур. И като цяло слуховете за смъртта на каквото и да е се оказват силно преувеличени. След 2 години когато сегашното поколение конзоли са безнадежно остарели, а новото няма да е готово защото няма да са си избили капиталовложенията, Дъфъра и такива като него ще пишат как мама му деба някой някога е играл на конзоли при положение че за PC се пише по лесно по удобно и всеки има едно. Историята както знаем не се повтаря но често се римува :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Feb 19, 2009 3:54 pm

97-8 умираха конзолите
Виж, туй специално не знам откъде е тръгнало. В световен план точно тогава беше пикът на PS1, конзола, продала над 100 милиона бройки. Просто по онова време PC-тата бяха получили нишичка покрай 3D ускорителите и като цяло по-напредналата си технология (което конкретно в България имаше траещ и до днес ефект).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Feb 19, 2009 4:24 pm

аз доколкото си спомням около 96 година по разните клубчета масово навлезе PSX и хората почнаха да играят главно на него. Където и да влезеше човек из града и намираше хора да играят Crash,Tekken, Twisted Metal, Tomb Raider и подобни масови игри, Дори имаше един който беше изиграл Final Fantasy VII :). Разликата с дотогавашните 16 битови SEGA които се играеха беше потресаваща. Към 97 обаче ги погнаха за някакви лицензи и много клубчета в Габрово просто фалираха остро или загубиха много.
А тогава навлязоха първите компютри които предлагаха тип игри крайно непознати за масата (а за повечето от хората тогава правец 16 беше образец за компютър).
Имаше един момент в който плейстейшъните си стояха в ъгъла забравени докато на компютрите се вихреше стръвен Куейк или Старкрафт.
Тогава няма какво да се лужем- хората със възможност да закупят собствен компютър/конзола далеч не бяха много, нет нямаше и съответно игрите не бяха без пари а бяха трудно намираеми.

Съответно се разви нещо което мене много ме дразнеше - някаква култура на ходене по клубчета- плащаш за време следователно се играе по най бързия начин, игри с история не се тачат и т.н.

Пък и имаше нещо като бум на компютъра- много родители одобряваха покупка на компютър която според тях ще помогне за усъвършенстването на синчето им вместо да инвестират в конзола за "лапешки игрички".

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 19, 2009 6:02 pm

AlDim wrote:
97-8 умираха конзолите
Виж, туй специално не знам откъде е тръгнало. В световен план точно тогава беше пикът на PS1, конзола, продала над 100 милиона бройки. Просто по онова време PC-тата бяха получили нишичка покрай 3D ускорителите и като цяло по-напредналата си технология (което конкретно в България имаше траещ и до днес ефект).
Ок - смени го на 99та тогава. Имаше едим момент от около година в който всички пискаха колко било ръбаво на PS1, а PS2 май имаше някакви технически проблеми и му чертаеха провали.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Feb 20, 2009 3:16 am

RRS, FF7 е от 97-ма ;)
тогава навлязоха първите компютри които предлагаха тип игри крайно непознати за масата (а за повечето от хората тогава правец 16 беше образец за компютър).
Имаше един момент в който плейстейшъните си стояха в ъгъла забравени докато на компютрите се вихреше стръвен Куейк или Старкрафт.
Тогава няма какво да се лужем- хората със възможност да закупят собствен компютър/конзола далеч не бяха много, нет нямаше и съответно игрите не бяха без пари а бяха трудно намираеми.
Именно. В БГ имаше доста предпоставки за развитието на PC гейминг, като основната беше 99% пиратство поради липса на пари и достатъчно игри на пазара. В Америка и Япония обаче PC геймингът почти никога не е бил широко разпространен (така де, поне в хардкор разновидността му). Западна Европа е фифти-фифти.

Но действително 99-2000 PC игрите имаха възможност да се опнат в малката празнина между PS1 и PS2, при положение че бяха много по-напред визуално, а и RTS/FPS жанровете таман бяха стигнали пика си. Тогава се навъдиха и Dreamcast фенбоите (до голяма степен с право - конзолата се появи 98-ма и беше почти на нивото на PS2), които може и да бяха малко в България, но все още се намират. Обаче знаем какво се случи със SEGA 3 години по-късно...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 04, 2009 4:20 pm

Бтв според някакво рандъм изследване всеки един от трима потенциални купувачи на God of War III няма PS3 :lol: :lol: :lol:

Сони дали няма да ударят едни продажбици към края на годината :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 04, 2009 4:24 pm

дотогава ще циклим на първите два Года.
Аз лично съм толкова изциклил че минах ножовете и колоните в Ада от раз последния път като играх :)
да имам критериите за трудност на снейка ....

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 04, 2009 4:40 pm

Еми аз съм пас в прецъкването на стари, след като си купих бокс си пуснах ПС2-ойката точно веднъж и после я шитнах. От тогава насам единственото останало ми от нея са двата ми оригинални God of War-a, за които бях ощастливен че няма да мога да пусна на ПС3.....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 04, 2009 5:18 pm

аз пък си увеличавам колекцията за PS2 и за първия бокс и не смятам да минавам на новия бокс докато не мине една година без някой да изреве с три червени светлини :twisted:

даже днес си получих Shadow of the colossus в една картонена кутийка , за съжаление книжка няма но човека от който я взех си го каза в началото. ОСтава да стискам палци диска да не е прекалено надран за игра и да не забива някъде . (не че шанса да седна да я играя е голям- по скоро заради колекцията си я взех :) ).
сега ми остава само Оками и събирам топ 25 PS2 колекцията с оригиналки.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 04, 2009 9:52 pm

Успех за първото ти желая, няма да мине такава година. Мен лично 400 лева на година за единственото ми сериозно хоби ме устройват( да не говорим че новите боксове - партида лято 2008 и нагоре държат доста повече от година). Междувременно ще ти се събера прекалено много за наваксване :wink:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 04, 2009 10:04 pm

нещо бъркаш с цените май или чипването е поевтиняло страшно много :)

иначе ако взема бокс и го флашна разчитам на тебе да ме снабдиш с някоя и друга игра че аз само за едната проба не успях да изтегля нито една игра с мойта бавна скорост а единствената която записвах ми се записва 5 часа на записвачаката и накрая изгори диска :) - късмет.

Пък за наваксване - аз обичам да наваксвам :)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Mar 06, 2009 4:59 pm

Този уикенд в Steam Unreal Tournament III е безплатен за игра.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Mar 07, 2009 1:39 pm

Снощи изобщо не можах да се логна в Стеама... Мамка им проклета! Не мога дори да си пусна DoW2 без тоя шибан Стеам! Разбирам да става за първи път ама хич даже не става за първи път. Боклуци смешни...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Mar 07, 2009 1:44 pm

От опит знам, че в повечето случаи вината не е в Стийм, а е в родните isp-та. Така че псувай тях.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Mar 07, 2009 1:47 pm

Още по-зле... Да псувам ли БТК? Каква файда, като ги псувам. И без туй нета им в пиковите часове не става за нищо. Може и от нета да е. Един приятел на БТК също не можеше да се логне снощи. Жалко, че няма алтернатива тук...