Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 16, 2009 8:18 am

За мен пък 6 и 7 са от най-добрите сезони, та явно има спор...
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 16, 2009 9:59 am

Matrim wrote:Седемнадесети пък е в Топ 5 на драматичните епизоди, така че гледай и за него да постнеш ASAP. :wink:
Има защо. Впечатляващо добър. Първо пуска надеждата за класически хепиенд, а след това я отнема с изтънчен садизъм. И разсъжденията зад кадър накрая за страстта. Великолепно.

ЕДИТ - И след последните няколко страхотни епизода идва 18-и. Оня с дечицата в болницата. :neutral: Егати досадата. Едва го изтърпях.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Apr 16, 2009 1:27 pm

Имам питане
в епизод 01e17 Eternity
Защо тъй Ангел
Spoiler: show
влиза на бегом през стъклената врата на дома на Ребека
без никой да го е поканвал?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 16, 2009 6:28 pm

Изгледах втория сезон. Прекрасен е. С нетърпение подхващам третия. :D

Някои общи разсъждения дотук - полицията на Сънидейл явно трудно се трогва от ставащото в градчето. Цивилните жители пък да не говорим, най-вече учениците. Какви ли ужасии не ги сполетяха, а на другия ден все едно е било неприятен сън.

А главните персонажи ми стават все по-симпатични и все повече ме вълнува какво им се случва. Единственият друг сериал, към чиито герои съм изпитвал толкова силна привързаност пак е на Уидън. Човекът е майстор.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 16, 2009 9:17 pm

В трети сезон има известни обяснения по въпроса защо никой не забелязва какво става в Сънидейл, но не ща да те спойля допълнително.

Иначе Becoming си мачка, при все, че аз съм един от малкото хора, които не са фенове на Анджелус.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 16, 2009 10:12 pm

passer-by wrote:Изгледах втория сезон. Прекрасен е. С нетърпение подхващам третия. :D

...

А главните персонажи ми стават все по-симпатични и все повече ме вълнува какво им се случва. Единственият друг сериал, към чиито герои съм изпитвал толкова силна привързаност пак е на Уидън. Човекът е майстор.
Ех, кога ще се научиш да слушаш батко си Симеон :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 16, 2009 10:19 pm

Roland wrote:
passer-by wrote:Изгледах втория сезон. Прекрасен е. С нетърпение подхващам третия. :D

...

Ех, кога ще се научиш да слушаш батко си Симеон :mrgreen:
Че кога съм поставил под съмнение точно това ти твърдение бе, бате? 8-) :mrgreen:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 16, 2009 10:20 pm

Заеби съмнението, аз говоря да не ми се опъваш като те агитирам да гледаш разни работи :twisted:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 16, 2009 10:41 pm

Ааа, за Скинс и Уийдс няма да се разберем. :lol:

Бъфи го почнах от уважение към Уидън, щото Файърфлай, нали...

Изгледах трети епизод на трети сезон. Ейнджъл се завърна. More Buffy angst to come. :lol:
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 16, 2009 10:51 pm

E, то повече ангст отколкото във втори епизод на трети сезон почти няма, дори и в този сериал където ангстът е като въздуха и слънцето за всяко живо същество. :)
Интересно ми е ти на кой повече симпатизираше в грандиозния Скуби скандал в този епизод, защото по мои наблюдения различни части от фендъма имат съвсем различни впечатления за него.
Иначе трети епизод...като го гледах пак наскоро се изненадах колко ме изкефи Фейт в него.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 16, 2009 10:57 pm

Към Фейт засега се въздържам от мнение, искам да видя как ще я развият.

А за скандала - ами разбирам Бъфи. След всичко, което преживя от Анджелус плюс убийството на Ейнджъл за десерт, изключването от училище и скарването с майка й е разбираемо да е искала да опита да отхвърли съдбата си на Убийца и да се покрие на майната си. Просто да превключи на нещо по-различно от досегашния си живот, без значение какво. Нормална реакция.

Също толкова нормална реакция имаха приятелите й, които разчитаха на нея и се почувстваха предадени, защото и те са изживели немалко гадни неща. С тая разлика, че те не са длъжни да трепят вампири и прочие гадини, а тя се чувства принудена и на моменти й идваше в повече.

Така че и нейните, и техните реакции бяха сполучливо предадени според мен. Не виждам тук деление на прави и криви.

ЕДИТ - Сетих се нещо, което ме озадачи при Ейнджъл. Не си бил спомнял какво е правил като е бил Анджелус, включително онова с Джени Календър. Ама нали идеята при проклятието беше, че наличието на душа го кара да помни и да осъзнава какво е направил? Или това е само за периодите като Ейнджъл и не важи за когато е бил Анджелус? :?
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 16, 2009 11:44 pm

Така че и нейните, и техните реакции бяха сполучливо предадени според мен. Не виждам тук деление на прави и криви.
И аз съм на това мнение. Друг е въпросът, че всички до един се съревноваваха как най-зле да изразят чувствата си, но човещина, какво да се прави. :)

Иначе Ейнджъл ще си спомни всичко, споко.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 16, 2009 11:47 pm

Към феновете на Астонишинг Х-Мен и едновременно на Бъфи - иначе казано най-вече Симеон. :lol:

В края на епизод 3 х 04 - сцената, в която Ейнджъл коленичи и заравя лице в Бъфи и я прегръща. Същата тази сцена Уидън е включил в началото на AXM, когато Кити разбира, че Колосус е жив. Той по същия начин коленичи и я прегръща. Едно към едно.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Apr 17, 2009 2:50 am

Епизод 3 х 08. Един от най-пълнокръвните. Уникално добър с всички промени във взаимоотношенията и съдбите. Начело със Спайковата роля, естествено.

Изпълнението на Спайк на фиркан побъркан от любовна мъка вампир е доста ценно.

She wouldn't even kill me. She just left. She didn't even care enough to cut off my head or set me on fire. I mean, is that too much to ask? You know, some physical sign that she cares?

В началото на тирадата ми беше смешно, в края ми беше мъчно за него. Чудесно изпълнение направи.

А и речта му за любовта пред Бъфи и Ейнджъл или жалванията му пред Уилоу и майката на Бъфи са невероятни. Да не говорим за "прозрението" му как да си върне Друзила. "Love's a funny thing".

Такъв актьор заслужава такива реплики и такава роля. :thumbsup:

ЕДИТ - Епизод 3 х 09. Разкошен What If. А първата поява на Аня ми допадна веднага, за разлика от Фейт, не знам защо. Ама и Фейт вече ми е интересна, де, просто не стана от раз.
Last edited by passer-by on Fri Apr 17, 2009 4:23 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Apr 17, 2009 4:10 am

Roland wrote:За мен пък 6 и 7 са от най-добрите сезони, та явно има спор...
То за теб Бъфи излита отвъд десетобалната система, та чак в космоса, така че няма какво да задълбаваме. :lol: