Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Thu Mar 13, 2008 9:01 am

С апартаментите особено новите кооперации има и още интересни моменти, които си струва да отбележа (просто като човек, чиято втора работа беше по строежите) - СТрои се по-зле отколкото по соца е било (тогава в целите панели само тук таме намираш по някоя дупка пълна с гипс и вестници - иначе ако ви кажа под външната и вътрешна замаска на новите кооперации какви луфтове между тухлите има.....), та в нова кооперация не съм сигурен бих ли живял....

По-тежкия момент е идиотията на архитектите - стремейки се да направят сградата "арт" и "раздвижена" което води до триъгълни помещения, полуовални стени, някакви абсиди, дето никой не ги знае защо са там и други такива.....

Я сега, понеже съм решил да ставам долен спамър, да ви дам една логическа задачка закачка - как ще си обзаведете триъгълет хол 18 квадратни (триъгълни) метра, като при това да е функционално и все още да има място за вас и детето (евентуално)..... и да не ти се завива свят като влезеш, разбира се? Пропуснете отговора с телевизора, дивана и нищо друго.....

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 13, 2008 9:56 am

Приятелче строителен инженер - ако в София удари земетресение над 4 по Рихтер, остава само построеното преди 95-а :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Mar 13, 2008 1:52 pm

The Dragon wrote:Приятелче строителен инженер - ако в София удари земетресение над 4 по Рихтер, остава само построеното преди 95-а :)
И морето се пълни с останки от хотели- Fallout reality :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Mar 13, 2008 4:42 pm

Вчера ми беше много щастлив ден.
Банката, в която обслужвам най-големия си кредит верно си вдигна лихвата, но не повече от месечното увеличение на заплатата ми, тъй че остатъчната сума си остана същата :) Втората банка, където обслужвам по-малък заем, кой знае защо реши да ми удържи по-малко от обичайното, така че се оказах с 30 лв. по-богат за месеца. Третата ("Банка ДСК, я") не беше така щедра. Затова пък на гишето ме очакваше кутия, пълна с едни плоски неща, увити в зелен целофан, които много ми заприличаха на нещо, дето човек свенливо си го купува понякога в аптеките :oops: Естествено попитах: "Това тук същото ли е, за което си мисля, или е някаква томбола?" Служителката кой знае защо се разсмя, но ми обясни, че не е каквото си мисля, а шоколадови бонбони послучай че са си сменили логото, тъй че мога да се почерпя. Почувствах се поласкан. Със спестените пари реших да си платя ГСМ-а, за да мога да гласувам за Мюзик Айдъл, но вместо очакваните 30 лв ми поискаха само 15, тъй че с останалите си купих флешка 1 гигабайт, която по погрешка на продавача се оказа 2 гига и при това работи :) Единственият неприятен момент беше, че улучих за първи път в живота си петица от ТОТО 2, но за жалост в 3-то теглене с големия джакпот (шестото число беше съседно) :cry:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 13, 2008 4:53 pm

Е, по-добре врабче в ръката...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 13, 2008 4:54 pm

Сипи малко късмет и насам бе!
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Mar 13, 2008 5:11 pm

То пък един късмет :?
Което всъщност ми напомни за действителната случка с Марко Тотев, ако не я знаеш. Човекът всъщност бил доста успяващ търновски адвокат, способен и заможен, не играел хазарт, но веднъж се навил на покер в близкото до кантората му кафене. Тъкмо му се паднало каре аса и в този момент по улицата минала катафалка. Другите играчи се юрнали навън да видят кой е умрелият и играта се провалила, а той въздъхнал и рекъл: "Това само на Марко Тотев може да му се случи." Откъдето и нарицателното :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 13, 2008 5:39 pm

Пак е имал повече късмет от оня в катафалката. Въпрос на гл.т.

Иначе, аз затва не играя хазарт (и най-вече тото), не пускам есемеси и не взимам кредити, освен такива, които мога и да не "обслужвам". 8-) Един такъв спокоен живот.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Thu Mar 13, 2008 10:45 pm

shayhiri wrote: Иначе, аз затва не играя хазарт (и най-вече тото), не пускам есемеси и не взимам кредити, освен такива, които мога и да не "обслужвам". 8-) Един такъв спокоен живот.
аз никога не ям телешка каварма в сряда преди 16:00 и водя ебаси спокойния живот!!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 14, 2008 5:40 am

Ефич, ИРОНИЗИРАШ ли? :lol:

Я кажете, някой бил ли е с момче/момиче, което прилича на определен известен човек? Ако да, кой и хареса ли ви усещането?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Mar 14, 2008 9:03 am

shayhiri wrote:Я кажете, някой бил ли е с момче/момиче, което прилича на определен известен човек? Ако да, кой и хареса ли ви усещането?
Веднъж бях с момиче, което ужасно приличаше на мен. Разделихме се поради несходство в характерите :popcorn:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 14, 2008 6:21 pm

Поредният анекдот. :) ^^^

Аз пък ознавам (отблизо) момиче, което бива докарвано от Елън Пейдж 1:1. Външност от-до, точните години, характерните маниери - даже тембъра на гласа. МНОГО интересно. А момичето даже не знаеше, че една напъпваща, устремена към известността млада актриса толкова прилича на него - докато не й (по)казах.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Mar 15, 2008 2:27 pm

The Dragon wrote:Приятелче строителен инженер - ако в София удари земетресение над 4 по Рихтер, остава само построеното преди 95-а :)
Сто процентово съгласен.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Mar 18, 2008 6:05 pm

Баси - винаги съм мислил за Proud Mary като песен за напушване, то се оказа, че е за лодка!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Mar 18, 2008 7:30 pm

Е, то и Марк Твен си е пафкал лулата, докато е писал за Мисисипи :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.