Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 14, 2008 10:14 am

Така е. Блейм Симо и Емо. :twisted:

Иначе снощи си причиних някакъв български филм с претенции по канал 1 "Маймуни през зимата". В интерес на истината като за български филм ме изненада приятно. :shock: Даже ми беше интересно в един момент. Краят не го разбрах, но преполагам че понеже го гледах филма с едно око и не внимавах много. :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Jan 14, 2008 12:58 pm

Мен ме впечатли това с теста за бременност и жабата :roll: Иначе като за БГ филм не беше чак толкова лош,ама и не беше нещо особено.
Image

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 14, 2008 1:03 pm

Майка ми каза, че тогава теста за бременост се правил с жаба наистина. :shock: На мен също ми е интересно как става всъщност? :?
Съгласен съм че филма не е нищо особено, но определено е доста по-добър от филмите снимани в родината ни през последните 10-15 години. Най-вече се впечатлих, че сюжета не беше насочен към селата и българската култура а се занимаваше основно с личните драми на актьорите. :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jan 14, 2008 1:44 pm

Е, че то отдавна не се снимат филми за селата :lol:
Какъв е този тест за бремнност с жаба? :shock:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jan 14, 2008 1:59 pm

Инжектира се урина или кръвен серум от жената в клоаката на жабата, след което се гледа дали тя ще снесе яйца. Бтв дава резултати, въпреки че звучи смешно, защото хормоните са еднакви.

Между другото аз знаех за някакъв друг вариант, при който се натърква гърба на жабата с вагинален секрет и пак хормоните променят цвета на кожата на жабата, ма това за жаба ли беше или за нещо друго....
This is it. Ground zero.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jan 14, 2008 2:01 pm

Moridin wrote:Инжектира се урина или кръвен серум от жената в клоаката на жабата, след което се гледа дали тя ще снесе яйца. Бтв дава резултати, въпреки че звучи смешно, защото хормоните са еднакви.

Между другото аз знаех за някакъв друг вариант, при който се натърква гърба на жабата с вагинален секрет и пак хормоните променят цвета на кожата на жабата, ма това за жаба ли беше или за нещо друго....
How the hell do u know? :shock: :?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jan 14, 2008 2:11 pm

Уикипедия? ;р

+ това сме го учили по биология
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jan 14, 2008 4:43 pm

Мда! И освен това, точно този тест за бременност се ползваше до началото на 90 години. Пък и сега още се ползва. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 15, 2008 1:55 am

Изгледах Изкуплението и ми хареса супер много. :lol: Само ако беше мъничко по-къс щеше да е велик. :? Така е малко муден. Съвсем спокойно можеха да посъкратят воените гледки. Имаше кадри от по няколко минути даже без участието на нашия пич, които си бяха съвсем излишни според мен. :? Определенво филма е правен с идеята за взимане на награди. :mrgreen:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jan 15, 2008 9:46 am

Надявам се нямаш предвид дългия полюшващ се кадър във военния лагер, защото той беше велик...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 16, 2008 12:15 am

Lions for Lambs -- скучен ми беше, много. Има страхотна сцена с Мерил Стрийп към края на филма, когато
Spoiler: show
се връща в редакцията и е объркана дали да представи историята така, както тя я вижда или да подкрепи позицията на сенатора и т.н. и т.н.
В общи линии само това :/... иначе бе много скучно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jan 16, 2008 1:46 am

И аз го бях вкарал на компа, за да се уверя, че не съм се прецакал в преценката си да го подмина на кино. Е, не бях. 8-) Максимум 5/10. Много излишен филм, хеле пък за голям екран.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 16, 2008 4:49 pm

The Man from Earth или нещо такова --> доста скучно, въпреки, че имаше потенциал в идеята... просто реализацията беше от най-евтините и неубедителни. :roll:

Гледах Shattered и съм меко казано впечатлена. Просто страхотно ми въздейства филмът. Препоръчвам :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Jan 17, 2008 8:29 pm

Гледах Вътрешен човек (Inside man) на Спайк Ли, с Клайв Оуен, Дензъл Уошингтън и Джоди Фостър. Обир на банка, който не е това, което изглежда на пръв поглед. Оуен е шефът на обирджиите, Уошингтън е полицаят, който ръководи операцията за залавянето на крадците, а Фостър е посредник, която договаря нещо с шефа на бандитите тайно от полицията.
Доста добър филм от раздела "криминале-банков обир".

Гледах и Стражът (The Sentinel) с Майкъл Дъглас, Кийфър Съдърланд и Ева Лонгория. Стандартен филм на тема
Spoiler: show
"готвят се да убият президента на САЩ и един от хората на Сикрет сървис е предател".
Става за едно гледане в краен случай.
Един от консултантите - бивш служител на Сикрет сървис - любезно обяснява, че за малко повече от 140 години, откакто е създадена службата за охрана на президента и други важни лица, не е имало нито един случай на неблагонадежден служител, защото критериите за подбор и редовен контрол на хората са железни. "Обаче трябваше да се измисли нещо такова, за да стане по-интересен филмът", добавя той с блага усмивка :lol:
Last edited by passer-by on Thu Jan 17, 2008 8:44 pm, edited 2 times in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jan 17, 2008 8:42 pm

Казах ти за "Стражът".

Моля те сложи един спойлер таг в началото, че особено зловещо си спойлнал, нищо, че го имаше дори в таглайна навремето.

Инсайд Мен е страхотен наистина.