Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jul 16, 2007 9:33 am

Batman Begins е ако не най-добрия филм от франчайза то поне заедно с първия. :mrgreen:
Как съм наточил зъбки за The Dark Knight само. :yay:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 4:25 pm

Интересно съвпадение! Тези събота и неделя, освен The Number 23 и Leprechaun in the Hood, гледах Батман-ът с Вал Килмър. Таааа, подред:
- За 23 и аз съм много изненадана все още, но ми хареса доста. Невероятно за сериозен филм с Джим Карий. Аз дори се бях подготвила за подигравките и т.н., ама ец!! Хич не стана. Филмът ми хареса доста и идеята/послание ми се видя интересна и оригинална.
- Leprechaun, най-голямото недоразумение което съм гледала от доооооста време насам! Мислех че е някой от едноименната поредица, а то излезе нещо необяснимо с думи - трябва да се гледа (който посмее, разбира се). Поне само за да види Айс-Т с грамаааааадна афроприческа, в началото.
- Батман. Мииии, аз не съм голяма почитателка точно на Батман, нито на Джим Карии. Та май ми остана само Томи Лий Джоунс! :hihi:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 4:36 pm

Залагам не друго, а мъжкото си достойнство в пълен размер, че #23 по никакъв начин не може да мине за "сериозен филм". Дори и за "сериозен филм с Джим Карий". :roll: :mrgreen: Да не би да го сравняваш с The man on the moon и The Truman show, БаЙа?

Не съм го гледал, разбира се, но не смей да ми противоречиш, защото ответът ми ще те застигне с пълната тежест и авторитет на 2000ият ми пост. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 4:45 pm

shayhiri, мен хич, ама хич не ме впечатляваш!! Image
И аре, преди да се дърлим, оди наваксай и гледай филма. Който бие маааалко по на сериозно дори от Труман Шоу.
(Ако искаш гледай го 3 пъти! Ще те изчакам!!)
Image

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Jul 16, 2007 4:52 pm

Завърших гледането на Justice League(анимационният сериал, да, напоследък съм на вълна DC) и съм супер горд със себе си. 8-) Hawkgirl & Batman ftw !! :mrgreen:
@това за комикс топика ли беше? хм..

Днес ще си изгледам за втори път Superman returns, че предишния не внимавах много :roll:

На #23 също ще му дойде реда :)

Some offtopic:
@shayhiri по колко пъти на ден си сменяш подписа :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 5:04 pm

BaYa wrote:shayhiri, мен хич, ама хич не ме впечатляваш!! Image
И аре, преди да се дърлим, оди наваксай и гледай филма. Който бие маааалко по на сериозно дори от Труман Шоу.
(Ако искаш гледай го 3 пъти! Ще те изчакам!!)
Image
:lol: Ха-ха-ха-ха... :o ха :? ех, БаЙа

Гледай сега. Цъкни ей тоя линк:
http://www.rottentomatoes.com/m/truman_show/ Какво виждаш? 96/100%? Айде сега тоя:
http://www.rottentomatoes.com/m/the_number_23/ Числото е малко по-различно, нали. Не е дори 23, ами, чакай да видя... 8%. :?
Хайде друг път да не сравняваш един от най-добрите с един от най-лошите филми изобщо и да не пращаш хората да гледат втория. Или поне не мен. :wink:
Last edited by shayhiri on Mon Jul 16, 2007 5:09 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 5:06 pm

Darkling wrote:Some offtopic:
@shayhiri по колко пъти на ден си сменяш подписа :shock:
Ми като напиша някой нов абзац от романа си "Танц с вятъра" - и го поставям на мястото на предишния. Но тъй като не пиша много бързо, го сменям средно 3-4 пъти на седмица.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 16, 2007 5:32 pm

Хехе, рекламни мострички а ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 5:41 pm

8-) Влачете. Някой ко следи, мое и навърже целата история. :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 6:27 pm

shayhiri wrote:Заредил съм:
28 days later 8-)
Requiem for a dream :shock:
Десятки и на двата. Здраво класика. Само дето Реквиемът ме впечатли малко по-малко от очакваното, а Дните - доста повече.

Още първата сцена на Реквиема хваща много здраво, де. А Джаред Лито все едно "играе себе си". :shock: Жалко че за разлика от Килиън не му върви много и така и не е направил още друга голяма роля - а може! Аронофски, обаче, наистина си прави квот иска с наратива, монтажа и сценографията, както и във Фонтана, а това не винаги се харчи.

Дните за мен не са ужас, още по-малко пък зомби. Макар че много хора ги изкарват баси страшния филм. Ако трябва да ги сравня като усещане, ще бъде с "Children of men", разбира се, и с "Blade runner", колкото и да е чудно. Приказен и същевременно много истински филм. Сериозна част от публиката не се кефи на обрата на 2/3 от филма, но това само показва колко разбират. Точно тази врътка прави филма гениален.

Точно същия номер като в Съншайн, пак на Бойл/Гарланд, но тук е много по-добре. Изкушавам се да гледам и Плажът на същата двоица, колкото и да го псуват критиците.

На всички, които се заяждат за визията и историята (кое нали било по-важно) ще дам Дните за пример как с добра история и оригинална визия можеш да направиш шедьовър и с 8мил. бюджет. 8-)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 6:52 pm

shayhiri wrote:Гледай сега. Цъкни ей тоя линк:
http://www.rottentomatoes.com/m/truman_show/ Какво виждаш? 96/100%? Айде сега тоя:
http://www.rottentomatoes.com/m/the_number_23/ Числото е малко по-различно, нали. Не е дори 23, ами, чакай да видя... 8%. :?
Хайде друг път да не сравняваш един от най-добрите с един от най-лошите филми изобщо и да не пращаш хората да гледат втория. Или поне не мен. :wink:
Image
Уфффффффф, изплаши ме ама на сериозно, Шейхири! За малко помислих че ме съветваш да зарежа личното си мнение и да се отсавям да ме влачат за носът най-долнопробните киносайтове из нета, тип Гнили Доматчета!! Image
Сигурно някой вече е опитал да обърне вниманието ти към голямата ти мания за протагонизъм! И сигурно не е имало никакъв ефект! :dash: Ама нали и аз съм твърдоглава, та да повторя: филмът ми хареса на мен. И понеже има интересна морална дилема (не знам дали е правилна думата на БГ), съветвам да се гледа за бъдещи разисквания (и незаангажирващи разговорчета из форума). Не знам дали е добър или лош, мен ме изненада и ми хареса!
А ти си прави каквото щещ, не си задължен (нито дори съветван) да го гледаш! :bigtongue:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 7:09 pm

Така по-може.

Кажи я ква е тая морална дилема, можем да я обсъдим и без да съм го гледал.

Протагонизъм определено не е думата, която търсиш. Ако ми пообясниш кво си имала предвид, ще ти помогна чистосърдечно да ми теглиш една - с правилния термин. :lol:

Не поставяй под въпрос Доматите. Сериозно. Ако знаеш как да тълкуваш оценките там, са най-добрият източник на информирано мнение в целия нет.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jul 16, 2007 7:23 pm

Аз имам по-добър източник от Доматите - моето мнение (за филмите които аз гледам)!
За теб си е точно тая мания - мерак да си годеника на сватба, детето на кръщение и мъртвеца на погребение! Protagonista, на испански е главен герой, от там мания за протагонизъм, по мой кекав превод. А хич нямам мерак да ти тегля нищо; не желая да изкастря най-качественият ми източник на здравословен кикот! :bigtongue: Нито съм толкова невъзпитана.
Търсех добър превод на "дилема", в смисък "трудно решение" или нещо подобно. Който реши да гледа все пак #23, да не чете моля!! Защото съвсем ще си развали преживяването около филма!!!
Spoiler: show
Какво би направил/а ако знаеш че във затвор лежи невинен човек, осъден за убийство което не е извършил? И го знаеш защото току що си ноткрил че ти си убиецът/убийцата!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 16, 2007 7:47 pm

мерак да си годеника на сватба, детето на кръщение и мъртвеца на погребение! Protagonista, на испански е главен герой, от там мания за протагонизъм, по мой кекав превод.
Егоцентрик? На всяка манджа мерудия?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jul 16, 2007 8:29 pm

Morwen wrote:Егоцентрик? На всяка манджа мерудия?
Ма разбира се, може ли да пропуснеш такава възможност? :lol: Благодаря!

БаЙа, аз мислех, че нещо по-така си ми замислила, пък ти... очевидни истини. :) Само да обърна внимание на пропусналите, че съм мерудия само на две манджи - единствените, които съм се научил да готвя:
хубавата история и хубавия се*с

*звездичката заради натякванията на Морви
В отговор на въпроса на БаЙа...
Какво би направил/а ако знаеш че във затвор лежи невинен човек, осъден за убийство което не е извършил? И го знаеш защото току що си ноткрил че ти си убиецът/убийцата!!
Ами, ако въпросният човек беше мой герой, щеше да направи всичко възможно, за да оправи нещата. На каквато и да е цена.

А ако беше протагонистът-престъпник от Делюзиониста, щеше... да направи това, което и направи. Да се кефи колко е хитър, защото самият той е вкарал човечеца вътре като изкупителна жертва. :lol: :roll: