Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Re: Сексистки хроники

Post by Claymore » Tue Jul 21, 2015 12:34 pm

The Dragon wrote: А за сексизма и мъжете ... oh come on. Борбата за сила и статус си е залегнала в Y хромозомата.
Добре че е тоя пост за да разбера, че не съм мъж. :/ Сега тряя да ходя да събирам пари за операция за смяна на пола дееба, и то само щото ми е през уя за конкуренцията в каквото и да е. :lol:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jul 21, 2015 1:48 pm

Според мен тормозът в даскало е полово разграничен- момичетата тормозят момичета, момчетата момчета. Най-големият ми кошмар в даскало беше едно момиче от моя клас в прогимназията, което правеше неща с мен, които са отвъд моите възприятия за нормално човешко поведение на 11 годишен човек. Накратко понеже бях малко по-пълна тя беше решила, че е много яко да ми сваля анцуга по физическо пред всички, но върха беше когато се преобличахме, тя беше направила клипче на това ми действие, където на показ бяха ухапванията ми от комари, наречени още гърди и го разпрати на всички в училище, щото е биг фън нали и щото според нея аз като по-пълна не съм имала право да се събличам пред тях , ма тая случка до ден днешен контролира живота ми. В класа имахме едно свръх дебело момче, което момчетата наричаха "Шиши" и "Свиня" и все си мисля, че това е доста по-малко травмиращо от това, което ми се случи на мен.

Аз лично по свъх мъжествени, мускулести мачовци не си падам. От девети клас насам вокалиста на Арктик Мънкис ми е celebrity crush, а той не е няква дефиниция за мъжественост, ма и за лигавост не е. Та може би заради това.

С космите аз лично го правя, щото кожата ми е гладка след това. Ма съм чувала изцепки от типа "Кой мъж ще те хареса с бръснати крака, трябва да се епилираш или кола маска" и това ми идва в повече вече.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Jul 21, 2015 2:13 pm

Съчувствам ти за тормоза в училище, жалко че се е наложило да минеш през това. И аз съм имала доста лоши преживявания, но поне беше преди дигиталната ера. От друга страна и момчета са ме тормозили почти колкото момичетата в определени моменти, така че според мен еднополовото заяждане не е твърдо правило.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Jul 21, 2015 5:43 pm

The Dragon wrote:А за сексизма и мъжете ... oh come on. Борбата за сила и статус си е залегнала в Y хромозомата.
Има разлика между борба за сила и статус и системен ментален и физически тормоз. В прогимназията имах съученик, който за "Здрасти" хващаше за гърлото всеки, който му се стореше нещо по-слаб. Буквално. А аз много-много не смеех да се правя на интересен, понеже бях нов ученик от друг град. Все пак не страдах много, понеже се сприятелих бързо с най-коравите типове в класа, а и бях доста ясно показал, че ако някой замахне да ме удари, ще му го върна двойно.

Litz, именно заради подобни изпълнения препоръчвах на сестра ми в дните, когато има физкултура, да отива на училище направо с екипа, вместо да се преоблича, когато беше на тая възраст. И все пак, за подобно изпълнение твоята съученичка би трябвало да бъде изключена от училище или поне наказана сериозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 21, 2015 6:56 pm

Claymore47_Fen wrote:
The Dragon wrote: А за сексизма и мъжете ... oh come on. Борбата за сила и статус си е залегнала в Y хромозомата.
Добре че е тоя пост за да разбера, че не съм мъж. :/ Сега тряя да ходя да събирам пари за операция за смяна на пола дееба, и то само щото ми е през уя за конкуренцията в каквото и да е. :lol:
И аз горе долу съм на тоя хал... :lol:

Ся за целият тормоз в училище, аз лично смятам, че имат вина хората, които възпитават децата. Моите родители, примерно, са много приятни и неагресивни хорица, но аз от 1 до 5 клас бях изродче. Тормозех деца, съученици, разкървявал съм носове просто щото така ми е скимвало. И аз не знам защо, не помня вече, но съм го правил.

И отново родителите ми от най-ранна възраст са ми набивали в главата, че момчетата никога не трябва да плачат и когато циврех се държаха с мен все едно съм мръсен и не щат да ме пипнат. Suck it up, дет се вика.

Според мен единственият начин да е допустимо за мъжете да показват и по-чувствителната си страна, е да няма хора, които да се възползват от това, но такъв перфектен свят няма. Затова и нещата не стоят по този начин.

И ако си говорим честно, не виждам защо трябва да се сърдя, че някоя жена е предпочела мъж, който е по-висок, по-здрав физически и има по-завършен характер от моя. Това са си все обективни причини за да вземе тя този избор.

Естествено, че ако не си бръснем мишниците, се получават някакви предпоставки за нехигиеничност, което и се отразява негативно на имиджа ни, отново обективно. Естествено, че има мъже, които няма да искат да ближат някоя космата, че то обратното важи и за мъжете. И нас ни отсвирват поради тази причина.

Слабохарактерните хора винаги ще обвиняват другите за собствените си недостатъци. Някакви тлъсти жени по цял ден жулят шоколади и после реват, че не ги приемали такива, каквито са. И що да приемам такава свинщина? И на мен ми се ядат шоколади и пици, и искам цял ден да лежа по гръб и да джиткам на плейстейшъна, ама не го правя. Сутринта ставам в 7:00, 6 дни от седмицата, за да отида на фитнес преди работа, имам хранителен режим, който спазвам и бачкам 6 дена в седмицата, и се прибирам от работа около 20:30 - 21:00. Изобщо не приемам, че някакви хора ще са специални снежинки и няма да се бръснат, ще ядат колкото си искат, ще бачкат 5 часа по-малко от мен, ама ще им плащат същите пари и т.н. Ако не искат да се трудят, да си тънат там в посредственост, изобщо не ми пука.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jul 21, 2015 7:45 pm

Момичето не го изключиха, нито получи наказание, щото моето тъпо 11 годишно аз, живееше с мисълта, че понеже е грозно си го е заслужило това и го беше страх да не почне тормоз, щото все пак, когато обвиняваш едно от най-популярните момичета в училище, а си смотла, живееш в страх, че дружките й ще те нападнат. Аз помня, че в тоя момент не исках възмездие, а исках да умра буквално или просто да спре да се говори за тоя инцидент. Тогава се намеси един приятел и каза на учителите какво се е случило, които ходеха да го трият. Аз бях много травмирана, че учители са го видели това, а на майка ми й казах около 5 години по-късно и тя ми беше много бясна, думите й бяха "Ако ми беше казала, това изродче нямаше да има училище на земята, където да го приемат."
Въпреки това, какво съм казала аз, все си мисля, че възрастните в случая не е трябвало въобще да ме слушат, щото в случая аз бях травмирано, шокирано, почти суицидно 11 годишно момиче, ако си адекватен възрастен звъниш на майка ми, свикваш съвет и вдигаш шум. Щото в същото това училище бяха викали родители заради наплюта от третия етаж чистачка, заради счупени чинове, заради бягане от час, ма явно аз не съм била приоритетна.

А за космите имам въпрос с повишена трудност. Има много мъже, които имат фетиш към косми, ако карат жените им да не си ги махат, жените как ще преборят патриярхията с или без косми?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jul 21, 2015 7:50 pm

Litz wrote: А за космите имам въпрос с повишена трудност. Има много мъже, които имат фетиш към косми, ако карат жените им да не си ги махат, жените как ще преборят патриярхията с или без косми?
Като миглите - с лепило. И по тоя начин прави каквато и е кеф конфигурация - без вежди примерно, но с раста на космите на ануса.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 21, 2015 9:04 pm

Това, дето Лиц го описва трябва да умре. Имам предвид тормоза в училище - за космите продължавам да твърдя, че една жена бори патриархата като си прави КАКВОТО СИ ИСКА С ТЯХ, а не квото й налагат свише отнякъде.

Ако и учители са знаели за това и не са взели мерки... Просто без коментар. Са, то е ясно, че не можеш да идеш и да водиш битките на децата си вместо тях, но това вече е отвъд нормалното детското. Това граничи със злобна социопатия, която трябва да се постави под контрол, колкото се може по-рано. Просто ОМФГ.

Начи, ей затова му викам култ към силата аз. Щото в основата си, независимо от това дали се гавриш с жена или мъж, унижението е, щото са слаби, щото не могат да ти отговорят и щото колкото и да сме еволюирали, шибаната органика продължава да е много важна. Особено в първите ни години, когато физическата саморазправа е единствения начин да оцелееш сред околните гаменчета. Аз съм била дебела цял живот и съм преживяла кви ли не лайна заради това, но това, дето Лиц го описа не ми се е случвало никога, не щото нямаше опити, а щото тея опити приключваха с някой набит от мен. И брат ми не смееха да го пипнат в училище, въпреки че беше дребничък, щото знаеха, че ще трябва да се разправят с кака му после. Но и аз не можех да се оправя с Иван Квадрата, който повтаряше 6ти клас от 3 години и съответно беше най-голямото бичме във випуска. Ако Иван Квадрата пожелаеше да му купиш кифла, кифлата биваше закупена. Ако Иван Квадрата пожелаеше да натиска и опипва Зорница в ъгъла, Зорница биваше натискана и опипвана в ъгъла. Добре че въпросния Квадрат по няква причина не изпитваше нужда да се заяжда с мен, щото него нямаше да мога да го набия със сигурност. Горката Зори, в тоя ред на мисли - тя беше едно красиво изящно крехко създание, което оня изрод беше решил, че е негово и че може да си прави квото си иска с нея...

Чудя се защо никога не казахме на учителите си за Иван Квадрата? И те дали пък не знаеха?

От друга страна, вече в НПМГто пак имахме изпълнения с тормоз. Основно от страна на 4те красавици в класа, но тяхното беше вербално. Разбира се, имаше го и оня изумителен запъртък с Камен с картинките, на които беше нарисувал Валерия, прободена с нож. След скандала му с Валерия, който се осъществи след едно зелено училище, в което някой (да се разбира Камен) ни разби вратата на стаята (тая, която делях с Валя и още едно момиче) и открадна лентите от фотооапарата на Валя. На които имаше снимки на 4те красавици, пияни и по сутиен. Е, картинките с окървавения труп на Валя стигнаха до класната и до училищния психолог, който след това си направи беседа с Камен. Резултат от беседата нямаше - Валя оцеля, де, но Камен все още се вихри на свобода и днес държи човешки живот в ръцете си по най-различни начини:

http://www.dnes.bg/obrazovanie/2015/04/ ... tva.260528

http://immuno-bg.org/index.php/2010/02/ ... %BA%D0%B0/

http://www.novini.bg/news/285114-%D0%BB ... D0%B0.html

За чудещите се - не, детето му няма церебрална парализа - знам го от вътрешен източник. Това е типичното Каменово МО. Понеже случая се раздуха, може да го издирите на клипче от някой си там сутрешен блок, за да видите как мънка пред камерата, когато пред същата тая камера са учителките и родителите на другите деца и той не може да си пуска лъжите както обикновено. За скама с лекарствата срещу рак и целебните икони дори не ми се говори. За всеки случай, ако ви изтрябва гастро-ентеролог някога и ви дадат направление за д-р Данов, изгорете направлението и си търсете друг лекар.

Може би имаше някакъв начин да го спре човек, но ние не си направихме труда щото се надявахме като стигне до часовете си по Психиатрия в МУ психиатрите да си го припознаят и приберат. Но не би.

Как да е, разводних темата с несвързани с нея неща, но понеже тук има хора, които познават Камен лично, мисля, че ще им е интересно да научат за последните му подвизи. А дано да са последни, наистина, въпреки че ме съмнява.

Понякога се чудя как оцеляваме като вид и дали едно общество, в което все повече се говори за правата на по-слабите, ще вземе да възпита и някви деца, които нямат нуждата да се себеосмислят чрез малтретиране на другарчето. Ама като гледам как тормозът си продължава и даже в света на Фейсбук вече резултатите му стигат НАВСЯКЪДЕ, май-май имаме още лебец да ручаме преди да се очовечим.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jul 22, 2015 12:36 am

Amelia wrote:И те дали пък не знаеха?
Със сигурност са знаели. Друг е въпросът защо не са се намесили - а може и да си има обективна причина за това. Докато беше учителка, майка ми веднъж беше попречила на ученик да удуши друг ученик. В смисъл, буквално му беше попречила да го убие. После родителят на проблемния ученик май отишъл в даскалото да си търси правата с пистолет, не помня.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jul 22, 2015 3:23 am

Amikae wrote: Ся за целият тормоз в училище, аз лично смятам, че имат вина хората, които възпитават децата. Моите родители, примерно, са много приятни и неагресивни хорица, но аз от 1 до 5 клас бях изродче. Тормозех деца, съученици, разкървявал съм носове просто щото така ми е скимвало. И аз не знам защо, не помня вече, но съм го правил.

И отново родителите ми от най-ранна възраст са ми набивали в главата, че момчетата никога не трябва да плачат и когато циврех се държаха с мен все едно съм мръсен и не щат да ме пипнат. Suck it up, дет се вика.

Според мен единственият начин да е допустимо за мъжете да показват и по-чувствителната си страна, е да няма хора, които да се възползват от това, но такъв перфектен свят няма. Затова и нещата не стоят по този начин.
Радвам се, че си успял да направиш връзката между изискването мъжете да не са чувствителни и фазата "искам да пребия всичко живо". Винаги ще има някой, който иска да се възползва от слабостта си. Въпросът е да се обградиш с хора, които няма да се опитват, а не да направиш себе си безчуствен пън. В тази връзка, винаги ще има и някой, който иска да се възползва и от агресивността, мачизма ти и всякакви обратни на чувствителност твои качества. Това че си много корав пич няма да попречи на хора да се възползват по друг начин от теб, често използвайки именно коравия ти мачизъм - визирам футболни агитки, националисти, престорени приятели или ако щеш определен тип жени.
И ако си говорим честно, не виждам защо трябва да се сърдя, че някоя жена е предпочела мъж, който е по-висок, по-здрав физически и има по-завършен характер от моя. Това са си все обективни причини за да вземе тя този избор.
Не, ти нямаш право да се сърдиш дори ако го е избрала, защото може да си мърда ушите повече от теб, колкото и идиотски да е критерият. Но не е в това въпросът. Физическата сила е някакъв чисто еволюционен критерий, който вече няма чак такова значение. Жената избрала двуметров културист може да е безкрайно нещастна, тъй като едва свързват двата края с заплатата на бодигард в долнопробно заведение, и освен това я бие веднъж седмично за норматив като наказание за това, че изкарва повече пари от него и скапва патриархалния модел. Общите им интереси се изчерпват с това, че и двамата обичат шопска салата, в останалото време той не иска да се занимава с "женски капризи", а тя не иска да слуша за "мъжки работи". В същото време приятелката й, избрала слаботелесния лузър, който плаче на филми, продължава да гледа филми заедно с него, кефят се на едни и същи неща и всъщност си осигуряват по-добър живот, понеже слаботелесния лузър е набивал знания и умения вместо анаболи и в крайна сметка всъщност е лузър само за комплексирания мачо от първия пример. Така, преди да си ме обвинил в меркантилност, причината въобще да споменавам неща като изкарвани пари е презумцията, че физическата сила е обективна причина да предпочетеш някой, поради факта, че той може да ти осигури по-добър живот (по-добър ловец и земеделец е), което в сегашните условия въобще не е пряко свързано.
Слабохарактерните хора винаги ще обвиняват другите за собствените си недостатъци. Някакви тлъсти жени по цял ден жулят шоколади и после реват, че не ги приемали такива, каквито са. И що да приемам такава свинщина? И на мен ми се ядат шоколади и пици, и искам цял ден да лежа по гръб и да джиткам на плейстейшъна, ама не го правя. Сутринта ставам в 7:00, 6 дни от седмицата, за да отида на фитнес преди работа, имам хранителен режим, който спазвам и бачкам 6 дена в седмицата, и се прибирам от работа около 20:30 - 21:00. Изобщо не приемам, че някакви хора ще са специални снежинки и няма да се бръснат, ще ядат колкото си искат, ще бачкат 5 часа по-малко от мен, ама ще им плащат същите пари и т.н. Ако не искат да се трудят, да си тънат там в посредственост, изобщо не ми пука.
Преди известно време в нета беше нашумяла снимката на една много добре сложена мацка с три малки деца около нея, едното - бебе и надпис отдолу "А какво е вашето извинение?". В смисъл, тя е майка на три деца, последното родено наскоро и въпреки това не се е запуснала и е влязла във форма скоростно. Е, оказа се, че цялата история прелива от лицемерие, доколкото мацката е нашумял професионален фитнес инструктор и работата й е да бъде във фитнеса по 8 часа на ден. Горното малко ми напомня тази логика.
Като начало, идеята че всеки, който няма тяло на манекенка жули шоколади и не си мръдва задника е просто невярна. Да, трудно ще станеш 150 килограма с пиле и салата, но познавам поне две момичета, които са сложили по 20 килограма отгоре след терапия с медикаменти за съвсем различни неща. Има хора с ужасна наследственост - ако ти без режим би качил (или свалил, не знам с каква цел тренираш) 10 кг, те биха ги заковали на двойно и тройно повече, просто защото природата им е дала късите клечки. Отделно метаболизмът ти може да се промени от някакви на пръв поглед несвързани болести, което още повече усложнява сметките.
Но да речем, че нямаме никакви странични влияния (което реално го няма в природата, но карай). Не виждам с какво задникът ми е толкова специална снежинка, че трябва да му отделям повече време, отколкото на приятелите си, семейството си, повишаването на квалификацията, общата култура или каквото и да е. Няма лошо ти да смяташ, че задникът (или бицепсите, коремните плочки или каквото там) ти е най-важното нещо, което трябва да развиваш, но да ми казваш, че съм длъжна да правя същото, иначе не струвам, е просто нахално. И да, знам, че не беше лично към мен, но нали разбираш, че за някого твоята генерализация ще се окаже лична.
I don't wanna die

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jul 22, 2015 7:52 am

Морве, това беше адресирано по-скоро по адрес на хора(не само жени), които искат някакъв free pass от отговорност спрямо тялото си и вместо това обвиняват другите в нетолерантност. Ти конкретно може да се чувстваш перфектно такава, каквато си и това няма как да не рефлектира положително на имиджа ти без значение от килограмите.

А дали слаботелесния лузър ще има успехи с жените, можеш сама да се огледаш и провериш колко такива има. По филмите може би? Жените такива много ги харесват за "приятели". Шансовете една мацка в 20-те си да избере дребния лузър, пред някое здраво "готино" момче, клонят към нулата. It ain't happening. Може би около 30, като се е "позабавлявала" вече.

Личният ми опит показва, че повечето жени, с които съм имал вземане даване поставят на първо място как изглежда едно момче, колкото повече им се трупат годинките това нещо се измества от парите, но си остава все така важно. Ако може да е хубав и да има пари, WIN! Всяко правило си има изключения, но аз не съм ги виждал. Не знам защо тези неща са така, но дори сега да тръгнете да ми обяснявате как за вас не е важно дали мъжа ви изглежда добре, аз няма да ви повярвам, затова няма смисъл дори да ми го казвате.

Може би 90% от мъжете, които блъскат във фитнеса около мен, го правят за да имат повече успех с жените. Жалко е и ме дразнят, но поне се трудят и резултати наистина има. Аз също без да съм го правил с тази цел, откакто започнах да влизам в по-добра форма, започнаха повече да ми обръщат внимание. Винаги ми е било смешно от това дори. С по-големите ръце няма ли да ми е по-лесно да им разбивам муцуните, ако се окажа някакъв гадняр? Уникално малоумна мисъл, но много ме забавлява. :lol:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jul 22, 2015 11:58 am

Бе според мен това да се грижиш за тялото си не те прави глупав/а и повърхностен. Пак си е вид осъвършенстване, дали ще е 2-3 седмично йога, танци, плуване, тичане, футбол, фитнес, тенис и тн, това са все полезни неща, а някои от тях са дори приятни. Щото аз лично не мога да спортувам всеки ден, ама работата ми е супер физически натоварена и един ден се равнява на два часа блъскане във фитнеса.

Мен принципно ме дразни логиката "Аз съм 200 кила, но искам гадже изглеждащо като Крис Хемсуърт и да е мега интелигентен и тн" или "Аз съм гнусен космял с крив нос и дебел, ма жена ми трябва да е Скарлет Йохансон."

Ясно е, че външният вид не е най-важното. Ама много често виждам хора и от двата пола да се оплакват, че някой мноооого по-секси от нях ги отрязал.

Иначе, за моята история не знам защо учителите не взеха нещата в свои ръце. В крайна сметка това са малки деца. Имаш доказателство, имаш зверски травмирано дете, имаш и някво изродче, което не се смята за виновно. Аз помня, че не се травмирах толкова от ебавките на момчетата, колкотохот факта, че някой е решил, че съм толкова гнусна и грозна, че да ми го причини това. Това дори толкова много години по-късно, след отслабване и разхубавяване, още е частпот мен и аз още живея с тая мисъл, още изпитвам зверски страх от събличане и тн. Най-малкото училищния психолог можеше да викнат.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jul 22, 2015 2:20 pm

Какво да ти кажа, жените, с които имаш вземане-даване явно имат същите критерии като Драгън. :D Познавам доста жени, които не са избрали "здравото момче" и не съжаляват за това. Факт, може би е имало момент, в който са го правили, но в крайна сметка с станали на повече от 17 и са си сменили приоритетите. Лично мен никога не са ме кефели особено здрави момчета. В смисъл, нямам нищо против някакви мускули, но не ми пука за тях, а културистите са ми физически неприятни. Първият младеж, в който бях влюбена в гимназията беше кльощава върлина, но считах това за плюс. Другото ми детско увлечение, макар и добре сложен и атлетичен, беше висок колкото мен, та пак не влиза в твоите критерии. От там нататък за мен винаги е било по-важно да мога да говоря с гаджето си (при което това да е приятел всъщност е плюс, а не френдзонване), отколкото, както много правилно отбеляза, той да е в състояние да ме свали с с десен прав. Общо взето двата пъти, когато съм решавала да дам шанс и на идеята да се събера с някакви хора, които не познавам много, но изглеждат добре (пак и двамата не влизат точно в твоите критерии), резултатът е бил между никакъв и трагичен. И доста отговорно твърдя, че не съм някакъв изключителен случай.

Между другото, имам чувството, че когато бях малка на тормоза в училище се гледаше много повече с идеята "детски работи, да се оправят", отколкото сега. Но пък в момента социалните мрежи и постоянната комуникация могат да направят дори лекия тормоз много по-интензивен. Амелия, точно в НПМГ изключиха побойника на випуска, след като успя да докара (по-скоро неволно) едно момче от нашия клас до мозъчно сътресение. От друга страна имахме Димитър от съседния клас, който активно гонеше Иван Квадрата и си завърши, но той беше малко по-хитър. Беше от гадния тип, който ще те бутне по стълбите и после ще те пита защо бързаш, превивайки се от смях. Точно слизайки по стълбите зад мен реши, че ще е много забавно на всяка стълба да ми бие бобче по главата. След два опита да се дръпна и още два да се оправим с думи, просто се обърнах и му наврях юмрук в носа. И като казвам, че съм го навряла, нямам предвид забила, просто го опрях в лицето му и изкрещях да престане. Престана. Два часа по-късно психологът ни обяснява, че е признак на крайна агресия да удариш човек, особено в лицето. При което нашичкият вдига ръка и се оплаква как в междучасието аз съм го била ударила с юмрук в лицето. Игов обаче след двусекунден анализ на смаяната ми физиономия обяви, че аз ако съм го била ударила щяло да му личи доста повече и си продължи, без да мигне, много бях възхитена. Друг е въпросът, че за Димитър това беше само върха на айсберга.

Лиц, няма лошо човек да се грижи за тялото си. Но идеята, че това те прави по-качествен човек от някой друг ми е дълбоко сбъркана. Също така, умереното спортуване е похвално, но ако си във фитнеса във всяка свободна минута, логично е хоризонтът ти да е малко ограничен, а и в крайна сметка да не се окаже най-здравословното нещо.
Мен принципно ме дразни логиката "Аз съм 200 кила, но искам гадже изглеждащо като Крис Хемсуърт и да е мега интелигентен и тн" или "Аз съм гнусен космял с крив нос и дебел, ма жена ми трябва да е Скарлет Йохансон."
Ясно е, че външният вид не е най-важното. Ама много често виждам хора и от двата пола да се оплакват, че някой мноооого по-секси от нях ги отрязал.
Според мен тези двете не са еднакви. Да имаш някакви безумни изисквания към половинката си е неоправдано, дори и да не си 200 кила.
Но никой не е казал, че човек трябва само с точно толкова секси хора, колкото е той. Може да жената да е пълна, но красива (Кат Денингс например), или мъжът да е ръб, но по-забавен от всичките красавци наоколо. Не бих казала, че е някаква завишена самооценка да смятат, че би трябвало да имат шанс. Въобще за мен логиката "ама тя е деветка, а той едва докарва до шестица" е много тийн. След десет години може да е обратното, да му се не види след два месеца може да са се разменили ролите, това пак ще са си същите хора.
I don't wanna die

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jul 22, 2015 3:38 pm

Morwen wrote:След десет години може да е обратното, да му се не види след два месеца може да са се разменили ролите, това пак ще са си същите хора.
Не не са.
Morwen wrote:. Да, трудно ще станеш 150 килограма с пиле и салата, но познавам поне две момичета, които са сложили по 20 килограма отгоре след терапия с медикаменти за съвсем различни неща.
Освен ако медикаментите не са били кюфтета, calling bullshit on that. Може да им е бил разбъркан апетита, но това което са си качили, са си го изяли.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jul 22, 2015 4:08 pm

Аргументацията "както казвам е, пък" не предполага особен диалог.
Това, че има лекарства, които водят до напълняване/отслабване при еднакъв режим на хранене е нещо, за което можеш да попиташ лекар. Да, сигурно ако човекът започне да яде по две листа маруля дневно няма да има какво да качи, ама хайде малко реализъм, нали. Има дори теория, че някои вируси те карат да пълнеееш по-лесно http://healthland.time.com/2010/09/20/c ... e-you-fat/. Пак казвам, това не значи, че нямаш контрол над тялото си и от една граница нагоре наистина няма как да е само това. Но идеята, че всеки пълен единствено нагъва шоколад по цял ден и съденето за това предполагаемо престъпление са несериозни.
I don't wanna die