Сега като доизгледах Серенити съм склонен да допусна, че проблемът би могъл да е точно в изтъкнатото от теб (с болда). В смисъл, през целия филм минава една тънка пародийна нишка, макар и едва доловима, и това може да подразни (дори подсъзнателно) по-елементарните хора. Същото и с the-too-smart-for-its-own-good диалог. Никой не говори така в реалния живот. Даже и във фикшъна се избягва. Опасявам се, че голяма част от често елегантния сарказъм и (само)иронията биха минали край ушите на масовата публика като, да, бял шум - също леко дразнещ. Героите, виж, са типичното лайкъбъл крю - и достатъчно добре разработени - но предвид гореизложеното, предполагам, че филмът (сериалът) е имал потенциал точно и единствено за ъндърграунд култ.Roland wrote:Човече, щом серозната керъктър-дривън риъл-проблъм спейс-драма Battlestar Galactica получава ебати рейтинга и вниманието от МАСОВАТА публика, за мен е абсолютно невъзможно дори да обмислям възможността веселяшки спейс-уестърн с брилянтни диалози и страхотни герои да няма успех![]()
Иначе "кино"филмът е обречен и от очевидната си телевизионност. Преполагам, че изглежда като extended episode на сериала. Същият сценарий (с малки промени) - с известни актьори, добра режисура и тройно повече пари за ефекти - можеше да възлезе на нещо много по-комерсиално. Аз лично и в този вид с удоволствие щях да го гледам на кино, де, но не го внесоха. Добре са се справили за такъв бюджет.