"Къщата на летящите кинжали" - желаещи

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 26, 2005 2:42 pm

Scourge wrote:твърде лесно забравяте, че киното е преди всичко визуална медия (заменете с "изкуство", ако ви влече *shrug*) и чак след това сторителинг или квото там друго търси човек в него.
както и да е, и тук детайлите са част от общата картина, но за да го забележи човек трябва да си отклони вниманието за момент от търсенето на изкуствени кусури :Р
а прословутата символика на цветовете в Герой се надценява масово. някой умник някъде им е принадил смисъл изхождайки от китайската традиция и всички блеят след него като стой та гледай (да, наистина не е трудно да се върже човек, имайки предвид целия "гранд дизайн" на филма). Крис Дойл (*пада на колене и удря три пъти чело в пода*) собственоустно заяви, че цветовете в Герой са избирани с чисто визуална цел без подтекст. period.

а ако дагерите са визуален кич..ми дай боже повечко кич тогава.
По ред на номерата:

1) Киното НЕ Е преди всичко визуално изкуство, то е ИЗЦЯЛО смесица от визуално, звуково и смислово такова БЕЗ превес на който и да е от тези елементи (изключая 97% от холивудската продукция, която си остава една все по-доскучаваща гола визуалност). Детайлите в точно този случай не са част от обща картина, а са наблъскани за по-шаренко. Обща картина просто няма, че да са част от нея.

2) Силно се боя, че в този филм през първата му половина поне търсех все позитивни неща, по простата причина, че Герой ми хареса много и се опитвах да се самонавия, че и тоя е добър. Не можах. И до читав не го докарах.

3) Символиката на цветовете в Герой може да е изимслена и прехвалена, но беше а) стилна; и б) възможна за интерпретиране като съществуваща. То и това е признак за добрия филм - възможността да намериш в него нещо ценно, незаложено от автора. А оня там, дето не съм го и чувал, какво бил казал, има малко значение за мен, ако съм намерил нещо достатъчно ценно за себе си във филма.

4) Да, бая кич и честно казано ми е безразлично дали ще има повече такъв, защото аз поне на следващия филм на тоя младеж доста ще се замисля дали да ходя.
And you can't dance with a devil on your back...

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Apr 26, 2005 4:47 pm

я да видим:
звукът/аудиото в киното е опция.
смисълът в киното е резултат на интерпретация и следователно в известен смисъл опция.
видеото (визията) в киното НЕ е опция.
та, нещо за равноправие ли спомена? о_О

инфо за онзи, дето не си го чувал, и е с малко значение за теб какво бил казал (по съвсем случайно съвпадение на него се дължи визията на Герой):
http://www.imdb.com/name/nm0236313/

и, разбира се, ако пичът е младеж, то ти си бебе и твоето мнение има съответната ценностна тежест за тая възраст :Р

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 26, 2005 5:37 pm

Scourge wrote:я да видим:
звукът/аудиото в киното е опция.
смисълът в киното е резултат на интерпретация и следователно в известен смисъл опция.
видеото (визията) в киното НЕ е опция.
та, нещо за равноправие ли спомена? о_О

инфо за онзи, дето не си го чувал, и е с малко значение за теб какво бил казал (по съвсем случайно съвпадение на него се дължи визията на Герой):

и, разбира се, ако пичът е младеж, то ти си бебе и твоето мнение има съответната ценностна тежест за тая възраст :Р

Споменах, пък и продължавам так по детски да споменавам "нещо' за равноправие, да. Опция е на баба ми хвърчилото, ако изключим разни експерименти, откак в киното е станало възможно да се влага звук, моментално е бил вложен и не виждам да пропуска появяване във филм. Смисълът пък е неразделна част от качественото по моите стандарти кино, та не ми е с нещо по-неравноправно от другите.

Онзи, дето не съм го чувал и мнението му е с малко значение за мен, независимо от съвпаденията продължава да ми е безразличен поради причините, които изтъкнах в горния си пост.

Разбира се, напълно е възможно и да съм бебе, а мнението ми да има съответната тежест, но ти как викаш при това положение на човека, тръгнал да спори с мен? 8-)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 26, 2005 6:41 pm

инфо за онзи, дето на него се дължи визията на Герой:
Ха, той снимал и 2046, че и предишния филм... Браво на човека.

Май няма да успея да променя мнението на Рол, като гледам колко отрицателна е нагласата. Тъй че извинете за спама :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Tue Apr 26, 2005 7:21 pm

Разбира се, напълно е възможно и да съм бебе, а мнението ми да има съответната тежест, но ти как викаш при това положение на човека, тръгнал да спори с мен?
Cartman: Screw you guys! I'm goin' home!

Ха, той снимал и 2046, че и предишния филм... Браво на човека.
да, снимал е всички филми на уон кар-уай от някоя година насам.
особено препоръчвам chungking express (личен fave) и полу-продължението fallen angels (включващ култова изява на канеширо (ака джин) в ролята на немия и масаж на свински труп в кланица :D). ако ти харесват 2046 и "in the mood...", вероятността да не харесаш тези е нулева.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 27, 2005 12:37 am

Хм, не знам защо задълбахте в звука и картината, а леко забравихте смисъла... доколкото помня Рол беше споменал и трите.
Без него киното излиза просто някакво произволно множество от картинки, а пък аз не мисля, че това е предназначението му.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 29, 2005 11:37 am

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 29, 2005 11:45 am

Е не е като да не го правим и ние тоя номер :) Пък и то не е проблем какво е пейстнато, а кой го пейства, демек в конкретния случай проблем няма :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 29, 2005 11:50 am

Да бе, просто ми стана смешно относно единодушието с надигането. Толкова ви молих да ми кажете за какво става въпрос и кой и защо се е надигнал, пък вий! Обаче си изчетох културно спойлерчето, щото и без това нямам намерение да го гледам тоя филм, та поне да не ме държи безсънна нощем въпроса за странния надигащ се субект...:Р

Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Apr 30, 2005 12:41 am

А защо няма да го гледаш? Гледай го, може пък всички Те да не са прави :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 30, 2005 10:14 am

Леко отчаяние ли долавям? Що пък да го гледа, кат мое малцинството да е в грешка? :twisted:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Apr 30, 2005 10:27 am

Никога :) Все едно да ми кажеш "не, ти не го харесваш толкова този филм". Съжалявам, че вие не можахте да го възприемете правилно. ОК, твърде месиански звуча вече... Муахахахах?
Освен това искам да видя дали Марфа е от моите хора или не :Р

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 30, 2005 11:53 am

Всъщност го възприехме СЪВСЕМ правилно, ти си тая, която се хлъзга по шаренкото в случая. Бе да изчака да прочете ревютата и тва е :P Ако си го написала убедително твоето...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 04, 2006 10:53 am

Хора, снощи изгледах туй чудо по Диема2. Хехехе! :twisted: Гледахме го двете с маман и ще си позволя да цитирам нейното възклицание, което не е повлияно от вашите абоминационни излияния:
Маман wrote:А! Тая се надигна?!
По същество нейното мнение напълно съвпадна с моето. Много мислих по въпроса за снега, не можах да го измисля, но някъде по времето, когато маман се чудеше оня как успява да се търкаля по земята с кинжал в гърба и въпросното сечиво не му ли пречи, пак тя предположи, че те просто са се били цялата есен и накрая дошла зимата. Просто и ясно.

Хора, съжалявам, че ше го кажа с година и кусур закъснение, ма тоя филм е смешка! :mrgreen: :twisted: :lol: 8-) И никакви симпатични азиатски субекти, колкото и дръпнати очи да имат и колкото и да са азиатци, не могат да променят тоя факт! :mrgreen:

Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 04, 2006 12:04 pm

Айде още един в клуба ;). Ти земи фърли едно око и на Обещанието, щи оправи насторението гарантирано ;). Ма ай щи разправям на icq че Гибли ше писне ;). За "Меч без сянка" виж по мое се говори ма да не салгам са изрази като "корейска имитацийка на серийка от мортал комбат с Бюджет ;). Ма нали ме осведомиха компетентно че нищо не разбирам ;).

Препоръчвам обаче горещо "Легендата за Зу" така да станем повечко тия дет нищо не разбираме :monkey:

http://torrents.linkos.bg/bitbucket/zu_wallpaper1.jpg
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”